Şimdi Ara

Akademiklink'in yanlış yönlendirme yapması (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
2
Favori
6.024
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
39 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • ikigai kullanıcısına yanıt
    Adamın kim olduğunun bir önemi yok. Yazısı resmi değil. Doğramacı düşmanlığıyla yazılmış bir yazı bunu adamı biraz inceledikten sonra anlayabilirsiniz. Mesela yazıda geçen, adamın çocukluğunda doğramacının ona yanlış teşhis yaptığı hakkında bir kanıtınız var mı?

    Ben size birçok önemli insanın birçok önemli insan hakkında asılsız onlarca sözünden örnek verebilirim ama bunların gerçek olduğu veya sadece çamur atma işi olduğu anlaşılamaz. Bu yüzden bunlar üzerine konuşmak gereksizdir.

    Evet intihali var. Fakat cv sinin yanın da gerçekten komik bir argüman eğerki takıldığımız akademik başarısıysa. adam dünyada ilk ne kurulmuşsa öncülük etmiş zamanında, uluslararası anlamda prestijli biri. Cv sini tekrar atmayacağım üstten bakın "NESNEL RESMİ VERİLER" 'e adam hakkında.

    Üniversitelerin kötü olmasının suçlusunu bu mantıkla herkese bağlayabilirsiniz. (Atatürke, sabahattin ali'ye, abdulhamit'e, 2. Mehmet'e, cengiz hana hatta ilk insana..) Ama bu gerçeği yansıtmayacaktır çünkü dünyada büyük sonuçların sebebi bir kişi olmaz, genelde bir topluluk hatta yüksek ihtimalle bir toplum olur.

    Bir kişiyi romantize edip 'kötü insan' veya 'mükemmel insan' olarak tanımlamanızı önermem hayatta iyiler ve kötüler yoktur. Bu adama ne Hitler damgası ne de Atatürk damgası vurmaya gerek yok.

    Doğramacı dünya tarihinde önemli bir insandır ve önemli insanların yaptığı doğrular, hatalar bir değil belki de milyon kişiyi etkileyebilir.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • ElFerrari kullanıcısına yanıt
    Videolarını izlersen Boğaziçi'ni ve Bilkent'i gömdüğünü görebilirsin bu okulların önüne odtü itü yü koymayı tembihliyor genelde :)

    Ama adamı sevmediğimden değil adam iyi biri esasında, torpil videoları çok önemli mesela fakat bilmediği konularda fazla iddialı konuşan biri özellikle yazılım ve tıp alanında. (Bütün sektörü biliyormuşçasına canlı yayınlarda millete x üni uçak değil, y üni endüstriyeltasarım yaz falan diye akıl veriyor ki bu çok yanlış. Gerçi dh den herhangi biri gibi davranıyor. Fakat insanlar diğer videolarından dolayı bu adama fazla güveniyorlar ki adamın kötü niyeti yok sadece bilmiyor :))

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • D0MEST0S kullanıcısına yanıt
    DH bile istatistik yazınca yazılımcı olunmayacağını öğrendi

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Asd987123 A kullanıcısına yanıt
    Nası ya ?
    benim bildiğim gizli yazılım bölümü o

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • scientia kullanıcısına yanıt
    Neresiymiş orası? Uzman halimle tekrar tusa girip asistan olasım geldi:)

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • polinomfonksiyonogullari kullanıcısına yanıt
    Para için girişimcilik yapılır. Hangi alana ilgin varsa o alandan.

    Yada yok ben maaşlı çalışacağım dersen yine neredeyse her meslekte para kazanılabilir. Senin ne kadar çaba harcadığına bağlı olarak. Dil, tecrübe, bilgi vs. İyi şirketlerde çalışma yurtdışı vs. Oturarak para diye bir şey yok. O sadece belli sayılı kişilerde olur. Baba parası vs.

    Para için bir şey yazmaya gelince. Bence yazılmaz. Günümüzde insanlar her şeyi paraya endeksliyor. Evet bir sınıra kadar öyle. Ama kazanç bir miktarı geçtikten sonra tamamen kişinin bakış açısıyla ilgili.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • bu adam yavaş yavaş üniversite mri koçu oluyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thanyks22yd -- 2 Ağustos 2023; 1:49:39 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • fozdemir kullanıcısına yanıt

    Cerrahpaşa'da.

  • Asd987123 A kullanıcısına yanıt

    İstatistiği yazan kişiler ile alakalı aslında.


    Dünyanın en iyi yazılımcıları istatistik, matematik ve fizikçilerden çıkar aslnda.


