Şimdi Ara

AKK'den kurtulmak isteyenler. (Ana Konu - MTU ayarları vs) (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8.379
Cevap
175
Favori
789.072
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ra

    quote:

    Orijinalden alıntı: carter7415

    quote:

    Orijinalden alıntı: Ra

    tüm yorumları okudum gerçekten güldürüyorsunuz insanları.

    1.si hızınızın düşmesi ile modeminizin ilgisi yok.
    2.si modeme ne yaparsanız yapın hızınız değişmez.

    olayı size anlatayım. bu arada tt da çalışıyorum.
    şu yoldan gidelim. bilgisayarınız modeme 100 megabitle bağlı. modeminiz dslam e 8 megabit.
    siz 100 megabit mi internete bağlısınız hayır. modeminizin dslam e bağlı olan hızı 8 ile bağlısınız.
    sizin kullanıcı adınızın ve şifrenizin kayıtlı olduğu redbackler vardır
    redback nedir. dslam dan sonra internet omurgasına çıkmadan önceki kullanıcı adı ve şifrenizin kontrol edilği yer. bütün redbackler birbirine bağlıdır ve senkronize çalışırlar.
    dikkat ederseniz akk her zaman vardı. ama redbacklerin bazılarında. neden çünkü firmwareler farklı idi.
    şimdi ne oldu redbacklerin firmwareleri güncellendi hepsinde akk uygulanmaya başlandı.
    siz modem de 50 megabit de görseniz sizin kullanıcı adınız sınırlandırıldı. dslamden 8 de görebilirsiniz 16 da 32 de.
    önemli olan redbackin sizi sınırlaması.
    30 saniye normal olarak sizin internete girmenizin sebebi. modemi fişe taktınız. adsl ışığınız yandı redback e geldiniz kullanıcı adı şifreniz doğrulandı internete çıktınız. redback diğer redbacklere bakar. bu kullanıcı adında sınırlama varmı. yoksa devam. varsa sınırlanır. eğer o anda sizin kullanıcı adınızın kayıtlı olduğu redbacki bulamazsa akk yok sanar sizde normal hızda devam edersiniz. bir süre sonra tekrar kontrol eder. sizin kullanıcı adınızın olduğu redback i bulur sizi düşürür.

    olay bundan ibaret.

    hangi birim derseniz nms deyim.

    bu arada fındık kadar değilde fındık kadar beyni vardır diyen arkadaşın beyni kadar bende beyin var.

    iyi akşamlar.

    Güzel açıklama olmuş eyv. Merak edilen sorulardan bir tanesi şu bu akk kaldırılacak mı yoksa aynen böyle devam mı edecek? Bunun hakkında bilginiz varsa cevaplarsanız sevinirim.

    akk kaldırılmayacak.

    daha önce hız önemliydi.

    7/24 bağlı olduğunuzu ve hiç durmadan hattı sonuna kadar kullandığınızı düşünelim

    1 ayda 1 megabit hatla 320 gb
    1 ayda 8 megabit hatla 2560gb download yapılabilir. yani neredeyse 2.5 terabyte.

    bu ne demek böyle 100.000 müşteri olsa 256.000.000 gb. altyapı bunu kaldırmaz. zaten yurtdışı çıkışımız ne ki.

    hızımız yükseldiği için band genişliğimiz de yükseliyor.

    bu yüzden akk kaldırılmayacak.

    veya sınırsız hatlar olacak ama fahiş fiyata satılacak.

    örneğin superonline 20 mb sınırsız 199 lira bildiğim kadarı ile.

    gerisini siz düşünün.

    Bırakın allah aşkına,herkes manyak downloadcı 7/24 download yapıyor ondan altyapı kaldırmazmış....
    Bu güne kadar neden uygulanmıyordu? Kaldıyordu da şimdimi kaldırmamaya başladı ? Buna kendiniz inanabiliyormusunuz? Daha düne kadar türkiyede toplasanız 1milyon üyenin ancak hızları düşüyordu geri kalan büyük bir kitlede sorun yoktu.

    *redback olayı ortalama olarak 3ila 5 sn içersinde uygulanması gerekir,daha bugün neredeyse 8-10 saate yakın hız düşmedi? kontrol uzun sürdü herhalde?

    AKK kesinlikle kalkmamalı zaten bunda hemfikiriz fakat yüksek hız verip düşük akk vermek insafsızlık.Ha tamam bunuda yaptın düşük akk verdin o zamanda fiyatlarıda düşüreceksin,ARTIRMAYACAKSIN!

