|
Akkuyu NGS’de ilk dış koruma kubbesi yerleştirildi (2. sayfa)

-
-
Rusları artık bu topraklardan çıkaramayız 😢
-
Ve normalden çok pahalıya bize elektrik satacaklar. Soran olursa nükleer santralimiz var derler.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Uzun uzun yazınca palavra sıktığın anlaşılmıyor sanıyorsun.
Çin, 1991 yılında Qinshan Nükleer Santrali'ni devreye almadan önce nükleer enerjiye sahip değildi. Bu santral, Çin’in nükleer enerji alanındaki ilk projesidir. Ancak, Çin bu tarihten önce nükleer teknoloji üzerinde çalışmalar yapıyordu ve askeri amaçlı nükleer teknoloji geliştirme konusunda 1960'lı yıllardan itibaren önemli adımlar atmıştı.
Sivil amaçlı nükleer enerji üretimi ise 1991'de Qinshan ile başlamıştır.
Yatirim mi? Neye göre yatirim kime göre yatirim?
Bu santral kuracak mühendisler nerede yetistiriliyor? Bununla ilgili en ufak bir haber veya kaynak ortada yok. Adam nükleer enerji santralini sana devretmiyor fakat nükleer enerji santralini yapacak mühendislerini egitiyorki gidip santral kursunlar. Bu da guzel hikayeymis. Ha santrali isletmeyi ogretebilirler kendilerine yardimci olmak için ona bir sey diyemem tabi kendi dusuncem, bunun da bir kaynagi yok.
Patlamazsa dedigim dogal afet veya benzeri bir sekilde degil. Santralin yonetimi ruslarda olacagi için onlarin her dedigine boyun egmek zorundasin. Yoksa biletini keserler. Bilmem anlatabildim mi.
-
heykellik durumum yok fakat senin diyecek hiç lafın yok.
şu durumun savunulacak yanı yok , ondan ağzınızda heykelle doğmuşsunuz gibi heykel de heykel.
yol yaparken köprü yaparken 10 kat fiyat çekip cebini doldurmayı düşünememiş heykelciler. üstüne troll de besliyorlar maşallah yattıkları yerden yetim hakkı yesinler. afiyet olsun onlara.
-
bunlara demişler ki git öv , gerekirse yalan söyle uydur birşeyler ki tepki geciksin. memlekete atom bombası bırakmadıkları kalmıştı o da oldu
-
heykel partisi chp ve tip
yakan yıkan da ortağı hdp
%8 hdp olmasa hayal bile kuramazsınız.
Pekeke ye destek verenler , hayali atom bombası uyduruyor.
inkılaplar ve heykeller ile uzaya çıktılar ya!!
zırvalamayı bırak. nerede pkk nerede heykel inkılap.
sen bariz belli ki devlet düşmanısın. inkılaplar dediğin seni kuldan köleden insan seviyesine çıkaran şeyler ama sen belli ki komedyen olmayı seçmişsin.
geçimini hakaret ederek hakaret edilerek sağlayanlara gülüyorum.
-
engelledim troll başını. işi gücü bu olanlara vaktim yok.
-
Bende engelledim. İnsan gibi konuşmayı bilmiyorlar işleri güçleri iftira, saçmasapan konuşarak konuyu dağıtma.
evet dolar üzerinden alcaz, cari açığa etkisi olmayacak ama 15 yıl alım garantisi verdik ondan sonra fiyat değişiklik gösterir, ayrıca mühendislerimizi eğittiler, ve know how kazandık, yoksa elbette cari açığa katkısı olmadı.
-
Nükleer sistemler ne bilinmez bir teknolojiymiş ki, kendimiz yapamıyoruz.
Erdoğan 20 yıldır görevde, bunun için bir ekip ayarlatmıştı galiba,
bu nükleer sistemlerde kendimiz küçük bir prototip bile mi yapamıyoruz hala ?
Örneğin, uydu taşıma roketi yapmaktan ne kadar daha zor ?
-
20 yil garanti verildi 12.35 cents fiyattan bildigim. ilk 2 reaktör için üretilecek elektrigin % 70'i, diger ikisi icinde % 30'u garanti kapsaminda (bu kesin bilgi). Reaktörler hizmete girdigi andan itibaren süre baslayacak. Mevcutta 6 7 cent civari olmasi lazim fiyatin.
Santralin gücü belli, 20 senede odenecek fiyat kolaylikla hesaplanabilir.
-
Bu santral sayesinde atom bombasi yapacagiz diyenler bile var
Keske yapabilsek ama boyle bir sey asla olmayacak.
Millet kendi kafasinin basabildigi ölcude yorum yapiyor. Kimse sonuçlari ne olur diye dusunmuyor. Bize faydasi mi, zarari mi daha fazla olur kestiremiyor, kapasite limitli.
-
AKP hükumetine hiç güvenemiyorum. Bu işte ülkeden çok kendi menfaatlerini düşünmüş olmasınlar. Yaptıkları yarardan çok zarar oldu. Bu işin şakası yok çalışmayıp parasını mi alırlar, yoksa ilerde bir güvenlik açığına mi dönüşür yada bilmediğimiz bir zararmı olur hiç bilmiyorum ama yarari olmayacağını düşünüyorum, yine kazık yemiyelim, kandirilmayalim. Endişeliyim...
-
Ulan Biraz okuyun okuyun! Bir Ülkeye Nükleer enerji santrali kurmak felâket dir! Her Medeni ülke bu nalet reaktör lerden kurtulmak istiyor ve birçok ülkede nükleer enerji santralinden vazgeçti. Siz neyin kafasında sınız! ak troller.
-
Çok laf yalansiz olmazmiş.
1- Ruslar bu santralı yap islet devret şeklinde yapmiyorlar, Santral %100 Rusyanin malı, ve 60 yıllik omrunu Rusyanin mali olarak tamamlayacak.
2- Turkiye topraklarinda tamamen Rusyaya ait olan bu santraldan Rusya Turkiye 60 yil boyunca yuksek bir kârli fiatdan Turkiyeye elektrik satacak.
3- santral Ruslar tarafindan isletilecek ancak santralda olasi bir ariza veya kazanin Rusyaya degil ama Turkiyeye ciddi zararlari olabilir.( inşallah olmaz).
4- sonucta bu santralin Turkiyeye faydali olacagi dogrudur ancak tamamen Rusyanin mali oldugu icin Turkiyenin ( kendine ait )
ilk nukler santralı lafi doğru değildir.
-
Boş konuşmayı ne çok seviyorsunuz bı kerede yapilanla gurur duyun kanı bozuklar Rusya'da eğitim alıyor muhendisler 4 senedir 1 taşla kaç kuş vurulacak bı bilseniz nükleer silah da nükleer enerji de içinde nükleer geçen her şey bu tesis sayesinde artık Türkiye'de Çağrıcı güç savunma sanayi geliştirmekle olmuyor nükleer silah da bı caydırıcı güç
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X