Şimdi Ara

Akıllı telefon satın alırken ne kadar vergi ödüyoruz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
119
Cevap
1
Favori
4.834
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Akıllı telefon satın alırken ne kadar vergi ödüyoruz? 
    Günümüzün en önemli iletişim araçlarının başında gelen akıllı telefonların yükselişi hız kesmeden devam ediyor. Gelişen donanıma bağlı olarak artan fonksiyonel özellikler sayesinde artık birçok işlem tek bir cihaz üzerinden kolaylıkla yapılabiliyor. Kullanıcılar ise daha kolay ve pratik olduğu için mobil platformlara ağırlık veriyor.

    Diğer taraftan dünyada olduğu gibi ülkemizde de cep telefonu satışlarında önemli bir hareketlilik söz konusu. Öyle ki -uluslararası araştırma şirketi Gartner’ın 2017 yılı 1. çeyrek verilerine göre- akıllı telefon satışları geçtiğimiz yıla oranla yüzde 9 artış gösterirken, liderlik koltuğunda 78 milyon satış ile Samsung yer alıyor. Güney Koreli şirketi 51 milyon akıllı telefon satışıyla Apple, 34 milyon ile Huawei ve 31 milyon adetle Çinli Oppo takip ediyor. 
     
    Akıllı telefon satın alırken ne kadar vergi ödüyoruz? 

    Türkiye’de akıllı telefon satın alırken ne kadar vergi ödüyoruz?


    Ülkemizde şu an satışa sunulan telefonlardan Özel Tüketim Vergisi (yüzde 25), Katma Değer Vergisi (yüzde 18) ve TRT Bandrolü (yüzde 6) olmak üzere üç farklı vergi alınıyor. Üstelik vergi üzerinden vergi alınması fiyatları bir nebze daha yukarı çekiyor. Zira TRT Bandrolü ilk etapta ÖTV’nin, daha sonra ÖTV ile birlikte KDV matrahına giriyor. Başka bir deyişle 1000 TL maliyete sahip telefonda TRT Bandrolü (yüzde 6) için 60 TL değil, 88.5 TL ödüyoruz. Bunun 28.5 TL'sini KDV ve ÖTV oluşturuyor.
     
    Ayrıca Bkz.Cep telefonlarındaki TRT vergisine önemli düzenleme
    Bayi kârı ve diğer maliyetler dahil ederek bir hesaplama yapmak gerekirse 1918 TL değerindeki telefon teknoloji mağazalarında 3000 TL fiyat etiketiyle satışa sunuluyor. Yani 3000 TL’nin yüzde 36'sı, 1.080,97 TL’si devlete vergi olarak ödeniyor. Eğer bayi kârını ve diğer ücretleri dahil etmeden düşünüldüğünde 1000 TL maliyete sahip akıllı telefona 563,5 TL vergi biniyor ve toplamda 1.563,50 TL ödemek gerekiyor.
     
    Akıllı telefon satın alırken ne kadar vergi ödüyoruz? 
     
    Bu durumu iyileştirerek iletişim ve haberleşme anlamında ilerlemek için şüphesiz yerli üretime ağırlık verilmeli, sektördeki firmalara çeşitli teşvik paketleri sunulmalı ve vergi yükü hafifletilmeli. Öyle ki katma değeri yüksek üretim ve ihracatın sağlanmasıyla teknolojiye daha kolay erişebilir hale gelebiliriz. Diğer taraftan sadece teknoloji alanında değil, otomobil sektörü başta olmak üzere birçok kategoride vergilerin düşürülmesi pozitif yönde bir adım olacaktır.
     







  • ÖTV nin ne olduğunu ne zaman çıktığını da bilmek lazım yeni nesilin haberi yok... 1999da olan depremden sonra geçici deprem vergisi kalıcı yapılıp adı da ötvye çevrilmiştir. Halkın bilmesi ses çıkarması yürürlükten kaldırıltması gereken bir vergidir.. kdv ise öz-al'ın hediyesidir. milletimiz ise çok öz-verilidir.
  • Yetmezzzzzz

    Bir telefon alırken bir tane de devletimize alalım
  • Bu tür konular da nedense hiç yandaş yalakaları göremiyoruz sesleri çıkmıyor.
  • verdiğimiz vergiler düzgün kullanılsa keşke.



    kaçak saraydaki kendini padişah zanneden zat ve avanelerine türlü türlü şekillerde peşkeş çekiliyor.
  • 1900 liralık telefona +1000 lira vergi hatta verginin vergisinin vergisi sonuç 3000 TL. 3 te 1 den fazlası vergi vahim olan mevzu ise bu vergilere yenilerini eklemek için fıldır fıldır uğraşıyorlar utanmadan sıkılmadan.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mert1907

    Bu tür konular da nedense hiç yandaş yalakaları göremiyoruz sesleri çıkmıyor.

    Demekki vergilerden memnunlar
  • 1000 tl dediğin cihaz bayi kârı eklenince 1700 tl oluyor. Ayrıca yumuşatan şekilde söylemeyin şu yüzdeyi.
    100 tl olan bir cihaz trt vergisi ile 106 tl
    Üstüne %18 kdv ile 125,08
    Üstüne %25 ötv eklenince 156,35

    Bu vergi kısmı buna %5-10 arası bayi kârı giderler vs ekleniyor.

