Şimdi Ara

AKLIMA TAKILAN DEĞİŞİK BİR ŞEY

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bir kaç gündür düşünüyorumda herkes az bi çalışmayla üniversite okuyor ve çevremde liseden sonra işe başlayan da pek görmedim abimde dahil en azından 2 yıllık okuyorlar.Evet aklıma takılan soruya gelelim.Eğer herkes okursa klasik meslek hani derler ya okumazsan çöpçü olursun çöpçü kim olcak hadi çöpçüyü geçtim daha alt dolu meslek var mesela dolu küçük esnaflar var bunlar ne olcak.Her yerde mühendislik var ve puanları 250 den 550 ye kadar artıyor.Bende düşük bi mühendisliğe gircem bu sene ama ben de kendi girceğim şeye karşıyım.Çünkü 300 + puana mühendislik mi olur. Bence daha yüksek olmalı.Bazıları çıkıp diyecek ordan mezun olunca işsiz kalınıyor.Hiç de öle olmuyor valla bunlardanda tanıdıklar var.Nolcak bu ülkenin gidişatı?Tartışalım.

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Here Comes Again -- 10 Mayıs 2016; 18:02:39 >
  • Muhammettttt kullanıcısına yanıt
    Mühendis diplomalı çöpçü olacağız bu ülkede bu gidişle.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bak her ne kadar barajı geçip üni okuyabilsende bu ülkede barajı geçemeyen milyonlar var bunlar çöpçü olur
    Kalan diplomalılar ise ya geleceğin İşsizi yada hizmet sektöründe çalışan kasiyer,satış elemanı,ofisboy vs vs olurlar yada kpss ile devlete girme dertleri olur

• mühendis mezun olunca işsiz kalıyor lafını kim çıkardı bilmiyorum ama işinin hakkını veren çalışan çabalayan bir mühendis niye işsiz kalsın onu anlamadım adam yatıyor ünide hiç bir şey öğrenmiyor sonra işsiz kaldım var mı öyle hayat tabii işsiz kalırsın yoksa çalışan çabalayan adamla farkın ne olacak
  • Nrunke kullanıcısına yanıt
    Bir kaç gün önce tartışma vardı ytü itü odtü vs. dışında okunmaz gibi okuyan boşa okuyor filen diyorlardı .:)
  • del ray kullanıcısına yanıt
    Biraz haklısınızda ama gerçekten liseyi bitirip bırakmıyorlar en azında 2 yıllığa filen gidiyorlar.Tamam dediklerinizdende var ama gittikçe baya azalıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Haklısın aslında ama artık iş verenler okuduğun üniversitenin yanında okurken katıldığın konferans vs. aldığın sertifikalara da bakıyorlar, ben İstanbul'da devlet üniv. okuyup yukarıdaki saydıklarımı uygulayan birinin işsiz kalacağını düşünmüyorum

• -

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eüzerixinintegrali -- 10 Mayıs 2016; 20:14:17 >
  • Uçak mühendisi için bi ilan gordum en az 3 not ort. İngilizce bilme bazı yazılımları bilme vs falan bissuru şey yaziyodu böyle ayırıp alıyorlar işte . insan sayısı arttığı için çoğu kişi işsiz kalacak

Bu mesaja eklenen görseller:

• eüzerixinintegrali kullanıcısına yanıt
    Haklısınız valla bende muhtemel öle bi yere gidicem :) düzce bolu sakarya vs. istiyorum.Sonra çalışıp yatay geçiş denicem istanbula :) bil müh.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bizimkoyunmetalcisi

Uçak mühendisi için bi ilan gordum en az 3 not ort. İngilizce bilme bazı yazılımları bilme vs falan bissuru şey yaziyodu böyle ayırıp alıyorlar işte . insan sayısı arttığı için çoğu kişi işsiz kalacak

Bu mesaja eklenen görseller:

hocam bu verilere nasıl ulaştınız ?

• bizimkoyunmetalcisi B kullanıcısına yanıt
    10 yıl sonrasını çok merak ediyorum valla :) benim zaten ilerde yurt dışına çıkma gibi bi düşüncem var muhtemelen Türkiyeden göç başlar veya işinin dışında mesleklere yönelmek zorunda kalıncak .
  • IntZTü kullanıcısına yanıt
    Twitterda buldum devamini bulursam atarım

• bizimkoyunmetalcisi B kullanıcısına yanıt
    teşekkürler
  • Arkadaslar baska yorumlarda bekliyorum .

Güncel

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.