Şimdi Ara

Akp'liler partinizi sizden daha iyi bilip tanımlayabilirim...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle partinizin cumhuriyeti yıkıp şeriatı evrensel hukuk kuralları yerine dini yönetmi getireceğini hala düşünüyorsunuz...
    Partiniz idamı kaldırdı,daha dün Davutoğlu konuşmasında gelişmiş hukuk devleti olacağız gibi bir şeyler söylüyor...
    Ülkenin rejimini felan kopmle değiştirmek bu kadar basit bir iş değil,orduyuda yok etmeniz gerekiyor,feto ile akp bunu denedi sonra akp fetoyuda saf dışı bıraktı,ergenekon balyoz davalarında da yavaş yavaş insanlar tahliye oluyor...Balyozda kimse kalmadı heralde...dini yönetim sistemine geçişi felan Necmettin Erbakan ve kadroları denemeye çalışmış fakat sonu hüsran olmuştu...

Bir diğeri daha partiniz tam tanıyamamışsınız,partiniz modernist islamcı diyeceğimiz yerde,tıpkı Osmanlı'nın son dönem padişahlarına benzer bir durum var...

Amerika büyük ortadoğu hakkında İslam coğrafyası içinde 4 grup var demiş:

"Köktendinciler: İslam’ın şiddetten kaçınmayan, yayılmacı ve saldırgan yorumunun temsilcileridirler. Demokratik değerleri ve Batı kültürünü reddederler. Batı’ya, özellikle ABD’ye, düşmanlık hisleri beslemektedirler. Katı İslam yasa ve ahlak değerlerini uygulayacak otoriter bir devlet yönetiminden yanadırlar. Geçici taktik düşünceler hariç, bu grubu desteklemek bir seçenek olamaz.
    Gelenekçiler: İslam dininin kurallarına sadakatle bağlı olmakla birlikte, saldırgan ve şiddet yanlısı değildirler. Köktendincilere kıyasla daha ılımlı görüş taşırlarsa da, çağdaş demokrasileri ve Batı değerlerini gönülden kucakladıkları söylenemez. Bu gurup da, demokratik İslam’ın örneği ve geçiş vasıtası olmak için uygun düşmez. Bu grupla ilişkilerde, barışçı bir görüntü vermek en iyisidir.
    Modernistler (Ilımlı İslam); İslam’ın günümüzdeki katı anlayış ve uygulamalarında kapsamlı değişiklik yapılması konusunda eylemli bir arayış içerisindedirler. Hz. Muhammed dönemindeki uygulamaları değişmez esas olarak kabul etmekle birlikte, o günlere ait sosyal ve tarihi koşulların bugün artık geçerli olmadığının da farkındadırlar. Temel değerleri; bireysel vicdanın üstünlüğünün yanı sıra, eşitlik ve özgürlüğe dayalı toplum anlayışıdır. Bu değerler çağdaş demokratik esaslarla bağdaşmaktadır. İslam dünyasının, küreselleşmenin bir parçası olmasını da arzu ederler. Bu nedenlerle ılımlı İslam, demokratik İslam’ın örneği ve esas vasıtası olmak için en uygun olanıdır.
    Laikler: Batı demokrasileri tarzında “din ile devlet işlerinin ayrılması”ndan yana olup, din olgusunu kamusal alandan özel alana indirgemişlerdir. Politika ve değerler açısından Batı’ya en yakın olan gruptur. Bu olumlu özelliklerine karşılık, genellikle yarı demokratik görünümlü otoriter bir yapıyı esas alan laik guruplar, çoğunlukla solcu ve saldırgan milliyetçi ideolojileri benimsemişlerdir. Bu nedenle de ABD’yi dost olarak görmez; hatta içlerinde aşırı ölçülerde Amerikan düşmanlığı besleyenler bile vardır.Ayrıca İslamcı kitlelerce sözü dinlenebilir bir grup da değildirler. Bu nedenlerle laikleri sürekli müttefik olarak kabul etmek uygun olmaz.

-Önce ılımlı İslam’ı destekle. Bu kapsamda; özellikle mali destek sağla, liderlik modeli oluştur ve bu modele uygun liderler yarat.

-Gelenekçilerin kusurlarını eleştir, ancak onları kökten-dincilere karşı destekle.

-Köktendincilerle mücadele et. Bu kapsamda; yasadışı faaliyetlerini açığa çıkar, yaptıkları şiddet eylemlerinin olumsuz sonuçlarını gündeme taşı, kahramanlaştırılmalarını önle.

