Şimdi Ara

Ak partili arkadaşlara bir sorum var. Neden evet? (49. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
1.198
Cevap
5
Favori
45.122
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
29 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: gauss_34

sizin derdiniz bi daha darbeyle de olsa iktidar yüzü göremeyecek olmanız.

geçmiş olsun.

en az %60 evet.

çıldırın.

Neden cahil deniyor, işte bu arkadaş en büyük örneği. Bilgili konuşanlarınıza somut şeyler gösterenlerinize eywallah diyoruz. Ama bunun gibi nefesi pis, karakteri pis cahil adamlar yüzünden evet deyip neden evet diyeceğini güzelce açıklayan arkadaşlarda cahil damgası yiyor. Aklıyla düşünüp karar verene eyvallah, ama bunun gibi ortamı kışkırtmaya gelen , provoke eden tipler bozuyor ortamı. Kimse düzgün konuşamıyor.
  • gauss_34 kullanıcısına yanıt
  • وَإِن تَدْعُوهُمْ إِلَى الْهُدَى لاَ يَسْمَعُواْ وَتَرَاهُمْ يَنظُرُونَ إِلَيْكَ وَهُمْ لاَ يُبْصِرُونَ ﴿١٩٨﴾
    Ve in ted’ûhum ilel ilâl hudâ lâ yesme’û, ve terâhum yenzurûne ileyke ve hum lâ yubsırûn(yubsırûne).

"Eğer onları, doğru yola çağırırsanız işitmezler. Sen onların sana baktıklarını görürsün, hâlbuki onlar görmezler"

sizden bahsediyor.
  • quote:

anlatıyorum da noluyor. at gözlüğü takmış sizler, fikrinizi mi değiştireceksiniz.

siz bizim derdimizi anlamazsınız. bizim derdimiz devletin devamlılığı.

gezi ruhlu sizler bizi anlayamazsınız.

kalbinde putu taşıyanlar, kalbinde ALLAH olanı anlayamaz.

Sen hele bir anlat bakalım belki anlarız.
  • mehmettr06 M kullanıcısına yanıt
    bunu paylaşırken hiç utanmadın mı. yazarını da mı göremedin.

sonra neden bize cahil diyosun diyorlar.
  • Kernel Panic kullanıcısına yanıt
    yazdıklarımı bi daha okuyunuz, belliki okumadınız.
  • 1) Tek adamın sosyal ve ekonomik yasalarda (örneğin işçi, memur hakları) işlerinde sadece bir kararnameyle yasaları alaşağı etmesini istemiyorum, zira 550(600) milletvekili yasa çıkarsın diye geliyor oraya,

2)Tek adamın 550(600) vekilin oluşturamadığı bütçeyi hiçbir uzmanlığı olmadığı haldr yekten oluşturma hakkına sahip olmasını istemiyorum,

3)Tek adamın devletin işleyişiyle ilgili tüm kararlara vakıf olmasını istemiyorum, örneğin istediği yeri vilayet yapması, federasyon kurabilmesi gibi,

4) Tek adamın yerine yedeklik edicek yardımcılarını da kendisinin atamasını istemiyorum,

5) Tek adamın bakanlarının dahi atamayla gelecek olmasına hayret ediyorum, hatta bakanlarının sayısının limitinin sonsuza ıraksamasını düşününce hayret ediyorum,

6)Tek adamın seçtiği cb yardımcılarının ve bakanlarının hiçbir kurum tarafından denetlenemeyecek olmasına oha diyorum,

7)Tek adamın mecliste soru sorulmasını bile engelleyecek olmasına yuh artık diyorum,

8)Tek adamın ölümsüzlük hariç tüm tanrı yetkilerini almasına çüş diyorum

9)HAYIR diyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: mehmettr06

Onlar oy kullanamıyor cahil kardeş ysk kanunu öğren ondan sonra gel

Onların oy kullanmadığını biliyoruz alim kardeş. Hayır cephesini desteklediğini söylüyoruz sen buradan bunu anlayamadıysan ne diyeyim sana.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Discursive

quote:

Orijinalden alıntı: Treth

Konudaki üyelerin hepsi muhalif.

