Şimdi Ara

Akil Adamlar İle İlgili Konular

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
502
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
    DH sahibi yada yöneticileri
    Aydın Doğan'ın kızı
    Aylin Doğan gibi pkk ya asker mi oldu
    Sizler de mi
    Türk'e ve Türklüğe savaş açtınız

Basın başlıkları ne kadar ilgi çekiciler altta, ve ne kadar da günümüze benziyorlar? Gerçekten böyle bir konuda KB'de görüş belirtilemeyecekse hangi konuda belirteceğiz? Ülke geleceğinin en önemli konusunun tartışılmaması tuhaf, olumlu-olumsuz görüşler belirtilebilmeli bence.

http://atam.gov.tr/izmirin-isgalinden-once-sehzade-abdurrrahim-baskanliginda-anadoluya-gonderilen-nasihat-heyeti-anadolu-heyet-i-nasihasi-16-nisan-18-mayis-1919/

• Bir tane konu açılıp orada konuşulabilir ama işin içine ciddi derecede siyaset karışıyor. Akil adamlar meselesi üzerinden gelen siyasi değinmeler bir şekilde yolunu bulur, sorun burada değil. Sorun yaratan şey Akil adamlarla ilgili olmak dışında her türlü siyasi meseleyle ilgili olan mesajlar.

@nocen siz en iyisi bir tane konu açın, bir bakalım nasıl gidiyor. Siyaset akil adamların önüne geçerse(ki geçeceği muhtemel) konuyu kilitlerim. Şu durumda yapabileceğim tek uygulama bu.
    Esamesini göremiyorum
    H.Avşar konusu da malum,kapatıldı
    -------------------------------------------
    Biz milletiz,halkız
    Tepkimizi,gösteremeyeceksek
    Niye and içtik her sabah yıllarca
    Bir alıntı

En az 50 kere söyledim odun kafalılara;
    Kendine has dili olanlara MİLLET denir.

Sonu ''...Li, ....Lı '' ile bitenler soyu belirsizdir;
    Amerikalı, Kanadalı, Perulu, Pakistanlı, Avustralyalı, Arjantinli, Şilili, Yeni Zelandalı, İsviçreli....
    Diyebilirsiniz çünkü bunların kendine has dilleri yoktur.

Alman'a Almanyalı, Fransız'a Fransalı, İtalyan'a İtalyalı, İngiliz'e İngiltereli, Rus'a Rusyalı ,Japon'a Japonyalı.......
    Diyemezsiniz.
    Aynı Türk'e Türkiyeli diyemediğiniz gibi...

İlber Ortaylı

Orijinalden alıntı: neommy

Bence aslında Heyet-i Nasiha konusu açılmalıydı!

http://atam.gov.tr/izmirin-isgalinden-once-sehzade-abdurrrahim-baskanliginda-anadoluya-gonderilen-nasihat-heyeti-anadolu-heyet-i-nasihasi-16-nisan-18-mayis-1919/

1 — Heyet-i Nasîha’nın (Nasihat Heyetleri) Kuruluşu: Şehirlerin yönetimi ve vilayetlerde yapılacak ıslahatın uygulanmasıyla ilgili olarak 31 Mart 1919’da Sadaret’de bir toplantı yapıldı3. Aynı günlerde Sadrazam Damat Ferid Paşa, şehzadeler başkanlığında vilâyetlere, mülkiye, ilmiye ve askeriyeden seçilecek kişilerden oluşacak birer “heyet-i fevkalâde” gönderilmesi fikrini benimsedi. Sadrazama göre heyetler, “hukuk-u mukaddese-i devlet ve milletin sıyânetine çalışılacağı” hakkında halka, padişah adına teminat vereceklerdir4.

