Şimdi Ara

AKÜLÜ VİDALAMA, MATKAP, TAŞLAMA, DEKUPAJ VE DİĞER ALETLERDE SICAK FIRSATLAR (144. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
7.132
Cevap
410
Favori
429.012
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 142143144145146
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anadolu A kullanıcısına yanıt
    dewalt iyidir birde bildiğim milwaukee markasi var.

• konuyla ilgisi yok ama 115 mm taşlama makinesine 125 lik taksam olur mu? güvelik sorunu olur mu sizce?

taşlama makinası:
    Hafif hizmet kullanıcıları için Bosch elektrikli el aletleri
    PWS 700-115 | Taşlama makineleri | DIY/hafif hizmet kullanıcısı
    https://www.bosch-do-it.com/tr/tr/amatoerkullan%C4%B1c%C4%B1lar/aletler/pws-700-115-3165140593878-199914.jsp

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doer -- 10 Aralık 2018; 20:24:49 >

• doer kullanıcısına yanıt
    Siperliksiz takabilirsin.o zamanda dikkatli olman gerekiyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • tekne11 T kullanıcısına yanıt
    Aslında 125lik siperlikte takılıyor ama 125likler ile devir/dk ları aynı olmasına rağmen watları farklı. bosh da 115lik 700watt, 125lik 1000w civarı.

değişik markalarda da 125mm likler var ama wattları farklı kimisi 750 kimisi 1400w.

hız için değil de güvenlik için watt çok önemli mi? Watt farkı yüzünden, bu seferde zorlanıp takılıp disk fırlatma yada ısınma sorunu çıkar mı? zaten evde basit işler için ama yine de sormak lazım. cevabınız için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doer -- 10 Aralık 2018; 20:38:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: doer

Aslında 125lik siperlikte takılıyor ama 125likler ile devir/dk ları aynı olmasına rağmen watları farklı. bosh da 115lik 700watt, 125lik 1000w civarı.

değişik markalarda da 125mm likler var ama wattları farklı kimisi 750 kimisi 1400w.

hız için değil de güvenlik için watt çok önemli mi? Watt farkı yüzünden, bu seferde zorlanıp takılıp disk fırlatma yada ısınma sorunu çıkar mı? zaten evde basit işler için ama yine de sormak lazım. cevabınız için teşekkürler.
    Öncelikle taşlama asla siperliksiz kullanılmaz. İstediğiniz kadar dikkatli olun farketmez. Taşlamayı siperliksiz kullanmak ölüme davetiye çıkarmaktır. Sakın böyle bir hata yapmayın.

Sorunuza gelirsek makinanın watt'ı arttığında ısınma daha az olur. Ancak 750 watt'lık bir makina ev için bence gayet yeterli. Güvenlik için takılmanız gereken nokta taşlama değil aldığınız diskin Max/Min Rpm sayılarıdır. Bunlar makinanıza uyumlu olmalı.

• Siperliği 125lik ile değiştireceğim. almanlar da uyumlu olduğunu söylüyor:

https://www.amazon.de/Bosch-2605510289-Schutzhaube-125-ohne/dp/B003TWP2JK/

türkiye'de bulunmaz belki ama daha kapalı, yarım daire şeklinde model siperler de varmış:

https://www.amazon.de/Bosch-2605510290-Schutzhaube-115-Deckblech/dp/B003TWOU70/
    https://www.amazon.de/Bosch-2605510291-Schutzhaube-125-Deckblech/dp/B003TWORTQ/

rpm sayılarını da bi araştırayım ama piyasada belli başlı diskler var: bosh ve karbosan gibi. şu an zaten 115bosh kullanıyorum uyumlu 125likler içinde artık rpm ye dikkat ederim. teşekkürler.

başlıkta genelde makine paylaşımı dikkat çekiyor ama uygun fiyatlı indirimli daha kaliteli sarf malzemeleri (matkap ucu, kesme diski elektrot vb.) paylaşımı da iyi olur. çünkü bi süre sonra kullanılamaz hale geliyorlar.

• ustayım diye geçinen ve şu siperi söküp kullanan insanları bir kaşık suda boğasım geliyor. Kendi canını düşünmüyor onu geçtim etrafına karşı da sorumluluğu yok. Taş kırıldığında ya da patladığında etrafa da fırlıyor.

