Şimdi Ara

Akp 14 yılda neleri sattı ? (Tam Liste) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
144
Cevap
7
Favori
6.167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İşiniz gücünüz hükümeti karalamak çok kolaysa siz satın okadar şeyi sat sat yorulursunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muradisdan

    Su hukumetin yaptigi en iyi sey ozellestirmelerdir. Hic bos bos elestirmeyin keske daha fazla ozellestirme yapilsa.

    Özelleştirmenin başlangıcı İMF'nin dayatmasıyla olmuştu hatta ayrıca İMF kamu bankalarında görev zararı kaldırdı(kamu bankalarından soygun yapabilmek için ilk önce kar etmek gerekiyor yani)

    2001 de krizden çıkmak için bazı özelleştirmeler yapıldı. hatta fazlasıyla toplam 72 milyarlık özelleştirme yapıldı.. sonradan dış borç 500 milyar usd oldu. bu borcun faizini ve yıllık anaparasını ödemek için kriz olduğunda ne satacağız ? özelleştirecek veya satacak değerli bir şey kalmadı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 17 Haziran 2017; 22:23:53 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: forumu

    Nereye sattı?
    Bu yazdığınız kurumlar halen yerinde duruyor ya. Ben mi yanlış görüyorum.
    Devlet, yöneticilik haklarını sattı.Kurum yerinde duruyor ve çalışıyor,üretiyor,vergi veriyor vs.
    Tek değişen, siyasiler kurumları adam kayırma yeri olarak kullanamıyor.
    Halen satılmamış bir kurumla çok içli dışlıyım. İçeride dönenleri bir bilsen miden bulanır. Tabi bu defa iğrençliği Akpli siyasiler yapıyor.

    Özelleştirme yapılmasında sorun yok aslında ( hatta başlangıçta bunu IMF ve Kemal derviş yapmıştı) fakat 500 milyar dış borç faiz ve yıllık anaparasını ödeyemediğimizde

    oluşacak krizde satacak (veya özelleşirecek ) birşey kalmadı nerdeyse

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Borsazede

    500 milyar dolar borç var diyen arkadaşlara soruyorum.

    Net dış borç stoku kaç TL?

    Bu borcun ne kadarı özel sektöre ait?

    İç ve dış ticaret hacimlerindeki değişim ve hazinenin stoklarındaki değişim hakkında da bu kadar derin bilgilere sahip misiniz?



    Bir müteahhit ilk inşaatında tek bloklu 30 daireli bir apartman yapıyor, proje bedeli 5 milyon TL ve borcu 1 milyon TL. Aynı müteahhit işi büyütüyor ve 10 bloklu 300 daireli site yapıyor. Proje bedeli 50 milyon TL ve borcu 10 milyon TL. Şimdi sizce bu müteahhit batmış mı oluyor?



    500 milyon dolar dış borç diyerek ancak gezi zekalıları kandırırsınız. Senin eski hükümetlerinin inşaatını yıllarca sürede bitirmediği binlerce projeleri (metrolar, tüneller, barajlar, köprüler, limanlar, hastaneler, okullar, camiler,...) bu hükümet bitirdi.

    Ayrıca o satıldığını yazdığınız KİT'lerin 2002 den önceki kar-zarar analizlerini de paylaşsaydınız da vatandaş görseydi sırtındaki yüklerden nasıl kurtulduğunu.

    Selam ve saygılar.

    devlet garantisi olduktan sonra borcun kime ait olduğu önemli mi?

    sen işsiz güçsüz birine ev -araba almasında kefil olursan borç aslında kimindir?

    KİT' lerin özelleştirmesine karşı değilim hükümet yetkililerin soygunu bitirilmiş oluyor böylece, 2001 krizindeki gibi bankalardan sorumlu bakan ile c. başkanı arasında banka soygunu konusundaki tartışmalar olmaz en azından ( Şu an en azından banka soygunu yapabilmek için bankayı kara geçirmek gerekiyor)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 17 Haziran 2017; 22:21:28 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Mavi marmarada öldürülen vatandaşlarımızı da sattı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cabriyo


    quote:

    Orijinalden alıntı: Eren


    quote:

    Orijinalden alıntı: cabriyo


    quote:

    Orijinalden alıntı: Jon SNOW 37

    bunların hepsi 50 milyar dolara satılmış
    buna rağmen 2001 de 130 milyar dolar borcumuz varken şu an 500 milyar dolar borcumuz var

    türkiyenin sahibi olduğu "aramco" hisselerinide siz sattınız. dünyanın en büyük petrol şirketidir. ama hani nerde nereye yatırım yaptınız o parayla? osmanlının bütün mirasını yediniz. şimdiki satılanların yanında sıfır kalır.

    ismet inönü atatürkün heykellerini kaldırttı. sonra astığınız menderes dönemindeki celal bayar cumhurbaşkanı olunca o heykelleri tekrar yerine koydurttu. celal bayarıda yargıladınız asacaktınız papa sahip çıktıda beceremediniz. bunları okumadan bilmeden türkiye neden ileri gitmiyor japonya almanyada dünya savaşından çıktı onlar ileride biz neden gerideyiz... japonnya almanya rusya dağıldıda alfabesinimi değiştirdi?

    hani 100 yıl oldu latin alfabesi alalı neden hala gelişemedik yetmiyormu 100yıl? kıyafet olsun deiştirdik alfabe olsun değiştirdik madem bunlar yüzünden geri kaldı osmanlı(ki hiçte geri değildi eski osmanlının küçük katar ı bile bizden zengin), neden türkiye şimdi ileride değil? biz avrupanın alfabesini alacağız ama onlar bizi aralarına almayacak ab ye, ama romanyayı alacak?? açın gözünüzü açın. yazdıklarınızı okuyunca deli olmamak elde değil. satmışta bilmemneymiş. aramco yu okuyun aramco. satışın kralını görün. abd ye ortaktık aramco satılmasaydı.