Adam AKP li Arkadaşlar demiş. Bütün muhalifler zıplamış. Kime sorsak AKP ye oy vermiyorum diyor ama AKP %49 oy alıyor buradan yola çıkarak bu muhalif üyelerin hepsinin gizli AKP seçmeni olduğu sonucuna ulaşabiliriz.

İnternet kullanmayı, doğru bilgiye ulaşmayı bilen AKP'li sayısı oldukça az. Zaten çoğunlukla cehaletten beslenen bir oluşum. İnternet kullanmayı bilen seçmenler ise anca Facebook'ta sayfalara yorum atıyor.

Çok doğru söylemişsin, Bu durum , anketlerde de, AKP'nin teamül yoklamalarında da geçen bir tespittir. Evet AKP'li seçmen tabanının birçoğu internet bilmiyor, hiçbiri gazete okumuyor, ( okuyanların birçoğu da arka sayfadan başlıyor yani spordan ), Hatta trol topluluğu bile bana göre çok cahil, Ülkerin reklamından, İngiliz büyükelçinin lale resmi çekip Bahar geldi demesinden bile darbe yorumu çıkarabiliyorlar. Bazı hatalarını aklım almıyor. Sürekli birilerine fetöcü deniyor ancak Ohal olmasına rağmen, gözaltına bile alınamıyor.

annem Babam Koyu Akp'ci, Diyorum neyi oyluyorsunuz bilmiyorlar. Diyorum sadece A haber izlemeyin bakın çok muhalife gitmeyin haberleri birazda CNN'den izleyin diyorum onlar kafir diyorlar. En yakınımızın bile bu kadar cahil olduğu bir toplumda neyi nasıl anlatacağız. Bu 18 maddeyi okuyan ve evet diyen kaç seçmen tanıyorsunuz? ( hayır diyenlerde de durum farklı değil )

Ben de Recep Tayyip Erdoğanı seven biriyim ve bu partiye de oy vermiş biriyim. Ancak hepimiz aynı gemideyiz. Eleştiriler kişileri Doğruya götürür. Akp'li biri olarak bu anayasa da 2 maddede itirazım var. birde kampanyanın abartısına itirazım var.
    -18 yaşında milletvekili seçilecek çocuk neden askerden tecilli değil de MUAF!!! 18 yaşında kimlerin çocuğu milletvekili adayı olabilecek hepimiz biliyoruz.

-Yargı bir gün herkese lazım olacak İmam hatipliyim 28 Şubatı iyi bilirim. Reis'den sonra bu milletin başına hiç istemediğimiz biri gelirse ve bu yargıyı, atamaları istemediğimiz şekliyle yaparsa ne olacak???

2010 yetmez ama Evet referandumunda ben evet verdim, Yargıyı, Fetö ele geçirdi sonrası Ergenekon, Balyoz derken 28 Şubatın mimarlarından intikam alındı. Başlarda hoşuma gitti (yalan değil) ancak vicdan sahibi bir Müslüman intikamla hareket etmemeliydi, edildi. Sonra itiraz ettim. İmam hatipli olan benim için bile sen de ergenekoncusun dediler. Liyakata uymayan askerler Meclisi bombalayarak sonuçlarını !5 temmuz akşamında gördük, Çengelköyde ki Şehitterin et parçalarına hala hafızamda.

Birde itirazım bunca evet kampanyası hangi bütçe ile karşılanıyor. Eğer devletin kasası ise En az %40 hayır diyen bir topluluğun hakkı gasp edilmiyor mu? bu haklar nasıl ödenecektir.?

Bu paket için görüşüm hala kararsızım. hakkımızda hayırlısı ne ise o olsun diyorum. Sonuçta biz neye layıksak öyle yönetiliriz. Allah milletimizi Devletimizi ve bir tutsun ve korusun.

