Şimdi Ara

Akp 14 yılda neleri sattı ? (Tam Liste) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
145
Cevap
7
Favori
6.167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Seni bravo

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayrımcılıkları bırakıp konuya gelirsek:



    1) özelleştirme her zaman doğru karardır.

    Devletin işlettiği kurumlar bu ülkede her zaman arpalık olmuştur.

    2) bunu akp mhp chp kim başarırsa helal olsun

    Ne kadar özelleştirme o kadar iyi.

    3) asıl problem şu: bunca satışa karşın ekonomik göstergelerin kötü olması. Mallarınızı satıyorsunuz ama hala ekonominiz çok kötü - genç işsizliği yüzde 24 civRı .

    4) özelleştirmeler yandaşlara peşkeş ya da çok saçma düşük değerler üzerinden değilse her zaman desteklenmeli ve bu paraların nasıl değerlendirildiği şeffaf devlet- hesap sorabilen güçlü birey vatandaş ekseninde değerlendirilmeli

    5) akp'nin istihdam seferberliğini de desteklemek şart araya onu da sıkıştırayım. Bu ülke ve gençler hepimizin.



    Konu bundan ibarettir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AKP'nin Telekomu özelleştirmesi en yanlış olanlarındandır. Bugünkü yetersiz altyapı, internet fiyatları ve akn gibi sorunların sebebi budur. Türk telekom satılmasaydı: Vatandaş tekele muhtaç olmayacaktı, internet ve telekominikasyon alanında daha iyi durumda olacaktı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Borsazede


    quote:

    Orijinalden alıntı: trendium-moda

    quote:

    Orijinalden alıntı: Borsazede


    quote:

    Orijinalden alıntı: trendium-moda

    quote:

    Orijinalden alıntı: Borsazede

    500 milyar dolar borç var diyen arkadaşlara soruyorum.

    Net dış borç stoku kaç TL?

    Bu borcun ne kadarı özel sektöre ait?

    İç ve dış ticaret hacimlerindeki değişim ve hazinenin stoklarındaki değişim hakkında da bu kadar derin bilgilere sahip misiniz?



    Bir müteahhit ilk inşaatında tek bloklu 30 daireli bir apartman yapıyor, proje bedeli 5 milyon TL ve borcu 1 milyon TL. Aynı müteahhit işi büyütüyor ve 10 bloklu 300 daireli site yapıyor. Proje bedeli 50 milyon TL ve borcu 10 milyon TL. Şimdi sizce bu müteahhit batmış mı oluyor?



    500 milyon dolar dış borç diyerek ancak gezi zekalıları kandırırsınız. Senin eski hükümetlerinin inşaatını yıllarca sürede bitirmediği binlerce projeleri (metrolar, tüneller, barajlar, köprüler, limanlar, hastaneler, okullar, camiler,...) bu hükümet bitirdi.

    Ayrıca o satıldığını yazdığınız KİT'lerin 2002 den önceki kar-zarar analizlerini de paylaşsaydınız da vatandaş görseydi sırtındaki yüklerden nasıl kurtulduğunu.

    Selam ve saygılar.

    devlet garantisi olduktan sonra borcun kime ait olduğu önemli mi?

    sen işsiz güçsüz birine ev -araba almasında kefil olursan borç aslında kimindir?

    KİT' lerin özelleştirmesine karşı değilim hükümet yetkililerin soygunu bitirilmiş oluyor böylece, 2001 krizindeki gibi bankalardan sorumlu bakan ile c. başkanı arasında banka soygunu konusundaki tartışmalar olmaz en azından ( Şu an en azından banka soygunu yapabilmek için bankayı kara geçirmek gerekiyor)

    Hocam, devlet garantisi var, o zaman borcun hepsi devletin, diye bir mantık var mıdır? Üstelik devlet hangi işsiz güçsüze kefil olmuş? Dış borçların özel sektör payına düşen kısmının çoğunluğu bankaların. Bankacılık sektörünün de ülkemizde nasıl bir konumda olduğunu benden iyi bilirsiniz sanırım. 2002 öncesi olduğu gibi banka yoluyla hortumlama vakaları söz konusu bile değil.

    Sorduğum soruların cevabını hala alamadım.

    500 milyar dolar diye hala konuşuyorlar. Net dış borç kaç dolar? Brüt dış borç ne kadar? Bunun ne kadarı devletin? Merkez bankası rezervleri ne iken ne olmuş? Satılan KİT'lerin 2002 öncesi karlılıkları neymiş?

