Şimdi Ara

Mezun Senesi Yapılan Yan Aktiviteler Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
21
Favori
3.765
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar selam, mezun senesinde gelişerek satranç oynamak düzenli spor yapmak ilişkiniz olması gibi durumlardan ve sınav hazırlığını nasıl etkilediğinden bahsedeceğim. Umarım bir yandan kendimi geliştirir bir yandan sınava hazırlanırım diye düşünerek mezuna kalanların yaşayacakları konusunda biraz aydınlatabilirim.

Son zamanlarda satranç oyuncusunun yks’de derece yapması üzerine artan, satranç oyuncusu=üstün zeka+derece garantiliği söylemlerine netlik getirmek istiyorum.

Şu an turnuvalarda başarı sağladığını gördüğünüz kişilerin büyük bir kısmı küçük yaştan beri bu dili öğrenerek büyüyor, bu doğuştan gelen zekanın üzerine çalışarak ilerlenebilen bir spor. Zeka buz dağının görünen kısmıysa görünmeyen kısmı kesinlikle çalışmadır, küçük yaşlardan beri.

Yani küçük yaşta çalışma becerisi kazandırması, verdiği özgüven, öğrenme konusunda kendisine olan inancı vs. ortalamanın çok üstü seviyelerde oluyor böyle kişilerin. Bu başarıdaki en büyük etken bence.

Satranç oynayın evet, bilmiyorsanız öğrenin biliyorsanız en azından açılış hamlelerini terimleri öğrenebileceğiniz temel (basic) kitaplar okuyun. Problem sorusu çözmekten sıkılıyorsanız satrançta gelişmek iyi bir seçim olabilir ama beklentiniz büyük olmasın 6-7 aydır sadece taşları temel hamleleri bilme seviyesinden çok da ileri seviyelere gelemedim. Düşünme şekli olarak, felsefi olarak katkısı büyük oldu o taşlara bakıp hayal kurmak büyük bir keyif. Lichess sayfamdan geldiğim son seviyeye istatistiklerime bakabilirsiniz. ( dün gece kendimi sınamak için açıp seri seri bullet oynadığım bir hesap)
    lichess.org
    JagVanner (1728)
    https://lichess.org/@/jagvanner
    (bullet 1998 Elo rank:5358)
    Vezir fedası yaparak kazandığım bir maç
    lichess.org
    Bullet Chess • JagVanner vs one_trick_pony
    https://lichess.org/4sDRNlWy#53

Gelelim spora,
    Ben lise hayatımı göbekli geçirdim, ne kadar tiksinç rezil bir şey olduğunu görmezden geldiğim için rahatsız da değildim. Bir şey söyleyeyim mi? Hayatımdaki sorunların %80 ni kilodandı. Bunu kilo verince anlıyorsunuz. Günlük ritminiz düşünme şekliniz iradeniz kafa yapınız bahaneleriniz doğrularınız yalanlarınız ilişkileriniz her bir şeyinizi bu belirliyor hayatta. Özgüveninizi dolayısıyla can damarınızı tıkıyor, zamanla da kalp damalarınızı tıkıyor bu rezillik.

Sigaradan da kötü alkolden de kötü ve evet cahillikten bile kötü bir bok bu. Kilo verin abi, her şeyi yapın ama kilo verin. Vücudunuzu biçimlendirin, sevin sevişin kendinizle özgüven toplayın. O göbeği parçalayın. Aynaya yukarıdan bakın, göbeğinizin gıdınızın nasıl vücut hatlarınızı kapattığını görün.
    Tiksinin kendinizden gerekirse kilo verene kadar
    ama o yağları eritin abi. Yağlı değilseniz bile düzenli yapılan spor günlük rutin, sağlık, özgüven alanlarında kesinlikle iyi gelecektir.

İlişki hayatı,
    Dram senaryoları romantizm ergen evlilik hayalleri bağlılıklar ve psikolojik sorunu olan deli kız/erkek arkadaş zorlukları.

Türkiye’de yetiştirilme şekli ve toplum baskısı durumlarını biliyoruz, bunun örneklerini en beklenmedik ailelerin çocuklarında görmek bile mümkün. Bu yüzden duygusallığı hayat arkadaşı aramayı bırakın. Buyrun forum var buradakilerden daha iyi dert ortağı hayat arkadaşı bulamazsınız gerçek hayatta böyle bağlar aramayı kesin

Beklentiniz olmasın bazen 2 hafta sürer bazen 2 ay sürer, yeter ki insan bağımlılığına dönüşüp hayatınızı işgal etmesin. Bir şeyler katın karşınızdakine, çok sevmeyin de biraz sevin önem gösterin. Sokak kedisine sevgi göstermek gibi. Bunu aşağılama olarak görmenizi istemem bu arada, kısa süreli ama tatlı bir ilişki olsun demeye çalışıyorum.