• Atatürk bu sistemi getirirken bence Türk milletinin hep kenetlenecegini düşündüğü ve farklı görüşlerin bir araya gelebileceğini düşündüğü için getirdi.Biz Atatürk öldüğünden beri bi kere bile kenetlenebilen bi toplum olamadik buda sistemi hep sekmeye uğrattı bugün bu sistemi uygulayamayanlar olarak sistemi degistirmemiz gerektiğine inandığım için evet verecegim.Hicbir alıntıya cevap verilmicektir. iyi günler

• quote:

وَإِن تَدْعُوهُمْ إِلَى الْهُدَى لاَ يَسْمَعُواْ وَتَرَاهُمْ يَنظُرُونَ إِلَيْكَ وَهُمْ لاَ يُبْصِرُونَ ﴿١٩٨﴾
    Ve in ted’ûhum ilel ilâl hudâ lâ yesme’û, ve terâhum yenzurûne ileyke ve hum lâ yubsırûn(yubsırûne).

"Eğer onları, doğru yola çağırırsanız işitmezler. Sen onların sana baktıklarını görürsün, hâlbuki onlar görmezler"

sizden bahsediyor.

Biz ALLAH'a inanır Hz Muhammed (s.a.v) yolundan gideriz, Sizin gibi kimseyi yeni peygamber dinin yeni koruyucusu ilan edip dinden çıkmayız. Osmanlıyıda severiz, Atatürk'üde severiz. Bizi dinsizlikle damgalayanlar keşke, Kuran-ı kerim'i açıp iftiranın, günah almanın anlamını bilseler. Hadi yol al.
  • http://anayasadegisikligi.barobirlik.org.tr/Anayasa_Degisikligi.aspx

Madde 87 , madde 98 , ozellikle madde 104 , madde 105de yargilanmanin zorlasmasi durumu , madde 146 cumhurbaskani yargi atama durumu , madde 159 da " Ülke'nin en yüksek yargısal atama kurulunun üyeleri, neredeyse tümüyle "İktidar Partisi Genel Başkanı" tarafından belirlenmiş ve atanmış olacaktır. " gibi anlam cikiyor. , madde 8 "Yürütme yetkisi ve görevi, Cumhurbaşkanı tarafından, Anayasaya ve kanunlara uygun olarak kullanılır ve yerine getirilir ." Eskiden bakanlar kurulu da dahildi artik yok . Madde 73te bakanlar kurulundan cikip cumhurbaskanina vergi yukumlulukleri hakkinda guc veriliyor. Gorus bildirilemiyor. Madde 88e lutfe bakin. Kanun tasari gorusmesi meclisten cikiyor. Madde 108e bakin. Ozellikle maddenin son iki paragrafinda eski ile arasindaki farka. Madde 117de bakanlar kurulu tarafindan cumhurbaskani onayi ile genelkurmay baskani atanirdi artik sadece cumhurbaskani atiyor. Bakanlar kurulu etkisi azaliyor. Madde 188 de ilk degisen paragrafa bakin. Madde 124. Bu madde cok onemli. Bu madde baya degismis. Guc baska yerden baska yere direk geciyor. Madde 131de yök ile ilgili kararda bakanlar kurulu etkisi yine azaliyor. Madde 137de kanun tuzugu kaldirilip cumhurbaskani kararnamesi geciyor. Kanun etkisi azaliyor. Madde 148. Hepsini okuyun bence. Madde 151. Tehlikeli madde. Cumhurbaskani kararnamesine kalmis durum resmen. Madde 153. Yine cumhur kararnamesi etkisi artiriliyor. Madde 155 danistayin inceleme alani elinden aliniyor. Tuzuk tasarilarini incrlemek maddesi kaldiriliyor. Madde 167. Tekrardan cumhurbaskani gucu artiyor bakanlar kurulu etkisi azaliyor.

Buyur hocam. Alin size maddeleri yazdim .. yine inceleyin. Ben okudum gordugunuz gibi. Sorunlu yerleri soyledim size..daha fazla var aslinda da siz yine gozden gecirin. Tarafsiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ` quaD. -- 11 Nisan 2017; 12:0:24 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: yiğido__58

Ulan ey aklı fazlaca çalışan arkadaşım. Tayyip te biliyor zaten Tayyip olmadığında akparti olmaz ülke eski günlerine geri döner. İşte bu yüzden bu sistemi getiriyor.

