Şimdi Ara

Akıllı telefon satın alırken ne kadar vergi ödüyoruz? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
118
Cevap
1
Favori
4.838
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MonsterMMORPG


    quote:

    Orijinalden alıntı: Fiat S.p.A.


    quote:

    Orijinalden alıntı: MonsterMMORPG

    Casper telefon için vergi miktarı nedir acaba?

    casper telefonu babaannen kullansın

    senin ve senin gibilerin zihniyet bitmediği sürece vergiler devam edecek hatta daha fazlası gelecek

    bizde yokluğa bitikliğe aza zayıfa şükür yok hacı abi



    biz avrupa amerika gibi olana kadar isyana devam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: capital.punishment

    Zorla satmıyorlar

    Ne demek zorla satmıyorlar?

    Telefon günümüzde zorunlu bir ihtiyaç nerdeyse yemek su kadar hayatımıza girdi ve sen zorla satmıyorlar diyorsun? Evet zorla satmıyorlar ama halk zorunlu olarak alıyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Trt nedir ya Netflix vergisi versek bu kadar zoruma gitmezdi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnadoluEfes -- 3 Temmuz 2017; 22:15:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 6 yildir faturali cihaz almadim. Hepsi yurtdisi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • leyla ile mecnun trt dizisinde bile bu vergiye karşı çıktılar okaadr yani...adamlar uretıyorlar 2.000 tl fıyat bıcıyorlar bızımkıler hıcbır ıs yapmadan 1000 tl fıyat vergı alıyorlar...10 numara iş..uretmeye gerek yokkı zaten yarısını vergı alıyorlar..araba gelıyor 30.000 tlye fiyat oluyor 50.000 tl...oh mis gibi...telefon faturası oduyorsun gecıcı olan otv kalıcı oldu tabıkı..faturaya bakıyorum konusma bedelı 20 tl...neredeyse 15 tlde vergı oldumu 35 tl..mis gibi..üretmeye gerek yokki...umarım bu alınan vergılerde dogru yere gıdıyordur...bu arada zırt pırt vergi affının çıkmasını konu bile etmiyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cihat_,


    quote:

    Orijinalden alıntı: capital.punishment

    Zorla satmıyorlar

    Ne demek zorla satmıyorlar?

    Telefon günümüzde zorunlu bir ihtiyaç nerdeyse yemek su kadar hayatımıza girdi ve sen zorla satmıyorlar diyorsun? Evet zorla satmıyorlar ama halk zorunlu olarak alıyor.

    Bir kaç senelik modeli geçmiş üst düzey telefonlar uygun fiyatlara alınabilir. Ayrıca orta ve giriş segmenti modeller de aynı ihtiyaçları karşılıyor. Ama yok bizim insanımız illaki en tepedekini alacak. Sorsan ihtiyaç der ama asıl sebep gösteriş budalalığı. Bu tür insanlara bu vergiler az bile. Akıllı insan, akıllı tüketici ihtiyacı doğrultusunda seçim yapar gösteriş için değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >






  • Aşırı yanlış bilgi içeren bir tablo.

    Bayi kâr marjı nerede?

    1998TL çıplak giren bir telefon en az 3500TL'ye satılıyor TÜrkiye'de.

    Aslında S8 ve İphone 7'yi yazmışlar kısaca.

    Türkiye'ye ithal eden kafa firma cihaz başı 500TL kâr koyuyor.

    Vergi gibi kâr marjları da çok yüksek ve fahiş.

    Ayrıca TRT vergisi denen saçmalığın kaldırılması lazım.

    Ayrıca yine ÖTV denen saçmalığın da kalkması lazım ama şöyle;


    Bir adam telefon alıyorsa devlet şart getirsin 1 yılda 1 hakkın var desin, 1 yıl içinde 2. cihaz için %50ÖTV ikinci cihaz için %100ÖTV ödeyeceksin desin TC kimlik ile satsın telefonları. Rekabet kurumu düzgün çalışsın kâr marjları düşürülsün.

    İphone 7 o zaman 2100TL'ye satılır ha adamın canı sıkıldı 6 ay sonra 7 Plus mı almak istiyor, 7 Plus normalde 2300TL ise o adama 4000TL olacak.




  • susesa S kullanıcısına yanıt
    *******kontrollü geri bırakma*********** örneği // üreterek büyümek mi? vergi ile büyümek mi? (ötv=geçici deprem vergisiydi kalıcı yaptılar adı da ötv oldu yeni nesil bilmeden büyüyor eski nesil ise bu vergileri kaldırtmalıydı. Millet olabilmekte kolay iş değil // Toplu olarak tek varlık gibi hareket etmek. Aksi halde insanlarımızı tane tane tenha yerlerde yerler. Yamyamlık dolaylı yoldan mümkündür.)
  • Bu konuda diyecek bir şey yok maalesef verginin kralı ülkemizde...

  • capital.punishment C kullanıcısına yanıt
    Modeli geçmiş derken... 2nci el demediniz hrlde... risk.. mahkeme savcı çaldırsan.. haktan mahrum olursun... öteki türlü neden tepedekini almasın? // kimse kısıtlanmak istemez... // en tepedekini üretirsen başka ülkeler senden alır. Amaç bu değilse hepsi geçici çözüm aslında çözüm bile değil. Ayrıca arkadan gelen teknolojinin kapatılması var.. mesela.. küt diye 3gyi kapatıyoruz dese.. 4nesil 5g.. filan kalırsa ne olacak? win phone 8.1 skypeların kapanması.. android.. eski sürümler.. üretmediğimizden söz sahibi de değiliz.. birileri ileride koşuyor... nereye koştuklarını arkada olduğumuzdan görmüyoruz... görmediğimiz yere koşmak garip.. bu görü milletçe görülmeli.. güncellik... eğitim... üretim... bilim..