    2002 öncesi dış ticaret hacmi neymiş, şimdi ne olmuş?

    5 milyon işlem hacmi olan müteahhitin 1 milyon borcu varsa başarı, 50 milyon işlem hacmi olan müteahhitin 10 milyon borç yapması başarısızlık mı?

    Bu soruların cevabını araştıran hiçbir gezi zekalı, bu 500 milyar dolar yalanına inanmaz. Hatta bu yalanın maksadını bile anlayabilir belki.

    Bana ekonomi kitabı okumamı ve farklı kanallar izlememi tavsiye ederek bu soruları sabote etmiş olmuyorsunuz. Muhalefetin en büyük silahı olan "itibarsızlaştırma" taktiği artık sökmüyor arkadaşlar. Velev ki ben ekonomiden anlamayan, sabit fikirli, makarna yüzünden beyni hamur gibi olmuş bir koyunum (?) Sen beni boşver hocam, sorulara cevabın varsa konuş. Bilmiyorsan sus ki alim sansınlar.

    Akp 14 yılda neleri sattı ? (Tam Liste)

    yukardaki resimde yeteri kadar bilgi var. Türkiyenin ihracaatı arttı borç çok fazla önemli değil demeye getirmişsin ancak 2002 seviyesinin altına düşmüş.

    Gelecek sene daha kötü olacak çünkü bu sene 200 milyar KGF destekli kredi dağıtıldı martta %5 büyüme gerçekleşti yani borçla büyüdük, bankalar kobilere ödediği parayı dıştan finanse etmek içinde yardımcı olacağını Yıldırım açıklamıştı... KGF her isteyene kefil oldu işsiz-güçsüze kefil olma lafın gelişi borç alan herkes batabilir ve devlet garantisi varsa ve ekonomik kriz olduğunda bu paraların önemli bir bölümü devletten çıkacaktır

    http://www.dogrulukpayi.com/beyanat/57f6094560813

    "Türkiyenin ihracaatı arttı borç çok fazla önemli değil demeye getirmişsin ancak 2002 seviyesinin altına düşmüş. " demişsiniz ama paylaştığınız tabloda ihracatla ilgili bir data yok? GSYH oranından bahsediyorsanız yeni bir aldatmaca mı yapmaya çalıştığınızı sorusu aklıma gelir.

    Ben özellikle yurt dışı ticaret hacmi değişimini sordum ama sizin verdiğiniz tabloda tatlı su kurnazlığı yapılıp GSYH oranları ile kıyaslama yapılmış. Amaç aşikar ortada ama dimağlar kapalı.

    Gezi olayları, Turizmde yaşanan kriz, darbe, olağanüstü hal, yurt dışı operasyonları, terörle mücadele gibi faktörlerin GSYH üzerindeki etkisi nedir? İçinde bulunduğumuz sıkıntılı durumda nasıl bir GSYH oranı bekleniyor çok merak ediyorum.

    500 milyar dolar diyordu arkadaşlar? Ben tabloda 421 milyar dolar gördüm. Ama öyle ya; %48,6 Türkiyenin yarısı oluyorsa, 421=~500 (alışmamız lazım muhalefet matematiğine :)

    Borç alan herkes batabilir demişsiniz. Sizce bu borç alan arkadaşlar? Hiçbir teminat vermeden mi borç alıyor? Mesela X bankası Y fonuna gidip; beni TC devleti gönderdi; Devletin teminatı var, bana 1 milyar dolar borç ver, ödeyemezsem TC ödeyecek mi diyor?

    En basitinden; kredi ile bir ev alırken bile banka bizden evin tamamını teminat olarak alıp %80 bedelini bize veriyor. Üstelik ödeme gücümüze de bakıyor. Hal böyleyken bizim bilmediğimiz bir bilgiye mi sahipsiniz de bu borçların devletten çıkacağını düşünüyorsunuz?

    Selam ve saygılar.

