Şimdi Ara

Akü Konusunda Tavsiyeye İhtiyacım Var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
66
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, benim akü zayıflamış, sabahın 7'sinde ayakla vurarak çalıştırıyorum motoru, bir yerde 5-10 dakikalığına dururken dörtlüleri yakıyorum, işim bittikten sonra baktım çok zayıf yanıp sönüyordu sinyaller, pili zayıflamış lamba gibi.

Soru 1- Aküyü düzeltilebilir mi, yoksa sıfır mı almak gerekir?

Soru 2- Eğer sıfır almak şartsa; bahar mevsimine kadar sabredeyim mi, yoksa şimdi mi alayım? Yani havalar daha da soğuyunca parayı çöpe atmış mı olurum?

Not: Falcon Freedom 250 kullanıyorum.

Edit:

12V – 7 Ah yazıyor akü bilgilerinde. Daha yüksek V veya Ah değerlerine yüksek akü almanın zararları neler? Ampul seviyesini V mi etkiliyor Ah mi? Eğer V etkiliyorsa; ampul patlamasın diye V değerini gene 12V alsam, Ah'yi yüksek olanı seçsem nasıl olur?

Soğuğa karşı etkili aküler için hangi özelliğine de bakmam gerekir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Daimon88 -- 21 Kasım 2019; 23:9:50 >

• Akünün tipine bak. Kuru akü ise o akü gitmiştir. Düelmez ve sarjda olmaz. Yeni akü alman gerekebilir. Ama eğer jel veya sıvı akü ise akücüde sarj ettireebilirsiniz. O sizi bir süre daha götürür. Akü kışı atlatabilecek durumda ise almanıza gerek yok çünkü zaten yazın motor daha raha çalışacağı için ve havalar normal gideceği için aküde büyük bir yük olmaz. Kışın soğuktan dolayı aküde sıkıntılar olur ve motor geç çalışmasından dolayı yine daha fazla güç gerekebilir. Siz akünüzün durumunu öğrendikten sonra yukarıdakilerden hangisi uygunsa onu yapınız.

Ayrıca motorunuzdaki ışıkları led hale çevirmek motorunuzun aküsüne ve elektrik tesisatına daha az yük bindireceği için daha uzun ömürlü olur. Sinyaller, km panel ışıkları, ön far gibi şeylerin led olması önerilir.

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.