Şimdi Ara

Akıllı TV'ler için Android 13 yayınlandı: İşte sunulan yenilikler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
2.851
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Akıllı TV'ler için Android 13 yayınlandı: İşte sunulan yenilikler
    Bugün erken saatlerde Google, Android 13 sürümünün akıllı TV'ler için kullanıma sunulduğunu duyurdu. Yeni sürüm, performans yükseltmelerinin yanı sıra, geliştiricilerin farklı cihaz türleri için daha iyi bir deneyim sunmalarını hedefliyor. İşte Android TV'lere eklenecek yeni özellikler

Akıllı TV'ler için Android 13 neler sunuyor

Yeni güncelleme ile kullanıma sunulacak en önemli özelliklerden biri, HDMI kaynakları için varsayılan çözünürlüğü ve yenileme hızını değiştirebilme yeteneği olacak. Böylece Android TV'ler daha iyi bir oynatma deneyimine kavuşacak diyebiliriz. Ayrıca yeni sürüm, HDMI kaynak cihazlarının güç tasarrufu yapmasına ve HDMI durum değişikliklerine yanıt olarak içeriği duraklatmasına olanak tanıyacak.

Ayrıca Bkz.Google ve Android TV'lerde APK dönemi sona eriyor!

Bildirilenlere göre Android 13, büyük ekranlar için yeni API'ler de getiriyor. Bu sayede farklı klavye düzenleri daha iyi desteklenecek ve oyun geliştiricilerin tuşlara fiziksel konumlarına göre başvurmalarına olanak tanıyacak. Güncelleme ile öne çıkan diğer özellikler ise şu şekilde:

• Uygulamalar, önce oynatmayı başlatmak zorunda kalmadan en uygun ses formatını seçebilecek.

• HDMI kaynak cihazlarında HDMI durum değişiklikleri daha iyi işlenecek.

• HDMI kaynak cihazları için iyileştirilmiş dil seçimi

• Yeni sesli açıklamalar API'si, kullanıcının tercihine göre geliştiricilerin otomatik olarak sesli açıklamalar sunmasına yardımcı olacak

Yeni Android 13 güncellemesinin akıllı TV'ler için ne zaman kullanıma sunulacağı bilinmiyor. Zira güncel televizyon modellerinin yeni yeni Android 12 desteğine kavuştuğunu düşünürsek, kullanıcıların bir süre daha beklemesi gerektiğini söyleyebiliriz. 

Kaynak:https://www.xda-developers.com/android-13-for-android-tv-releases/

• Sony’den bıktım, android ne kadar özellik eklerse eklesin Sony TV HDMI 2.1 earc girişinde sesi işlemeden göndermiyor, sırf kendi soundbarlarını satmak için yapıyorlar bunu. Başka marka alınca sesi Sony belirliyor. Kendi soundbarını alınca özel bir soundbar menüsü açılıyor (tabi şuan bende sönük biçimde) ayarlar artıyor.

Alalı 2 yıl oldu zaten TV 2020 sonlarına doğru piyasaya çıktı 3 defa güncelleme geldi her gelen güncellemede bir hata vardı öyle de bıraktılar. O yüzden Android 13 falan hikâye.
  • Vestel smart tv kullanıyorum. Android tv değil. Ve kafalarına göre iş yapıyorlar. Mubi uygulaması vardı mesela kaldırıyorlar sistemden. Ve izlenmesi yüklenmesi mümkün olmuyor. Ve tv Netflixi bile kaldıramıyor zaten. Akıllı tv ile Android 13 yüklü tv arasında dağlar kadar fark vardır.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sony’den bıktım, android ne kadar özellik eklerse eklesin Sony TV HDMI 2.1 earc girişinde sesi işlemeden göndermiyor, sırf kendi soundbarlarını satmak için yapıyorlar bunu. Başka marka alınca sesi Sony belirliyor. Kendi soundbarını alınca özel bir soundbar menüsü açılıyor (tabi şuan bende sönük biçimde) ayarlar artıyor.