    Birader durmadan soru soruyorsun sana cevap veriyorum içinden küsuratlara takılıp demagoji yapıyorsun..

    sorduğun soruların yarısının cevabını verde bize ve konuya yardımcı ol cevabını bilmediğin sorular sormaktan vazgeçersen memnun olurum

    Türkiye ekonomisini müteahhitin yaptığıyla karşılaştırmışsın ''5 milyon işlem hacmi olan müteahhitin 1 milyon borcu varsa başarı, 50 milyon işlem hacmi olan müteahhitin 10 milyon borç yapması başarısızlık mı?'' direk alıntıladım çünkü kafadan eksik yazarsam farklı bir şey anlatıp demagoji yapacaksın büyük ihtimalle. Belirttiğin oranlamada ikisi de aynı başarı yada başarısızlık yok gelirine göre borç aynı oranda artmış

    ben toplam borcun GSYH oranını gösteren belge buldum beğenmediniz sanırım 2016 ,2002'in altında olduğu için..yurt dışı ticaret hacmini niye kıstas alıyorsunuz? ithalatla borç ödenebilir mi? borçla geçici refah sağlanır ama ithalatla hiçbir zaman borç ödenmez

    Ayrıca önceki mesajdaki liste 2016 2.çeyreğine ait 421 milyar usd aradan 1 yıl geçmiş güncel listeyi de siz bulursanız memnun oluruz sonuçta güncel listeyi her sene takip edemez söyleyen kişi ekonomist değildir büyük ihtimalle, devlet bile merkez bankası stoklarını açıklamıyor aylarca durum ortaya çıkmasın diye.Onuda siz bulun bir zahmet

    devlet güvencesi için Kredi garanti fonu var bankaların güvenmediği şirketlere devlet kefil oluyor, ayrıca devlet güvencesi olmadan kim Türkiye'ye mal gönderir ki veya Türk firmasıyla iş yapar? ayrıca Türkiye mesela bir ev alırken %20 peşinatı örnek vermişsin banka güvenmediğine kredi vermez zaten %20 peşinatı versende serbest piyasada olan şey bu ve aldığım ev için devlete borç yazmayız çünkü devlet yada KGF benim aldığım eve kefil olmuyor ayrıca ev alırken ben TL ile borçlanıyorum dış ticaret yapanlar dövizle borçlanıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 18 Haziran 2017; 17:48:20 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • dabıl yollar var elhamdilüllah,hatta geçen gece indim yolda uyudum çokta güzel malzemeden yapmışlar helal olsun valla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackLead -- 18 Haziran 2017; 17:43:47 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cabriyo


    quote:

    Orijinalden alıntı: Jon SNOW 37

    bunların hepsi 50 milyar dolara satılmış
    buna rağmen 2001 de 130 milyar dolar borcumuz varken şu an 500 milyar dolar borcumuz var

    türkiyenin sahibi olduğu "aramco" hisselerinide siz sattınız. dünyanın en büyük petrol şirketidir. ama hani nerde nereye yatırım yaptınız o parayla? osmanlının bütün mirasını yediniz. şimdiki satılanların yanında sıfır kalır.

    ismet inönü atatürkün heykellerini kaldırttı. sonra astığınız menderes dönemindeki celal bayar cumhurbaşkanı olunca o heykelleri tekrar yerine koydurttu. celal bayarıda yargıladınız asacaktınız papa sahip çıktıda beceremediniz. bunları okumadan bilmeden türkiye neden ileri gitmiyor japonya almanyada dünya savaşından çıktı onlar ileride biz neden gerideyiz... japonnya almanya rusya dağıldıda alfabesinimi değiştirdi?

    hani 100 yıl oldu latin alfabesi alalı neden hala gelişemedik yetmiyormu 100yıl? kıyafet olsun deiştirdik alfabe olsun değiştirdik madem bunlar yüzünden geri kaldı osmanlı(ki hiçte geri değildi eski osmanlının küçük katar ı bile bizden zengin), neden türkiye şimdi ileride değil? biz avrupanın alfabesini alacağız ama onlar bizi aralarına almayacak ab ye, ama romanyayı alacak?? açın gözünüzü açın. yazdıklarınızı okuyunca deli olmamak elde değil. satmışta bilmemneymiş. aramco yu okuyun aramco. satışın kralını görün. abd ye ortaktık aramco satılmasaydı.

