Şimdi Ara

Akdeniz üni. vs Yardım lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
Üniversite #Akdeniz Üniversitesi Bölüm #İktisat
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Başkent Üniversitesi 2.sınıf öğrencisiyim 3 olmam gerekirken 2 yim yani.İktisat okuyorum ve geçeceğim üniversitede de ders saydırabilmek için iktisat yada işletme yazacağım.Bu sene öss ye girdim ygs de 160.000 deyim lys sonunda 150.000 - 165.000 arasında olurum büyük ihtimalle.Şimdi birkaç okul arasında kaldım birincisi akdeniz üniversitesi burada baktığım kadarıyla 2.öğretim için ing hazırlık şartı yok ama okul nasıldır öğrenci için iyi bir yer midir kiralar nasıldır ve en önemlisi tabi derslere devamlılık zorunlu mu ve dersler kolaymıdır.Özel okulda çok çektim bidaha çekmek istemiyorum.Bu arada başkentte ing 1.sınıf 1.dönem ing geçtim ancak hazırlık ing duruyor.Yani önereceğiniz ünide ing olmaması en büyük isteğimdir.Biraz karmaşık bir yazı oldu ama benimde kafam çok karışık.Ben sizlere okulları yazayım gelmesi muhtemel olan ve siz yorumlarsanız çok sevinirim.
    1-Akdeniz iktisat
    2-Eskişehir anadolu iktisat
    3-Mugla üni. iktisat
    4-sakarya üni
    5-izmir 9 eylül ( bildiğim kadarıyla 2. dönemler içinde hazırlık varmış o yüzden bunu eledim ama yoksa 1. tercihimdir)

Yani arkadaşlar kısaca başkentten geçiyorum ev tutucam arabada var o yüzden okula 6-7 km ye kadar evi olan öğrenci için güzel ortamlı bir okul istiyorum.Özellikler akdeniz iktisat var kafamda burası hakkında bilgisi olan yazabilirse gerçekten çok sevinirim.

• Hiç bilgisi olan yokmu ya

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Up yardım pls akdenizde okuyan yok mu ya

• ultrankara U kullanıcısına yanıt
    ortam olarak eskişehir iktisat diğerlerinden çok daha üstündür
    9 eylül bucada yani izmirdeki anlatılan öğrenci hayatıyla karşılaşmayacaksın oraya gittiğinde o anlatılanlar ege üniversitesinde yani bornovada.buca bornova arası arabanla yarım saat falan sürer istersen bornovada kalıp hergün arabayla gidersin okula ama ege üniversitesinde okuyan adam gibi ortamın olmaz tabi
    antalyanın ortamı kaleiçinde falan iyidir ama hiçbir zaman bi eskişehir olamaz öğrenci için sonuçta biri öğrenciye yönelik şehir diğeri turiste
    sana tavsiyem kesinlikle eskişehir eğitim olarakta diğerlerinden öndedir
  • dostum bence ingilizcesi olmayan bi okulu tercih etmelisin inglizceden sıkıntı çektiysen.şimdiye kadar okuduğun dersleri de saydırma imkanın çoğu üniversitede var bu yüzden sana seçim yapmak kalıyor.bu seneki lys sıralamana bakarak uygun okulları seçebilirsin.akdenize gidersen araban da varmış okul ortamından kopma olasılığın yüksek o sıcakta ders yapma hevesin kalmaz çünkü antalya aşırı nemli kışın da aşırı yağmurlu.sakaryaya gideceksen iki adım ötede istanbul var orada tutmuyor mu puanların acaba çünkü okul sayısı gayet fazla istanbulda?ankaralıysan eskişehir sana yakındır hem öğrenci şehri orası.izmir dersen gelip gitme sorun olabilir vakit açısından.ideallerine göre iyi araştır bence ne olmak istediğin daha önemli bu okullardan ziyade.çünkü hepsinde iktisat var ve sana uygun bir eğitimin olup olmayacağı önemli.ileride kendini nerede görmek istersin?veya iktisat okuyosan neden başka üniversitelerde de iktisat okumak istiyorsun ona benzer kamu,maliye,işletme,uluslararası ilişkiler gibi bölümler de var sen bu bölümlerden mezun olduğunda nerelere girebileceğini gerçekten iyi biliyor musun?bu sorulara cevap vermen gerekir iktisatçıysan bankada olacaksın yada finans şirketlerinde,kamuda olursan devleti hedeflersin uluslararası okursan kamunun dışında özele girme imkanın da var fakat ingilzceden sıkıntı çektiysen bu bölüme bulaşma ya da bu işleri seviyosan illa yapacağım diyosan kurslara gisebilirsin ingilizce için.işletme mezunuysan bir şirkete girersin veya kamuya girersin uluslararası ilişkilerle az çok benzerliği vardır bu konuda ama yine ingilizce önemli bi faktör,maliye istersen zaten özelde işin olmaz kamuya girersin mecburen.şimdi bu bölümler için analiz yap dostum gerçekten sana uygun olan hangisi,başkentte burslu mu okudun paralı mıydın,araban varsa muhtemelen paralı okumuşsundur.bence iyi analiz et etrafındaki kişilere sor ne yapabilirim diye sonuçta ömrünü etkileyecek bir karar bu.kendini tanıman önemli neyi daha iyi yaparım diye sor kendine.gelecekte bu bölümlerin hangisi daha cezbedici olacak bunları araştır.