    japonya ve rusya arap alfabesi kullanıyor sanki

    uygur veya göktürk kullanıyorduk onu değiştirdik sanki

    aramco ne alaka onu çözemedim yine ne alaka aramco aramco yazmışsınız söyle ben de öğreniyim.

    bak bir cevap gelmiş ama özgürlükçü beyin engelle diye akılda vermiş sana. ki öğrenme bunları, gelişme, olduğun gibi kal diye. anladı tabi ben aramco diyince yenen haltları. hassas yerden girdiğimi anladı devam etmemem için ağlıyor. aramco suud amerikan firması ki google a yaz öğren. ama 100 yıl önce bu firmanın hisselerinin osmanlı padişahında olduğu cumhuriyet döneminde bu hisselerin satıldığı bunlarıda öğren. ki petrol bp shellin falan değildir onlar dağıtımcı, tepede mal sahibi aramco vardır esas lokmayı aramco yer. bu osmanlının mirasından satılıp cep edilenlerden sadece birisi. sen koca osmanlı battığında hiç parası mirası yokmuydu zannediyorsun? düşün abd batacak ama fakir olacak? komik değil mi? tüm arap ülkeleri zengin olacak ama oralara sahip osmanlı battığında fakir????

    ha bu zihniyet 1956da araba üretirkende böyleydi. koç grubu BEKO (BErnar Nahum-KOç) nun kurucu bu yahudi bernar bey, milli arabaya karşı çıkmıştır çünkü kendi araba sektöründe kazanmak istiyor ülkesi araba üretirse kendisi kazanamaz. araba üretilir ama benzin koymak unutulur falan bunları herkes biliyor. sen koç grubunun 1956da türkiyenin araba üretmesine karşı çıktığını oku öğren. o zaman ne kia var ne hyundai. yani almanya japonya atom bombasını yedi tekrar gelişti bizde 90 yılda bir almanya japonya olurduk ama sağolsun başımızdaki yabancı holdingler yabancı ülkelerin çıkarlarını tutarak ne kadar yerli iş var hepsinin önünü kestiler. şimdi koç vestele saldırıyorda siyaseten vestel korunduğundan diş geçiremiyor. bunları oku. tutupta yok bana şeriatmış bilmem gericilikmiş falan bu klişelerden kurtulun.

    osmanlıyı battığında sanki böyle sümsük bir devletmişte ezikmişte yoksulmuşta batmış gibi beyninizdeki imajı unutun. rusya soğuk savaş döneminde en ileri ülkelerdendi uzaya ilk insanı rusya gönderdi abd değil ama savaş kaybedince hepsi gitti. osmanlıda savaş kaybetmiş hepsi gitmiş. tutup böyle ezik osmanlı olgusundan kurtulun. al sana aşağıda sosyal olmayan istihbarattan uzak gerici osmanlının sadece futbol ile ilgili 100 yıl öncesinden örnekler:


    bildiğimiz deportivo, ispanyada gerici osmanlının türk bayrağını açıyor.
    Akp 14 yılda neleri sattı ? (Tam Liste)

    irlandalılara açlıkta yardım ettiğimizden ötürü bu logoyu seçmişler.
    Akp 14 yılda neleri sattı ? (Tam Liste)

    porstmouth takımı istihbarat için kurulmuş. düşün ingilterede ajan faaliyetlerini bir futbol takımı ile yapmak??? futbolcu ajan, menejer ajan... vs...
    ki porstmouth ta irlandalılar fazlaymış. bizim osmanlı ingiltereye karşı irlandalıları kışkırtıyormuş aynı şimdi ingilizler türkiyeye karşı kürtleri ermenileri kışkırttığı gibi. ingilterenin zayıf karnı irlandadır. bizde PKK onlarda IRA var.
    Akp 14 yılda neleri sattı ? (Tam Liste)


    fotolarıda koydumki 100 yıl önce "sözde batmakta" olan ezik bitik bir devlet= osmanlının yaptıkları 100 yıl sonra hala haytta. ama bizim "ilerici"ler aynı trafikte aynayı kullanmayan sürücü gibi geriye bakmaya gerek duymuyorlar.

    Konu 14 yılda satılanlar toplam ederi 72 milyar usd ( Üstüne 350 milyar usd borçlanma )

    sen önce arapçadan girdin sonra aramco dedin şimdi Osmanlının yaptıklarını anlatıyorsun

    AKP Osmanlının devamı mı veya Padişahlığın devamı AKP mi, ne alakası var?

    Ben daha önce (16 nisandan önce ) C.başkanı tarafsızlığı sorunu nedeniyle Türkiyede C.başkanın padişah yada Zengin biri olsa daha iyi olacağına dair konu açmıştım .İngiltere tipi Krallık ( padişahlık ) olsaydı daha iyi olabilirdi bizdeki sorun en başta tarafsız, güçlü ve hırsızlıkla uğraşmayacak kadar durumu iyi ve saygı duyulacak birinin olmamasıdır..

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: trendium-moda

    quote:

    Orijinalden alıntı: Borsazede

    500 milyar dolar borç var diyen arkadaşlara soruyorum.

    Net dış borç stoku kaç TL?

    Bu borcun ne kadarı özel sektöre ait?

    İç ve dış ticaret hacimlerindeki değişim ve hazinenin stoklarındaki değişim hakkında da bu kadar derin bilgilere sahip misiniz?



    Bir müteahhit ilk inşaatında tek bloklu 30 daireli bir apartman yapıyor, proje bedeli 5 milyon TL ve borcu 1 milyon TL. Aynı müteahhit işi büyütüyor ve 10 bloklu 300 daireli site yapıyor. Proje bedeli 50 milyon TL ve borcu 10 milyon TL. Şimdi sizce bu müteahhit batmış mı oluyor?