    İlk olarak Osmanlı'nın sahip olduğu şeylere bak 1900 yıllarında birde olan borcuna bak. İkincisi aramco dediğin şey direk olarak Türkiye'ye ait değildi. Çünkü Osmanlı büyük imparatorluktu ve parçalandı. Osmanlı'nın tüm borçlarını Türkiye ödemedi bunu kabul eden adamlar Osmanlı'nın tüm miraslarını Türkiye'ye mı bıraktı sanıyorsun. Git tarih oku. Osmanlı'nın miraslarının hepsini satsan Osmanlı'nın dış borcunu kapatmazdı. Bu yüzden borçlarını alabilmek adına bir Osmanlı'da kurum kuruldu. Adını söylemiyorum sen biliyorsun ya tarihi adını bilirsin. Bu kurum isterse Osmanlı'nın miras dediklerine el koyabilirdi ancak bunu yapmadı hazinesinin bir kısmına vergilerine el koydu. Sebebi anca bu şekilde borçlarını alabileceklerdi. Miraslarının değeri düşüktü.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: SerkanHur

    chp 14 yılda neler yaptı (tam liste)

    -doğru bulmadı

    tam keMALsın sen :D dünyanın neresinde muhalefet icraat yapiyor :D bi anlatsana :D
  • Kesnizani kullanıcısına yanıt
    Tek mesajından yaşını,kişiliğini çıkarabildim. Neyse sana değil genel olarak bu soruyu soranlara cevap veriyorum.

    AKP'yi insanlar neden seçti ne gibi vaatleri vardı bana söyleyin?
  • SerkanHur kullanıcısına yanıt
    insanların seçtiği şüpheli :D yarısı çomar yarısı cahil yarısıda oy çalma ile zaten. bide kuran var oyuncak gibi kullanılan ve içindeki hiçbir öğüdün kullanılmadıgı ancak heryerde bulunan :D
  • kit kamu iktisadi teşekkülleri bunlar Erdoğan öncesinde bu kurumlar sürekli zarar etmiştir, ürünlerini bazı vesayet odağı kişiler sömürmüştü, hürriyetin sekayı sömürmesi gibi, bunların önüne geçilmiş oldu, kime sattı, işin ehline sattı, gelirini vatandaşına harcıyor, o kurumlar yeni sahiplerinde işlerini başarılı yapıyor devlete verig ödüyolar, devlet zarar etmediği gibi kara geçiyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aslanoto

    kit kamu iktisadi teşekkülleri bunlar Erdoğan öncesinde bu kurumlar sürekli zarar etmiştir, ürünlerini bazı vesayet odağı kişiler sömürmüştü, hürriyetin sekayı sömürmesi gibi, bunların önüne geçilmiş oldu, kime sattı, işin ehline sattı, gelirini vatandaşına harcıyor, o kurumlar yeni sahiplerinde işlerini başarılı yapıyor devlete verig ödüyolar, devlet zarar etmediği gibi kara geçiyor.

    aynen ya doğru diyorsun öyle güzel kar ettik ki hemde dünyada eşi benzeri yok. :D 130 milyar dolar dış borçtan 500 milyar dolara cıktı :D bide bak öyle güzel öyle güzel kar ediliyor ki bide bu sene varlık fonu kurduk :D daha fazla kar etmek için :D hele hele 3.köprünün ettigi kar fena yani aynen :D




  • Kesnizani kullanıcısına yanıt
    130 milyar dolar dış borçtan 500 milyar dolara cıktı dediğin nedir ?
    borç alıp yemediler, IMF yi sıfırladılar, dünyanın en büyükleri arasına giren projelere finansal ortaklık söz konusu, senin borç gördüklerinin karşılığı fazlasıyla değer karşımızda duruyor nedir bunlar ? 3 köprü, büyük hava limanı, körfez izmir köprü ve yolları, silah sanayi uçak helikopter imalatı vs vs. bilmediğim şeyler var, bunlar bahsettiğin borcu fazlasıyla karşılar varsa o borcu öder bitirir ve bizi kara geçirir, düşün, ilk işyeri açan 2 yıl kar edemez borcunu anca öder, sonraları kara geçer büyümeye başlar bunun gibi, büyük projeler yapılmazsa emperyalist devletlere yem olacağız.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • CHP 14 yilda neler yapti demis bazi zinhi sinirler. Satilanlarin cogu tek partili CHP döneminden kalma. Cumhuriyetin kazanimlari yani. Peki AKP 14 yilda yol mol disinda, gercekten halka getirisi olan, kendi maddi cikari olmayan ne yapti? Ben söyleyeyim:


