Şimdi Ara

Akıllı telefonların üreticisine maliyeti ne kadar ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
1
Favori
1.941
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Haberin içerisindeki ikinci görselde telefonlarda kullanılan donanım bileşenlerinin detaylı ücretleri yer almaktadır. Montaj ve test maliyetleri görseldeki grafikteki "Final Assembly & Test" kısmında yer almakta. Ayrıca şunu da belirteyim hiçbir işletme üretmiş olduğu mal veya hizmetin maliyetini kamuoyuyla paylaşmaz dolayısıyla evet AR-GE süreçlerinde ciddi yatırımlar yapılıyor lakin bunun yansımasını bilmek veyahut tahmin edebilmek mümkün değil.

  • Ek maliyetler nerede? Ek maliyetler haric adam urettigi urune %50 kar koymus, devlet hic bir emek sarfetmeden ureticiden tuketiciye giderken %50 kar koyuyor ona ne demeli? Hersey sırayla, fiyatlar ureticiler yuzunden ucuk algısı yaratmaya calismayin. Eskiden bir bilgisayara 1000 dolar veriyorduk, simdi neredeyse aynı isi yaptigimiz cep telefonlarina. Parası olan da aliyor zaten goruldugu uzere.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mühendis, işçi, fabrika parası , arge, reklamlar vs vs bunları da katın öyle hesaplama yapın.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Katalikitci

    Biz dh clickbait haber yapan yerlere dönüşmesin diye uğraşıyoruz onlar yanlışlarını düzeltmek yerine yorumları siliyorlar...

    Akıllı telefonların üreticisine maliyeti ne kadar ?

    Yeni editörler böyle ucuz numaralar içeren bir internet kültüründen yetiştikleri için normal olanı bu sanıyorlar. Hatası olanları kibarca uyarmalı ve doğruyu öğretmeliyiz.

    Hatta Evrim Ağacı oluşumu dün itibariyle #BaşlığınızNetOlsun ve #ClickbaiteHayır etiketleriyle bu gidişata dur deme yolunda bir hareket başlatmıştır. Bize de bu anlamlı hareketi desteklemek düşer.




  • Bunlar kâr amaçlı ticari işletmeler sonuçta, babasının hayrına satacak değil ya.
    Bu sadece bileşen maliyeti, arge, reklam, dağıtım, vergi, teknik servis vs gibi bir sürü teferruatı var.
    İşler göründüğü gibi değil, işin içine girince insan kafayı yiyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • antoffensive kullanıcısına yanıt
    Ve tabiki bu liste toplama yapılarak hesap edilmiş yani tahmini ortalama rakamlarla.



    Ama şu da var ki üretici toplu alım ya da üretim yaptığı için maliyetler daha aşağı iniyor.



    Yani bu haberde geçen fiyatların çok altında üretim maliyeti ortaya çıktığı gibi zamsung ve epıl bu haberleri sanki kasıtlı yaptırıyor gibi duruyor yani '' bakın çok abartılı rakamlar kazanmıyoruz '' demek için ağlaşıyorlar, ki aslında çok FAZLA KAR ediyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: antoffensive

    Haberin içerisindeki ikinci görselde telefonlarda kullanılan donanım bileşenlerinin detaylı ücretleri yer almaktadır. Montaj ve test maliyetleri görseldeki grafikteki "Final Assembly & Test" kısmında yer almakta. Ayrıca şunu da belirteyim hiçbir işletme üretmiş olduğu mal veya hizmetin maliyetini kamuoyuyla paylaşmaz dolayısıyla evet AR-GE süreçlerinde ciddi yatırımlar yapılıyor lakin bunun yansımasını bilmek veyahut tahmin edebilmek mümkün değil.