-Seçici bir şekilde laikleri destekle. Bu kapsamda; köktendinciliğin ortak düşman olarak algılanmasını teşvik et, milliyetçilik ve solculuk temelinde ABD karşıtı güçlerle bağlaşma oluşturma heveslerini kır. "

Partiniz yukarıdaki gruplardan Modernist grupta yer almakta.Amerika ve bir çok avrupa ülkesi hatta dünya, Müslümanlar arasındaki bu gruba daha sıcak yaklaşmakta...

Bir diğeri Osmanlıyı geri getireceğini sanmanız,yav cumhurbaşkanlığı sarayında bile Atatürk'ün hazırlaadığı söylenen,yada onun emri ile yada onun beğenip seçtiği logo her yere konulmuş,mimari erken dönem Cumhuriyet mimarisine benziyor,
    https://www.google.com.tr/search?q=cumhurba%C5%9Fkanl%C4%B1%C4%9F%C4%B1+saray%C4%B1&biw=1920&bih=955&source=lnms&tbm=isch&sa=X&sqi=2&ved=0CAYQ_AUoAWoVChMIjLKVnpnxyAIVxR0PCh1fKAf0#imgdii=CyGDL7pci6G48M%3A%3BCyGDL7pci6G48M%3A%3Bk-p7BraQLjxxQM%3A&imgrc=CyGDL7pci6G48M%3A
    Atatürk'ün resimlerini felan kaldıracak diye bekliyorsunuz,onun içinde hiç bir girişimleri yok,bazı yerlerde davetler sırasında Atatürk resmi olmuyor seviniyorsunuz ama onun yerine arkada Cumhuriyetin simgesi Cumhurbaşkanlığı forsu oluyor,Atanın resmi olmasa ne olur onun kurduğu cumhuriyeti ve onu simgeleyen şeyler var orada...

Ayasoyfayı açacak diyorsunuz,ben acacağını hiç ihtimal vermiyorum,daha önce fetih kutlamalarında Ayasofya sloganları atanları RTE takmadı bile,

Osmanlıcılık konusuna eminim mhp bile daha isteklidir,hatta meclis önünde felan duran askerlerin fes takmasının daha iyi olacağını ,ayasofyanın açılması gerektiğini söylüyordu Yusuf Halaçoğlu..

Bir diğeri 2023 vizyonu
    2023'te de ciddi ciddi Osmanlının geleceğini,Lozan'ın biteceğini,Cumhuriyetin yıkılıp dini yönetime geçeceğini sanan AKP'liler epey fazla var...En komiğide bu...

Partiniz abye girme peşinde hala,Osmanlıda son yıllarda batıcı olmaya çalışıyordu,cumhuriyet ilan edildi bu gelenek daha da hızlandı,AKP'de devam ettiriyor...
    Bir ülkenin gelecek planlaması vardır,sistemi vardır.Hangi parti gelirse gelsin bu hedefleri ve planları gerçekleştirmeye çalışır yenilerini ekler,
    öyle bir parti geldi,komünizmi getiridim o gitti seçimle başkası geldi oda dini yönetimi getiridim,o da gitti başkası seçimle geldi oda sosyalizmi getirdim gibi bir şey olamaz...Böyle olması için komple bir iç savaş isyan veya ayaklanmanın olması gerekir,ordunun tamami ile ortadan kaldırılmış olması veya tasfiye edilmiş olması gerekir...

Neyse yazacaklarım bu kadar...4 yıllık süreci gözlemleyeceğiz hep birlikte bakalım . akp sizin istediklerinizin (yukarıda yazdığım)kaçını yapacak ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ürüng ayıg toyon -- 2 Kasım 2015; 10:57:14 >

• Eğer hala ayasofyanın ibadete açılmasını isteyen varsa gerçekten gerici bir düşünce olur kimse ayasofyayı gezmemiş demektir.
    İçeri girip sadece duvardaki resimlerdeki gözü karalamalarına bakarsanız türklerin geçmişinde yaptığı bu hatayı anlayıp ayasofyanın müze olarak çok daha iyi bir yer olacağını anlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • degerli bir yazi olmus fakat koktendinciler yazip birakmanizda yeterli olabilirdi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yukarı
  • Yahu yeter kaybettiniz işte halaa hükümeti kötüleme çabasındasınız. Artık devletin bir yaptırım uygulaması lazım.