    Avrupada,Dünyada tonla örneği mevcut,belli saatlerde ya da belli kullanıcıların hızlarında oynama yap,adam baktınız 300/500 gb download yaptı ve sürekli video izliyor,engelleyin portlarını diğer taraflar devam etsin.Bunu otomatik yapan birsürü profesyonel sistemler mevcut.Adam baktınız çok yük bindiriyor omurgaya kesin hızını yarıya baktınız devam etti bidaha kesin,kademeli düşüş olsun...Altyapı kaldırmıyor ya neden böyle sistemler yerine herkesin küt 1mbite indiriyorsunuz? Varmı mantıklı açıklaması? Hiç zannetmiyorum...Elinizde olsa,çok dikkat çekmeyeceğini bilseniz 512-256 ya filan düşürürsünüz(daha geçtiğimiz yılda böyleydi zaten)

    İnsanları kandırmayı bırakın,kullanıcıları hızlı internete alıştırdık,fiyatları yavaşş yavaşş arttırdık.Sonra hızı kestik,bu konforu istiyorsan biraz daha para ver!! Mantıklı ve akıllı her insan bunu farkına rahatça varabilir.

    Ha birde 1mbit,2mbit,4mbit niye kapandı ? merakla sizin cevabınızı bekliyorum.Yazdıklarım doğrudan sizi hedef almıyor,ttnet üst kademeye sitemim..Biraz sert uslup olduysada kusura bakmayın ttnet fazlasını hak ediyor aslında,Saygılar

    Bi edit daha : Merak ettiğim bir olayda hızın 1mbit yerine çok daha düşük olması,pinglerin artması? Bazı bölgelerde şuan bir türlü 30KB/s hızın üstüne çıkılamıyor,pingler normalde sabit yere 50ms iken 1mbite düşürüldükten sonra 150-250 zıplaması?

    -- Ttnet bu sistemi oturtacakta, AKK adam gibi uygulanacakta, yeni sistemler filan gelecekte ohoo,TTnetten zerre kadar ümidim kalmadı benim,BTK desen TTNetin.Rekabet ortamı sıfır...Tüm üyeler bir anda kapattırmadan kimsenin aklının başına geleceği filan yok bence bu ülkede,Onuda bizim güzel ülkemizin koyun insanları yapmaz güdülmeye alışmışlar..Müstahaktır artırın fiyatları biraz daha



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XnetaS -- 25 Nisan 2012; 3:10:59 >




  • herseyi bir kenara bırakın,

    eger TTNet; AKK sız bir tarife barındırıyorsa kimse bana kalkıpta bant genisligimiz kaldırmıyor diyemez. Tamamen bu sirketin ticari cıkarları dusunulerek hazırlanmıs tarifeler var su anda.

    bant genisligi ise derdimiz kaldırın o zaman oyle bir tarifeyi vermeyin kimseye. simdi insanlar alıstı yuksek hıza. diyelim hatırı sayılı bir cogunluk "alıstım bu hıza 50 tl daha verip AKK siz tarifeye gececegim" diyip gecse o zaman da boyle bir riskiniz olmus olmaz mı?

    "bant genisligi sıkıntımızdan dolayı, AKK sız tarifelerin fiyatını yuksek tutup abone sayısının cok olmayacagına gore hareket ediyoruz" deseniz, o zaman da 4 mbit lik de bir tarife cıkarın AKK sı olmadan. 8 mbit, 16 mbit kullanıcılar catır catır aylardır download yaptı AKK na takılmadan, ne oldu o zaman bant genisligi sıkıntısı mı yasadık? valla 1 senedir 12-13 mbit baglantım var, gunun her saatinde aynı hizmeti aldım ben. demekki beni etkilemedi. beni etkilemeyebiliyorsa kimseyi de etkilemez demek bu.

    sonra cıkıp ovunuyoruz, su kadar abonemiz var ama altyapımızın sadece bu kadarını kullanıyoruz, yetiyor da yetiyor. dostlar alısveriste gorsun hesabı. millete yurtdısına reklamını yap, kullanıcıya gelince hop arkadas baglantını kesmem lazım yoksa sıkıntı olur. olmaz oyle.

    dedigim gibi TTNet abonelerine hizmeti amaclayan bir firma olsaydı; bant genisliginden dolayı problem yasayabiliriz derken dusuk hızlara da AKK sız tarifeler cıkarırdı.