Hayat yalnız mutsuz ve asosyal çekilmiyor , sizin kafanızda olmayan insanlar frekansınızı bozuyor ve istemediğiniz gibi davranmak yoruyor biliyorum ama iletişim kurmayı öğrendikçe bu sorunun üzerine gidebilirsiniz. Birilerinin hayatınıza girmesine engel olmayın, insan sevgisi ve iletişim konusunda çok şey katacaktır. (Birini oldurmak için de çabalamayın)

Sevdiğim bir söz var bunu yeni nesili gömdüğüm konuda da söylemiştim, istediğiniz şey direttiğiniz yerden beklediğiniz zamanda gelmeyebilir boş yere yormayın kendinizi kaynak değiştirin refleksif olun.

Bu yıl birkaç kişi tanıdım, çok güzel insanlar hepsi mezun senemi tatlı hale getirdiler hayatımdaki bazı zorlukları çekilir kıldılar. Hala kalbimde yerleri vardır iyi ki tanımışım onları, siz de böyle kişilerle tanışma şansınızı duvarlar örüp yok etmeyin, rahat olun.

Günde 8saat+ ders çalıştığım oluyordu, sonra bunalıp 2 hafta çalışmıyordum, yüksek sıralamalardaki arkadaşlarımdan öğrendiğim kadarıyla günde maks4 saat maksimum verimle çalışmak en iyi çalışma şekli.

Ben durup durup arada hırslanıyor muhtemelen o ilk 100 deki abilerin o sürede yapmadığı şeyleri yapıyordum ama gelin görün ki bir anlamı yok kendimi kandırıyormuşum zor integral soruları çözüp, en önemlisi sistemi anlamak değil mi?

Kitap okumak,
    Okuyun ama zihninizi yoran değil rahatlatan hafif öyküler okuyun derim. Masal masal içinde, Momo gibi zorlarsanız derin anlamlar da çıkabilen çocuk kitapları güzel bir etki yaratıyor. Yok kesmez derseniz bu yıl okuduklarım;

Sapiens (Yuval Noah)
    Kökenler (Jim Baggot)
    Felsefenin Kısa Tarihi (Nigel Warburton)
    Trump portakalanın zengin olma kitabı (eğlence için)
    Great Expectations (Charles Dickens) (İngilizce oku)
    Ahmet Ümit’in
    İstanbul Hatırası(3. okuyuşum çok severim sonundaki italik yazılarda beni düşünün)
    Elveda Güzel Vatanım, Beyoğlu Rapsodisi
    Neandartellerin 3 te 1’i .

Bu kadar okuyabildim geçen yıl. Aralıktan sonra okuma sıklığım azalmaya başladı Şubat sonunda tamamen bitmişti kitap okumalarım.

Dışarıda keşfedilmesi gereken çok fazla gerçek var, ömrümüz yetmez bir ömür daha verilse yine yetmez
    okuduğunuz her nitelikli kitapta birilerinin ömründen materyaller alıyorsunuz. Kitap okuma konusunda ahkam kesmek niyetinde değilim, yüzlerce binlece kitap okusam da yine biliyorum ki içimdeki boşluğu kapatacak hiçbir şey öğrenemeyeceğim. Okuduklarınızın
    %20 sini anlayın isterseniz, isterseniz üzerine siz bir şeyler katın kitabın her durumda kazanıyorsunuz. O yüzden okumayı kesmeyin.

İyi çalışmalar.

+Edit: Forum Hesabım ve Amacım Hakkında

Söylemek istediklerimi söyleyip forumdan uzaklaşacağım, birileri yararlı bulup ara ara uplasa ya da başarabildiysem bıraktığım materyalleri alıp çevresine dağıtabilse benim için yeterli başka bir beklentim yok.

Bundan sonra değinmek istediğim konular;
    1.Mezun senesi dershane dışarıdan yardım
    2. 27k dan 21k ya çekip nasıl yerimde saydığım, ölüsü 5-6k olan netler yapıp sınavda nasıl 21k ya düştüğüm
    3.Bilinçsiz çevrenin boş yorumları ve sınav konusunu daha karmaşık hale getiren çıkarcı kişi ve kuruluşlar
    4. Motivasyon zırvalıkları. Kafanızı rahatlatma ve amaca odaklanma yolları
    5. Sistemde kendime nasıl yer bulurum lisedeki açığımı nasıl kapatırım sorularına cevap
    6. Konu linklerimi bir arada paylaşıp arşiv olarak bırakacak vedalaşacak ve Jagvanner’i 2019yks ye kadar çizeceğim.

