Şimdi Ara

Akdeniz Tıp Hakkında Sorularınızı Cevaplayabilirim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
199
Cevap
13
Favori
10.275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Eğer sorularınız varsa akdeniz tıp ve genel anlamda tıp fakülteleri hakkında sorularınızı yanıtlayabilirim.

Önemli not: Lütfen bana sorulan soruları başkaları cevaplamasın, önceden sorulan sorulara cevap vermiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Monte.Cristo -- 4 Temmuz 2015; 19:39:56 >

• Monte.Cristo M kullanıcısına yanıt
    yeni alaaddin keykubat tıp fakültesi kurulacakmış sizin binada mı eğitim verecek aynı binada eğitim verirse akdeniz tıp öğrencileri ile aynı amfide mi ders görecekler bilgilendirirseniz sevinirim
    not:sıralama 11800 bu sıralamaya tıp önerileriniz varsa ona da açığım
  • alaattin keykubatla alakası ne
  • menezezamigo M kullanıcısına yanıt
    Alaaddin Keykubat Tıp Fakültesi dedikleri Alanya Tıp Fakültesi, geçen yıl öğrenci almaya başladılar sanırım ve evet bizim amfilerimizde bizimle beraber ders görmekteler. Bizim sınavlarımıza giriyor ve yine Akdeniz Üniversitesi'nin geçme yönetmeliğine tabiiler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Monte.Cristo -- 1 Temmuz 2015; 23:59:20 >
  • Okul çok zorluyor mu? Sistemi ve Antalya hakkında da bilgi verirseniz sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • her yıl kaç kişi sınıfta kalıyor ve geçme notu kaç
  • quote:

Orijinalden alıntı: arwenica

Okul çok zorluyor mu? Sistemi ve Antalya hakkında da bilgi verirseniz sevinirim.

Antalya küçük sakin bir yer, kimse kimseye karışmaz. Kampüs şehrin içinde ve nezih bir yerde. Denizimiz ve çok güzel bir Kaleiçi'miz var. Yazmadan şehre mutlaka gelin. Beğeneceğinize eminim. Yazları çok çok çok sıcak, kışları ise genelde yağışlı oluyor. Hava biraz dengesiz. 1 Ocakta tişörtle dolaşmıştım.

Okul zorluyor mu? Çalışmazsan ve derslere katılmazsan geçemezsin. Baraj sistemi uygulanmakta (60 puan), geçme puanımız da 60. Sistemi ise entegre sistem. Her kurul başında o kurulla ilgili 1 haftalık PDÖ'müz bulunmakta ve bu kurul sonu sınavında 15 puan değerinde. PDÖ sınavları zor değil hatta kolay sayılabilir. 15 puan kafadan geliyor yani. :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 2013: 120 kişi büte kaldı, 70 kişi bütte geçerek 50 kişi kaldı.
    2014: 110 küsür kişi büte kaldı. Bütünleme sınavı yapılmadığı için kalan sayısı belli değil.

Ortalama 110-120 kişi büte kalıyor. Onların da yarısı geçiyor.

Geçme notu 60.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Monte.Cristo

2013: 120 kişi büte kaldı, 70 kişi bütte geçerek 50 kişi kaldı.
    2014: 110 küsür kişi büte kaldı. Bütünleme sınavı yapılmadığı için kalan sayısı belli değil.

Geçme notu 60.

bu ne ya adam akıllı tıp yok mu hocam bu ülkede bir tek gazi ve çanakkale de çok çok az kalan varmış gerisi hep aynı 60 kişinin sınıfta kalması çok saçma
  • quote:

Orijinalden alıntı: sessizsimetri

quote:

2013: 120 kişi büte kaldı, 70 kişi bütte geçerek 50 kişi kaldı.

Geçme notu 60.

bu ne ya adam akıllı tıp yok mu hocam bu ülkede bir tek gazi ve çanakkale de çok çok az kalan varmış gerisi hep aynı 60 kişinin sınıfta kalması çok saçma

Tıp zor hocam, çalışmayınca kalıyorsun. 2., 3. sınıfta kalan sayısı azalıyor ama. Bu yüksek oranlar 1. sınıflar için geçerli oluyor genelde. Gerçekten tıp ve LYS'yi hiç karşılaştırmayın. Bambaşka bir disiplin gerekiyor.

• yaz okulu yok mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: hebeu

yaz okulu yok mu?