2015 1 KASIM SEÇİMLERİNDE AK PARTİ %50 OY ALARAK İKTİDAR OLMUŞTUR. BUNU K A B U L L E N İ N
  • quote:

Orijinalden alıntı: TeknoÖneriler

Yahu yeter kaybettiniz işte halaa hükümeti kötüleme çabasındasınız. Artık devletin bir yaptırım uygulaması lazım.

2015 1 KASIM SEÇİMLERİNDE AK PARTİ %50 OY ALARAK İKTİDAR OLMUŞTUR. BUNU K A B U L L E N İ N

Bak bakalım konun içeriğine ne yazıyor nerede akp kötülenmiş,

Bu arkadaş dünden beri saçmalamakta,konuyu bile okumamış saçma mantık dışı yorumlarını kendine sakla veya git konu aç orada tatmin ol...
  • Dine söverek insanları aşağılayarak bugün beni yarın milyonlarcasının kaybedeceksiniz insanları kalıba sokmamayı rahat bırakmayı öğrenmelisiniz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Alıntı yaptığın yer güzelmiş.Ama ben orada bahsedilen dini liderin F.G. olduğunu düşünüyorum.

• tahmin ettiğim kitle yavaş yavaş konuya geliyor bakın yazdıklarımı okumamışsınız,cevap dahi veremiyorsunuz mantıklı olarak
    Çıkıp deyin ki şunları şunları doğru söyledin ben şunları şunları istiyorum akp yapmadı deyin,

Ama onun yerine boş sloganlar atıp gidiyorsunuz...
  • Bizim ülkenin profili bu Akp ye has bir şey değil ki.
    Ben modern ve dinimin gerektirdiği gibi bilime, fenne, inançlara çalışarak, çabalayarak ulaşmaktan yanayım.
    Bu kadar detaylı sınıflandırmalara ve analize gerek yok.
    Seçim veya toplumsal olaylarda bilim veya analizler çoğu zaman çuvallar.
    İnsan duygusal bir varlıktır, kriterleri değişir, günü gününü tutmaz. Saygı duyup hatalardan ders almak lazım.

• Sözlerimin arkasındayım,burada hakaret veya kötüleme yok...

Birde ılımlı İslamı'da kötülemiyorum,dünya ülkeleri ile birlikte hareket etmek,evrensel hukuk kurallarını tanımak,dünyaya komple kapalı olmamak kötü bir şey değildir...
  • ürüng ayıg toyon kullanıcısına yanıt
    Öncelikle belirteyim;
    Giriş metninizi okuduktan sonra geri kalanı atlaya atlaya okudum.

nedenmi?

Bakın sizlerin yaptığı ve farkında olmadığınız büyük bir yanlış bilgi yumağı, yanlış anlaşılma.
    Belkide farkındasınız ama muhalif olmaya devam edebilmeniz için kendi tabanınızı kandırmak,araştırmayan sorgulamayan insanlardan taraftar toplayabilmek için farkında değilmiş gibi davranıyorsunuz, Çünkü elinizde avucunuzda ne varsa hepsi bu ve benzeri birkaç fos argümandan ibaret.

Cumhuriyet asla ama asla kaldırılmaz, bunu isteyen 1 tane AKP li bulamazsınız, Osmanlının gelmesini isteyen bir akp li ile biraz konuşursanız onun kastettiği ile sizin algı yönetimi yaptığınız, propaganda amaçlı kullandığınız "cumhuriyeti yıkmak istiyorlar" daki yıkma işleminin aynı şey olmadığını çok rahat anlayabilirsiniz
    Osmanlının geri dönmesi Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Osmanlı İmparatorluğunun gücüne kudretine sahip olması demektir.

yani Osmanlının dönmesi sadece işlevsel anlamdadır ve dünyada Osmanlının işlevine sahip olmak istemeyen 1 tane dahi devlet yoktur, bu işlev dünyada söz sahibi olma, bilimsel, ekonomi anlamında dünyadan önde olma demektir, sizden uzaktaki x ve y ülkesi savaşmak istediğinde sizden izin alması demektir, onlarca farklı ırkın, dilin , dinin kavga gürültü etmeden barış içerisinde yaşadığı bir ülke demektir

Bunları istemeyen 2 şey vardır
    Dışardakine yabancı devlet, içerdekine ne denir siz karar verin...

• quote:

Orijinalden alıntı: kazuya58

Öncelikle belirteyim;
    Giriş metninizi okuduktan sonra geri kalanı atlaya atlaya okudum.

nedenmi?

