Şimdi Ara

Akıllı Saat vs. Normal saat? (Anket) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git

Akıllı Saat vs. Normal saat? (Anket)

(En Son Oy Tarihi: 7.11.2023)
Giriş

degmez

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fonksiyonellik olarak akıllı saat okey iyi hoş ama görünüm açısından hiçbir akıllı saat analog saatin yerini tutmuyor. Normal saatler çok daha şık, çok daha kendini gösteriyor. Klas duruyor. Akıllı saat fonksiyonellik olarak çok iş vadetse de şarj sorunu bekliyor bu sefer de. İyi bir analog saate takacağın iyi bir pil en az 5 sene götürür.

3 adet Casio akılsız saatim var. Sıkıldıkça değiştiriyorum. Sağ kolumda da sürekli taktiğim mı band 4 var. Onu da bildirimlerde, aramalarda titresin diye takıyorum. Telefonda ne titreşim kullanırım ne de sesini açarım.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Classic saat tabiki

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • saati akseasuar olarak takıyorum bu yüzden normal saat.

işimi görsün diyenler akıllı saat taksın ama İĞREnÇ duruyor.

• BF.Skinner kullanıcısına yanıt

Apple watch tasarimini oldukca iyi buluyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: sakalsız messi

Apple watch tasarimini oldukca iyi buluyorum

Geleneksel saatlerle karşılaştırinca o da bariz vasat kalıyor maalesef. Kendi çapında degerlendirecek olursak hoş bir görünüme sahip olabilir ama ışıl ışıl yakışıklı bir geleneksel saat karşısında hiçbir şansı yok. Herhangi bir ortamda dikkatleri üzerine çeken geleneksel saat olacaktır. Şuan Apple watchin pahalı olması, prestij göstergesi olması ve insanların Apple hayranlığı sebebiyle yine dikkat çekiyor bir şekilde ama Apple watcha ulaşım kolay olsaydı o etkiyi de yaratamazdi. Sıradan bir mi band bilekliğe insanlar nasıl bakıyorsa ona da aynı şekilde bakarlardi. Nihayetinde bu akıllı saatler daha çok kullanışlıligi sebebiyle alınıyor. Tasarım konusunda çok iddialı değiller. Minimalist, sade tasarımdan ibaretler. Akıllı saatleri teslanin iç tasarımına benzetiyorum, evet çok özellikli vs. ama tasarımi eh. Baktıkça bakasin gelmiyor. Sıradan bir görünüm.

Bu arada saatlerimden sadece biri Apple watchi satın alır. Yani hasetledigimi düşünenler varsa yanılıyor. Onu da soyleyeyim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• scapegoat111 kullanıcısına yanıt

Bence akıllı saatler çok şık duruyor

Geleneksel saatler demode kaldı artik. Akıllı saatler oldukça ilgi çekici ve şık . Ayrıca Apple watch ultra 30 bin TL . Senin tüm saatlerinden pahalıdır :)

• Ondan mı insanların çoğunun kolunda geleneksel saat? Orta direğinden tut çok zenginlere varana kadar. :) Bugün zevk sahibi ve parası olan insanların koleksiyonlarını mekanik geleneksel saatler ve geleneksel quartz saatler süslüyor. :) İyi bir marka model geleneksel saati yıllar eskitemez. Her zaman değerini korur ve değerlenir. Baktıkça bakasın gelir. Hele bir de kısıtlı üretim modelse o saatin değeri paha biçilemez. Akıllı saatler gündelik giydiğin tişörtten farksız maalesef. Evet çok rahatlar, evet kullanışlılar ama o kadar işte. Geleneksel saatler kadar şık değiller, uzun vadede değerli değiller maalesef. Yok olmaya mahkum kullan at ürünlerden ibaretler. Bir akıllı telefon neyse akıllı saat de odur. Aksesuar, tasarım olarak çok bir değeri yok. Onu değerli kılan yazılımı ve donanımı. Onlar da ömürlü zaten. Herkesin cebinde neredeyse her işi görebilen incecik hafif akıllı telefonlar varken çok spor yapan biri değilsen akıllı saatler o kadar elzem cihazlar değil zaten. Tabi firmalar size bunun aksini inandırıyor.

Artık günümüz dünyası; tasarımdan bir haber, kısıtlı ömre sahip olan ürünleri insanlara 30 bin liradan pazarlamayı iyi beceriyor. Çuvalla parası olan alabilir ama aylık 10-15 bin lira kazanıp da gidip 30 bin lirayı akıllı saate yatıran... :) Biraz para harcamayı bilmiyordur bence. :) 4 bin liralık akıllı saat alsa neyse. Ki ultrayla arasında 7.5 kat fark doğuracak kadar anlamlı fark yok aralarında. :) İlla 30 bin liraya akıllı saate alacaksa şık bir mekanik saat alsın kullansın 5 yıl. 5 yıl sonra satar o parayla Apple'ın o zaman ki yeni modeli neyse onu satın alır bir de. Üstüne de para kalır. :)

Dostum bu arada yanlış gelmişsin burada pahalılık yarıştırmıyoruz. Yani benim saatimden daha pahalı olması bir anlam ifade etmiyor. Eğer derdin buysa sadece "ikinci eli" watch ultrayı defalarca alacak geleneksel saatler var. Biraz saat kültürü edinmeni tavsiye ederim.

