Şimdi Ara

'Akaryakıtta verginin düşmesi doğru değil' (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
345
Cevap
1
Favori
7.856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: shadowgeist

quote:

Orijinalden alıntı: volkman

tabi canım siz parti militanlığı yapmıyordunuz,muhalefeti en çok siz eleştiriyordunuz,biz oturduğumuz yerden sabah akşam iktidarı kolluyorduk,alzheimer de başlamış,Allah şifa versin
    Tuvalete gidenleri dikizlemeyeceksin,arabaların kilometre göstergeleri var,takip eder bilinçli kullanıcıyla tuvalete bile arabayla gidenleri ayıklarsın.
    Gerçi kilometre göstergesine gerek yok,baksana forumda arabaya binme özgürlüğü partisi üyeleri var,bunlara 8 liradan dayayacaksın benzini mesela

Arabaların km göstergelerini, senin gibi işsizler takip eder zaten. Mantık, araban olunca gezersin seviyesinde çalıştığı için, iş için araç kullanımı maalesef aklımızın ucuna gelmiyor. Mesela Yedpadan Maltepeye inmek, arabayla 15 dakika taş çatlasa. Dönüşü de o kadar. Ama otobüs, minibüslerle 5 saat. Peki neden gidiyoruz? Ölçü almak gerekiyor imalat için. Gitmeyiverelim, shadow gibi masa başında ölçüyü uydur, binayı imalata uydur.

Herkes de shadow gibi alim olamıyor elbette....

Pazarlamacılar ayrı dert zaten. Bu sıcaklarda arabanın içi serin kalsın diye klima açık arabayı çalışır vaziyette bırakıyorlar. Ne gerek var, al bi akbil, pazarlamacılar kucaklarında taşısınlar malı. Araba sadece gezmek için kullanılır. Bakınız: Örnek 1-shad.... Onu da çalıştırmazsanız, benzin otomatikman ucuzlayacak....

İşte ütopya diye buna diyorlar....

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sebenlideniz
    Ya inan merak ettiğimden soruyorum nasıl bu kadar emin olabiliyorsun onların da aynısını yapacağına? Lütfen bana gülmeyeceğim bir cevap ver

yahu sizde sıkılma müessesesi de yok ben anladım.
    adam 22 tane bankayı batırdı be,el insaf.
    1 gecede doları 2ye faizi bine katladılar.
    500 bin lira bindiği arabanın fiyatı,20 litre yakıyor.
    Hala nasıl emin olabiliyorsun diye soruyor arkadaş ya,ondan sonra da gülmeyeceği cevap vereymişiz.
    Sana gülme gazı sıkmışlar,ne anlatsak gülüyorsun ne yapalım bilader.

Ya insaf be adam nasıl gülmeyeyim? Şurada konunun başından beri saydığın 4-5 tane kelime var ( 22 tane banka, 500 bine Merso gibi) sayıp duruyorsun onları

Ayrıca önce demokrasi kelimesinin anlamını öğrenip ondan sonra buraya cevap yaz lütfen bak rica ediyorum!!! Senin dediğin muhalefet kaç yıl öncesinin muhalefeti yav

• quote:

Evet gayet mantıklı demişim.
    Senin gibi nazi zihniyetiyle iktidara oy atanlara ağzına geleni sayan bir insan değilim ne de olsa.
    Bu arada nasil gidiyor hitler ruhu nasyonel sosyalizm işleri?yüzde 0.5 i aşabildiniz mi?
    Ben sizin o tornistan siyasetinize pek benzemem,lafımın da arkasındayımdır.
    Muhalefet 500 binlik arabayla dolaşıyorsa iktidar saltanatın babasını sürüyorsa milletin sayesinde,hepsi soyguncu bunların.
    Ama sizin muhalefete gık çıkaracak cesaretiniz olmadığı ve iktidara oy atana küfretmek işinize geldiği için bunları anlamazsınız,ancak ona buna hakaret edip kendinizi aydın gösterme pozlarına girersiniz.
    Sizinle aydınlanacaksa bu ülke 40 sene daha karanlıkta kalsın daha iyi.

gayet mantıklı konuşuyorsunuz hocam ve öğretmensiniz galiba o yüzden hocam diyorum size.Konuşmanıza kimse dikkat etmiyor.Siz hepsi aynı diyorsunuz.İktidar da soyuyor diyorsunuz bunlar yandaş sanıyor hala sizi.Kesinlikle yeni gelecek olanda farksız olduğundan dolayı herkes Ayağını yorganına göre uzatmak zorunda.5 liraysa az binin arkadaşlar.Paranızı yedirtmeyin.Hala bakıyorum 71.000'ine golf alıyorum diyor adama yuh diyorum içimden.