    Bu arada elin adamı 5maaşla araba alırken bizimkiler ancak telefon alabiliyor. Nereden nereye...

    :::::::::::::::::::İnsan ucuzluyor / mal pahalanıyor. Bu çok tehlikeli bir gösterge -> anlayana.::::::::::::::::::::::::::::::::::::



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi firat_kilic -- 4 Temmuz 2017; 1:21:20 >




  • yaw usta.. adamlar yurtdışında işçi mücadelesi vermese ölmese dünyada işçi günü olmayacak.. burada işçi hakkı filan olmayacak.. onu bile üretemiyoruz... İsyan olmadan olmaz. Bizimkileri yakıyorsun adam fatiha okuyor. Hakkını verip ateşte yanmaya razı. Dua ilede kendinden geçebiliyor. Bu şekil hiç bir sistem düzelmez.

    ÖTV için bu millet ne zaman birleşip isyan edecek? Bir hükümet deprem dolayısı ile geçici olarak vergi koymuş adı deprem vergisi. Sonra gelen hükümet adını ötvye çevirmiş ve kaldırmamış hazır paraya çökmüş ses çıkarmıyor kaynak bulmuş. Burada tutulmayan bir söz var. Ve millet söz verip tutmayanları tepede tutuyor. Sözünü düzeltmesini sağlamıyor. Bu şekil millet olunmaz. Dersler gelir millete hem doğadan hem diğer yollardan(vergi..hırsızlık.. gasp.. ölüm..hastalık..cinayet... cinnet..) ve işin kötüsü bunları dolaylı yoldan üreten kendidir. Döngüleri takip edecek kadar aklı olsa/fokus odaklanma olsa(odaklanma dikkat takip gerektirir yorucudur) duaya(sorunu çözmez / ezber kafi / bir nevi bilinç altı programlama ama edene bağlı/ karanlık atış) kullanacağı enerjiyi sorun takibine/çözümüne kullanırdı. Çözdükten sonra et duanı daha rahat olursun. :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi firat_kilic -- 4 Temmuz 2017; 1:20:11 >




  • Azmış. Ben de araba alırkenki gibi 1 araba kendine 1 araba devlete(minimum motor hacmi vergi diliminde) ya da akaryakkıttaki gibi 1 lt araba 2lt devletimize mantığıyla kesiyorlardır vergiyi diye düşünüyordum...

  • telefonda yine bir nebze de olsa vergiden yırtabiliyorsun alırsın çinden gelme bir xiaomi çakarsın eski bir imei kullanırsın da araba ve benzinde durum çok fena
  • yazık valla bu ülkeye
  • dr20mouse kullanıcısına yanıt
    En komiği, ülkem kalkınsın yeri gelsin ben batayım modundalar? Sanki diğerleri ülkenin kalkınmasını istemiyormuş gibi konuşmaları beni bitiriyor
  • Amerikadan PS4 PRO aldim 399 dolar+ yuzde 8.5 vergi

    GTA V aldim 30 dolar+yuzde 8.5 vergi

    Project Cars Complete Edition 20 dolar+yuzde 8.5 vergi

    iPhone 6s Plus 649 dolar+yuzde 9.5 vergi

    iPhone 6s Plus Silikon Kılıf 39 dolar+yuzde 9.5 vergi
    Bunlarin hepsini aldim; Türkiyeye göre kârımı hesaplayın

    (Verginin değişme sebebi ABDde de her eyalette hatta eyalet içinde bile verginin farklı olmasi)

    ABD benim beklediğimden de gelismis cikti, biz 10. Dünya ülkesiyiz bunlarin yaninda ama hayvan gibi vergileri biz ödüyoruz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9D2914531 -- 4 Temmuz 2017; 3:47:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: firat_kilic

    ÖTV nin ne olduğunu ne zaman çıktığını da bilmek lazım yeni nesilin haberi yok... 1999da olan depremden sonra geçici deprem vergisi kalıcı yapılıp adı da ötvye çevrilmiştir. Halkın bilmesi ses çıkarması yürürlükten kaldırıltması gereken bir vergidir.. kdv ise öz-al'ın hediyesidir. milletimiz ise çok öz-verilidir.

    Kdvnin ozalla ilgisi yok. Kdv her ulkede var.

    Ama otv tamamen sacmalik. Cok sacma bir vergi turu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • capital.punishment C kullanıcısına yanıt
    Niye eski model alıyoruz arkadaşım? Bu sadece telefon meselesi de değil ki, her alanda verginin gözünü çıkardı hükümet(ler). Telefon, bilgisayar, araç... Vergiler ateş pahası. Gelir vergisi, gider vergisi, katma değer vergisi, özel tüketim vergisi, motorlu taşıtlar vergisi, bandrol ücreti vs vs sonu yok ki. ÖTV'nin KDV'si var yaa, verginin vergisini alıyorlar :|

    İşin en acı tarafı ise 3. dünya ülkesi olmayı kabullenmiş olman. Taşıma suyla değirmen döndürüyoruz. Türkiye ekonomisi iyiye gidiyor diyorlar, kişi başına düşen milli gelir sürekli düşüyor, Türk lirası değer kaybediyor. Ben bu mantığı anlamıyorum.

    Köprü, tünel yapılıyor, vergiler yetmiyor bir de üzerine fahiş geçiş ücretleri alınıyor. Bu kadar mı çulsuzuz? Hizmet bunun neresinde?

  • e_capkan kullanıcısına yanıt
    Akşamına başka isimle tekrar geldi. Yine aynı şekilde hemde.... Devlet bırakır mı?http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2017/07/20170701-21.htm Madde 26 27 ye bakın hocam.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu ne ya?

    Bu kadar vergi normal değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.