    500 milyon dolar dış borç diyerek ancak gezi zekalıları kandırırsınız. Senin eski hükümetlerinin inşaatını yıllarca sürede bitirmediği binlerce projeleri (metrolar, tüneller, barajlar, köprüler, limanlar, hastaneler, okullar, camiler,...) bu hükümet bitirdi.

    Ayrıca o satıldığını yazdığınız KİT'lerin 2002 den önceki kar-zarar analizlerini de paylaşsaydınız da vatandaş görseydi sırtındaki yüklerden nasıl kurtulduğunu.

    Selam ve saygılar.

    devlet garantisi olduktan sonra borcun kime ait olduğu önemli mi?

    sen işsiz güçsüz birine ev -araba almasında kefil olursan borç aslında kimindir?

    KİT' lerin özelleştirmesine karşı değilim hükümet yetkililerin soygunu bitirilmiş oluyor böylece, 2001 krizindeki gibi bankalardan sorumlu bakan ile c. başkanı arasında banka soygunu konusundaki tartışmalar olmaz en azından ( Şu an en azından banka soygunu yapabilmek için bankayı kara geçirmek gerekiyor)

    Hocam, devlet garantisi var, o zaman borcun hepsi devletin, diye bir mantık var mıdır? Üstelik devlet hangi işsiz güçsüze kefil olmuş? Dış borçların özel sektör payına düşen kısmının çoğunluğu bankaların. Bankacılık sektörünün de ülkemizde nasıl bir konumda olduğunu benden iyi bilirsiniz sanırım. 2002 öncesi olduğu gibi banka yoluyla hortumlama vakaları söz konusu bile değil.

    Sorduğum soruların cevabını hala alamadım.

    500 milyar dolar diye hala konuşuyorlar. Net dış borç kaç dolar? Brüt dış borç ne kadar? Bunun ne kadarı devletin? Merkez bankası rezervleri ne iken ne olmuş? Satılan KİT'lerin 2002 öncesi karlılıkları neymiş?

    2002 öncesi dış ticaret hacmi neymiş, şimdi ne olmuş?

    5 milyon işlem hacmi olan müteahhitin 1 milyon borcu varsa başarı, 50 milyon işlem hacmi olan müteahhitin 10 milyon borç yapması başarısızlık mı?

    Bu soruların cevabını araştıran hiçbir gezi zekalı, bu 500 milyar dolar yalanına inanmaz. Hatta bu yalanın maksadını bile anlayabilir belki.

    Bana ekonomi kitabı okumamı ve farklı kanallar izlememi tavsiye ederek bu soruları sabote etmiş olmuyorsunuz. Muhalefetin en büyük silahı olan "itibarsızlaştırma" taktiği artık sökmüyor arkadaşlar. Velev ki ben ekonomiden anlamayan, sabit fikirli, makarna yüzünden beyni hamur gibi olmuş bir koyunum (?) Sen beni boşver hocam, sorulara cevabın varsa konuş. Bilmiyorsan sus ki alim sansınlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Borsazede


    quote:

    Orijinalden alıntı: trendium-moda

    quote:

    Orijinalden alıntı: Borsazede

    500 milyar dolar borç var diyen arkadaşlara soruyorum.

    Net dış borç stoku kaç TL?

    Bu borcun ne kadarı özel sektöre ait?

    İç ve dış ticaret hacimlerindeki değişim ve hazinenin stoklarındaki değişim hakkında da bu kadar derin bilgilere sahip misiniz?



    Bir müteahhit ilk inşaatında tek bloklu 30 daireli bir apartman yapıyor, proje bedeli 5 milyon TL ve borcu 1 milyon TL. Aynı müteahhit işi büyütüyor ve 10 bloklu 300 daireli site yapıyor. Proje bedeli 50 milyon TL ve borcu 10 milyon TL. Şimdi sizce bu müteahhit batmış mı oluyor?



    500 milyon dolar dış borç diyerek ancak gezi zekalıları kandırırsınız. Senin eski hükümetlerinin inşaatını yıllarca sürede bitirmediği binlerce projeleri (metrolar, tüneller, barajlar, köprüler, limanlar, hastaneler, okullar, camiler,...) bu hükümet bitirdi.

    Ayrıca o satıldığını yazdığınız KİT'lerin 2002 den önceki kar-zarar analizlerini de paylaşsaydınız da vatandaş görseydi sırtındaki yüklerden nasıl kurtulduğunu.

    Selam ve saygılar.

    devlet garantisi olduktan sonra borcun kime ait olduğu önemli mi?

    sen işsiz güçsüz birine ev -araba almasında kefil olursan borç aslında kimindir?

    KİT' lerin özelleştirmesine karşı değilim hükümet yetkililerin soygunu bitirilmiş oluyor böylece, 2001 krizindeki gibi bankalardan sorumlu bakan ile c. başkanı arasında banka soygunu konusundaki tartışmalar olmaz en azından ( Şu an en azından banka soygunu yapabilmek için bankayı kara geçirmek gerekiyor)

    Hocam, devlet garantisi var, o zaman borcun hepsi devletin, diye bir mantık var mıdır? Üstelik devlet hangi işsiz güçsüze kefil olmuş? Dış borçların özel sektör payına düşen kısmının çoğunluğu bankaların. Bankacılık sektörünün de ülkemizde nasıl bir konumda olduğunu benden iyi bilirsiniz sanırım. 2002 öncesi olduğu gibi banka yoluyla hortumlama vakaları söz konusu bile değil.

    Sorduğum soruların cevabını hala alamadım.

    500 milyar dolar diye hala konuşuyorlar. Net dış borç kaç dolar? Brüt dış borç ne kadar? Bunun ne kadarı devletin? Merkez bankası rezervleri ne iken ne olmuş? Satılan KİT'lerin 2002 öncesi karlılıkları neymiş?

