Şimdi Ara

akrep yelkovan tipi sorularda

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
3.022
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • formul neydi arkadaslar?eger formulle hepsi yapiliyorsa mantikla kafami kurcalamayim

Orn:Saat 12 dir.Bundan kac saat sonra akrep ile yelkovan ikinci kez ust uste gelir?

>2 >24/11 >25/11 >26/11 >27/11

• up
  • yardim lutfen
  • quote:

Orijinalden alıntı: muratxfb

formul neydi arkadaslar?eger formulle hepsi yapiliyorsa mantikla kafami kurcalamayim

Orn:Saat 12 dir.Bundan kac saat sonra akrep ile yelkovan ikinci kez ust uste gelir?

Maalesef kardeş az önceden beri bu konuya bakıyorum pek çözdüğüm bir tip değil bu sorular hani oturdum mantık yürüttüm çözdüm ama formülü var diyorlardı ben formülünü bilmiyorum sadece mantık yürüterek gidiyorum umarım formülü bilen biri yardım eder :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Spyxxx

quote:

formul neydi arkadaslar?eger formulle hepsi yapiliyorsa mantikla kafami kurcalamayim

Maalesef kardeş az önceden beri bu konuya bakıyorum pek çözdüğüm bir tip değil bu sorular hani oturdum mantık yürüttüm çözdüm ama formülü var diyorlardı ben formülünü bilmiyorum sadece mantık yürüterek gidiyorum umarım formülü bilen biri yardım eder :)

cevap icin sagol sorunun cozumu var aslinda cozumlu soru ama mantigini anlamadim formulle butun sorular cozulur mu diye sordum aslinda simdi cozumu yaziyim o zaman siz bana anlatirsiniz

• kitapta soyle diyor:
    Saat 12 den sonra ikinci kez ust uste gelmeleri icin en az iki saat aradan gecmelidir.2 saat sonra

-----sekil cizmis gormemiz icin------

x dakika sonra ust uste gelsinler.
    x=x/12+10 => 11x/12=10. x=120/11
    o halde 2.kez ust uste gelmeleri
    2+(120/11).(1/60)=2+2/11=24/11 saat sonra gerceklesir.
  • Kitapta formül kullanmış sanırım benim kafam basmadı formüle açıkcası.

Neyse şöyle diyeyim hız olarak düşün. araba imiş meğersi bunlar yelkovan ile akrep arabası gibi.

şimdi bakıyorum saat bir dairedir 360 derecedir. yelkovana bakıyorum 1 saatte tüm daireyi tarıyor yani 360 derece gidiyor saatte.
    aynı şekilde akrep ise 1 saatte bunun 12 de birini yani 30 derecelik dilimi tarayabiliyor.

biri saatte 30 ile diğeri saatte 360 ile gidiyor. Hani soruda da dediği gibi en az 2 saat şart zaten geçicek demiş 2 saat geçtiğini düşün

akrep = 2 de olur yelkovan ise 12 yi gösterir.(yani 02.00)

aralarında 60 derece yol farkı vardır ( 2 tane 30 luk dilim)

biri 30 ile giderken diğeri 360 ile yetişmeye çalışıyor aradaki hız farkı 330 dur yani 330 la gidiyor arkadaki araba öndeki de duruyormuş gibi.

yol /hız = zaman dır.

60/330 = 2/11 dir.

2/11 saatte yetişir. ama 2 saatte önceden gitmişti 2 + 2/11 = 24/11 dir.
    ___

biraz daha pratikleştirirsek olayı.

şuan üst üsteler diyorki yelkovan 2 kere üstüne gelicek yani 2 kere tur bindirmesi lazım 1 tane tur 360 derece değil mi ?
    2 tane tur 720 derecedir yani 720 derece gitmeli araba e net hız 330 bulmuştuk

yol/hız = zaman

720 /330 = 24/11 vericektir bize yine.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Super anlattin ozellikle en iyi anladigim pratik olani(720/330).Kitaptaki de mantik aslinda (formul 11sa-60/dk mi neydi )ilk anlattiginda neden 2 saat geciyor kitapta da orasini direk soylemis soruda ikinci kez diyor 2 saat gecirirsek ucuncu kez olmaz mi?Analog saatde bi deneyim en iyisi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Super anlattin ozellikle en iyi anladigim pratik olani(720/330).Kitaptaki de mantik aslinda (formul 11sa-60/dk mi neydi )ilk anlattiginda neden 2 saat geciyor kitapta da orasini direk soylemis soruda ikinci kez diyor 2 saat gecirirsek ucuncu kez olmaz mi?Analog saatde bi deneyim en iyisi

2 saat geçirirsek 3. kez olmaz neden çünkü mesela 1 saat geçirdiğini düşün.
    1 saat sonra yelkovan 12 ye geri döner fakat akrep 1 i gösterir yani yakalayamamış olur akrepi daha.

1 saatte 1. yi yakalayamadı ise
    2 saatte 2. yi yakalayamaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Spyxxx

quote:

Super anlattin ozellikle en iyi anladigim pratik olani(720/330).Kitaptaki de mantik aslinda (formul 11sa-60/dk mi neydi )ilk anlattiginda neden 2 saat geciyor kitapta da orasini direk soylemis soruda ikinci kez diyor 2 saat gecirirsek ucuncu kez olmaz mi?Analog saatde bi deneyim en iyisi

2 saat geçirirsek 3. kez olmaz neden çünkü mesela 1 saat geçirdiğini düşün.
    1 saat sonra yelkovan 12 ye geri döner fakat akrep 1 i gösterir yani yakalayamamış olur akrepi daha.

1 saatte 1. yi yakalayamadı ise
    2 saatte 2. yi yakalayamaz.

haaaa simdi anladim tmm cok sagol

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.