    O zaman kar oranı vermemeniz gerekiyor. Yoksa gördüğünüz gibi bir sürü arkadaş olumsuz yorum yapar. Bence içeriği güncellemenizde fayda var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ram uretimindeki kari duysaniz akliniz gidet

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kar oranıyla kar marjı çok farklı terimler. Öncelikle bunu öğrenmenizde fayda var. Haberde kar marjı terimi geçiyor. Son olarak şunu da ekleyeyim oranlar ve rakamlar yüzde yüz gerçeği yansıtmıyor daha önce de dediğim gibi maliyete etki eden unsurların fiyatını tam olarak bilmek mümkün değil.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arge tesis giderleri nakliye reklam distribütör karları vs. asıl maliyetleri düşünmeden haber yapıyorsunuz...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jolawe -- 18 Mart 2018; 18:5:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen yıllarda bir ilaç haberi de vardı, atıyorum 1000 dolara satılan ilacı 100 dolara üretmişlerdi... İlacı ilk yapanlar bekli 5 yılda, bir milyonuncu denemede başardılar, yüzlerce denek kullandılar, tonlarca malzeme boşa gitti ama yok sen içindeki bileşenlere bak, aynısını koy ucuza ürettim de.. O misal işte :)

  • hiçbirinin mamül olarak 50 dolardan fazla paraya mal olacak bişey içerdiği yok. bu dediğiniz maliyetler sen ben telefon toplamak istersek olur ancak

  • Bu tür haberler malesef bizim gibi zengin ülke insanlarının umurunda olmaz, biz gider yine 5000-6000 tl ler verip her sene en son model telefonu alırız :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zolzauza -- 19 Mart 2018; 17:22:15 >
  • Beklentilerimin üzerinde bir tablo çıktı. Maliyeti taş çatlasın 300 diye biliyordum.

  • haberde hatalar var:

    1- mesela ''Apple, 1 adet iPhone X satışından 609,5 dolar kar ederken, kar marjı ise %61.01 olarak karşımıza çıkıyor.''

    ama maliyeti 389.5 dolar olarak belirtilmiş

    Burda kar oranı 609.5/389.5=1.56 yani %156 dır

    2-ki burdaki maliyetler basit üreticiler içindir. çok fazla alım yapan firmaların maliyeti daha düşüktür Casper ve vestel'in maliyetidir bunlar

    Geçenlerde samsung kar açıklamıştı 200milyar dolardı sanırım. Türkiyenin ihracatı bile bu kadar değil

    iphone ve samsung s8 deki karlar %300-400 den aşağı olduğunu zannetmiyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 19 Mart 2018; 3:09:35 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sizin hesapladığınız kar oranı lakin haberde “kar marjı” kavramına değiniliyor keza işletmeler için de bu çok daha önemli. Hesaplamalarda herhangi bir hata bulunmamaktadır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunca senedir hiç bu hataya düşmeyen DH ne oldu da clickbait haber, boş (eksik/hatalı, altı doldurulmamış) içerik üretmeye başladı?

    Aylardır haberlerde zaten cümle düşmeleri, kelime hataları sıkça vardı ama kimse bir şey söylemedi zaten. Ama bu kadar da olmaz! Yermek değil amacım, üzülüyorum bu hale gelmiş olmasına. Reklam gelirleri mi düşük, çalışanlar mı kalifiye değil, eminim ki siz de farkındasınız ama maliyetler mi sizi buna zorluyor?

    O zaman herkes elini taşın altına koysun, ben demiyorum ki sadece şikayet edeyim, verebilen üyeler premium üyelik ücreti verelim 3-5 $ aylık. Tek ki yarın da girebilecegim bir site kalsın ortada, gidişat gerçekten kötü, üzgünüm.

  • karlılıklar bu kadar yüksek değil, sadece telefonun kompenent ve montaj maliyeti üzerinden maliyetleri çıkarılmış, bunun üstüne daha onlarca maliyet geliyor. tabi karlılıklar elbette yine yüksek ama işçilik, reklam, finansman, satış-pazarlama vs giderler sonrası gerçek karlar ortaya çıkıyor.

  • Parçaları piyasa fiyatından falan aldığını falan mı sanıyorsunuz? Bir çok parça bedavadan az pahalıya geliyordur. Zaten piyasada toplu alımı yapan az firma var. Ayrıca yedek parça satabilmen için o firmanın senin parçanı kullanması gerekir. İmkanı varsa yakınlık için tesis içinde ve ya yakınında üretim alanı verdirirsin. Vs vs gibi etkenlerle öyle anlaşmalar yapılır ki zaten parça başını hesaplamazsın çoğu parçada.

  • Ticaret risktir bir anda dibi bir hata ile bulabilirler ayrıca serbest piyasa tabi kazanacaklar istedikleri fiyat satabilirler.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.