Kaldırımda yürürken bir dükkan tadilatına denk gelirseniz iyi bakın. Biri bile takmaz bu siperlikleri. Nasıl bir cahillik nasıl bir, vurdun duymazlık ben anlamıyorum.

Aşırı tehlikeli alet bunlar. Ben alacağım zaman devirlisini almıştım aşırı yüksek hızlarda sürekli kullanmamak için. Adam bir de 12bin devirde kimileri daha da hızlı , hiç korumasız kullanıyor. o fırlayan taşa ne gözlük ne maske fayda eder

Matkap ucu için prihana marka var onu öneririm. Bosch 500watt matkap ile 8lik uç takılı şekilde, uç kararma noktasına gelene kadar delme işlemi yapmıştım yığma binada. Hala kullanırım o ucu aşınmadı :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 11 Aralık 2018; 0:25:0 >

• Fiyat uygun. Aleti tavsiye ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

ustayım diye geçinen ve şu siperi söküp kullanan insanları bir kaşık suda boğasım geliyor. Kendi canını düşünmüyor onu geçtim etrafına karşı da sorumluluğu yok. Taş kırıldığında ya da patladığında etrafa da fırlıyor.

Kaldırımda yürürken bir dükkan tadilatına denk gelirseniz iyi bakın. Biri bile takmaz bu siperlikleri. Nasıl bir cahillik nasıl bir, vurdun duymazlık ben anlamıyorum.

Aşırı tehlikeli alet bunlar. Ben alacağım zaman devirlisini almıştım aşırı yüksek hızlarda sürekli kullanmamak için. Adam bir de 12bin devirde kimileri daha da hızlı , hiç korumasız kullanıyor. o fırlayan taşa ne gözlük ne maske fayda eder

Matkap ucu için prihana marka var onu öneririm. Bosch 500watt matkap ile 8lik uç takılı şekilde, uç kararma noktasına gelene kadar delme işlemi yapmıştım yığma binada. Hala kullanırım o ucu aşınmadı :D
    Bizim ustalarımız böyle malesef. Ustalar ya.. Anlatırsın anlamazlar. Ben bu işi yüzlerce kez böyle yaptım derler. Üç kuruşa satarlar canlarını.. Yazın görüyoruz her sokağa dış cephe için iskele kuruluyor. Ben birkez bile kendilerini o iskeleye bağladıklarını görmedim. Tansiyonu düşse, azıcık başı dönse yerden kazımak saatler sürer. Sorsan müslümandırlar, intihar onlar için en büyük günahlardan biridir ama yaptıklarının intihardan bir farkının olmadığını bilmezler.

Ayrıca siperin, o iki karışlık demirin ne kadar önemli olduğunu anlatmak için bir video daha eklemek istiyorum. (+18)

Son olarak spirali eline ilk defa alıcak arkadaşlar kickback olayına dikkat etsinler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EAY- -- 11 Aralık 2018; 2:15:11 >

• Usluco kullanıcısına yanıt
    Aldın mı hocam? Çünkü bu mağaza haftalardır bu fiyat ve n11'deki mağazasında aynı ürünü 360'tan veriyor. Pek güven vermiyor göndermeyebilir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Anadolu A kullanıcısına yanıt
    Ürünü black friday de Amazon tr den 265 almıştım. Ekstra olarak 10 tane Vidalama ucu var.

• Usluco kullanıcısına yanıt
    Linkini verdiğiniz yerden aldınız sandım. Forumda epttavm başlığı var. Kargolanmayıp iptal edilen siparişleri görünce vazgeçmiştim bu mağazadan.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: EAY-

Bizim ustalarımız böyle malesef. Ustalar ya.. Anlatırsın anlamazlar. Ben bu işi yüzlerce kez böyle yaptım derler. Üç kuruşa satarlar canlarını.. Yazın görüyoruz her sokağa dış cephe için iskele kuruluyor. Ben birkez bile kendilerini o iskeleye bağladıklarını görmedim. Tansiyonu düşse, azıcık başı dönse yerden kazımak saatler sürer. Sorsan müslümandırlar, intihar onlar için en büyük günahlardan biridir ama yaptıklarının intihardan bir farkının olmadığını bilmezler.