Hayır.
    peki hocam bilgiler için çok sağolun....
    okulun sosyal etkinlikleri nelerdir? Yurt imkanı fazla mı? Tus dershanesi var mı şehirde? Antalya küçük dediniz hocam da tiyatro vs. var diye umuyorum?

• Hocam sıralamam 9400 kolay bir tıp fakültesi arıyorum öyle karı koz peşinde koşan bi tip değilim deniz manzarası izlemeyi severim ve sosyal etkinliklere katılmaktan zevk alırım kulüp felan etkinlikleri nasıl ve alanya tıp fakültesine girebilir miyim sıralamam yeter mi sizce ve dediklerim sizin üniverstede var mı son olarak fakültenin konumu nasıldır hayat pahalı mıdır?

• quote:

Orijinalden alıntı: azatin

Hocam sıralamam 9400 kolay bir tıp fakültesi arıyorum öyle karı koz peşinde koşan bi tip değilim deniz manzarası izlemeyi severim ve sosyal etkinliklere katılmaktan zevk alırım kulüp felan etkinlikleri nasıl ve alanya tıp fakültesine girebilir miyim sıralamam yeter mi sizce ve dediklerim sizin üniverstede var mı son olarak fakültenin konumu nasıldır hayat pahalı mıdır?

Alanya tıp olur bence 9400e. İstediğin her şey fakültede mevcut. "Karı kız" da epey bol haberin olsun. :D

Fakültenin konumu denize 15 dakika, Migros AVM dibimizde 5 dakika bile sürmez. Tam merkezdeyiz ama şehrin gürültüsünden de bir otobüslük (15 dakika ancak sürer) uzaktayız. Kampüs çok çok güzel. Türkiyenin en güzel kampüslerinden birisidir. Hayat ise pahalı değil kesinlikle. İstanbulda 1500 lira olan bir evi burada 700e (3+1) kiralayabilirsiniz. Ortalama ev/yurt masrafı 350 400 lira falan olur 2 kişilik odalarda. Tek kişi kalırsanız 600 falan olur. (Yemek dahil)

• quote:

Orijinalden alıntı: arwenica

okulun sosyal etkinlikleri nelerdir? Yurt imkanı fazla mı? Tus dershanesi var mı şehirde? Antalya küçük dediniz hocam da tiyatro vs. var diye umuyorum?

Küçük ama o kadar da küçük değil hocam :) Yurt imkanı erkekler için az kızlar için epey fazla. Evler ve apart oteller gayet uygun. Tiyatro vs. elbette var. Altın portakalımız var. Festivaller, konserler çok olur. Üniversitenin kendi konserleri olur. Athena vs. gelir genelde. TUS dershanesi ise evet var ve bir sürü bedava kitap veriyorlar okurken :D
  • kardeş sen nerde kalıyorsun bide sınavlar konusunda çok zorluyorlarmı
  • quote:

Orijinalden alıntı: letal100

kardeş sen nerde kalıyorsun bide sınavlar konusunda çok zorluyorlarmı

Evde kalıyorum, sınavlar çalışmazsan zor. Çıkmışlara bakarsan ve derslere girip son 3 hafta iyi bir çalışmayla 60ı geçersin.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: azatin

Hocam sıralamam 9400 kolay bir tıp fakültesi arıyorum öyle karı koz peşinde koşan bi tip değilim deniz manzarası izlemeyi severim ve sosyal etkinliklere katılmaktan zevk alırım kulüp felan etkinlikleri nasıl ve alanya tıp fakültesine girebilir miyim sıralamam yeter mi sizce ve dediklerim sizin üniverstede var mı son olarak fakültenin konumu nasıldır hayat pahalı mıdır?

Alanya tıp olur bence 9400e. İstediğin her şey fakültede mevcut. "Karı kız" da epey bol haberin olsun. :D

Fakültenin konumu denize 15 dakika, Migros AVM dibimizde 5 dakika bile sürmez. Tam merkezdeyiz ama şehrin gürültüsünden de bir otobüslük (15 dakika ancak sürer) uzaktayız. Kampüs çok çok güzel. Türkiyenin en güzel kampüslerinden birisidir. Hayat ise pahalı değil kesinlikle. İstanbulda 1500 lira olan bir evi burada 700e (3+1) kiralayabilirsiniz. Ortalama ev/yurt masrafı 350 400 lira falan olur 2 kişilik odalarda. Tek kişi kalırsanız 600 falan olur. (Yemek dahil)

Çok güzel amlatmışsınız dostum kötü özellikleri yok mu acaba

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.