    Hic bir sey!
  • aslanoto A kullanıcısına yanıt
    hangi silah sanayi ? hangi uçak sanayi ? hangi araba sanayi :D hangi tank sanayi tank bile yapamadık bi maket yapmıslar demirden motor yok elektrik aksam yok :D imfi sıfırladılarsa bu vergiler niye bukadar fazla :D 5 liralık benzinin 2.85 tlsi vergi :D brent petrol 100 dolarken de 4.5 liraydı benzin :D şuan 50 lira şuanda 5 lira :D bu işte bi terslik var :D
  • Kesnizani kullanıcısına yanıt
    3. köprüyü finanse edenler yerli bankalardı, TV de canlı yayında katılan bankaların müdürleri konuşma yapmıştı, burdanda anlıyoruz dışa borçlanma yerine yerli tercih edilmiş, illaki dış finans lazımsa Müslüman ülkelerin katılımı tercih edilmiş, çünki batılılar borç para verdiğinde katakülleye getirip ülkeyi ipotek ediyor ülkeyi elinden almaya kalkıyor batılılarda haçlı seferleri ruhu devam ediyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ee az satmış bune olm
  • quote:

    Orijinalden alıntı: trendium-moda

    quote:

    Orijinalden alıntı: Borsazede


    quote:

    Orijinalden alıntı: trendium-moda

    quote:

    Orijinalden alıntı: Borsazede


    quote:

    Orijinalden alıntı: trendium-moda

    quote:

    Orijinalden alıntı: Borsazede

    500 milyar dolar borç var diyen arkadaşlara soruyorum.

    Net dış borç stoku kaç TL?

    Bu borcun ne kadarı özel sektöre ait?

    İç ve dış ticaret hacimlerindeki değişim ve hazinenin stoklarındaki değişim hakkında da bu kadar derin bilgilere sahip misiniz?



    Bir müteahhit ilk inşaatında tek bloklu 30 daireli bir apartman yapıyor, proje bedeli 5 milyon TL ve borcu 1 milyon TL. Aynı müteahhit işi büyütüyor ve 10 bloklu 300 daireli site yapıyor. Proje bedeli 50 milyon TL ve borcu 10 milyon TL. Şimdi sizce bu müteahhit batmış mı oluyor?



    500 milyon dolar dış borç diyerek ancak gezi zekalıları kandırırsınız. Senin eski hükümetlerinin inşaatını yıllarca sürede bitirmediği binlerce projeleri (metrolar, tüneller, barajlar, köprüler, limanlar, hastaneler, okullar, camiler,...) bu hükümet bitirdi.

    Ayrıca o satıldığını yazdığınız KİT'lerin 2002 den önceki kar-zarar analizlerini de paylaşsaydınız da vatandaş görseydi sırtındaki yüklerden nasıl kurtulduğunu.

    Selam ve saygılar.

    devlet garantisi olduktan sonra borcun kime ait olduğu önemli mi?

    sen işsiz güçsüz birine ev -araba almasında kefil olursan borç aslında kimindir?

    KİT' lerin özelleştirmesine karşı değilim hükümet yetkililerin soygunu bitirilmiş oluyor böylece, 2001 krizindeki gibi bankalardan sorumlu bakan ile c. başkanı arasında banka soygunu konusundaki tartışmalar olmaz en azından ( Şu an en azından banka soygunu yapabilmek için bankayı kara geçirmek gerekiyor)

    Hocam, devlet garantisi var, o zaman borcun hepsi devletin, diye bir mantık var mıdır? Üstelik devlet hangi işsiz güçsüze kefil olmuş? Dış borçların özel sektör payına düşen kısmının çoğunluğu bankaların. Bankacılık sektörünün de ülkemizde nasıl bir konumda olduğunu benden iyi bilirsiniz sanırım. 2002 öncesi olduğu gibi banka yoluyla hortumlama vakaları söz konusu bile değil.

    Sorduğum soruların cevabını hala alamadım.

    500 milyar dolar diye hala konuşuyorlar. Net dış borç kaç dolar? Brüt dış borç ne kadar? Bunun ne kadarı devletin? Merkez bankası rezervleri ne iken ne olmuş? Satılan KİT'lerin 2002 öncesi karlılıkları neymiş?

    2002 öncesi dış ticaret hacmi neymiş, şimdi ne olmuş?

    5 milyon işlem hacmi olan müteahhitin 1 milyon borcu varsa başarı, 50 milyon işlem hacmi olan müteahhitin 10 milyon borç yapması başarısızlık mı?

