Şimdi Ara

akü almak, ama nereden almak ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
233
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • http://www.direnc.net/index.php?do=catalog/product&pid=7785

Bu akü işimi görebilecek gibi. Ama tahminimce 15 lira falan tutar kargosu. 55 liraya geliyor.

http://www.hepsiburada.com/liste/department.aspx?q=fh_location%3d%2f%2fcatalog01%2ftr_TR%2fcategories%3C%7bcatalog01_2147483646%7d%2fcategories%3C%7bcatalog01_2147483646_3013120%7d%2fcategories%3C%7bcatalog01_2147483646_3013120_36%7d%2fcategories%3C%7bcatalog01_2147483646_3013120_36_60001545%7d%26fh_view_size%3d12%26categoryid%3d60001545&sc=8

Burada ise (denedim) kargo 6 lira. 52 liraya 2,2 değil tam 7a akü alabiliyorum.

Marka farkı mı vardır, yoksa aynı mı hepsi ? Bisikletim için kullanacağım. Arduino tabanlı küçük bir sistem ve gece kullanmak için ışıklar. Uğraşmak istemediğim için elbette ne kadar büyük kapasiteli olursa o kadar iyi. Ancak küçüklük ve hafiflik daha önemli benim için. Şarj kolaylığı için de kuru akü tercih ediyorum. LiPo için erken daha.

Ne dersiniz, nereden ne alayım ? Bana 3 amper fazlasıyla yeter gibi geliyor. Ama aynı fiyata daha yükseği varsa da hayır demeyiz.

Bu arada bunların adaptörünü bulamadım hiçbir yerde ? 14,4 volt olması lazım diye biliyorum. Yok hiçbir yerde ? Özel bir adı mı var ?

• Çine sipariş veriyorsanız, LİPO alın, kuru akü devri geçti, 2S 3S lipo charcer alırsınız 9-10 dolara PB aküyü ona katlarsınız...
  • quote:

Orijinalden alıntı: M. Reha

Çine sipariş veriyorsanız, LİPO alın, kuru akü devri geçti, 2S 3S lipo charcer alırsınız 9-10 dolara PB aküyü ona katlarsınız...

Hocam 11,1v 2600 mah lipo 14 dolar. Üstelik şarj devresi falan da var. Neresi ucuz ki ?
  • 2650mAh 3S 30C Lipoly Battery PRICE$8.74

Bence bedava, ve % 90 garanti 3 amper alır...

Neyse, LİPO ya soğuk bakıyorsanız PB ile başlayın.
  • quote:

2650mAh 3S 30C Lipoly Battery PRICE$8.74

Bence bedava, ve % 90 garanti 3 amper alır...

Neyse, LİPO ya soğuk bakıyorsanız PB ile başlayın.

Eğer öyleyse felaketmiş... Ben bulamıyorum demek ki.

Ebay üzerinden işime yarayabilecek bir şarj aleti önerebilir misiniz peki ?
  • http://dx.com/p/imax-b6-2-5-lcd-rc-lipo-battery-balance-charger-100-240v-us-plug-35190#.Uw4hq0SeJdU

Ebaydan alışveriş yapmıyorum, burada pahalı ama kargo hariç 20-22 dolara bulabilirsiniz.

Özelliği ise her türlü PB de dahil bataryayı şarj edersiniz, bende 2 adet var.

Ebayda 2S 3S diye arattırırsanız, sadece LIPO şarj eden 5-10 dolarlık aletlerde bulabilirsiniz.
  • quote:

http://dx.com/p/imax-b6-2-5-lcd-rc-lipo-battery-balance-charger-100-240v-us-plug-35190#.Uw4hq0SeJdU

Ebaydan alışveriş yapmıyorum, burada pahalı ama kargo hariç 20-22 dolara bulabilirsiniz.

Özelliği ise her türlü PB de dahil bataryayı şarj edersiniz, bende 2 adet var.

Ebayda 2S 3S diye arattırırsanız, sadece LIPO şarj eden 5-10 dolarlık aletlerde bulabilirsiniz.

Mükemmel bir ürünmüş cidden. Dandik bir şey almak yerine 2 aya bundan alayım en iyisi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tavsiye ederim, 72 amperlik oto aküsü bile şarj ettim bu alet ile, 60 amperlik akümü ise her ay şarj ederim...

Bir tanesi evde bir tanesi iş yerimde, 5 amper 15 volt laptop adaptörleriyle emre amade bekliyorlar...

Dandik şarjörlü, örneğin şarjlı matkaplar filan, bu şarjör ile canavar oluyorlar...

Millet ise yana yakıla charger arar..

Bu alet hakikaten şarjı dibine kadar yapar, eğer akü ölmemişse..
  • Peki LiPo ve kuru akü için ayrı ayrı soruyorum, şarj edince akım kesme gibi bir özelliği de var mı ? Okuldayken veya uyurken takarım da ben, kesin unuturum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kimyasalatik

Peki LiPo ve kuru akü için ayrı ayrı soruyorum, şarj edince akım kesme gibi bir özelliği de var mı ? Okuldayken veya uyurken takarım da ben, kesin unuturum.

İçinde işlemci var, programını Koreliler yazmış, zaten işi götüren de o program...

Şarj edince keser, deşarj edince istenen voltta keser, 5 kereye kadar şarj/deşarj döngüsü yapar...

LIPO pilleri balans ederek şarj/deşarj eder, piller nakavtsa şarj yapmaz...

Timeri vardır, güvenemezseniz, onu kurarsınız yine keser...

Belli bir akım doluluğu belirlersiniz örneğin 2.000 mA o kadar doldurunca yine keser...

Isı sensörü bağlanabilinir, pil ısınınca yine keser...

Keser de keser yani, kullanıcıya bakar, şimdi baktım 20 sayfa A4 kullanım klavuzu var...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M. Reha -- 26 Şubat 2014; 22:11:12 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.