    Not:Bilg Müh mezunuyum. Yazılımcıyım.

  • D0MEST0S kullanıcısına yanıt

    dostum ben de sabancıda tam burslu okuyorum ve fakat her seferinde şirketlerin gözünde iyi bir konumda olmak için ya da bir ortamda vay züppe denmemesi için ama burslu sözünü kullanmak zorunda olmasam daha iyi hissederdim açıkçası. zaten cümleyi cımbızlamışsın sonrasında diyor ki "odtü yerine bilkenti seçsen de pişman olmazsın koç bilkent ve sabancı seni pişman etmeyecek okullar". adam ufak bir teferruattan bahsetmiş zaten bu sıralamalardaki top5 okulun arasındaki farklar hep teferruat. bu kadar agresif bir tavır sergilediğine göre sende gizli kalmış bir şeyler olabilir hocam.

  • doğramacı, hacettepe ve bilkentin arazilerini odtüden aşırmıştır ama bu iki üniversiteti kurması bile bütün günahlarını örter

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • git sanayide çalış böyle şeyleri okuyacak libareller düşünsün


    not sanayide işçiyim

  • polinomfonksiyonogullari kullanıcısına yanıt

    Şu sağlığı hafife almayın. İnşallah bir gün çevrende sağlık sorunu yaşayıp da işini düzgün yapan doktor bulmakta zorlanan biri olmaz. O zaman anlarsın.


    Gevşek gevşek para için tıp yazmayın.


    Bak mesela para istiyorsan pilotluk var. Uçak mühendisliği var, birçok mühendislik var. Mimarlık var. Dili var, var da var.


    Ama rica ediyorum gençler para için zorla tıp okumayın. İnsanın canı acımadan tıpın, doktorluğun önemi anlaşılmıyor. Can bu yahu can. Gönülden bu işe razı olan seçsin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fulton -- 3 Ağustos 2023; 7:15:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fulton F kullanıcısına yanıt

    Bence herkes işini düzgün yapmalı. Bir mimar daha fonksiyonel proje çizebilecekken saçma sapan kullanışsız proje çizdiğinde yine insanın duygusal anlamda canı yanar. Veya mühendis kötü bir tasarım yaptığında yine insan hayatını tehdit edecek bir nedene sebebiyet verebilir.

    Her meslekte işini düzgün yapmak kadar doğru iletişim kurmak da önemlidir. Ama hizmet sektöründe (örneğin garsonluk, satış danışmanlığı vs) daha da önemlidir. Tıp da insanın sağlığına hizmet olduğu için o da bir hizmettir bence.

    Tıp kesinlikle analitik zekadan daha çok iletişim ve ikna becerisi gerektirir. O yüzden bu bölümü yazacak kişilerin bence direkt insana hizmet ettiğini unutmadan kibire kapılmadan anlaşılır ve yapıcı ilişkiler kurabileceğinden emin olması gerekir. Yetkinlik veya adapte olma uzun eğitim süreciyle öğretilir ama yukarıda saydıklarımın bir eğitiminin alındığını düşünmüyorum tıp eğitiminde.

    İnsana hizmet fikri ve insanı önemsemek dediğiniz gibi gönül rızasıyla olur. Ama bu gönül rızasının gönül rahatlığıyla sürdülebilmesi için herkese olduğu gibi eğitimine ve yaptığı işe göre hakketiğini vermek esastır. Kısacasa hak edilenler gönül rızası adı altında gasp edilmemelidir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • adamın bizden daha fazla üniversite gezdiği, oradaki insanlarla muhatap olduğu kesin

  • 1u2i3o4 1 kullanıcısına yanıt

    Doktorların hak ettiğini alamadığı konusunda ben de zaten aynı fikirdeyim de konumuz tam bu değil.


    Dediğinize kısmen katılmıyorum, sizin mantığınızla gidersek en basit mesleğin bile insanın canına dolaylı yoldan etkisi vardır. Ama tıp dışında saydığınız o birçok alanda bunun sıralı bir kontrol, denetim mekanizması vardır. Doktorda ise eninde sonunda onun ellerine emanetsiniz. Ameliyatları düşünün, özel hastaneleri bilhassa. Doktor o an hata yapsa hastanın hayatı kararsa kim bilecek, bilse de ne yapabilecek? Veya yanlış teşhis koysa doktor olmayan hasta ne bilecek?


    Bugün diş hekimine gittiğinizde mesela, basit bir dolgu işlemi için bile size sorumluluk reddi için kağıt imzalatıyorlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.