    2002 öncesi dış ticaret hacmi neymiş, şimdi ne olmuş?

    5 milyon işlem hacmi olan müteahhitin 1 milyon borcu varsa başarı, 50 milyon işlem hacmi olan müteahhitin 10 milyon borç yapması başarısızlık mı?

    Bu soruların cevabını araştıran hiçbir gezi zekalı, bu 500 milyar dolar yalanına inanmaz. Hatta bu yalanın maksadını bile anlayabilir belki.

    Bana ekonomi kitabı okumamı ve farklı kanallar izlememi tavsiye ederek bu soruları sabote etmiş olmuyorsunuz. Muhalefetin en büyük silahı olan "itibarsızlaştırma" taktiği artık sökmüyor arkadaşlar. Velev ki ben ekonomiden anlamayan, sabit fikirli, makarna yüzünden beyni hamur gibi olmuş bir koyunum (?) Sen beni boşver hocam, sorulara cevabın varsa konuş. Bilmiyorsan sus ki alim sansınlar.

    Akp 14 yılda neleri sattı ? (Tam Liste)

    yukardaki resimde yeteri kadar bilgi var. Türkiyenin ihracaatı arttı borç çok fazla önemli değil demeye getirmişsin ancak 2002 seviyesinin altına düşmüş.

    Gelecek sene daha kötü olacak çünkü bu sene 200 milyar KGF destekli kredi dağıtıldı martta %5 büyüme gerçekleşti yani borçla büyüdük, bankalar kobilere ödediği parayı dıştan finanse etmek içinde yardımcı olacağını Yıldırım açıklamıştı... KGF her isteyene kefil oldu işsiz-güçsüze kefil olma lafın gelişi borç alan herkes batabilir ve devlet garantisi varsa ve ekonomik kriz olduğunda bu paraların önemli bir bölümü devletten çıkacaktır

    http://www.dogrulukpayi.com/beyanat/57f6094560813



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 18 Haziran 2017; 5:30:39 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cabriyo


    quote:

    Orijinalden alıntı: Prinergy


    quote:

    Orijinalden alıntı: SerkanHur

    chp 14 yılda neler yaptı (tam liste)

    -doğru bulmadı

    Akp 14 yılda neleri sattı ? (Tam Liste)


    benim bir arkadaşım var aynı meslekteyiz. hani narenciye etiketi gördüm koyduğun fotoda. devlet pazar araştırma desteği veriyor 75.000 dolara kadar.

    bir arkadaşım daha var 10 yıl önce tavsiyem üzerine marka patent destek vs işine başladı.

    ancak bu narenciye işi yapan, bu marka işi yapan arakdaşın benim arkadaşım olduğunu bilmiyor.

    sen tut narenciye pazar araştırması için sertifika almak iste. sertifika 10.000tl. ve deki: ben sizden sertifika alırım ama bana 40.000tl lik fatura keserseniz. yani 10 liraya sertifika alacak, 40 lira ödemiş gibi gösterip %50 yarısını 20.000 lirayı devletten geri hibe alacak. devleti dolandıracak direk 1. ağızdan sertifikacı arkadaşım samimiyiz bana bunu anlattı. sertifikacı arkadaşımda chplidir, narenciyeci arkadaşımda chplidir.

    bu narenciyeci arkadaş chp nin içinde üye faaliyetlere falan katılır ve geçende face de istanbulda taksiciler yolsuzluk yapıyor diye paylaşımda bulundu. siz böylesiniz işte.

    O saydığın tiplerden AKP'li olanı da var HDP'li olanı da arasan MHP'li de bulursun veya başka partili de. Buradan çıkaracağımız sonuç? Sen ne saçmalıyorsun?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 18 Haziran 2017; 6:44:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Prinergy P kullanıcısına yanıt
    En aşağılık ve en haince olanı da 15 Temmuzun araştırılmasını reddetmeleri oldu. Bu halk buna da ses çıkartmadı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt
    alıntıdaki mesajı görmüyormusun iyi bak sonra yorum yap yapacaksan. adam 14 yıldır chp nin narenciyede birşeyler yaptığını iddia ediyor. birşey yapıyor evet devlet destek veriyor, bunlarda zayıf noktayı bulmuş dolandırıyorlar devleti. bu zihniyet yüzünden devlet destek almayı öyle zorlaştırıyorki gerçekten destek alması gereken desteği alamıyor böyle üçkağıtçılar alıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cabriyo

    alıntıdaki mesajı görmüyormusun iyi bak sonra yorum yap yapacaksan. adam 14 yıldır chp nin narenciyede birşeyler yaptığını iddia ediyor. birşey yapıyor evet devlet destek veriyor, bunlarda zayıf noktayı bulmuş dolandırıyorlar devleti. bu zihniyet yüzünden devlet destek almayı öyle zorlaştırıyorki gerçekten destek alması gereken desteği alamıyor böyle üçkağıtçılar alıyor.