Bunlar çevrede saptadığım başlıca sorunlardan doğan başlıklar hepsine dilim döndüğünce araştırma ve tecrübelere dayanarak açıklama getirmeye çalışıyorum

Tavsiye ve isteğiniz varsa lütfen belirtin,
    2-3 güne tüm konuları derleyip ayrılmış olurum

Bu konumda hiç tanışmadığım İsveç’te mezuna kalan ruh eşime selam gönderiyorum, orada mezuna kalma yoksa bile bir yolunu bulup kalmıştır o çünkü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C9C04F1B8 -- 5 Ağustos 2018; 14:35:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yararlı konu

• ocak ayında bisiklet aldım. ormanda sürdüm. dizi film yoktu. akşamları ders çalıştıktan sonra survivor izliyordum. sonra bıraktım zaten. hesabı dayımdan aldım. bir iki hafta da bir arkadaşım ile dışarı çıkıyordum. instagram falan kapalıydı. bu şekilde geçti.
    kitap okuyarak bir de.
  • alqeren kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler birilerinin okuyup yararlı bulması iyi hissettiriyor daha fazla kişiye ulaşır umarım.

Diğer konularımın içi boştu biraz, forumdan ayrılmadan önce bunun gibi birkaç tane daha yararlı olacak düşüncelerimi paylaşmayı planlıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C9C04F1B8 -- 5 Ağustos 2018; 1:51:7 >
  • 3.madde acil gelmeli bekliyorum.

• Gelince haberdar ederim sizi

• Up

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sırf kilo mevzusu bile okunmaya değer kılıyor. Yaşayan ve yaşamış olanlar anlar sadece :)

• aidenholmes19 A kullanıcısına yanıt
    En kötü hastalıklardan biri, çünkü siz normal gibi gördüğünüzde çevre kırma incitme korkusu yüzünden eleştirmekten çekiniyor. Ya da geyik muhabbeti açıp kilo mu aldın kilo mu verdin diye kafa şişiriyorlar.

Öyle rezil bir şekilde yaşayıp gidiyorsunuz çok kötü gerçekten, içinize attığınız bir ton dert melankolik hal ve kaçınılmaz depresyon da cabası...

Benim lise hayatımı mahvetmişti şimdi karşılaştığım insanlar tanıyamıyor görünüşten çok tavırlarına anlam veremiyorum diyorlar

Öyle olmasanız bile biriyle karşılaştığınızda direkt loser asosyal ya da inek imajı çiziyorsunuz o kadar zor ki bu önyargıların altında sağlam kalmak sohbet etme şansı bulana kadar losersınız sonrası size ait

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C9C04F1B8 -- 5 Ağustos 2018; 13:49:55 >

• Hocam gitmenize üzüldüm forumda öyle çok konuşup yorum yapmam ama yazılanları sessiz sakin okurdum ama nicke bakmadan okurdum önce sonra mantıklı gelen nickelere bakardım ve karşımda jag vanner olurdu şaşırırdım gene jag vannermiş falan olurdum hocam gördüğüm kadarıyla 21kyı beğenmemişsiniz ama ben sizi tebrik ediyorum yazılarınızdan bile kültür akıyor kendinizi bir senede çok geliştirmişsiniz belli ki inşallah ben de mezun senemde kendimi hem geliştirip hem de iyi bir sonuç alabilirim benim sormak istediğim maddeler ise özellikle 1 ve 2 olacak en çok merak ettiklerim bu ikisi yoksa hepsini isterdim ha bir de nereleri yazacaksınız hocam ben 21k yapsam bu sene mezuna kalmayı düşünmezdim o yüzden üzmeyin kendinizi yolunuz açık olsun gerçekten de faydalı konu

• Atanamayan Dr. Strange kullanıcısına yanıt
    kaçtan kaça çektin

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam teşekkür ederim cevabınız için; 1,2 maddeleri anlattığım konuyu açarken bildirim gelecek size.

21k sıralama da olsa 5k sıralama da olsa sınav için ortaya konulan bir çalışma süreci ve birikim söz konusu. Yani 5k daki adam da memnun olmayabilir, çünkü: sınavda dönem boyu verdiğinizden daha azını almaya mahkumsunuz maalesef, 1. için bile geçerli bir durum bu belki de

Ben buna ayrıntısıyla değindiğimde konudan haberiniz olacak dediğim gibi.

Yine de geçmişe takılmamak adına güzel bakmaya çalışıyorum yaptığım sonuca teselli ödülü gibi biraz.

Bölüm yazma konusunda ise bence bu sıralamaya harika bölümler var gönlümde belli bir okul ve bölüm olmasa çalışmalarımı orası için yapmamış olsam tercih yapardım, bana kalırsa ilk 40k da bölüm yazıp niteliksiz bir okulda bulunma şansı

çok düşük bundan sonraki aşamada hedefiniz için sınırları zorlamaya başlıyorsunuz.

• bekirtopcu99 B kullanıcısına yanıt
    150 binden 165 bine gerizekalıyım ben benden tavsiye isteme hocam

• Eline sağlık. Takip.

• UP faydalı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RowenaRed -- 5 Ağustos 2018; 19:25:58 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Atanamayan Dr. Strange kullanıcısına yanıt
    Sadece başarısız olmuşsun dostum, hayatta hep başarılı olsak yaşamanın bir anlamı kalmazdı değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aidenholmes19 -- 5 Ağustos 2018; 20:33:41 >
  • Hafif kitaplar okuyun diyor okuduğu kitaplara bak

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.