Şimdi Ara

aktüerya bölümü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Rehber hocamız bu bolumu bıze her sene tavsıye ettı. Ama okuldan sadece bı kısı gıttı. Sızler ne dusunuyosunuz ? Buraya gıtmek ısteyenler var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

fakat mezun olunca 1-2 tane sinava giriyormussun onlarda tus gibi zorluk derecesi fazla

duyumlarim boyle

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• ben yazıcam bu yıl karabük üniversitesinde açılacak aktüerya ve risk yönetimi adıyla, sınavlar sadece imza yetkisi içinmiş sınavı verip vermemen luzum değil, iyi bir maaşla çalışıyorlarmış, zaten sınavı verenle veremyenin çalıştığı alanlar da tamamen farklı

ayrıca bölüm mezunlarının iktisadi idari bilimler fakültesi ile istatistik bölümü denklii varmış, en kötü ihtimalle iibf mezunundan daha iyi konumda oluyorsunuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tulley -- 7 Mayıs 2014; 2:15:26 >

• Dostum bu kadar büyük beklentiyle girme.Akrabamda aktüerya mezunu ve şu an memur.Matematik ve istatistik mezunlarına öncelık tanıyorlar sınavda.Okulda aktüer hocalarım var.1996 dan beri mezun olan öğrencilerden 14 kişi aktüer olmuş.130 küsür aktüer var Türkiyede.Istanbuldaysan bugünlerde finansta kariyer sempozyumu var.Geçen yıl katılmıştım.Gelip katılabilirsin.Fikrin olmuş olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi daxtor55 -- 7 Mayıs 2014; 15:58:13 >

Orijinalden alıntı: daxtor55

Dostum bu kadar büyük beklentiyle girme.Akrabamda aktüerya mezunu ve şu an memur.Matematik ve istatistik mezunlarına öncelık tanıyorlar sınavda.Okulda aktüer hocalarım var.1996 dan beri mezun olan öğrencilerden 14 kişi aktüer olmuş.130 küsür aktüer var Türkiyede.Istanbuldaysan bugünlerde finansta kariyer sempozyumu var.Geçen yıl katılmıştım.Gelip katılabilirsin.Fikrin olmuş olur.

valla hocam hacettepe aktüerya mezunuyla konuştum albaraka turkte çalışıyor, gayet memlun herhangi bir sınavada girmeden çok iyi paralar kazandığından bahsetti, aktüerya mezununun aktüerliğin yanısıra finans alanlarında da çalışabileceğini söyledi.kendinisini gelişirmezse elbet işsiz kalması da normal ayrıca %100 iş garantisi olan kaç tane bölüm varki. elbet her bölümde iyi para kazananda var işsiz gezende. burası türkiye elektrik mühendisinin avize sattığı ülkeden bahsediyoruz. hadi olmadı denkliklerle zaten iş sahası sıradan iibfninkinden fazla oluyor. yalanım yok ege iktisat mezunu adam torpille 800 liralık işe girdi 2 yıl işsiz gezdikten sonra, 2 nedeni var, üniversite hayatı boyunca yatması, işi ayağına beklemesi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PDR Bölümü Hakkında??
    3 yıl önce açıldı
    İTÜ Kimya Bölümü
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • daxtor55 D kullanıcısına yanıt
    niye bu kadar bıktırdı sizi
    Dersler zor.Okul not ortalaması için geçen yıl daha finaller açıklanmadan sınır koydu.Sınırın altında kalanlar sınıfta kaldı.60 kişiden 46sı sınıfta kaldı.Onlardan biride benim.Bu durum midemi bulandırdı okula karşı.Marmarada olaysız geçen gün yok.
    @tulley
    Istiyorsan ben engel olamam.Hayırlısı olsun dostum.

sonrada vay efendim mezun olunca neden işsiz kaldım deniyor acaba neden...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emreozcan38 -- 7 Mayıs 2014; 17:38:00 >

Orijinalden alıntı: emreozcan38

yatarak son hafta sınava calışılırsa öyle olur...
    böyle zorlu bir bölümde aylar önceden çalışmaya başlanmalı finaller için ...

firtina koparir

Orijinalden alıntı: emreozcan38

yatarak son hafta sınava calışılırsa öyle olur...
    böyle zorlu bir bölümde aylar önceden çalışmaya başlanmalı finaller için ...

Yatmayla alakası yok.Marmarada ikinci yıl GANO 1.80 den azsa sınıfta kalırsın.Geçen yıl finallerden sonra aniden ilk yıl bu kuralı uygulama kararı aldılar.
    Zor bölüm evet.Ben tavsiye etmiyorum ama isteyene engel olmam.

Orijinalden alıntı: aysnrkca

Anladıgım kadarıyla bolumden cok okulla ılgılı bı sıkıntı var marmaradakıler memnun degıl hacettepedekıler memnun.

Hacettepedeki Aktüerya bilimleri diye geçer MF-1 den alır.Ayrıca fakültedir.Marmara Aktüerya YGS puanından alır.Yüksekokuldur Tercih edeceksen yinede Marmarayı tercih et.Okul sıkıntılı olsada bizim yüksekokulda iyi hocalar vardır.Aktüer olmak zordur ama eğitim iyidir.Ben yapamadım ama.Istiyorsan yaz.

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.