    Alıntı içindeki mesajı okuduğum için yazdım zaten. Ben oradaki genellemeye taktım. Siz CHP'liler hepiniz verdiğim örnekteki gibisiniz filan yazmışsın oraya. Bunun partiyle ilgisi yok her partide bu tip zararlı organizmalar olabilir. Bunun dini, dili, rengi, ideolojisi yok. Biz de çok biliyoruz dinci geçinip her türlü haltı, rüşveti yiyenleri ama komple tek bir partiye yıkmıyoruz. Daha doğrusu yıkacaksak işimiz var hem de çok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • inginterede yeterince kaldım. inan oradaki lordluk sistemini bilsen böyle konuşmazsın. krallık sisteminde sen hiçbir ev arsa tarla alamazsın. lordlar sana kiraya verir. bu sadece 1 örnek. şimdi ingiltere zenginde düzen tıkır tıkır işliyor. yarın ibre tersine döndümü oradaki lordların orta çağa dönüşünü görürsün o zaman. hristiyan toplumların üst akılıda papadır krallar lordlar değil. arayı papa bulur papa birleştirir. biz müslüman toplumundaki dağınıklık bu yüzden. sağolsunlar halifeliği gerek duymadılar ilerici kafa ile zamanında. halbuki halifelik kötü bir dönemmi geçiriyor tamam her kötü dönem eninde sonunda biter sonra iyi dönem başlar. sabredersin. tutupta bir problem yaşadın diye varlıklarını malı mülkü satıp yok etmezsin.

    benim yukarıdaki mesajım şuna cevaptır. herkes mesajdan bir parça alıp cevap yazıyor anlamıyorum. osmanlı hiçbir zaman türkiye kadar güçsüz ve etkisiz olmamıştır. sanki osmanlı batarken türkiyeden kötüymüş, bitik vaziyetteymişte batmış gibi herkes yorum yapıyor bende bitik bir devlet ingilterede ajanlık için futbol takımı kurmuş, bir diğer irlandada sempati kazanıp logoya türk bayrağını koymuşlar, bir diğer deportivoda yine sempatiden lakapları türk olmuş bunu kazakistan yapmadı. osmanlı yaptı. sen 90 yıllık türkiyeden avrupada böyle bir olay gördüysen bana söyle. hangi konuda türkiyeye karşı avrupada bir sempati oluştu şu 90 yılda? bosna hersek makedonya deme ama. oralarda osmanlı eseri ayrı bir mesele ama bana hristiyan olupta nerede türk bayrağı açtırdı türkiye bana onu söyle. yani brezilya arjantin filan atatürk heykellerini koymuşlar. tamam hani türk bayrağı nerde? türk bayrağı atatürkten önce gelir. o kadar osmanlı padişahı türk bayrağı yerine kendi heykelleri olabilirdi deportivoda irlandada ama türk bayrağı var ulusal bir nesne duruyor orada. bana böyle bir örnek göster 90 yıldaki gerici alfabe ve gerici kıyafeti "şapkayı" değiştirmiş ilerici türk halkı, osmanlının bitik örümcek kafalı rezalet döneminde yaptıklarından daha iyi ne yaptı? gerçekten soruyorum eleştirel değil. bilmiyorum öğrenmek istiyorum.




  • cemsinan kullanıcısına yanıt
    chp bir hata yapınca masumhane cümleler kurmayı bırakın. biraz mert olun yahu evet chp şu anda pkk ile beraber memnun değiliz diyin. biraz eleştirin yahu şu partinizi. yani chp zemzemle yıkanmış bir partimidir. en iyi yaptığınız işi yapın birazda kendi partinizi eleştirin artık. türkiyede %3 azınlık varsa chpnin üst kadro komple azınlık dolu. adam kalmamış gibi hristiyanı parti başına koydunuz ki bu açık hristiyan kalsaydı daha iyiydi. şimdi o gidecek yerine gizli hristiyan biri gelecek. diktatör bir parti başkanınız var. siz zannediyormusunuz ki sadece şimdi partiden birilerini attı? ilk geldiği yıl parti binasındaki kapı bekçisi bile değişti. tamamen kendi yandaşlarını soktu her köşeye sen daha kemali yerinden kıpırdatabilir misin? zaten fetö kaseti desteğiyle geldi senin kemal gel bunu eleştir. tamam madem deniz baykal yüz kızartıcı suç işledi neden fetönün adamı partinin başına geliyor başka birini koy. 1 tane chpli görmedim bunu eleştiren. chpnin elle tutulur bir çevreci ve insancıl politikalarını beğeniyorum o da hani akpyi eleştirecem diye fanatik boyutlara çıkmadığı zamanlarda.




  • cabriyo kullanıcısına yanıt
    Şu hale bak bütün mesaj dinsel ayrımcılık ve kara propaganda dolu.

    Bill Gates ateist agnostik ama Afrika'da bebek ölümlerini yarıya indirdi. Ben insanların dinlerine göre ayrımcılık yapmam. Selin Sayek Böke'den bahsediyorsan çok iyi bir ekonomisttir. Ülkeye hizmet ederse helal olsun derim.



    Irkçılık ayrımcılık gibi söylemler insanlığa karşı işlenen suçlardır. Daha bundan haberin yok.

    Bir de adam fetöcüyse onu tutuklayamayan tüm bakanlıklara çamur atmış oluyorsun.
    Bu devlet bu kadar aciz mi yani



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsinan -- 18 Haziran 2017; 9:35:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cemsinan

    Şu hale bak bütün mesaj dinsel ayrımcılık ve kara propaganda dolu.

    Bill Gates ateist agnostik ama Afrika'da bebek ölümlerini yarıya indirdi. Ben insanların dinlerine göre ayrımcılık yapmam. Selin Sayek Böke'den bahsediyorsan çok iyi bir ekonomisttir. Ülkeye hizmet ederse helal olsun derim.



    Irkçılık ayrımcılık gibi söylemler insanlığa karşı işlenen suçlardır. Daha bundan haberin yok.

