Şimdi Ara

Akademisyen olmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
534
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

bu yil sinava girecegim ancak bolum hakkinda aklim karisik biraz. bir yandan muhendislik isterken bir yandan da matematik bolumu okumayi istiyorum. sizce bu ulkede matematik bolumu okunur mu? temel bilimlere verilen deger ortada

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• isvicresiz bilim adami kullanıcısına yanıt
    Bu sene Türkiye'nin en zoru olarak bilnen İÜ Matematik e başladım :)
    Temel bilimlere verilen değe malesef hak ettiği düzeyde değil. Ancak oldukça keyifli bir bölüm. Zordur baştan söyleyeyim
    Matematik konusunda karar verirseniz eğitimi İÜ gibi ingilizce olan bir yer tercih etmeniz faydanıza olur

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zaga20

Bu sene Türkiye'nin en zoru olarak bilnen İÜ Matematik e başladım :)
    Temel bilimlere verilen değe malesef hak ettiği düzeyde değil. Ancak oldukça keyifli bir bölüm. Zordur baştan söyleyeyim
    Matematik konusunda karar verirseniz eğitimi İÜ gibi ingilizce olan bir yer tercih etmeniz faydanıza olur

Hocam zaten olursa bilkent istiyorum. simdiki puanlarim da elektrik elektronik haric muhendisliklerin tam burslusuna yetiyor. ama o kadar puan alip bir de mat gibi bir bolumu bitirip formasyonla da ugrasmak istemem.
    tabi bir de maas faktoru var

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Para ilk faktörünüz olmamalı bence önce nerede mutlu olacağınıza karar vermeniz gerekli :)
    Ayrıca matematik biraz tutku işi, hocalarımın bir çoğu resmen alanlarına aşık gibi. Herbir teoremi ayrı bir heyecan ve keyifle anlatıyorlar desem yalan olmaz sanırım. Akademisyenlerin yaşam şartları da kötü değil bu arada.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Mühendislik okuyunca yine matematik ile oldukça fazla bir şekilde içli dışlı olacaksın. Sonuçta mühendislik fen bilimleri ve matematiğin uygulamalı versiyonu demek kabaca.
    Eğer ki akademik kariyer yapmak istiyorsan yine mühendislik okuyup, yüksek lisansını vb. matematik ile daha çok ilgili olan bir alanda yapabilirsin ve akademik hayatına istersen devam edersin. Bu ülkede maalesef pozitif bilimlere verilen değer çok yetersiz. Gerçi mühendisliğe verilen değer de ortada. Ama mühendislik okursan biraz daha alan olarak geniş imkanlara sahip olabilirsin. Ama gerçekten matematiği seviyorsan, okumalısın. Çünkü mesleğini gerçekten seven zamanı gelince istediği maaşıda alır istediği konuma da ulaşır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ASKERİ LİSEDE ÖĞRENCİ OLMAK
    11 yıl önce açıldı
    Devlette mühendis olmak
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.