Şimdi Ara

Tuya Akıllı sigortalar ile Elektrik panosunu toplama, GES entegrasyonu. (13. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
297
Cevap
12
Favori
10.066
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Türkçe bu site herhalde ürünlerin temsilciğini alan yukarıda paylaştığım Tomzn Türkiye firmasının da sitesi gibi geldi bana. Birçok röle incelemesi yapmışlar, güzel bilgiler var.

Tuya Akıllı sigortalar ile Elektrik panosunu toplama, GES entegrasyonu.Her Teldenyoutube
    Tongou Trifaz Akıllı Kaçak Akım Rölesi Tepki Süresi Testleri
    https://youtu.be/hCfddWNBikw?si=6jzFOJ-WRxyEzM6y

Horizontal ve vertikal hareketler sorunsuz, aplikasyon sorunsuz. Video kaliteli çok iyi.

Tuya Akıllı sigortalar ile Elektrik panosunu toplama, GES entegrasyonu.

• Ev'deki sigorta kutusu ile ana sayaç arasinda yaklaşık 130m var. Geçen yıl kabloyu fareler yemişti diye onarım yapmıştık, birkaç sayfa öncesinde fotoları koymuştum ama orada herhalde problem, kemirgenler değil, kablonun ince olup yanmasıydı.

Bu hafta kablo yine sorun çıkardı. Benim elektrikçi geldi, ve bu kablolar 4×10. Bunlar ince dedi.

Gercekten de araba sarjina 10m'lik yer için zaten 4×10'luk kablo çekmiştik. Even gelen 130m'lik kablo da aynı kalınlıkta.

Şimdi gelen kabloyu komple iptal ettik. Bu arada eve ges off-grid modunda elektrik sağlıyor.

Gelecek hafta sonu, sayactan gelen kablo 4×16'lık kablo ile degiştirilecek.

• Biraz önce elektrikçi ile konuştum, 4x16 veya 4x25 lik kablo arasında seçim yapmamız gerekiyor.

150m mesafe olduğu için 4x25 daha uygun olabilir dedi.

Ana sayaç 63A

Evde de maksimum 40-50A kısa süreli akım çekiliyor.

Maddi bir engel yoksa yap kalınından gitsin. Sadece kabloyu daha güvenli bir yerden geçirebilirseniz daha iyi olur. İyi bir kablo kanalının içinde, mümkünse yüksek bir yerde vs. Fareler yer altında PVC atık su borularını bile kemirebiliyor, ondan güven olmuyor pek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sis651 -- 3 Aralık 2025; 1:21:43 >

4x25 HES kablo almaya karar verdik. Oldukça iyi para, 160m. Kablo kanalı içinden ve metal klipsler ile duvarlara sabitlenerek eve gelecek.

Böyle durumlarda eve GES kurdurmanın da faydasını görmüş olduk.

Ev şu anda ana şebekeden bağımsız sadece güneş enerjisi ile elektrik alıyor. Ocaklar çalışıyor, hidrofor çalışıyor, su ısıtma çalışıyor, bazal ihtiyaçların hepsi çalışıyor. Bununla beraber, internet, kameralar, alarm sistemleri hepsi online durumda.

Gündüz zaten hiç sorun olmuyor, güneş battıktan sonra da 15kW batarya sabaha kadar idare ediyor. Dikkatli kullanmak ve güneş olması şartı ile.

Bakalım hafta sonu yeni kablo çekilecek. Umarım bundan sonra sorun olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asukrumercan -- 3 Aralık 2025; 19:59:11 >
    aracınızın şarj olayını evde DC ile şarj etmeniz mümkün mü? Zaten GES DC akım üretmek te, akulere DC basmakta. invertor konvertör vb verim düşüren sistem leri bypass ederek aracı direk DC şarj mümkün mü?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Akülerin voltajı çok düşük oluyor. Onun aracın şarj edildiği seviyeye yükseltilmesi gerekli. DC şarj cihazları zaten pahalı, böyle bir sistem daha da pahalıdır sanırım. Güneş enerjisi ile şarj edenler vs. hep invertörden dönüşüm yaptıktan sonra şarj ediyor gördüğüm. Kayıp oluyor tabi.

Bu konuda bilgim yok doğrusu.

• No, you cannot charge your car with DC directly from a solar battery without a specialized DC-coupled charging system, because a car's onboard charger is designed for AC input and attempting to connect DC directly will likely damage the vehicle's electronics. While it's not a standard home setup, a DC-coupled system with a compatible charger is required to bypass the AC conversion and charge the car's DC battery directly with DC power from solar panels or a battery. 

Why direct DC charging is not a standard option

• Car's onboard charger: A car's onboard charger is designed to convert AC power to DC. It will not function when supplied with DC power and may be damaged if a direct connection is made.
    • Standard solar setup: A typical home solar installation converts the DC electricity from the panels into AC electricity, which then powers the home and can be used to charge an EV through a standard AC EV charging station. 

How DC-coupled charging works

• Specialized hardware: A DC-coupled system uses a specific type of charger that can accept DC power directly from the solar panels or a solar battery.
    • Bypasses AC conversion: This system bypasses the need to convert DC to AC and back to DC, which can increase charging efficiency.
    • Availability: While the technology exists, these systems are not yet widely available for home use and often require specialized equipment. 

• Bugün 3 tane daha tip A RCBO geldi. Böylece şimdi tip AC'ye bağlı tüm bahçe havuz ekipmanlarını tip A RCBO ile güven altına alacağım. Tip AC elektronik kaçağı göremez diye okuduğum için Tip A kaçak akım rölesi daha güvenli olacak. Evdeki diğer tüm bağlantılar zaten Tip A idi. Şimdi havuz ve bahçe de böyle olacak. Bahçe lambalarını manuel tip A yapmıştım onu da smart tip A RCBO ile değiştireceğim.

