Arkadaşlar merhaba . Üniversitenin ardından ben akademik kariyer yapmak istiyorum.Fakat kafama takılan soru şu ; bitirdiğimiz üniversitenin önemi var mı bunda ? Yoksa her üniversiteden bu şansımız var mı?
quote:
Orijinalden alıntı: Orhankoxp
Arkadaşlar merhaba . Üniversitenin ardından ben akademik kariyer yapmak istiyorum.Fakat kafama takılan soru şu ; bitirdiğimiz üniversitenin önemi var mı bunda ? Yoksa her üniversiteden bu şansımız var mı?
tüm üniversitedelerde yapabilirsin zaten üniversiteyle değil ösym yaptığı sınavla akademisyen oluyorsun şimdeden kolay gelsin iyi çalışmalar
tabi üniversite ortalamanı da yüksek tutman lazım o ortalamanın yüzde bilmem kaçı ales'in yüzde bilmem kaçı üds'nin yüzde bilmem kaçını harmanlıyorlar sonra sen başvuru yapıyorsun istediğin üniversitelere diye biliyorum
İyi bir üniversitede okursanız işin temellerini almanız daha zahmetsiz olur ve kapılar daha rahat açılır. Diğer okullardan çıkanlar hiç mi akademisyen olmuyor? Tabii ki oluyorlar, çok da iyi örnekleri var ama kendilerine daha çok iş düşüyor ve bunlar (temelleri eksiksiz almak ve kendini kanıtlamak) hiç kolay işler değil.
Sözü geçen bir akademisyen olmak için lisans eğitiminizi bitirdikten sonra yurtdışında o konuda iyi olan bir yerde doktora yapmanız artık neredeyse şart. Bu da okurken bilinçli bir öğrenci olursanız çok zor değil.