Şimdi Ara

Akıllı telefonların üreticisine maliyeti ne kadar ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
1
Favori
1.941
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Sonra da Apple'ın paraları kasalara sığmıyor.
    Edit:Çekememezlikten değil:D

  • Haber içerik olarak bir sürü yanlışlar barındırıyor. Olabilir, insanın gözünden kaçabilir. Belli bir zamanda haber çıkılması gerekiyordur, geç kalınmıştır v.s . Yorum silmek ise çok anlamsız. Bir hata yapıyorsan okuyucular o hatayı düzeltirler. Eğer hata yapınca düzeltilmesinden bu kadar rahatsızlık duyuyorsan ( yorumu silecek kadar ) hata yapmayacaksın o zaman. Dm'den atılan msjlara bile cevap vermeyen - veremeyen arkadaşlar yorum silmeye çok meraklı oluyorlar.

  • 50/100$ en fazla. Ne kadar olacak ki ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Mynete döndü site

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ya harbiden donanımhabere yakışmıyor bu başlıklar o ünlünün şimdi ki hali gibi başlıklar konu zaten ilgimizi çekmese uzaylılar akıllı telefon üretti de deseniz gireceğimiz yok lütfen yapmayın sayın editörler.

  • birim maliyeti ile hesaplamak doğru değil.oled bir ekrandan 1 milyon sipariş verdi mi fiyat farklı olur 10 bin sipariş verdi mi farklı olur.

    benim tahminim amiral gemilerin üreticiye maliyeti en fazla 100 dolardır.hem çok sipariş verilir hemde kullanılan metaryaller küçüktür.haliyle 6'' lik küçük ekranların maliyeti öyle fazla olmaz.

    bugün 200 dolara notebook alabiliyorsun aga
  • Misal olarak Xiaomi, Vivo, Meizu'yu verebiliriz. Bu firmalar da büyük üreticiler ve ürünlerini çok daha uygun fiyata satıyorlar (TR Hariç, buraya gelen milletimizin açgözlü halinden istifade ediyor). Bu uygun fiyata rağmen bir günde milyonluk satış bile yapıyorlar sadece %1000 değil de %100 kazanıyorlar. Bileşenler %70-90 aynı, sadece Apple ürünlerinin işlemcisi farklı ve işletim sistemi farklı... Diğerlerinin işlemci ve OS aynı sadece özelleştirilmiş bir arayüzleri var... Buna rağmen S9 ve iPhone için uçuk rakamlara 3-4 aylığını telefona yatıranlar var. Hatta inşaat işçilerinde S8 gördüm, birisi de Matte Pro alacaktı ne yapacaksın dedim, koca ekran, akşama kadar çalışıyorsun, telefonla ne işin olur, olsun hava atacakmış, fotoğraf çekecek... Maalesef millet olarak, dünyada sebepsiz yaşıyoruz. Sonra maaş yetmiyor diyenlerin çoğu parasını böyle boşa harcıyor. Hele hiç kazanmadan anne-babasının sırtından geçinen asalaklar var...





  • 2012 yılında araç alırken yaklaşımım şuydu : Devlete minimum vergi kaptır, arabayı devlete alma kendine al. Bu yüzden gittim o zamanki %36 ÖTV diliminde olan 1300cc altında bir araç aldım. İyiki de almışım şimdi onlar da %60 ÖTV bandına girdi.

    Telefon alırken de benzer şekilde markaya değil donanıma odaklandım, Xiaomi Mi 6 aldım. İyi ki de almışım.

    Tüketiciler olarak önce biz cebimizi düşünerek alışveriş yapmalıyız. Hava atarak birşey elde edebilen birine rastlamadım henüz.

    Ha gerçekten maddi durumu çok iyi olanlar vardı masanın üstüne Marlboro + iphone + BMW/Mercedes anahtarını koymak isterler, onlara lafım yok.

    Ama ben şahsen zengin de olsam yapmam gibi geliyor.

    Öncelikler meselesi...

  • Sanırım bu yazıyı yazan kişi ekonomi, ticaret, üretim ve satış gibi kavramlardan tamamen habersiz. Az biraz araştırma yaptıktan sonra bu tarz yazılar yapmak faydalı olur. Burası bir ekonomi sitesi değil ancak bu üç lira bu beş lira o zaman sekiz liraya bu ürün üretilir diye bir mantık gerçek anlamda yanlış. Bırakın bu tarz yazıları en azından az çok ürün geliştirme-üretme konusunda bilgisi olan yahut açık kapalı iktisadi bir şeyler okumuş kişiler yazsın. Donanımhaber kalitesinde bir sitede böyle bilgisizlik akan bir haberin bulunması hoş değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliemrey -- 1 Nisan 2018; 12:22:39 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.