    Son fiyatın %36 kadarı vergi olabilir ama bu göz boyamadır. Asıl fiyat buraya 100 gelmiş ve 156,35 satılıyor ise orada ortaya çıkıyor. Bariz %56 vergi var. Tabi cihazında radyo yok ise böyle. Varsa %57,82 çıkıyor.
  • yerli üretim olayı hikaye. sonuçta sorun maliyette değil vergide.
  • Uzun zamandır kendimin ve diğer aile fertlerinin telefonlarını yurt dışından aldığım için beni kapsamayan bir durum. Hatta vatandaşlığımın bulunduğu diğer ülke hattını takıp telefonu ilk orada çalıştırdığım için türkiye ye geldiğim de kayıt veya imei atma gibi işlemler gerektirmeden kullanabiliyorum.

    Hayırlı müstehaklar türkiye.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mserifoglu

    Uzun zamandır kendimin ve diğer aile fertlerinin telefonlarını yurt dışından aldığım için beni kapsamayan bir durum. Hatta vatandaşlığımın bulunduğu diğer ülke hattını takıp telefonu ilk orada çalıştırdığım için türkiye ye geldiğim de kayıt veya imei atma gibi işlemler gerektirmeden kullanabiliyorum.

    Hayırlı müstehaklar türkiye.

    Fetöcü müsün neden Türkiyeden alıp adam akıllı vergini ödemiyorsun şükretmiyorsun, bu ülke sıkıldı sizin gibi fetöcülerden



























































  • Bu vergiler paralel ithalattanda alınıyor mu ?
  • trt saçma sapan diziler çeksin diye ben niye 100 lira trtye ödüyorum? kaldıki zaten eletirik faturası vs vergi alıyor bu nalet olası trt! yetmiyormuş gibi reklamlardan da para alıyor!

    ingiliz bbc kanalı da ufak bir vergi alıyor ama reklam yayınlamıyor ve yayınladığı içerik dünyaya servis ediliyor belgeseller fln rezillik. kimse ses çıkartmadığı için resmen milleti haraca bağladılar artık..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: e_capkan

    trt vergisi iptal olmadı mı ?
    https://www.donanimhaber.com/cep-telefonlari/haberleri/Cep-telefonlarindaki-TRT-vergisine-onemli-duzenleme.htm

    Yüce Türk milleti cehape nin kirli oyununu gördü ve bu oyunu bozdu, trt vergi iptali iptal oldu




  • hadi kdv tamam. hadi trt payıda bi şekilde tamam diyelim. peki bu ÖTV nedir ya. Hakkımı helal etmiyorum bu ÖTV yi çıkarana da devam ettirene de. 1999 dan beri nedir bu. arabanın, elektronik eşyanın Özel tüketimimi olur. temel ihtiyaç artık. işin kötüsü ÖTV ekleniyor üstüne ÖTV li fiyata KDV ekleniyor. nasıl bir tezat.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fiat S.p.A.


    quote:

    Orijinalden alıntı: e_capkan

    trt vergisi iptal olmadı mı ?
    https://www.donanimhaber.com/cep-telefonlari/haberleri/Cep-telefonlarindaki-TRT-vergisine-onemli-duzenleme.htm

    Yüce Türk milleti cehape nin kirli oyununu gördü ve bu oyunu bozdu, trt vergi iptali iptal oldu





  • Daha da artmalı suriyeli din kardeşlerimizin çoluk çocuk büyüyor malum bu devirde çocuk büyütmek kolay deyil masraftan kaçınmamalıyız
  • Devletimiz paylaşmanın önemini vurguluyor bence.

    1 araba bize, diğeri devletimize. 1 telefon bize, diğeri yine devletimize.

    Bu sayede hem Suriyeli kardeşlerimize yardım ediyoruz, hem TRT'nin kaliteli yapımlar üretmesini sağlıyoruz, hem de resmi hizmete mahsus araçların yenilenmesine katkı sağlıyoruz.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: magrofon

    trt saçma sapan diziler çeksin diye ben niye 100 lira trtye ödüyorum? kaldıki zaten eletirik faturası vs vergi alıyor bu nalet olası trt! yetmiyormuş gibi reklamlardan da para alıyor!

    ingiliz bbc kanalı da ufak bir vergi alıyor ama reklam yayınlamıyor ve yayınladığı içerik dünyaya servis ediliyor belgeseller fln rezillik. kimse ses çıkartmadığı için resmen milleti haraca bağladılar artık..

    Saçma sapan diziler çeksin diye değil Kuranı Kerimi güzel okuma yarışması yapsın diye



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zero fear -- 3 Temmuz 2017; 14:36:39 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ceo-tr

    hadi kdv tamam. hadi trt payıda bi şekilde tamam diyelim. peki bu ÖTV nedir ya. Hakkımı helal etmiyorum bu ÖTV yi çıkarana da devam ettirene de. 1999 dan beri nedir bu. arabanın, elektronik eşyanın Özel tüketimimi olur. temel ihtiyaç artık. işin kötüsü ÖTV ekleniyor üstüne ÖTV li fiyata KDV ekleniyor. nasıl bir tezat.

    Tam bir çakallık. Bizzat geçen hesap yapmıştım. Arabadada aynı durum var. Aslında herşeyde. Zengin pırlanta,elmaslar hariç tabiiki.



    https://forum.donanimhaber.com/vergili-fiyattan-vergi-almak-8-29-gorunmeyen-vergi--126642444#126722136




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.