Ayrıca siperin, o iki karışlık demirin ne kadar önemli olduğunu anlatmak için bir video daha eklemek istiyorum. (+18)

Son olarak spirali eline ilk defa alıcak arkadaşlar kickback olayına dikkat etsinler.

Alıntıları Göster
    çok tehlikeli lan ohaa

• quote:

Orijinalden alıntı: EAY-

Alıntıları Göster
    İsg üstüne yüksek lisans yaptım, mühendisim. Ama bir avmde ufak bir oyun salonu işletirim bu tür tadilat işlerine de merakım vardır.

Spiral lazım oldu. Amcalarımda iki tane var. İkisinin de ne tutacağı var ne siperi. Biri dedi getireyim kullan. Siz kafayı yemişsiniz sizin kadar cesur değilim ben dedim. Gittim 100 liraya mı ne zıkkımsa koçtaştan aldım bir tane. En tehlikeli el aletlerinden biridir avuç taşlama. Uygun olmayan diski takmam. 125 lik disk mi lazım, benimki yetmiyor mu, yollarım demirciye keser biçer alır 10 lirasını keser sesini. Siperliksiz kullanmam. İnox disk ile taşlama yapan adam gördü bu gözler. Siperliksiz alet ile. Karbosan, bosch falan salak. Diske eşşek kadar taşlama yapmayınız yazıyor. Bizim millet çok zeki.

Siperlik ile çalışmak zor oluyormuş. Adama diyorum bak x firması yılda 1 milyon tane taşlama satsa ve 1 Siperlik 1 dolar olsa milyonlarca dolar kaybı var. Salak mı bunlar. Bana bir şey olmaz diyor. Şimdi doğruya doğru matkap ile falan çalışırken ben de çok umursamam güvenlik önlemlerini ama. Olay spiral olduğunda öpe öpe takarım iş eldivenlerimi. Gözlüğümü.

Adama diyorum eldiven var. Yakın mesafeden kesim yapacak. Ne gerek var diyor. Ulan kıvılcım gelecek eline düşüreceksin aleti. Taşı diski neyse. Alayımıza girecek.

• Geçen fayans kestim bu seramik kesici metal tipte olan uçlarla bu koruma varken bile akşam evde bir baktım bacaklar gitmiş benim, hava sıcaktı şort vardı altımda ufak ufak seramik parçaları girmiş bacağımın 15-20 yerine onlarda kanamış farkında değilim tabi yaptığım işe çok odaklanmışım. Siz siz olun değil koruma mümkünse bu tarz birşey kullanıyorsanız kot tarzı bir pantolon giyin ve koruyucu gözlük takın. Bu şekilde bile çalışırken geçen suratıma ufak bir parça geldi ve deldi, göze gelse kesin kör olursunuz koruma olmadan. Ayrıca kesinlikle spirali sağlam tutun özellikle duvar vs. kesiyorsanız, inşaat demirine veya hiç aklınıza gelmez ama beton atan ustanın yanlışlıkla içine attığı bir çiviye filan denk gelirseniz çok kötü teper, çok yüksek devirde çalıştığına ne yaparsanız yapın bir yerinize gelirse hiç hoş olmayan yaralanmalara ve sakatlığa maruz kalabilirsiniz.
    Son olarak taşlama ve kesim için diskler ayrıdır amatör kullanacak arkadaşlar için özellikle yazıyorum, kesim için olan disk ile 90 derece dik olacak şekilde kullanın yoksa videodaki gibi patlar, sağa sola yatırayım gibi zorlamayın kesinlikle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FasTBoY -- 11 Aralık 2018; 15:2:57 >

• Arkadaşlar 350tl civarı hangi akülü vidalamayı onerirsiniz? Dayanıklı sağlam olsun birde güçlü olmasını istiyorum.Envayi çeşit ürün var bir haftadir karar veremedim

• quote:

Orijinalden alıntı: gulnare

60dolar kargo çıkıyor

Alıntıları Göster
    Biliyorum ona rağmen çok iyi fiyat 18 volt Hitachi için.

• 
Sayfa: önceki 142143144145146
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.