Cevap budur
    ----------

Artık kani oldum ben de
    And içmeyelim her sabah
    Artık zamanıdır
    Ve hatta zorunludur
    Bursa Nutkunu ezberlemek

• Konu kapatmak ya da silmek zevkli bir uğraş değil benim açımdan, ama forumun işleyişi öyle gerektiriyor. Burada güncel meselelerin günlerce konuşulduğu konular da oldu yöneticilik dönemimde, konuları bizzat ben gözetip korudum. Ancak o haliyle bile forum kurallarına uymadı, çelişki yarattı. Bir türlü dikiş tutturamadık yani, o yüzden biraz mola vermekte fayda var. Dikiş atacağız diye kumaşı zedelersek dikmeye yer kalmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Daha Fazla Göster
  • Gerçekten harici düşmanlarımızın izledikdileri sağlam stratejik bir oluşum ile dahili düşmanlar yaratıldığını düşünüyorum. Şu noktada genel itibari ile 3 tip insan var: Dahili ve haricilerin kendisine sunduğu dünyalıkları elinin tersiyle itemeyecek kadar zayıf ve menfaatkar insanlar, tüm bunlara hayır diyebilecek insanlar ve içinde bulunduğu vaziyeti anlayamayan cehalet mahkumları.

Nedense kendimi kıskıvrak yakalanmış, köşeye sıkıştırılmış kaçınılmaz sonu beklemeyi bir türlü içine sindiremeyen biri gibi hissediyorum. Bir aileyi bir arada tutan değerleri tek tek yokedilmesine tanık oluyor gibiyim hemde para, şöhret vs uğruna. Kimileri aile değerlerini yoketmenin en kolay yolunun o ailenin bireylerinin aç gözlülüğünden faydalanmak olduğunu iyi biliyor.
  • Yönetici bu işi fazla ciddiye alıyor sanki. En nihayetinde kıytırık bir forum ortamı, dh tek forum da değil. Birilerinin oturma organlarından uydurduğu iki tane kuralı çiğnemekten kimseye zarar gelmez. Bırakın da insanlar geleceklerini ilgilendiren konularda rahatça tartışabilsin. Yok eğer forum sahiplerinin iktidardan tırsıp eleştiri seviyesini kontrol altına alma gayesi varsa açıkça söyleyin de yer keselim.
  • A. DİLİPAK , M. ARMAĞAN ,H. KAPLAN..... aman ne akil ne akil. ATATÜRK düşmanlığı kriter galiba

gerçi çoğu ismi tanımıyorum ama bu isimlerin ne özelliği var..bu listede, kac solcu, kac komünist, kac kürt var.

sonuçta yazdığım 3 ismin tabanı zaten genelde akp tabanı. onların AKP icraatine ses çıkaracaklarını sanmıyrum. Solcular ulusalcılar milletçiler kürtcüler falan asıl sorun.e peki bu akil isimlerden bu gruplara hitap eden var mı?
    Bir de akil olup da teklifi reddedenler var
    Üstelik reddiyeciler de genelde sol tandanslı
    Yani muhalif,yani emperyalizm karşıtları
    Nerede dinci,kürtçü varsa akil,ama amerikancı
    Nerede gayri Türk, ihtida etmiş varsa,akil ve işbirlikçi

Bir örnek
    İkiz kuleler olayından sonra,
    Müslümanların tamamı ABD’de açıktan potansiyel terörist muamelesi görür
    Ama bu durum F Tipi Cemaatın Niagara Foundation’da
    Düzenlediği etkinliğe davet edilen yandaş gazeteci Rasim Ozan Kütaylı’nın seyahatı sürecinde de kendini gösterir