• izmir zaten hazırlık istiyor orayı eledim sayılır.Antalyayı da aslında hem okul hemde ortam için istiyorum ben başkent e girdiğim zaman antalya 140.000 lerden alıyodu şimdi çok rahat girebiliyorum düşmüş baya okul puanı.Eskişehir e gittim gerçekten çok güzel bi ortamı vardı sadece antalya deniz oldugu için benim açımdan bir adım önde aslında.Ev fiyatlarını gittiğim yerlerde kafe fiyatlarını öğrensem daha net bi karar verebilcem.Başkent in yaz okulu krede başına 600 tl yani 4 kredilik bir mat dersi 2.400 tl bunlardan bunaldıgım için geçmek istiyorum
  • leopardd L kullanıcısına yanıt
    evet kesinlikle ingilizce olmayan bi okul istiyorum bu yüzden izmiri eledim sayılır.İktisat tercih etme sebebimde başkentte okudugum bölüm ve başka yere geçince daha fazla ders saydırabilirim diye.Maliye bölüm sıralama olarak iktisat ve işletmenin çok üstünde akdeniz veya eskişehirde bu bölmn geleceğini sanmıyorum gelse bile çok fazla ortak ders bulunur mu bilmiyorum sonuçta ben 23 yaşındayım ve 1.sınıftan da başlamak biraz sıkıntılı olabilir diye riske atmadan işletme veya iktisat yazmayı dşünüyorum.Kendimi nerde görmek istediğime gelince kendi iş yerimiz var bitince başına geçerim veya bankalarla çok sıkı çalıştıgımız için bankada bi konum da tercih edebilirim bunu okul sonu karar vereceğim zaten.antalya da ders yapmak sıkıntı yazmışsın en azndan çok düşük miktarda yaz okulu ücreti var kalsam bile dokunmaz yani tabi bilemiyorum şimdi ne olacağını.Sakarya üni.de tutuyo çok rahat ama sakarya üni ye bir kere gittim içi falan çok güzel olsa da bir eskişehir antalya olmadığına eminim sonuçta biri tatil yöresi diğeride öğrenci şehri ekseriyetle bu ikisi arasında tercih yapacağım gibi görnüyor.başkentte paralı okudum ve tam bir ticarethane böyle bir okul olamaz çevremdeki herkesi uyarıyorum sakın yazmayın diye.Eskişehiri az çok biliyorum zaten güzel sevimli bir şehir öğrenci olarakda ortamı iyi.Sadece akdeniz hakkında bilgi bulamadım sonuçta deniz kenarı bir okul ve direk eskişehir yazıp pişman olmak istemiyorum eğer çoğu şartlar aynıysa ev kirası vs antalya düşünüyorum.teşekkür ederim yazdığın cevap içinde tekrar sorgulamamı sağladın senin yaptığın yardımı gerçekten bu okullarda okuyan insanlardan göremedim suana kadar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    kardeşim antalyada takılacağın yer kaleiçi.kaleiçinde biranın fiyatı nerdeyse bütün mekanlarda 14 lira eskişehirde ortalama 8-10 lira.bu durum öğrenciye yönelik herşeyde aynı gece clupleri barlar cafeler vs.yani antalya öğrenci için eskişehire göre daha pahalı kalıyo.eskişehirde aylık 1000 lirayla yaşayacağın hayatı antalyada 1500 lirayla yaşarsın
  • geçen sene 5 liraydı eskişehirde olympos da bira :D
    benim hayalim eskişehirdi hersene bazı sıkımtılar yuzunden yazıp gidemedim bu sene 3. sınava girişim gideceğim bölüm antalyada var eskişehirde yok antalyaya gidicem tutarsa
  • hangi bölüm
  • gençler okumak böyle orda burda bira fiyatlarına göre üniversite seçilmez sarhoş olmak için okumayın o yaşta gencecik beyinlerinizi ruhunuzu kirletmenin size ve çevrenize faydası olmaz ömür geçiyor kendinize gelin bu ülke sizinle gelişecek büyüyecek her ne kadar kendinizi kum tanesi gibi görseniz de gelecek sizlerle olacak.akıllı düşünün orda burda yiyip içmekle olmaz hem ailenize hem kendinize yük çektirmeyin eziyet etmeyin
    adalete gidip dgs ile hukuga gecmeyi düşünüyorum