    Bu soruların cevabını araştıran hiçbir gezi zekalı, bu 500 milyar dolar yalanına inanmaz. Hatta bu yalanın maksadını bile anlayabilir belki.

    Bana ekonomi kitabı okumamı ve farklı kanallar izlememi tavsiye ederek bu soruları sabote etmiş olmuyorsunuz. Muhalefetin en büyük silahı olan "itibarsızlaştırma" taktiği artık sökmüyor arkadaşlar. Velev ki ben ekonomiden anlamayan, sabit fikirli, makarna yüzünden beyni hamur gibi olmuş bir koyunum (?) Sen beni boşver hocam, sorulara cevabın varsa konuş. Bilmiyorsan sus ki alim sansınlar.

    Akp 14 yılda neleri sattı ? (Tam Liste)

    yukardaki resimde yeteri kadar bilgi var. Türkiyenin ihracaatı arttı borç çok fazla önemli değil demeye getirmişsin ancak 2002 seviyesinin altına düşmüş.

    Gelecek sene daha kötü olacak çünkü bu sene 200 milyar KGF destekli kredi dağıtıldı martta %5 büyüme gerçekleşti yani borçla büyüdük, bankalar kobilere ödediği parayı dıştan finanse etmek içinde yardımcı olacağını Yıldırım açıklamıştı... KGF her isteyene kefil oldu işsiz-güçsüze kefil olma lafın gelişi borç alan herkes batabilir ve devlet garantisi varsa ve ekonomik kriz olduğunda bu paraların önemli bir bölümü devletten çıkacaktır

    http://www.dogrulukpayi.com/beyanat/57f6094560813

    "Türkiyenin ihracaatı arttı borç çok fazla önemli değil demeye getirmişsin ancak 2002 seviyesinin altına düşmüş. " demişsiniz ama paylaştığınız tabloda ihracatla ilgili bir data yok? GSYH oranından bahsediyorsanız yeni bir aldatmaca mı yapmaya çalıştığınızı sorusu aklıma gelir.

    Ben özellikle yurt dışı ticaret hacmi değişimini sordum ama sizin verdiğiniz tabloda tatlı su kurnazlığı yapılıp GSYH oranları ile kıyaslama yapılmış. Amaç aşikar ortada ama dimağlar kapalı.

    Gezi olayları, Turizmde yaşanan kriz, darbe, olağanüstü hal, yurt dışı operasyonları, terörle mücadele gibi faktörlerin GSYH üzerindeki etkisi nedir? İçinde bulunduğumuz sıkıntılı durumda nasıl bir GSYH oranı bekleniyor çok merak ediyorum.

    500 milyar dolar diyordu arkadaşlar? Ben tabloda 421 milyar dolar gördüm. Ama öyle ya; %48,6 Türkiyenin yarısı oluyorsa, 421=~500 (alışmamız lazım muhalefet matematiğine :)

    Borç alan herkes batabilir demişsiniz. Sizce bu borç alan arkadaşlar? Hiçbir teminat vermeden mi borç alıyor? Mesela X bankası Y fonuna gidip; beni TC devleti gönderdi; Devletin teminatı var, bana 1 milyar dolar borç ver, ödeyemezsem TC ödeyecek mi diyor?

    En basitinden; kredi ile bir ev alırken bile banka bizden evin tamamını teminat olarak alıp %80 bedelini bize veriyor. Üstelik ödeme gücümüze de bakıyor. Hal böyleyken bizim bilmediğimiz bir bilgiye mi sahipsiniz de bu borçların devletten çıkacağını düşünüyorsunuz?

    Selam ve saygılar.

    Birader durmadan soru soruyorsun sana cevap veriyorum içinden küsuratlara takılıp demagoji yapıyorsun..

    sorduğun soruların yarısının cevabını verde bize ve konuya yardımcı ol cevabını bilmediğin sorular sormaktan vazgeçersen memnun olurum

    Türkiye ekonomisini müteahhitin yaptığıyla karşılaştırmışsın ''5 milyon işlem hacmi olan müteahhitin 1 milyon borcu varsa başarı, 50 milyon işlem hacmi olan müteahhitin 10 milyon borç yapması başarısızlık mı?'' direk alıntıladım çünkü kafadan eksik yazarsam farklı bir şey anlatıp demagoji yapacaksın büyük ihtimalle. Belirttiğin oranlamada ikisi de aynı başarı yada başarısızlık yok gelirine göre borç aynı oranda artmış

    ben toplam borcun GSYH oranını gösteren belge buldum beğenmediniz sanırım 2016 ,2002'in altında olduğu için..yurt dışı ticaret hacmini niye kıstas alıyorsunuz? ithalatla borç ödenebilir mi? borçla geçici refah sağlanır ama ithalatla hiçbir zaman borç ödenmez