Kütahyalı pasaport kontrolü sırasında Pakistan’a giriş yaptığı görülünce hemen sorguya alındı.
    Rasim Ozan Kütahyalı’nın seyahat arkadayı Star yazarı Orhan Miroğlu’nun yazdığına göre ABD
    Polisi bütün ceberrutluğu ile Rasim’i sorgularken, aldığı bir cevapla anında yelkenleri indirmiş.
    Peki ne midir Rasim’in verdiği cevap:
    -Fetullah Gülen’in etkinliğine davetli olduğu için ABD’ye gelmesiymiş!
    Evet, bütün Müslümanları hâlâ terörist gören ABD polisi için Fetullah Gülen ismi büyük referans,
    Öyle ki yine Orhan Miroğu’nun yazdığına göre polis, ziyaret sebebini öğrenince gülümseyip
    kafayı sallayarak , “Gülen Movement -yani Gülen hareketi- karşılığını vermiştir.
    Sahi Gülen’in ABD’deki bu müthiş itibarını nasıl okumak gerekiyor?

• ALINTIDIR
    -----------------------

Önceki akşam kamuoyunda iyi tanınan eski siyasi ünlü bir Karadenizli’den şunu dinledim:

-”Gencebay ile Kadir, Yılmaz Ulusoy’un müritleri gibidir.
    Paralarını Yılmaz işletir.
    Kadir İnanır bir ara Silivri’da yatanlara selam gönderince
    Yılmaz feveran edip, “Silivri’de mama yok oğlum,mama Tayyip’de” dediğini kulaklarımla işittim.
    Dolayısı ile Kadir İnanır’ın son tavırları ve Gencebay’ın tutumu
    Tamamen Yılmaz Ulusoy’un yönlendirmesiyledir.
    Hem Kadir, hem Orhan mama’ya teslim olmuştur.”
    -------------------
    Kadir ,bu işleri
    Kamera karşısında kadirizmcilik yapmak sanıyor
    Kendi bölgesi Karadeniz olmasına rağmen
    Akdeniz bölgesinde görevlendirildi
    Karadenizlilerin milliyetçiliğini aşağıladığı için
    Cinsel özgürlükçü çakma solcu

Orijinalden alıntı: Kabuska

Bir tane konu açılıp orada konuşulabilir ama işin içine ciddi derecede siyaset karışıyor. Akil adamlar meselesi üzerinden gelen siyasi değinmeler bir şekilde yolunu bulur, sorun burada değil. Sorun yaratan şey Akil adamlarla ilgili olmak dışında her türlü siyasi meseleyle ilgili olan mesajlar.

@nocen siz en iyisi bir tane konu açın, bir bakalım nasıl gidiyor. Siyaset akil adamların önüne geçerse(ki geçeceği muhtemel) konuyu kilitlerim. Şu durumda yapabileceğim tek uygulama bu.

Sözüm size değil.Fakat siyasetten niye çok korkuluyor anlamış değilim.Siyaset canavarlık mı , şeytani bişe mi ki bu kadar tedbir var.Siyaset sadece siyasetçilerin yapabileceği üstün bir yetenek mi ki ? Adamın biri 75 milyonun kaderine yön versin , 75 milyonda siyaset olmasın , gerilmeyelim diye konuşmasın mı ? Sorgulamasın mı ? Mesela ben imralı görüşmeleri konusuna yazı yazmasamda takip ediyordum.Üyeler ne güzel iç/dış politikalar hakkında görüşlerini yazıyordu.Çoğu yerde yorum yazasım geldi ama yazmadım.Zaten bu bölüme yorum atan üyeler daha dikkatli atıyor.Umarım daha esnek davranırsınız bu tip konularda.

• hilal kaplan,akile
    O kadar öyle bir akıl var ki
    Geçenlerde Türk bayrağı adını değiştirelim
    Devlet bayrağı olsun demişti
    Bu arada akilenin görev yeri de
    İç Anadoluya kaydırılmış
    Net olarak şunu söyleyebiliriz
    İç Anadolu insanı,mütedeyyin ve saftır
    Temiz yüreklilik anlamında kullanmadım bunu
    h.kaplan gibi gibi bir aklı örtülüye göredir
    Diye görev bölgesi kaydırılmış
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.