    Bir de adam fetöcüyse onu tutuklayamayan tüm bakanlıklara çamur atmış oluyorsun.
    Bu devlet bu kadar aciz mi yani

    senin ingiltere o zaman insanlık suçunun dibini işliyor. kraliyetten biri bir öğretmenle evlendi diye ortalık inledi asil kanları karışacak diye. en sonundada öldürdüler dianayı. bana bu dünyada ayrımcılık masalı okumasın kimse. emin ol en az ayrımcılığı yapanlardan biriyimdir. ama içim neyse dışımda odur. tutupta dıştan insancıl hareket edip içten içe ayrımcılık yapmıyorum. bill gates afrikaya yardım ettiyse konuştuğun bu kişide afrikada 11 gün kaldı yardım için. o sırada hristiyan müslüman ayırt etmedim. sen ne yaptın ayrımcı olmayan kardeşim beni ayrımcı ilan etmeden önce kendine bir sor sen ne yaptın insanlık için?

    ekleme: senin afrikaya yardım eden bill efendiler sadece hristiyanları kayırıyor. hastanelerine müslümanları almıyor. orada hamile bir kadın doğum yapacak hastanede demişler bekleyeceksin yoğunluk var. kadın demiş bekleyecek halim yok doğum geldi. o zaman hristiyan olduğunu söyle öne alalım diye. kadın demiş ben müslümanım. o zaman söyle Muhammedine yardıma gelsin demişler. senin o bill efendiler böyle köpeklik yapıyorlar orada. unicef wwf falan böyle misyoner faaliyetlerini git afrikaya gör dinle. bende bunları görene kadar inanmazdım da gördüğümü ret mi edim. berlin yahudi müzesinede gittim, vatikandaki papanın konuşma yaptığı kiliseyede inceledik baktım yani hepsine sonra düşündük. bana ezberletildiği gibi kalmadım. esas mesele bu zaten chp okuyup bilgi edindiğini zannediyor ama sadece tek taraf okuyor hata burada. yoksa sosyalizm kötü birşey değil onu türkiyede batıran chpdir.

    pil toplarım yakılsında doğayı bitkiyi kirletmesin diye, pet şişe kapağı toplarım 250kg a bir sakat sandelyesi veriyorlar diye. çöpü dışarı değil arabamın içine atarım. çocuğumun 2,5 yıllık bezine karşı tüketilen 7 ağacı tema vakfına kıbrısta ormanlara bağışlarım. sokaktaki kedi kışın donup ölmesin diye adore mobilyadan kedi evi alırım. kurban keser dağıtırım vs yetmez afrikayada kurban gönderirim... insanı bırak hayvan bitkiyi bile ayırmam hepsinin değeri vardır. ama düşmana karşıda düşmanımdır. öyle saf saf her gösterilene inanmam. sen ne yaptınki beni eleştiriyorsun merak ettim. zannediyorsunuzki imanlı biri çevreci değil hayvanları sevmez ayırım yapar vs... alakanız yok islam ile. islam bilgisizliği içindesiniz.

    selin sayek bökeyi gönderdiler zaten. haberin yok heralde. senin kemale karşı çıktı diye diktatörlük karşıtı lideriniz partiden karşı çıkanların ayaklarını kesiverdi. ayrıca selin hanım abd de ekonomi okumuş mezun olur olmaz imf de işe girip imf de çalışmıştır. imf de işi bırakıp türkiyeye geliyor ve geldiği gibi chp ye üye oluyor. bunları bilde, yani yabancıların maşasıyım diye bas bas bağırıyor geçmişi. imf personeli türkiyeyi kurtaracak? buna inanacak kadar saf olmayın. kapitalist ülkede üniversite, kapitalist sektör kapitalist firmada iş ama sosyalist partide üyelik. sözde sosyalistçiler siziiiii... iş paraya gelince kapitalist kesiliyorsunuz hepiniz. afrikaya yardım sizin neyinize.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cabriyo -- 18 Haziran 2017; 10:2:29 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cemsinan

    Şu hale bak bütün mesaj dinsel ayrımcılık ve kara propaganda dolu.

    Bill Gates ateist agnostik ama Afrika'da bebek ölümlerini yarıya indirdi. Ben insanların dinlerine göre ayrımcılık yapmam. Selin Sayek Böke'den bahsediyorsan çok iyi bir ekonomisttir. Ülkeye hizmet ederse helal olsun derim.



    Irkçılık ayrımcılık gibi söylemler insanlığa karşı işlenen suçlardır. Daha bundan haberin yok.

    Bir de adam fetöcüyse onu tutuklayamayan tüm bakanlıklara çamur atmış oluyorsun.
    Bu devlet bu kadar aciz mi yani

    ha bak şunuda söyleyim internet ortamı ama... bir arkadaşım var gezisinden tut cumhuriyet yürüyüşüne her türlü babadan dibine kadar chpli sosyalist, mal mülkte torununa yetecek kadar var. hani kessen chpye oy verir cinsten. ama kültür eğitim sosyal hayat falan bunlar süper ki chp yide eleştirir yani dürüsttür. 37 yaşında bekar. dedim bak yabancı bir kız var güzel ve düzgün bir kız. tanıştırim mi dedim. gördü herşeyi beğendi ve 37 yaşına gelmiş bana verdiği cevap şu. ben yabancı biriyle evlenmek istemiyorum "kanım karışsın" istemiyorum. al sana chp li ayrımcı olmayan kültürel sosyal olarak gelişmiş beyin. çocuğunun kanı karışık olmasınmış.

    ecevit başörtüsünü yasakladığında ABBATE GÖMLEKLERİ= başörtülüler mağazamıza girmesin diye ilan vermişti. chp nin kökü ayrımcılıktır. bana hikaye anlatmayın. şimdi güçsüz döneminde de ondan ayrımcılıkmış atatürkçülükmüş falan bunlara tutunuyor. hele bir chp kafası güçlensin başörtüsü yasaklandığı gibi camiler satılır, ezanlar türkçe okutulur namazlar türkçe kıldırılır burada amacın "türkçe" olmadığını heralde söylememe gerek yok. bunu adımız gibi biliyoruz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kartal Göz


    quote:

    Orijinalden alıntı: cabriyo

    alıntıdaki mesajı görmüyormusun iyi bak sonra yorum yap yapacaksan. adam 14 yıldır chp nin narenciyede birşeyler yaptığını iddia ediyor. birşey yapıyor evet devlet destek veriyor, bunlarda zayıf noktayı bulmuş dolandırıyorlar devleti. bu zihniyet yüzünden devlet destek almayı öyle zorlaştırıyorki gerçekten destek alması gereken desteği alamıyor böyle üçkağıtçılar alıyor.