    Ayrıca önceki mesajdaki liste 2016 2.çeyreğine ait 421 milyar usd aradan 1 yıl geçmiş güncel listeyi de siz bulursanız memnun oluruz sonuçta güncel listeyi her sene takip edemez söyleyen kişi ekonomist değildir büyük ihtimalle, devlet bile merkez bankası stoklarını açıklamıyor aylarca durum ortaya çıkmasın diye.Onuda siz bulun bir zahmet

    devlet güvencesi için Kredi garanti fonu var bankaların güvenmediği şirketlere devlet kefil oluyor, ayrıca devlet güvencesi olmadan kim Türkiye'ye mal gönderir ki veya Türk firmasıyla iş yapar? ayrıca Türkiye mesela bir ev alırken %20 peşinatı örnek vermişsin banka güvenmediğine kredi vermez zaten %20 peşinatı versende serbest piyasada olan şey bu ve aldığım ev için devlete borç yazmayız çünkü devlet yada KGF benim aldığım eve kefil olmuyor ayrıca ev alırken ben TL ile borçlanıyorum dış ticaret yapanlar dövizle borçlanıyor

    Alıntı: bilmediğin sorular sormaktan vazgeçersen memnun olurum

    Komiksin birader. Beni demagoji ile suçlaman da abes olmuş. Çok da fazla soru sormadım oysa.. Aynı soruları soruyorum hep ama soruları bile anlamayanlar, cevapları nasıl versin.

    Müteahhit örneğini, işlem hacmi ile borç arasındaki bağı anlatmak için verdim ama sanırım sen anlayamamışsın. İşlem hacmi artınca borç da aynı oranda artabilir. İthalatla borç ödenir çıkarımını kendin uydurdun. Ben ticaret hacmi arttıkça aynı oranda borç da artar demek istedim. Bankalar, bize verdikleri kredilerin bir bölümünü, yurt dışındaki fonlardan borç alarak karşılıyor. Yani fonlardan düşük faizle alıp bize yüksek faizle satıyor. Ve o fonlar senin düşündüğün kadar kolay vermiyor bu paraları.

    Gayrimenkul piyasalarındaki hareketleri, taşıt satışlarındaki rekorları biraz olsun biliyorsan ve bu satışların çoğunun kredi ile gerçekleştiğini görebiliyorsan borcun neden bu kadar arttığını anlayabilirsin.

    500 milyar dolar yalanınıza ancak gezi zekalılar inanıyor bilader.

    Cebinde akıllı telefon olanlar, marka kıyafetler giyenler, lüks jip almak için sıraya girenler, dış borçtan şikayetçi, belediye ekmek kuyruğuna giren yurdumun saf ve fedakar insanı hükümete duacı. Akıl tutulması böyle birşey olsa gerek.



    Sorularımın cevaplarını bilmiyorum dostum. Sorularım ezberini bozduysa kusura bakma. Biliyorsan anlat da öğrenelim. Bilmiyorsan sen de sus da alim sansınlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • sissil S kullanıcısına yanıt
    hocam bırakın,Osmanlıdan kalan borçların 1923-1940lar arası dönemde ödendiğini bilmiyor herhalde :/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geranimo486 -- 19 Haziran 2017; 1:54:4 >
  • Satılanlar CHP döneminde ülkeye kazandırıldı
    AKP döneminde satıldı :(

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • cabriyo kullanıcısına yanıt
    o dönemin ingilteresini,yönetimini,hükümetini bir araştır bakalım neler göreceksin,şu yorumu yaptığın için utanacaksın kendinden bence,yorumunu silersen bende silerim,rezil etmek gibi bir amacım yok,ama araştır silmeden önce lütfen.

    edit:bu arada kimsenin Osmanlı devleti ile bir alıp veremediği yok,sadece yücelterek elimize bir şey geçmez,eksiklerini söylüyoruz ki tekrar hatalara düşmeyelim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geranimo486 -- 19 Haziran 2017; 1:57:18 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.