Şimdi Ara

Aksiyon veya Macera Diye Tür Yoktur

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
740
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Macera, aksiyon ve aksiyon macera türleri oyun sektörünün başından beri zırvadan ibarettir. Aksiyon türüne has dinamikler neler veya macera türüne has dinamikler neler sorusuna cevap verilemez çünkü yok öyle bir şey. dövüş türünün dinamikleri var fps türünün dinamikleri var aksiyon türü bunların genellemesidir ve gereksizdir. Macera da aynı şekilde gereksizdir. Haksız mıyım arkadaşlar bunca yıl kimse düşünemedi mi bu türlerin boş beleş bir kelime oyundan ibaret olduğunu. Tür değiller laf kalabalığılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zaren -- 20 Ağustos 2021; 1:3:11 >

• Bence sende haklısın.Aksiyon veya Macera Diye Tür Yoktur 

• Macera türü nedir neler bir oyunu macera oyunu yapar mesela bu soruyu cevaplayabilir misiniz. puzzle tps point and click gibi türlerin elementlerini içeren oyunlara macera diyip geçiyoruz yani e bu tür değil ki. boş bi etiket sadece. tür genellemesi gibi bir şey. o oyun adventure değil point and click o oyun adventure değil tps gibi uzatılır. bi tek bana mı batıyor bu?

• aksiyon da aynı şekilde.

• Sen öyle diyorsan öyledir.

• tamam kral

• çok iddialı girdim fakat bir şeyler öğrenmek için burdayım arkadaşlar aydınlatın beni Aksiyon veya Macera Diye Tür Yoktur 

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Aksiyon veya Macera Diye Tür Yoktur
  • zaten açık dünya varsa keşif olmak zorunda yoksa google mapsden farkı kalmaz. aksiyon sadece oyunun hızlı olduğunu söylüyorsa bu da tür olmak için yeterli bir şey mi biraz daha temaya kaçıyor gibi fantezi veya korku gibi bir tema oluyor aksiyon o da tür olmuyor.

• Aksiyon oyunu, el göz koordinasyonu ve tepki süresi gibi fiziksel zorlukları önplana çıkaran bir video oyun türüdür. Türün en bilinen alt türleri dövüş, nişan ve platform oyunlarıdır. Aynı zamanda çeşitli çevrelerde gerçek zamanlı strateji oyunları da aksiyon türüne dahil edilir.

wikipedia da beni doğruluyor bir sürü tür saymış bunlar zaten kendi başına oyun türü bunları genellemiş aksiyon demiş. Aksiyon temadan öteye gidemez.

Macera oyunları, araştırma, keşif, bulmaca çözme gibi unsurları içeren, hikâyeye odaklı bir çeşit video oyunu türüdür. Bu terim macera filmleri ya da macera romanlarıyla doğrudan ilgili değildir.

burada araştırma kelimesine takıldım biraz sadece onun dışında hiçbir madde macera oyunu olarak ayrı bir tür olmasını mantıklı kılmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zaren -- 20 Ağustos 2021; 0:55:41 >

• Anlatıyla alakalı sınıflandırma (aksiyon, macera, korku, fantezi vb.) değil mi arkadaşlar. Aksini iddia eden var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zaren -- 20 Ağustos 2021; 22:6:43 >
  • Aksiyon veya Macera Diye Tür Yoktur
  • Neden böyle bir çıkış yaptınız anlamadım ama aksiyon ve macera diye oyunları sınıflamakta bir beis görmüyorum. Aynı mantıkla bakarsanız yarış oyunları için "Arcade" ve "Simülasyon" değerlendirmesi de yanlış. Yani gerçekçi araç fiziklerini içeren oyunlara simülasyon diyoruz demekle aynı mantık.

• goodorevil kullanıcısına yanıt

Ya hocam en başta video oyunu konusunda sınıflandırma kesinlikle sikindirik bir şey bir sürü tartışma bulabilirsiniz yabancı forumlarda. Ben aksiyonun ve maceranın genelgeçer video oyun sınıflandırmasına dahil olmadığını iddia ediyorum; sadece anlatısal bir etiket, tema olmaktalar bunun da arkasındayım henüz ikna olmuş değilim. Yarış oyununda simülasyon arcade farkı oyunun oynanışıyla haritadaki power uplar ile vb. mekaniksel olarak farklar barındırıyor bu şekilde sınıflandırılmış oluyor. Yarış oyunlarında Arcade ve Simülasyon sınıflandırmasında da bir falso var tabi arada kalan oyunlar oluyor. Ama en azından power uplar olan kontrolleri simülasyon olmayan yarış oyunlarına apaçık şekilde arcade yarış oyunu diyebiliyoruz mekaniksel olarak. Aksiyon oyunlarına neye göre aksiyon oyunu diyoruz örneğin ya da macera oyunlarına hangi mekaniklere göre macera oyunu diyoruz? Yok maalesef. Aksiyon macera koca bir kullanım yanlışlığından ibarettir.

edit: simcade diye arada kalan oyunlar için bir tür var imiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zaren -- 1 Eylül 2021; 20:28:57 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.