Şimdi Ara

akü alıcam acil yardım nelere dikkat etmeliyim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
3.800
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    kilima açınca bir süre çalşinca akü ışıgı yanıyor .
    dur kalklı trafikte yolda kalırım diye tedirgin oluyorum.
    yaklaşık 6 yıllık akü ve akü durumunu gösteren ışık ta siyaha dönmüş durumda .
    8 aydır bu vaziyet kullandim
    ford focus 1.6 benzinli (LPG ) li sedan 2004 araç soran olursa .

şimdi akü mü yenilemek istiyorum nelere dikkat etmeliyim en fazla kaç para vermeliyim eski akümü ne yapmaliyim bu konuda fikirleriniz lütfen ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilyus -- 18 Haziran 2012; 15:47:16 >

• Mutlu yada varta al tak geç gitsin hocam,eski aküyü zaten hemen elektrikçi kapıyor
  • Akü de iyi yerli markalarımız var, yerli malı yurdun malını kullan. marka vermeyecem hangisi içine siniyorsa al
  • quote:

Orijinalden alıntı: delgadobm

Mutlu yada varta al tak geç gitsin hocam,eski aküyü zaten hemen elektrikçi kapıyor

elektrikçi kapiyor derken bedelsiz alıyor mu demek istediniz ?

aküyü aldigim yere versem indirim alirmiyim ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: WalkieTalkie2

Akü de iyi yerli markalarımız var, yerli malı yurdun malını kullan. marka vermeyecem hangisi içine siniyorsa al

markadan ziyade ölöçü ebat tip Amper ..

eskisi neyse ondan al gitsin mi yapiyim ? yani ne biliyim mutlu akü 88 TL yede var ama nedir ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilyus

quote:

Orijinalden alıntı: delgadobm

Mutlu yada varta al tak geç gitsin hocam,eski aküyü zaten hemen elektrikçi kapıyor

elektrikçi kapiyor derken bedelsiz alıyor mu demek istediniz ?

aküyü aldigim yere versem indirim alirmiyim ?

Aldığınız yer yedekparçacı ise eski aküyü alanda var almayanda var alabilir 10 tl fark eder
    Carrefour bauhosue gibi marketlerden alırsanız eski aküyü geri veremezseniz
    Herhangi bir elektirikçiye gidip aküyü taktırırsınız işçilik almaz eski aküyü işçilik sayar anlatabildimmi

• Yerin el verdigince yüksek amperli akü almaya çalış.Marka dersen Bana göre en iyi marka VARTA
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Aracımdaki akü delphi idi. Başka bir sebepten dolayı akü problem çıkartmasın diye bozulmadığı halde değiştirttim. 2003 model araç ve aküyü 2008 de değiştirttim. Yerine yerli malı diye mutlu taktım 4 yıl sonra bir anda gitti. Bende yerli malı taraftarıyım ama parayı kolay kazanmıyorum o nedenle mutlu almayacağım. Yine gidip delhi alacağım hemde mutludan daha ucuz fiyata.
  • sonuç

muTlu akü alındı 60 amper

eskisini bıraktim 140 TL 6 Taksit .

Teşekkürler .
  • iyi yapmışsınız ztn aracın ilk aküsü bittikten sonra tüm hepsi iki yıl garantili üzerine 1 yılda sorunsuz çalışıyor ve ömrü bitiyor.
  • Aküyü alalı bir yıl olmadı. Bir kez ışıklar açık unutuldu diye boşaldı, ondan sonra iflah olmadı. Şimdi 5 dakika 4 lüleri açık bıraksam boşalıyor. Toplamda 4 kez şarj etmek zorunda kaldım.

1. Garanti kapsamında değiştirirler mi? Yoksa açık unutmuşsun, boşalmış, senin hatan mı derler?
  • Ben de aküyü geçen ay sıfır aldım.
    Cuma günü de farları açık unutunca tamamen boşaldı.
    Diğer araçtan takviye yapıp 15 dakika çalıştırmak yeterli geldi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lucca

Aküyü alalı bir yıl olmadı. Bir kez ışıklar açık unutuldu diye boşaldı, ondan sonra iflah olmadı. Şimdi 5 dakika 4 lüleri açık bıraksam boşalıyor. Toplamda 4 kez şarj etmek zorunda kaldım.

1. Garanti kapsamında değiştirirler mi? Yoksa açık unutmuşsun, boşalmış, senin hatan mı derler?

Bence Akü de kesin problem var. 1 yıllık akü tamamen boşalsa bile şarjı tamamlanınca eski haline dönmesi lazım, benim 3 yıllık İnci marka aküm tavan lambası 24 saat yanık kaldığı için zayıflamıştı uzun yola gidip geldim hemen toparlandı şimdi hiç bir sıkıntısı yok, aküyü aldığın yere götürüp kontrol ettir bence.
  • Lucca L kullanıcısına yanıt
    Şarj ederken araç üstünde takviyeyle mi yaptın? yoksa elektrikçiye verip araç üstünde olmadan mı şarja bağlattın?

Araç üstünde şarj ettiysen uzun yol yapsanda eskisi gibi olmaz. Elektrikçiye verip şarja bağlamasını istemelisin.

Elektrikçiye verdiysen aküyü ne kadarda şarj etti? Bazı yerlerde şok şarj diye milleti kandırıyorlar. Yarım saatte hiçbir akü düzgün şarj olmaz. Şoklama yaparak şarj ediyorsa o anlık mesele hallolmuş gibi gözükür. Fakat akünün içindeki ızgaraların direncini düşürdüğü için ilerleyen zamanlarda akü şarj tutmamaya başlar.
  • Arkadaşlar cevaplar için teşekkürler. Ben yanlış hatırlamışım, eşimin aracının aküsünü değiştirmişiz geçen yıl. Hoş benim araç da 2010 model, ona rağmen tükettik aküyü. Ancak Honda City leri bilenler bilir, ufak akü. 150 tl aküye verdik - Mutlu akü - 20 tl de işçiliğe. Bilgilerinize.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.