•  'Akaryakıtta verginin düşmesi doğru değil'
  •  'Akaryakıtta verginin düşmesi doğru değil'
  • istediğin kadar bu resimleri koy yarın gidip arabanı yine fulleyeceksin.
  • quote:

Senin gibi nazi zihniyetiyle iktidara oy atanlara ağzına geleni sayan bir insan değilim ne de olsa.
    Bu arada nasil gidiyor hitler ruhu nasyonel sosyalizm işleri?yüzde 0.5 i aşabildiniz mi?
    Muhalefet 500 binlik arabayla dolaşıyorsa iktidar saltanatın babasını sürüyorsa milletin sayesinde,hepsi soyguncu bunların.
    Ama sizin muhalefete gık çıkaracak cesaretiniz olmadığı ve iktidara oy atana küfretmek işinize geldiği için bunları anlamazsınız,ancak ona buna hakaret edip kendinizi aydın gösterme pozlarına girersiniz.

Ooooo, bakıyorum sinirlenmeye başlamışız. Birazdan komün kafalı faşistler....Yoksa faşist kafalı komünler miydi.....

Neyse, birazdan görürüz zaten, nasyonal sosyalistlerden girmişiz şimdilik :)

• _K_A_İ_N_ kullanıcısına yanıt
    Gülerek düdüklenmekten iyidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kemenncee -- 26 Temmuz 2013; 23:28:22 >
  • _K_A_İ_N_ kullanıcısına yanıt
    KAİN az yumurta ye:

http://forum.donanimhaber.com/m_65857991/f_//tm.htm#65857991
  • quote:

Orijinalden alıntı: _K_A_İ_N_

quote:

gayet mantıklı konuşuyorsunuz hocam ve öğretmensiniz galiba o yüzden hocam diyorum size.Konuşmanıza kimse dikkat etmiyor.Siz hepsi aynı diyorsunuz.İktidar da soyuyor diyorsunuz bunlar yandaş sanıyor hala sizi.Kesinlikle yeni gelecek olanda farksız olduğundan dolayı herkes Ayağını yorganına göre uzatmak zorunda.5 liraysa az binin arkadaşlar.Paranızı yedirtmeyin.Hala bakıyorum 71.000'ine golf alıyorum diyor adama yuh diyorum içimden.

İktidar ağzıyla gene "Bunlar" olduk..... Kim bu "bunlar"?

Arkadaşım, sen gündemi mi takip etmiyorsun, yandaş medya izlemekten beynin mi sulandı? Petrol yasasından haberin yok galiba. Çıkarılan petrolün %10 u devlete verilirdi. Petrol firmaları vergi verirdi. Şimdi "Onlar" ın kabul ettiği yasayla, devlete verilen pay %1 e indirildi ve vergiden de muaflar. Muhalefeti savunmuyoruz, muhalefet geldiğinde bu yasayı değiştirmeyeceklerdir, ama "Onlar" ın kabul ettiği yasa sayesinde daha fazla petrol ithal edeceğiz, daha fazla döviz ödeyeceğiz, vergiden muaf olmalarına rağmen fiyatlar hala yükseldiğine göre daha fazla kar edecekler ama bu para hepimizin cebinden çıkacak.

Birçok farklı iş kolu araç kullanmak zorunda. Taksiler, pazarlama şirketleri, nakliyeciler, dağıtımcılar, dekorasyon şirketleri...vs vs. Yakıta olan ihtiyaç azalmaz. Sizin gündüz işinize gitmemeniz ve akşam gezmelerini iptal etmeniz, en fazla %10 etki eder. Bu da zaten vergi muafiyetiyle %60 kazanç demektir petrol şirketlerine. Bu da tınlamaz.

Yani olan yine bize olur, hem cebimizden çalınan paralar, hem de arabamız olmasına rağmen gezme özgürlüğümüz elimizden alınıyor(Şu anda zaten olan bu). Ben de aracımı doğru dürüst kullanamıyorum iş haricinde.

Shadowun anlamadığı, bizim muhalefeti savunmadığımız. İnatla muhalefet partilerine yandaş olduğumuz sonucu çıkarıyor. Ya CHP liyiz, ya MHP li. Başka alternatif düşünemiyor. Diğer herşeye de 3 maymunu oynadığından, battığı çamurdan çıkamıyor. Vizyon yok.