    16mbit e kadar sınırsız baglantım var. 65 TL. hic kullanmadıgım ev telefonu 20 TL. 85 TL oduyorum. valla uydunet e gececegim 5 mbit AKKsız 69 TL + 9 TL kablonet. 78 TL ediyor. her ay 7 TL kar a gecerim. kablonet icin de verdigim baglantı ve aktivasyon ucretlerini de 1 senede cıkarırım.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: yasar20

    Arkadaşlar TTNET in verdiği Huawei HG521 modemi olanlar panelden Gelişmiş'e gelip oradan güvenlik duvarı ayarlarından güvenlik duvarı seviyesini devre dışı bıraksınlar arkasından modemi resetleyin ve hız testi yapın

    adı üzerinde güvenlik duvarı ne alaksı var şimdi onu kapatıyınca saldırsınlar değilmi sonra artık uğraş dur istersen modemide sallıyalım belki içinde hız sıkışmıştır



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Darkness TR -- 25 Nisan 2012; 3:56:56 >
  • Tansiyon baya bir gerilmiş durumda, bende şimdi modem arayüzünden google dns yazdım reset attım modeme. 10 dakikadır eski hızımla kullanıyorum. DNS'den mi diye sorarsanız, hiç sanmıyorum kafasına esti geri geldi hızım derim.

     AKK'den kurtulmak isteyenler. (Ana Konu - MTU ayarları vs)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: UNDERGROUND RAP

    quote:

    Orijinalden alıntı: yasar20

    Arkadaşlar TTNET in verdiği Huawei HG521 modemi olanlar panelden Gelişmiş'e gelip oradan güvenlik duvarı ayarlarından güvenlik duvarı seviyesini devre dışı bıraksınlar arkasından modemi resetleyin ve hız testi yapın

    adı üzerinde güvenlik duvarı ne alaksı var şimdi onu kapatıyınca saldırsınlar değilmi sonra artık uğraş dur istersen modemide sallıyalım belki içinde hız sıkışmıştır

    kral yorum olmuş




  • 2 ay önce 35 tl ye kullandığım interneti , şimdi bana 110 tl ye satmaya çalışmanın adını değiştirmeye çalışmayalım.

    tamam arkadaş açıklamışsın hoş etmişsin ama şeytanın avukatlığını yapamamışsın.

    bunun sebebi hızlanan internet değil, az bandwth e çok para sağlamaktır. hem çıkışı kıstılar hem fiyatları katladılar.
    %100den fazla kar ettikleri kesin. TT ecnebilere satanların da...

    TTnet bayisine gittim geçenlerde. (ankara/batıkent) "Abi allah belasını versin bunların ben bile kapattım evimdeki ttneti" dedi.

    Benim gelirim fazla. 50 tl miş 250 tl miş önemi yok. Afedersiniz ama özel bir kuruluşun da amme hizmeti yapıp kar amacı gütmeyip herkese ucuz sınırsız internet sunacağını da düşünmüyorum. Benim bu konuda sinirlerimi bozan enayi yerine konmak...

    Başka platformlarda da gördüm bunu. Daha iyi bir internet... adil kullanım... Sanki bu hizmet gelince 6mbit sinyal alabilen 8 mbit alır oldu.
    Yok öyle bişey. Bu yaptırımda memnun olan tek İNSAN göremezsiniz. (bencilleri ve karına kar katmak amacıyla kullanıcıları şekilden şekile sunanları insandan saymadım)




  • ya hacım kaldırmıyorsa kapatırız uyduya geçeriz siz daha durun ttnetde kazıklamaya devam etsinler 3gye gecın bari ha 50 hg ha 10gb ne farkeder kota olduktan sonra... Madem adil diyorsun kimine uygulanıyor kimine uygulanmıyor bumu sizin adaletiniz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MessiKaaN -- 25 Nisan 2012; 8:16:05 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fireforge35

    quote:

    Orijinalden alıntı: Ra

    quote:

    Orijinalden alıntı: fireforge35

    quote:

    Orijinalden alıntı: Ra


    türkiyenin her yerinde var

    çok kullanılan bölgelerde 2 veya 3 tane olabiliiyor.

    Peki redbacklerin versiyonları farklı demiştiniz.

    1-)Peki 2009'dan bu yana rebbackların son sürüm olduğu zaman yok muydu?
    2-)hepsi birbiriyle uyumsuz olduğundan mı AKK uygulanmadı?
    3-)bant genişliği AKK uygulanmazdan nasıldı? Şu an nasıl? Paz.ve satış müdürünün ocak-2012'de söylediği üzere 450Gbit / 1,2Tbit mi kullanılmakta?