Alalı 2 yıl oldu zaten TV 2020 sonlarına doğru piyasaya çıktı 3 defa güncelleme geldi her gelen güncellemede bir hata vardı öyle de bıraktılar. O yüzden Android 13 falan hikâye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maximus01982 -- 3 Aralık 2022; 21:15:4 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Antinatalizm A kullanıcısına yanıt
    Android box şart Malesef.

• RifatozkanComtr kullanıcısına yanıt
    Xbox series x'i tv box gibi kullanıyorum. Mubi olmasa da birçok ihtiyacı/problemi çözüyor

• Tv'leri yavaşlatan işletim sistemleri keşke tercihen kaldırılma imkanı olsa.

• Antinatalizm A kullanıcısına yanıt
    Tavsiyeforum. com da tvnizin anakart modeline göre yazılımlar var. Bende bu şekilde vestel tvye güncelleme yüklüyorum. Vestel tv otomatik güncelleme yapmıyor bizim tv 2016 üretim 2017 aldık o günden beri güncelleme almadı ben kendim yazdığım siteden buldum flash bellek ile attım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • TV'ler için ne zaman kullanıma sunulacağı bilinmiyen bir ürün hakkında buraya yazıyorsunuz ?

• Her android güncelleme haberinde cihazdan bağımsız windowsa güncelleme imkanı sunabildiği için microsoftu alkışlıyorum. Söz konusu google ise bekle ki üretici günceleme getirsin, ki getirmiyorlar genelde...

• maximus01982 M kullanıcısına yanıt
    benim TV de soundbar da Sony. yine de bahsettiğin menü pasif. Kendi soundbarını desteklemiyor :D
    xh9096
    ht g700

• Android tv resmen işkence,sabır testi (en azından Vestel için)

• maximus01982 M kullanıcısına yanıt
    Sony xh9077(xh 9096) ile Sony ht s20r kullanıyorum.

O menü bende de açık değil. Her model desteklenmiyor.

Ama herhangi bir sorun yaşamıyorum ses konusunda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acbold -- 4 Aralık 2022; 19:55:20 >
  • acbold kullanıcısına yanıt
    Ben Sony XH9096 ve LG S95QR soundbar kullanıyorum televizyon sesi işlemeden vermediği için tam performans vermiyor. Soundbar üzerinden başka cihaz bağladığımda tam performans veriyor. TV akıllı ama Sony kısıtlamaları yüzünden tam performans alamıyorum.

• Chromecastleri de kapsar mı acaba güncelleme

• Smart tv lerde bakalım görelim

• Google kendi cihazı olan Chromecast with Google TV'ye bile Android 12'yi vereli 3-4 ay falan oldu daha. Android 13 için ölme eşeğim ölme

• TV box kullanıyorum umarm bizede gelir

• Bu böyle olmayacak. Freedos laptop olayı gibi boş TV seçeneği versinler. İsteyen gitsin Android yüklesin, isteyen hazır yüklü sistem alsın. Xiaomi mi box da bir alternatif eski tvler için de kullanışlı.

• Eski sürümlere sahip -ne kadar üst model olsa da"Philips PUS8000 Serisi"- tvler bir şey alamıyor. Arıza çıktı Android yüklemede başarısız oluyor. Modül değişmesi gerek diyorlar. Bir de modül değiştirme parası yeni model ortalama üstü bir tv parası kadar.

• Grundig smart tvsini kullanıyoruz. Telefonu yansıtma özelliği olduğu için çok kullanışlı, Çocuğun derslerini tekrar etmesi, için kullanıyoruz. İp TV ve blue TV içinde var. Android olmaması eksiklik gibi gelmiyor. Zamanında 450 TL'ye aldığım raspberry pi kartı android 13 yükleniyor ihtiyaç olursa onu takarız artık.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.