Bunlar tamamen senin düşüncen, gidip alabildiğiniz max. swiss markası quartz tissot vs. iken, )ki yüksek ihtimal casio, seiko veya moda marka saatlerini kullanıyorsunuzdur) gelip burada Apple Watch'a karşı quartz saat güzellemesi yapmanız tuhaf açıkçası. Ayrıca Zevk sahibi ve parası olan insanların koleksiyonlarını quartz saatler süslüyor diyen birinin bir başka birine saat kültüründen bahsetmesi de komik. Tüm koleksiyonunuz bütçeniz kısıtlı olmasına rağmen mekanik saatlerden oluşur, bu işin tutkusuna sahipsindir anlarım ama buraya gelip quartz saatleri savunmak tutarsız ve saçma.

Onun dışında klasik saatler konusundaki düşüncene saygı duyuyorum. Senin de bunu öğrenmen gerekir.

• Bunlar benim düşüncelerim zaten. Bu konuyu insanların düşüncelerini almak için açmadın mı? Niye bozuluyorsun. :)

Hangi markayı tercih ettiğimi yazmıştım zaten. Az yukarıda ilk kısa mesajımda yazıyor. Aslında cevap da yazmışsın mesajıma ama tam okumadın ya da gözden kaçırmışsındır herhalde saygılı olduğunu düşünecek olursak. Neyse. Moda marka saatleri kullanmam. TR şartlarında normal bir vatandaşın ulaşılabileceği kaliteli saat markaları belli. Ki bunların tasarımları bile akıllı saat tasarımlarından daha güzel ve uzun vadede değerli ürünler. Maalesef sırf muhalefet olmak için bir yere gereksiz takılmışsın. Bugün aldığın 5 bin liralık quartz saati 4-5 yıl sonra bile aldığın fiyatın çok çok üstüne satabilirsin. Quartz saatler denilince aklına dandik saat geliyor herhalde. Aksine çok daha basit bir iç mekanizmayla mekanik saatlerden çok daha iyi iş başarmış saatlerdir. En iyi markaların mekanik saatlerinde bile günde 10 saniyeye yakın sapmalar olabiliyorken bugün Casio gibi markaların quartz saatlerinde sapma ayda 20 saniye civarıdır. Yani gün başına 1 saniye bile değildir. Kurmak gerekmez, bakım yapmak gerekmez. (Gerçi mekanik saatlerin otomatik modellerinde de kurmak gerekmiyor ama onların da başka sıkıntıları var.) Quartz saatler kaliteli bir pille 10 seneye varan kullanım sağlarlar. Bitince yeniler devam edersin. Akarı kokarı yoktur. Mekanik saatler ise karmaşık kompleks yapısıyla hayranlık uyandırır. Yüzlerle parçanın üst üste binişi ve eşsiz uyumu. Genelde el yapımıdırlar. İnsanların sevdiği ayrıcalıklı olma hissiyatını yaşatırlar. Bu yüzden özel hissetmek isteyen, o saatin kendisinin bir uzantısıymış gibi olmasını isteyen insanlar mekanik saat tercih ediyorlar ama koleksiyonlarında quartz saatler de bulunabiliyor. Zaten bu insanlar çok zengin insanlar genelde. Her koleksiyoncu sadece mekanik saatlerden koleksiyon dizecek kadar zengin değil. Özellikle bizim ülkemizde. O yüzden quartz saatleri de tercih edebiliyorlar. Tasarım açısından quartz saatlerden de beğendikleri çıkabiliyor ayrıca kullanımı kolay bir saat arayışında olabiliyorlar. Zaten dışarıdan baktığında mekanik saatle quartz saati ayırmak mümkün değildir. Kadrandan genelde anlaşılmazlar. Yani sandığın gibi quartz saat mi aman koleksiyonumdan uzak dursun gibi bir durum yok. Sonuç olarak mekanik saatler de, quartz saatler de geleneksel saatlerdir ve çoğu kişinin tercih ettikleri saatlerdir. Ama bir akıllı saatin koleksiyonerliği yapılamaz. Ömürlü kullan at ürünlerden ibaretler. Kapalı kutusunda bile saklasan durduğu yerde değer kaybedecekler zamanla kullanılmaz hale gelecekler. O ekranları açık olmadığı sürece hepsi birbirine benziyor ve en iyisinin bile bataryası sıkıntı. Yani bu durum da benim gibi bir şeyleri şarj etmeyi sevmeyen insanlar için olumlu özelliklerini yok ediyor.

• OnLiNe MaNaGeR kullanıcısına yanıt

Sanki Series 8'in bira göbeği olan versiyonu  

• Ben de akıllı saati çok gerekli bulmuyordum ta ki kız arkadaşım doğum günümde akıllı saat alana kadar.

Ben eve geldiğimde saati hemen çıkarırım (1 yıldır bileklerimde ağrı sorunum var).

Günlük bir çok bildirimle beraber 9:00-17:00 arası kullanımda 3 gün şarjı yetiyor gibi.

Tasarımını da şık buluyorum. Gelen bildirimi gördüğüm için, aciliyete göre telefona bakıyorum veya bakmıyorum iyi oluyor.

Diğer saatlerim çekmecede duruyor öyle…

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.