Bakın sizlerin yaptığı ve farkında olmadığınız büyük bir yanlış bilgi yumağı, yanlış anlaşılma.
    Belkide farkındasınız ama muhalif olmaya devam edebilmeniz için kendi tabanınızı kandırmak,araştırmayan sorgulamayan insanlardan taraftar toplayabilmek için farkında değilmiş gibi davranıyorsunuz, Çünkü elinizde avucunuzda ne varsa hepsi bu ve benzeri birkaç fos argümandan ibaret.

Cumhuriyet asla ama asla kaldırılmaz, bunu isteyen 1 tane AKP li bulamazsınız, Osmanlının gelmesini isteyen bir akp li ile biraz konuşursanız onun kastettiği ile sizin algı yönetimi yaptığınız, propaganda amaçlı kullandığınız "cumhuriyeti yıkmak istiyorlar" daki yıkma işleminin aynı şey olmadığını çok rahat anlayabilirsiniz
    Osmanlının geri dönmesi Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Osmanlı İmparatorluğunun gücüne kudretine sahip olması demektir.

yani Osmanlının dönmesi sadece işlevsel anlamdadır ve dünyada Osmanlının işlevine sahip olmak istemeyen 1 tane dahi devlet yoktur, bu işlev dünyada söz sahibi olma, bilimsel, ekonomi anlamında dünyadan önde olma demektir, sizden uzaktaki x ve y ülkesi savaşmak istediğinde sizden izin alması demektir, onlarca farklı ırkın, dilin , dinin kavga gürültü etmeden barış içerisinde yaşadığı bir ülke demektir

Bunları istemeyen 2 şey vardır
    Dışardakine yabancı devlet, içerdekine ne denir siz karar verin...

hocam akpliler daha bu ulkenin %35-40 oy oraniyla temsil edilen CHP'li ve HDP'lilerle kardesce yasayamiyor baska milletlerden insanlarla mi kardesce yasayacak?

• Okumadim once hep hezimete ugramanizin sebebi olan .

Hep biz biliriz biz ne dersek dogru mantigini geciceksin.

AyricaBir yorumda gordugum ayasofyada namaz muhabbeti Avrupaya mesajdir.

Ayasofyada namaz kilmak demek bir cok yere ciddi mesajlar vermektir.
    Bunu bile anlayamadiysaniz hic konusmayin.

• ölümüne akp

başbakanım ben sarışın istiyorum mümkünü varsa yoksa önemli değil.
  • capuagenclik C kullanıcısına yanıt
    Sen hiç başı açık veya çok makyajlı diye oğlunun yemin töreninden atılan anne gördünmü?
    veya top sakallı diye üniversitede derse alınmayan genç gördünmü?
    Kiliseye gitti diye işine son verilen bir memur gördünmü?

Ama tam tersini hepimiz gördük degilmi...

Ülkedeki çogunluga baskı yapan bir azınlık varken nasıl "çogunluk azınlıkla iyi geçinemiyor" diyebiliyorsun
    Bu tek taraflı düşünce-baskı degilde nedir?
    ----------
    ve en önemlisi

Bizim toplumumuzdaki ayrışma taaa ermeni meselesi, ortadogudaki osmanlı toprakları yada balkanlardaki azınlıklara kadar uzanan bir süreçtir.
    sag-sol, alevi- sünni, akp-chp vs vs ler o günlerdeki olayların günümüz medyası tarafından körüklenen yansımasından başka birşey degildir.

Günümüzde bu ayrışmanın en büyü körüğüde CHP dir.

Dersimde alevileri katledende chp, kuran okunmasını sınırlayan/yasaklayanda chp
    hem sagdan hem soldan asanda chp(li)...
    -----
    Bir akp li olarak hdp ile ilgili bir sorunum yok, benim sorunum ayrılıçılarla ki onlara teröris/pkk diyoruz, bunlarla sorunu olmayan zaten vatan hainidir.

hiçbir chpli ile bir sorunum yok ama insanların ibadet özgürlüğüne karışan, kültürümüzü yozlaştıran chplilerle sorunum var ki onlarada kemalist diyoruz ve bunlarla sorunu olmayanlarada faşist diyoruz.

eger %50 60 ın %30 40 la problemi olsaydı sokaklarda yürüyemezdiniz...
    ------
    Bizler kardeşçe yaşadık,yaşıyoruz ve yaşayacagız
    ama sizler size kardeş diyenlere kurşun sıkanlara çanak tutmaya veya dil,din, kültürel özgürlüklerine müdahale etmeye devam ederseniz kardeş dememizide bekleyemezsiniz.
    egri oturalım dogru konuşalım...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.