    1. 2009 dan beri hep yeni redbackler alındı eskileri değiştirildi adsl2 adsl+ redbackler satın alındı huawei den. şimdi hepsi aynı model oldu aynı firmware yüklendi.
    2. evet hepsi birbiri ile uyumsuz olduğu için akk uygulanmadı.
    3. geçen yıldan beri aynı ortalama 1.4 tb kadar. ama hız yükseldikçe harcanan band da fazlalaşıyor.

    aslında akk uygulanmayacaktı ama s*peronline btk ya şikayet etmiş biz uyguluyoruz. onlar neden uygulamıyor diye. o yüzden bu durumdayız. btk sıkı denetliyor.

    hocam BTK'ya da ttnet'i şikayet ediyoruz, gelmişler bize ttnet'in ağzından cevap yazıyorlar. BTK'nın da bizi taktığı yok. Sizleri ise ne kadar denetliyor bilemem. Şu an birçok netlimitsiz kullanıcılarının pinglerin düşmesi gerekirken pingler halen aynı ve daha da artmış durumda.

    Peki şunu da sorayım: mesela benim portumu alcatelden, huawei'ey aldılar; 2 km. uzaklıktan tam 8 Mbit alır oldum. Duyumlarıma göre en iyi portlar ttnet'te geri kalan da diğer ISS'lerdeymiş. şimdi biri adsl'ye geçsem/ geçersek aynı hızı verirler mi? Şu an bu durumda olan kullanıcılar olduğunu düşünüorum

    muhtemelen portun daha onceden santralin içindeki dslamlardan birindeydi. şimdi seni sana yakın outdoor dslam e almışlardır o yüzden 8 i görür olmuşsundur. port porttur. diğer isslerde aynı portu kullanıyor . birşey farketmeyecektir.




  • biz yolunacak tavuk olduktan sonra. bizi daha çok yolarlar.
  • Modem üzerinden DNS değişkliği kısmen işe yarıyor ama çözüm değil ,dün bu yöntemle 1 gün sürecek film downloadlarını 2 saat'de bitirdim


     AKK'den kurtulmak isteyenler. (Ana Konu - MTU ayarları vs)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackBeasT -- 25 Nisan 2012; 9:58:42 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ra

    quote:

    Orijinalden alıntı: fireforge35


    hocam BTK'ya da ttnet'i şikayet ediyoruz, gelmişler bize ttnet'in ağzından cevap yazıyorlar. BTK'nın da bizi taktığı yok. Sizleri ise ne kadar denetliyor bilemem. Şu an birçok netlimitsiz kullanıcılarının pinglerin düşmesi gerekirken pingler halen aynı ve daha da artmış durumda.

    Peki şunu da sorayım: mesela benim portumu alcatelden, huawei'ey aldılar; 2 km. uzaklıktan tam 8 Mbit alır oldum. Duyumlarıma göre en iyi portlar ttnet'te geri kalan da diğer ISS'lerdeymiş. şimdi biri adsl'ye geçsem/ geçersek aynı hızı verirler mi? Şu an bu durumda olan kullanıcılar olduğunu düşünüorum

    muhtemelen portun daha onceden santralin içindeki dslamlardan birindeydi. şimdi seni sana yakın outdoor dslam e almışlardır o yüzden 8 i görür olmuşsundur. port porttur. diğer isslerde aynı portu kullanıyor . birşey farketmeyecektir.

    hayır. outdoor dslam yokmuş bizim burada. O bakımdan santral içindeki biryere aldı. Yine de birşey değişir mi?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ra

    biz yolunacak tavuk olduktan sonra. bizi daha çok yolarlar.


    yazdıklarınızı okudum fakat dediğiniz gibi bir sistemse bu 50gb olan sınırı geçer geçmez neden hız düşmüyorda kimisininki 100gb olunca düşüyorda kimisininki 200gb 'da filan düşüyor ???
  • sistemin oturması biraz zaman alacaktır. en fazla 2 ay sonra herkez eşit olacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ra -- 25 Nisan 2012; 11:26:16 >
  • ya 16 mbit tarifesinden 8 mbye kadar olan tarifeye geçmek istiyorum, sırf daha düşük ücretli olduğu için işleminizi gerçekleştiremiyoruz diyorlar. bu kadar olur yahu. en sonunda iptal ettireceksin yeminle. zaten kafalarına göre hızı 12 mb ye sabitlemişler. abuk subuk işler yapıyorlar. türkiyede internet rezil durumda hala.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ghostweb

    ya 16 mbit tarifesinden 8 mbye kadar olan tarifeye geçmek istiyorum, sırf daha düşük ücretli olduğu için işleminizi gerçekleştiremiyoruz diyorlar. bu kadar olur yahu. en sonunda iptal ettireceksin yeminle. zaten kafalarına göre hızı 12 mb ye sabitlemişler. abuk subuk işler yapıyorlar. türkiyede internet rezil durumda hala.