Benzin tüketimi düştüğünde benzin ucuzlamaz. Dolara olan talep düştüğünde dolar ne kadar geriliyor? Ama ithalatla üreten bir ülke olduğumuz için talep azalır ama bitmez. Bu da ona benzer. Arabanı çalıştırmak için bu yakıta ihtiyacın var ve almak zorundasın. Hiç kimse gezmese, iş için alacaksın, alternatifi yok.

• Yav he he

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.si yumurtanın yararlarını öğrende gel.

2.si ona tepki verdim çünkü besin kaynağı bu seni zerre kadar ilgilendirmez.(benzin ile karıştırma)

3.Günde ben 5 yumurta yiyorum.Spordan dolayı bunu yanımda söylemeni tercih ederdim.
  • Ben binmiyorum artık. Yakında arabayı trafikten tamamen çekicem. Devlet te biyerini parmaklar vergi diye...

Artık hiç bir lüks kullanmıyorum. En azından 1 sene hiçbir şekilde asgari dışında harcama yapmıyorum. Benim gibi 50000 kişi olsa görürüm bunları ben. Bu gidişle de olcak, millet davar ama davarın da canı yanıyor eninde sonunda...
  • quote:

Orijinalden alıntı: volkman

quote:

Orijinalden alıntı: _K_A_İ_N_

quote:

İktidar ağzıyla gene "Bunlar" olduk..... Kim bu "bunlar"?

Arkadaşım, sen gündemi mi takip etmiyorsun, yandaş medya izlemekten beynin mi sulandı? Petrol yasasından haberin yok galiba. Çıkarılan petrolün %10 u devlete verilirdi. Petrol firmaları vergi verirdi. Şimdi "Onlar" ın kabul ettiği yasayla, devlete verilen pay %1 e indirildi ve vergiden de muaflar. Muhalefeti savunmuyoruz, muhalefet geldiğinde bu yasayı değiştirmeyeceklerdir, ama "Onlar" ın kabul ettiği yasa sayesinde daha fazla petrol ithal edeceğiz, daha fazla döviz ödeyeceğiz, vergiden muaf olmalarına rağmen fiyatlar hala yükseldiğine göre daha fazla kar edecekler ama bu para hepimizin cebinden çıkacak.

Birçok farklı iş kolu araç kullanmak zorunda. Taksiler, pazarlama şirketleri, nakliyeciler, dağıtımcılar, dekorasyon şirketleri...vs vs. Yakıta olan ihtiyaç azalmaz. Sizin gündüz işinize gitmemeniz ve akşam gezmelerini iptal etmeniz, en fazla %10 etki eder. Bu da zaten vergi muafiyetiyle %60 kazanç demektir petrol şirketlerine. Bu da tınlamaz.

Yani olan yine bize olur, hem cebimizden çalınan paralar, hem de arabamız olmasına rağmen gezme özgürlüğümüz elimizden alınıyor(Şu anda zaten olan bu). Ben de aracımı doğru dürüst kullanamıyorum iş haricinde.

Shadowun anlamadığı, bizim muhalefeti savunmadığımız. İnatla muhalefet partilerine yandaş olduğumuz sonucu çıkarıyor. Ya CHP liyiz, ya MHP li. Başka alternatif düşünemiyor. Diğer herşeye de 3 maymunu oynadığından, battığı çamurdan çıkamıyor. Vizyon yok.

Benzin tüketimi düştüğünde benzin ucuzlamaz. Dolara olan talep düştüğünde dolar ne kadar geriliyor? Ama ithalatla üreten bir ülke olduğumuz için talep azalır ama bitmez. Bu da ona benzer. Arabanı çalıştırmak için bu yakıta ihtiyacın var ve almak zorundasın. Hiç kimse gezmese, iş için alacaksın, alternatifi yok.

Tepkinizi koyun binmeyin sürekli arabalara.Siz de görüyorsunuz.Benzin 5 lira ancak golf 71.000 alıyorum.Yok şu yok bu.O zaman millet nereden buluyor bu paraları.Hayır en nefret ettiğim şey burada herşeye laf atılıyor sonra depo fullemeye almayın bu kadar basit zorunlu olmadıkça binmeyin şu araçlara.

O kadar söylüyoruz ve herkes biliyor bunu 1 araba alırken 1 araba da hediye ediyoruz devlete kimse bilmiyor mu bunu.A partisi gelse benzin 2 lira mı olacak yapmayın lütfen.Kendinize ya da ailenize yetecek araçlar alın.45-50 bine araba varken 70'e araba alıyoruz o yetmiyor mu yani.Ben sadece bunu anlamıyorum.