    Alıntı içindeki mesajı okuduğum için yazdım zaten. Ben oradaki genellemeye taktım. Siz CHP'liler hepiniz verdiğim örnekteki gibisiniz filan yazmışsın oraya. Bunun partiyle ilgisi yok her partide bu tip zararlı organizmalar olabilir. Bunun dini, dili, rengi, ideolojisi yok. Biz de çok biliyoruz dinci geçinip her türlü haltı, rüşveti yiyenleri ama komple tek bir partiye yıkmıyoruz. Daha doğrusu yıkacaksak işimiz var hem de çok.

    sen yıkmıyor olabilirsin ama otobüste bir kıza tekme attı diye bunu akp ye yıkan bir gurup var o halde. yani yolda birinin ayağına taş takılsa hemen tayyip yüzünden akp yüzünden diye yakınan bir grup var diyim. tabiki chp olsun hatta hdp de bile ben düzgün insanların olduğuna inanıyorum. ama tutupta hdp %95 yanlış yoldan gittiğinde %5lik iyi kısma bakıp %5lik kısımdan yorumlamak insana hata yaptırır.

    bana fetöde tayyipin payı varmı desen evet var derim. ama fetö tayyip yüzünden böyle oldu dersen hayır tayyip yüzünden değil derim. fetönün suçlusu dindar halktır. açık ve net. çünkü baskı altında olan dindar halk -ki en son artık başörtüsü de yasaklandı vs- baskılara direnme amaçlı bir yerde toplanma ihtiyacı duydu. fetöde türkçe okulmuş yardımmış derken tam bizim milletin damarından gidiyordu. türklük ve islam of anam of daha ne olsun bir gurupta. eğer devlet islami kesime baskı uygulamasaydı emin ol fetö olmazdı. ancak öbür dünyada her koyun kendi bacağından asılır fetö de ve akp de koyun gibi göre göre suç işleyenin arkasından gidenlerde öbür dünyada bunun hesabını verecekler. açık ve net böyle düşünüyorum herkes suçunun cezasını çeker. tayyip de hatalarının cezasını öbür dünyada hesabını verecek. ama şimdi şu türkiyenin 90 yılına bakıyorum yani böyle şeyler biz türkiyede görmedik. benzin desen 90lı yıllarda almanyanın 5 katı pahalıydı. arabistandan 10 kat pahalıydı. 2012 yılında berlinde baktım benzin 3,2tl türkiyede 3,5tl idi. yani nereden nereye. herkesin cebinde 3000 liralık telefon. 2001de nokia 8800 gibi bir model almıştım millet dalga geçiyordu arabamı aldın diye. masaüstü bilgisayar daha pahalı iken öğretmenlere toshiba dizüstü dağıtıldı. memur çocuğu bilgisayar gördü bu akp zamanında. senin 4kişilik asgari ücretli olsun zengini olsun ayrım yapmadan kitaplar bedava veriliyor. kömür olsun makarna olsun bedava veriliyor. chp de versin madem halkçısınız parti binanıza 24 milyon tl harcayana kadar birazda halka harcayın yokmu belediyeniz ille başbakanmı olmayı bekliyorsunuz? bunları chp yapsaydı chpyi savunurduk şu anda. chp birşey yaptıda niye kömür dağıtıyorsun neden fakirlere makarna dağıtıyorsun diyen mi oldu? tv de bakıyorum sabah eleştiri akşam eleştiri.

    akpnin hataları varmı var ama ayıp yani hep tek taraflı bakılmaz bir teraziye koyarda bakarsın.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: trendium-moda

    quote:

    Orijinalden alıntı: Borsazede


    quote:

    Orijinalden alıntı: trendium-moda

    quote:

    Orijinalden alıntı: Borsazede

    500 milyar dolar borç var diyen arkadaşlara soruyorum.

    Net dış borç stoku kaç TL?

    Bu borcun ne kadarı özel sektöre ait?

    İç ve dış ticaret hacimlerindeki değişim ve hazinenin stoklarındaki değişim hakkında da bu kadar derin bilgilere sahip misiniz?



    Bir müteahhit ilk inşaatında tek bloklu 30 daireli bir apartman yapıyor, proje bedeli 5 milyon TL ve borcu 1 milyon TL. Aynı müteahhit işi büyütüyor ve 10 bloklu 300 daireli site yapıyor. Proje bedeli 50 milyon TL ve borcu 10 milyon TL. Şimdi sizce bu müteahhit batmış mı oluyor?



    500 milyon dolar dış borç diyerek ancak gezi zekalıları kandırırsınız. Senin eski hükümetlerinin inşaatını yıllarca sürede bitirmediği binlerce projeleri (metrolar, tüneller, barajlar, köprüler, limanlar, hastaneler, okullar, camiler,...) bu hükümet bitirdi.

    Ayrıca o satıldığını yazdığınız KİT'lerin 2002 den önceki kar-zarar analizlerini de paylaşsaydınız da vatandaş görseydi sırtındaki yüklerden nasıl kurtulduğunu.

    Selam ve saygılar.

    devlet garantisi olduktan sonra borcun kime ait olduğu önemli mi?

    sen işsiz güçsüz birine ev -araba almasında kefil olursan borç aslında kimindir?