    Bende 16 mbit'lik tarifeye geçtiğimde hızımı sabitlemişlerdi. Çağrı merkezini saradığımda oraradki bayan arkadaş bana, birçok santralin16mbit'lik bağlantıyı desteklemediğini söylemişti. Altyapı çok da iyi durumda değil düşün artık durumu.
  • peki zyxel modemde nasıl olucakki bu
    çok farklı :s


     AKK'den kurtulmak isteyenler. (Ana Konu - MTU ayarları vs)
  • TTnetin santrallerini hacklemedikçe böyle birşey olmaz. açık bulsanız bile en fazla 1-2 güne düzeltirler.
    kapattırın.
  • daha once neden akk uygulanmiyordu diyen arkadaslar var cevabi cok basit 8 mbit'e kadar internet tarifeleri ki bircogu 8mbit bile gormuyordu ama artik ttnet altyapiyi buyuk bir hizla fibere geciriyorki testlerdede gordugumuz gibi 20 mbit gercektende 20mbit degerlerinde geliyor hergun fiber kullanici sayilarina 100'lerce abonenin eklendigini dusunursek bir yerden bantwith kulaniminda kirmizi isiklarin getirilmesi gerekti simdi fiber yeni gelistigi icin fazla etkilemiyor olabilir ama gelecege yonelik bunun yapilmasi gerektigide kacinilmazdi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: turexx

    daha once neden akk uygulanmiyordu diyen arkadaslar var cevabi cok basit 8 mbit'e kadar internet tarifeleri ki bircogu 8mbit bile gormuyordu ama artik ttnet altyapiyi buyuk bir hizla fibere geciriyorki testlerdede gordugumuz gibi 20 mbit gercektende 20mbit degerlerinde geliyor hergun fiber kullanici sayilarina 100'lerce abonenin eklendigini dusunursek bir yerden bantwith kulaniminda kirmizi isiklarin getirilmesi gerekti simdi fiber yeni gelistigi icin fazla etkilemiyor olabilir ama gelecege yonelik bunun yapilmasi gerektigide kacinilmazdi

    bunun yerine bant genişliğini arttırmalılardı. Bu bir bahane değil. Bakın ingiltere ile japonya arasına 1 Milyar $'lık fiberoptik kablo döşenecekmiş, kaldı ki 2 ülkenin de hızları gayet iyi durumda.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: fireforge35

    quote:

    Orijinalden alıntı: turexx

    daha once neden akk uygulanmiyordu diyen arkadaslar var cevabi cok basit 8 mbit'e kadar internet tarifeleri ki bircogu 8mbit bile gormuyordu ama artik ttnet altyapiyi buyuk bir hizla fibere geciriyorki testlerdede gordugumuz gibi 20 mbit gercektende 20mbit degerlerinde geliyor hergun fiber kullanici sayilarina 100'lerce abonenin eklendigini dusunursek bir yerden bantwith kulaniminda kirmizi isiklarin getirilmesi gerekti simdi fiber yeni gelistigi icin fazla etkilemiyor olabilir ama gelecege yonelik bunun yapilmasi gerektigide kacinilmazdi

    bunun yerine bant genişliğini arttırmalılardı. Bu bir bahane değil. Bakın ingiltere ile japonya arasına 1 Milyar $'lık fiberoptik kablo döşenecekmiş, kaldı ki 2 ülkenin de hızları gayet iyi durumda.

    kardes dedigin gercektende dogru altyapi calismalari yapilmasi konusunda seninle ayni dusuncedeyim ama 8 mbit ile forumumuzda terabyte'lrla dosya indiren kulanicilar mevcut gecen gunlerde internet haftasi kutlandi verilen istatistiklere gore turkiyede internet abonesi 35 milyon olarak aciklandi simdi bunlarin yarisindan azi bile downloader diye tabir edersek sen ne kadar alt yapi dose yine isin icinden cikamazsin simdi fiberle otomatik 20 mbite yukseltiliyor hızlar yani 8 mbit kullanicisi kalmicak diyebiliriz gelecek gunler icin ne kadar yuk binecegini dusun artik



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turexx -- 25 Nisan 2012; 13:26:02 >




  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.