• hüloğcular ve kemalistler birbirine girince çok komik manzaralar çıkıyor ortaya al birini vur ötekine
  • quote:

Orijinalden alıntı: Carmella

hüloğcular ve kemalistler birbirine girince çok komik manzaralar çıkıyor ortaya al birini vur ötekine

İşte bir de senin gibi kemalizmi anlayamayan bir kesim var malesef. Ve acı bir durum ki kemalist geçinenlerin çoğu da keza.
  • quote:

Orijinalden alıntı: k2fg9

quote:

hüloğcular ve kemalistler birbirine girince çok komik manzaralar çıkıyor ortaya al birini vur ötekine

İşte bir de senin gibi kemalizmi anlayamayan bir kesim var malesef. Ve acı bir durum ki kemalist geçinenlerin çoğu da keza.

Bi grup peygamberin arkasına saklanıyor ülkeyi soyarken, diğeride Atatürk'ün.
  • quote:

Haklısın ama kemalizmi sanki din alternatifi gibi göstermen, daha da kötüsü tam karşıtıymış gibi göstermen yanlış.

Kemalizm, Atatürk'ün çizgisinden gitmek yani;

Vatanını sevmek,

Vatanı için çalışmak,

Gerekirse vatan için canını vermektir.

Ülkede kelimelerin önce içi boşaltılıyor, sonra da istenilen şekilde manipüle ediliyor. Ülkede şeriat isteyen bir kesim gerçekten var şahsen tanıyorum. Amaçları dini özgürce yaşamak felan değil, dini kullanarak ülkenin kontrolünü almak. Nasıl şu anda canlarının istediklerini tutup sebepsiz içeri atıyorlar, o zaman da canlarının istediğinin kafasını uçuracaklar.

Eğer bu yazdıklarımın saçmalık olduğunu zanneden varsa malesef bu gidişle eninde sonunda kendi gözleriyle şahit olacak.

Ben üç büyük partinin hepsinden nefret ediyorum. Yemin ediyorum BDP başa geçsin halka bu kadar eziyet yapmaz...

• Arabam dizel olmasına rağmen 10 gündür yerinden oynatmadım.
    10 TL olsun artık diyorum ben. Binenle binemeyen belli olsun :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: k2fg9

quote:

Haklısın ama kemalizmi sanki din alternatifi gibi göstermen, daha da kötüsü tam karşıtıymış gibi göstermen yanlış.

Kemalizm, Atatürk'ün çizgisinden gitmek yani;

Vatanını sevmek,

Vatanı için çalışmak,

Gerekirse vatan için canını vermektir.

Ülkede kelimelerin önce içi boşaltılıyor, sonra da istenilen şekilde manipüle ediliyor. Ülkede şeriat isteyen bir kesim gerçekten var şahsen tanıyorum. Amaçları dini özgürce yaşamak felan değil, dini kullanarak ülkenin kontrolünü almak. Nasıl şu anda canlarının istediklerini tutup sebepsiz içeri atıyorlar, o zaman da canlarının istediğinin kafasını uçuracaklar.

Eğer bu yazdıklarımın saçmalık olduğunu zanneden varsa malesef bu gidişle eninde sonunda kendi gözleriyle şahit olacak.

Ben üç büyük partinin hepsinden nefret ediyorum. Yemin ediyorum BDP başa geçsin halka bu kadar eziyet yapmaz...

Açık adres veriyorum sana, bu ülkedeki muhalefet partileri beş para etmez. Benim lafım Atatürk'ün yolunda gidenlere değil, Atatürkçü görünenlere, hani eski diyanet başkanımız dedi ya, bu ülkede dindarlık değil görsel dindarlık artıyor, aynı oranda Atatürkçülük değil görsel Atatürkçülük artıyor.

Ha bu arada AKP yine diğer partileri arasında kötünün iyisi, zaten bu sayede %50 alıyor adamlar.

Halk en sonunda kafayı yedi, baktı muhalefet partilerinde iş yok, kendi döküldüler sokağa bir şeyler değiştirebilmek için ama nafile. Bir ülkede iyi bir muhalefet yoksa o ülkenin iyi yönetilmesine imkan yok, çünkü muhalefet bir nevi denetleme mekanizmasını yürütür, ama bizde muhalefet'in tek yaptığı iktidar'ın sunduğu bütün projelere istisnasız karşı çıkmak, adamlar bunu denetlemek sanıyor. Umarım şu ana muhalefet partisinin başına sarıgül geçer bir an önce, o zaman ülkede bir şeyler rayına girer, hiç olmazsa muhalefet asıl görevini yapar.

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.