    KİT' lerin özelleştirmesine karşı değilim hükümet yetkililerin soygunu bitirilmiş oluyor böylece, 2001 krizindeki gibi bankalardan sorumlu bakan ile c. başkanı arasında banka soygunu konusundaki tartışmalar olmaz en azından ( Şu an en azından banka soygunu yapabilmek için bankayı kara geçirmek gerekiyor)

    Hocam, devlet garantisi var, o zaman borcun hepsi devletin, diye bir mantık var mıdır? Üstelik devlet hangi işsiz güçsüze kefil olmuş? Dış borçların özel sektör payına düşen kısmının çoğunluğu bankaların. Bankacılık sektörünün de ülkemizde nasıl bir konumda olduğunu benden iyi bilirsiniz sanırım. 2002 öncesi olduğu gibi banka yoluyla hortumlama vakaları söz konusu bile değil.

    Sorduğum soruların cevabını hala alamadım.

    500 milyar dolar diye hala konuşuyorlar. Net dış borç kaç dolar? Brüt dış borç ne kadar? Bunun ne kadarı devletin? Merkez bankası rezervleri ne iken ne olmuş? Satılan KİT'lerin 2002 öncesi karlılıkları neymiş?

    2002 öncesi dış ticaret hacmi neymiş, şimdi ne olmuş?

    5 milyon işlem hacmi olan müteahhitin 1 milyon borcu varsa başarı, 50 milyon işlem hacmi olan müteahhitin 10 milyon borç yapması başarısızlık mı?

    Bu soruların cevabını araştıran hiçbir gezi zekalı, bu 500 milyar dolar yalanına inanmaz. Hatta bu yalanın maksadını bile anlayabilir belki.

    Bana ekonomi kitabı okumamı ve farklı kanallar izlememi tavsiye ederek bu soruları sabote etmiş olmuyorsunuz. Muhalefetin en büyük silahı olan "itibarsızlaştırma" taktiği artık sökmüyor arkadaşlar. Velev ki ben ekonomiden anlamayan, sabit fikirli, makarna yüzünden beyni hamur gibi olmuş bir koyunum (?) Sen beni boşver hocam, sorulara cevabın varsa konuş. Bilmiyorsan sus ki alim sansınlar.

    Akp 14 yılda neleri sattı ? (Tam Liste)

    yukardaki resimde yeteri kadar bilgi var. Türkiyenin ihracaatı arttı borç çok fazla önemli değil demeye getirmişsin ancak 2002 seviyesinin altına düşmüş.

    Gelecek sene daha kötü olacak çünkü bu sene 200 milyar KGF destekli kredi dağıtıldı martta %5 büyüme gerçekleşti yani borçla büyüdük, bankalar kobilere ödediği parayı dıştan finanse etmek içinde yardımcı olacağını Yıldırım açıklamıştı... KGF her isteyene kefil oldu işsiz-güçsüze kefil olma lafın gelişi borç alan herkes batabilir ve devlet garantisi varsa ve ekonomik kriz olduğunda bu paraların önemli bir bölümü devletten çıkacaktır

    http://www.dogrulukpayi.com/beyanat/57f6094560813

    "Türkiyenin ihracaatı arttı borç çok fazla önemli değil demeye getirmişsin ancak 2002 seviyesinin altına düşmüş. " demişsiniz ama paylaştığınız tabloda ihracatla ilgili bir data yok? GSYH oranından bahsediyorsanız yeni bir aldatmaca mı yapmaya çalıştığınızı sorusu aklıma gelir.

    Ben özellikle yurt dışı ticaret hacmi değişimini sordum ama sizin verdiğiniz tabloda tatlı su kurnazlığı yapılıp GSYH oranları ile kıyaslama yapılmış. Amaç aşikar ortada ama dimağlar kapalı.

    Gezi olayları, Turizmde yaşanan kriz, darbe, olağanüstü hal, yurt dışı operasyonları, terörle mücadele gibi faktörlerin GSYH üzerindeki etkisi nedir? İçinde bulunduğumuz sıkıntılı durumda nasıl bir GSYH oranı bekleniyor çok merak ediyorum.

    500 milyar dolar diyordu arkadaşlar? Ben tabloda 421 milyar dolar gördüm. Ama öyle ya; %48,6 Türkiyenin yarısı oluyorsa, 421=~500 (alışmamız lazım muhalefet matematiğine :)

    Borç alan herkes batabilir demişsiniz. Sizce bu borç alan arkadaşlar? Hiçbir teminat vermeden mi borç alıyor? Mesela X bankası Y fonuna gidip; beni TC devleti gönderdi; Devletin teminatı var, bana 1 milyar dolar borç ver, ödeyemezsem TC ödeyecek mi diyor?

    En basitinden; kredi ile bir ev alırken bile banka bizden evin tamamını teminat olarak alıp %80 bedelini bize veriyor. Üstelik ödeme gücümüze de bakıyor. Hal böyleyken bizim bilmediğimiz bir bilgiye mi sahipsiniz de bu borçların devletten çıkacağını düşünüyorsunuz?

    Selam ve saygılar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • cabriyo kullanıcısına yanıt
    Hayatımda bundan daha yanlış ve çirkin bir mesaj görmemişimdir.

    Ekran görüntüsünü alacağım ve küçük kızlarım biraz daha büyüdüğünde şöyle anlatacağım



    "Opportünist çirkinlik budur güzel kızlarım çocuklarım: işlerine geldiğinde ingilizlere Almanlara kafir nazi terörist derler

    İşlerine geldiğinde ise dinsel ayrımcılıklarına kılıf bulmak için onlar da diana'yı öldürdüler şunlar da hristiyanları kayırdılar diye insanlğa karşı ırkçılık ve ayrımcılık gibi suçları işlemekten kaçınmazlar.



    Bu insanlara karşı Allah aşkına her zaman hazırlıklı ve tetikte olun canım kızlarım."



    Neyse en pis örnekleri saklamaya karar verdim. Dünyayı mahveden ve daha çok politikacılara atfedilen opportünist çirkinlikler asla politikacılara ait değil. Onlar zaten bu kafadan besleniyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsinan -- 18 Haziran 2017; 11:16:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.