• Bugün ikinci pakette geldi. Beş tane tuya wifi priz aldım, evdekilerden. Üç beyazı kullanacağım, bir beyaz ve bir siyah da elimde yedek dursun diye.

Aslında Türkiye Amazon'da Tapo P300 üçlü uzatması oldukça iyi fiyatlara satılmıştı, ben yedi tane almıştım. Her biri ayrı olarak kontrol edildiğinden çok pratik oluyor ve Tapo'nun iç mekan C200 kameralarının aksine wifi de çok stabil duruyorlar. Aklında olanlara tavsiye ederim.

Tuya Akıllı sigortalar ile Elektrik panosunu toplama, GES entegrasyonu.www.amazon.com.tr
    TP-Link Tapo P300, 1.5m, 3'lü Akıllı Wi-Fi Priz, 18 W Hızlı Şarj, Uzaktan Kontrol, Kolay Kurulum ve Kullanım, Amazon Alexa, Google Home ve HomeKit Desteği
    https://www.amazon.com.tr/dp/B0BGSHS9FN?ref=ppx_yo2ov_dt_b_fed_asin_title&th=1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asukrumercan -- 13 Aralık 2025; 21:25:4 >

• Evde de bizim elektrikçi 160 metrelik 3x25+16 mm2'lik kabloyu çekmeye başladı, ancak bahçeye gelebildi. Yarın bitirecek herhalde. Ben de öbür hafta gider bakarım artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asukrumercan -- 13 Aralık 2025; 19:11:13 >

• Kablo çekme işi de öyle hemen bitmiyor. Bu hafta sonu iki gün çalıştılar, önümüzdeki hafta sonu tekrar gelecekler.

Bu arada çatı da yine su akıttı. Oradaki panellerin 3 tanesini söktük, bastaki paneller olduğu için o kesim komple iptal oldu. İzolasyon tekrar yapilacak.

Sebekeden elektrik daha baglanamadı, panellerin 14 tanesi iptal oldu. Kalan 12 panel ile neyse ki idare ediyor gibiyiz. O da hava kapanmazsa.😊

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asukrumercan -- 14 Aralık 2025; 19:8:22 >

• Bu ay da aksi gibi günlerin en kısa olduğu ay. Mükemmel fırtına gibi oldu. 😊

Günde en fazla 7-7.5 saat gibi paneller elektrik uretebiliyorlar, bunun da birkaç saati max. üretim oluyor.

Yine de güneş olduğu sürece sıkıntı yok, bu hafta Bodrum yagmursuz gözüküyor, hafta sonu bulutlanacak.

Bugün bile arada bulut olmuş.

Neyse bakalım artık.

• Üç hafta sonra nihayet eve şebeke elektriği bağlandı. Bu süre boyunca havalar da güneşli gittiği için 15kW'lık piller herşekilde yetti. Yetti derken evin standby durumuna yetti. Elektronikler, gece yanan ışıklar ve üç tane buzdolabı gibi şeyler. Evde olsak yetmezdi, çünkü yazın günlük 70-80 kwh üretim yapan panellerin üretimi kışın güneşin durumuna göre 20-25'lere kadar düşüyor, bazan da hava çok kapalıysa neredeyse hiç üretim yapmıyor.

Kablo güzel döşendi. Açıkta kalan birkaç yerin betonla sıvanması dışında herşey bitti sayıllır. GES de on grid oldu diye email yolladı bağlantı olduğu anda.

Bu arada kablo zaten ince ve birkaç yerden zedelenmişti ama bu sefer ki asıl sorun evin elektrik girişindeki voltaj regülatöründeymiş. Regülatör kısa devre yapmış. Onu devre dışı bıraktık, bizim elektrkçi bir ara bakacak ne sorun var diye. On yıllık bir regülatördü, 10 yıl önce ciddi voltaj problemleri olduğu için almıştık. Dört kişinin taşıyabileceği oldukça heybetli bir regülatör. Bakalım yapılabilecek mi? onu da bilmiyorum.

Neyse bu arada kabloyu da değiştirdik. İyi oldu.

Bu da kısa devre yapan Voltaj regülatörü, şimdi devre dışı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asukrumercan -- 20 Aralık 2025; 22:4:55 >

• asukrumercan kullanıcısına yanıt

Büyük ihtimalle o regülatöre artık ihtiyaç bile olmaz. Olacak kadar voltaj sorunu olsa GES bağlamanıza da izin vermezlerdi bence.

Elektrik sattığım için iki yönlü çalışıyordu.

• En son aliexpress'den iki yönlü voltaj koruma rölesi sipariş verdim, GES ile ev arasında koyarım diye ama emin olamadım, bana çok faydası olur mu bilemiyorum. Elektrik firmasının sayacı zaten iki yönlü, bunun extra olarak korumaları var, bakalım artık. Bu arada Regülatörü de yaptıracağım. Benim elektrikçi belki paku'dandır dedi. Yapamazsa izmir'den Bodrum'a servis gelecek, onlarlar da konuştum.

Tuya Akıllı sigortalar ile Elektrik panosunu toplama, GES entegrasyonu.aliexpress.
    3 المرحلة 4 سلك 380 فولت 100A تويا واي فاي الذكية ثنائية الاتجاه الطاقة كيلوواط ساعة متر أكثر من تحت الجهد حامي أكثر من تحميل حماية - AliExpress 44
    https://ar.aliexpress.com/item/1005006732404598.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.10.448e1802AKOwjJ&tblci=GiDMtQhc2enwOhzUjod8NbItTjrSKw06L06Chs7avesJRyCvuUgopMP7xLnOivyuATD5sT8&gatewayAdapt=glo2ara

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.