• benim hayalim eskişehirdi hersene bazı sıkımtılar yuzunden yazıp gidemedim bu sene 3. sınava girişim gideceğim bölüm antalyada var eskişehirde yok antalyaya gidicem tutarsa
    ben eskişehirde okudum bir yıl ailem antalyada yaşıyor.açıkçası eskişehir i tavsiye etmem arkadaşım.nedenlerine gelince eskişehir antalya kadar gelişmediği için gezilecek alanları sınırlı,hava sinir bozucu şekilde soğuk,suyu hayatımda gördüğüm en rezil şebeke suyu abartmıyorum biz banyo yapmaya bile tiksiniyorduk insanın saçlarını acayip döküyor,iki üniv var eskişehirde biri anadolu biri osmangazi ve osmangazinin yemek hanesi berbat düşün makarnayı bile yapamıyorlar.antalya seçeneğini düşün derim@@.

• gizem.nehir19 G kullanıcısına yanıt
    suan netlerimi hesapladım sayılır tahminimce 150.000 lerde olacağım ve ege üni.de geliyor iktisat'ta.Ancak nedense hazırlığın zorunlu olup olmadığını bir türlü öğrenemiyorum internetten.Eğer yoksa ilk tercihim ege ikinci akdeniz olacak.Siz hangi bölümü istiyorsunuz
  • internetten öğrenemiyorsanız okulun öğrenci işleri ne güne duruyor arayıp sor cevaplarlar sorularını
  • Ben de şu an ikisi arasındayım. Ama gitmek istediğim bölümün turizm fakültesinde olması beni Antalya'ya itiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alieturan -- 4 Temmuz 2015; 21:41:23 >
  • arkadaşlar akdeniz mimarlığı yazmayı düşünüyorum bölüm hakkında bilgisi olan var mı ? eğitim düzeyi iyi mi derslerde fazla zorluyolar mı ? Mimari tasarım derslerinin birbirine bağlı olması çok fazla zorluyor mu ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.