Yahu daha kötü işte.

tayyip olmadan ne akp nede islamcı tayfa tek başına iktidar olacak oy çoğunluğu alacak bir parti kuramaz.

Parlamenter sistemde azınlık olarka var olma şansınızıda ortadan kaldırmış oluyorsunuz.

tayyip gittiğinde chp den başka nçıkarsa ne olacak ?

mağduruz diye ağlamaya devammı edeceksiniz ?
  • Ensar vakfı evet dediği için, bende evet diyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: gogolag90

1) Tek adamın sosyal ve ekonomik yasalarda (örneğin işçi, memur hakları) işlerinde sadece bir kararnameyle yasaları alaşağı etmesini istemiyorum, zira 550(600) milletvekili yasa çıkarsın diye geliyor oraya,

2)Tek adamın 550(600) vekilin oluşturamadığı bütçeyi hiçbir uzmanlığı olmadığı haldr yekten oluşturma hakkına sahip olmasını istemiyorum,

3)Tek adamın devletin işleyişiyle ilgili tüm kararlara vakıf olmasını istemiyorum, örneğin istediği yeri vilayet yapması, federasyon kurabilmesi gibi,

4) Tek adamın yerine yedeklik edicek yardımcılarını da kendisinin atamasını istemiyorum,

5) Tek adamın bakanlarının dahi atamayla gelecek olmasına hayret ediyorum, hatta bakanlarının sayısının limitinin sonsuza ıraksamasını düşününce hayret ediyorum,

6)Tek adamın seçtiği cb yardımcılarının ve bakanlarının hiçbir kurum tarafından denetlenemeyecek olmasına oha diyorum,

7)Tek adamın mecliste soru sorulmasını bile engelleyecek olmasına yuh artık diyorum,

8)Tek adamın ölümsüzlük hariç tüm tanrı yetkilerini almasına çüş diyorum

9)HAYIR diyorum.

Yazarı sıkı bir Atatürk hayrandır.

• kimseyi yeni peygamber ilan ettiğimiz yok. yazdıklarımı iyi okursanız bunu göreceksiniz.
    halifelik kutsal bi makam. bunun kaldırılması da biliniz ki islam toplumuna ciddi zarar vermiştir. islam topluluğunu bir bayrak altında toplamaktır hilafet.

şimdi geçenlerde papanın arkasında bütün avrupa liderlerinin olduğu fotografa iyi bi bak. ne demek istediğimi anlayacağını umut ediyorum.
  • ben sadece zevk icin evet veriyorum
  • Akp li değilim. Ak partiye oy verdim ama bir parti fanatikliğim yok.

Katılmadığım şeyler olduğu gibi katıldığım şeyler de var.

Kısa kesecek olursak.

1 - Artık sürekli sürekli genel seçim ve cumhurbaşkanlığı seçimi için ayrı ayrı atraksiyon yaşamak. Seçim gerginliği sebebi ile bulanışıklaşan piyasalar yüzünden zengin kesim paraları cebe indirirken her seçimde ayrı ayrı reklam masraflarının benim bir tarafıma girmesini istemediğim için.

Evet diyorum

2 - Bir hükümet kurulamadı diye ülke ekonomisinin sallantıya girmesini. Sonuçsuz çıkan ilk oylamada En yüksek oy alan iki adayı yarıştırmak varken sıfırdan tekrar erken seçime gidilmesini defalarca loop a girilip sonunda azınlık hükümeti kurulmasını ve zamanında yediğimiz kazığı tekrar yemek istemediğim için Evet diyorum.

3 - Sanki bağımsız cumhurbaşkanı olabilirmiş gibi bağımsız aday diye yırtınılıp ahmet necdet sezer gibi bir kuklanın başa getirilip sözde bir cumhurbaşkanlığı olmasını istemediğim için evet diyorum. Anlamadım arkadaş adam partiden istifa etse ne etmese ne? Sanki istifa edince ilişiği kesiliyor. Kimse kimseyi yemesin şimdi.

4 - hızlıca alınması gereken kararların hızlıca alınması için. Evet diyorum.

5 - Cumhur başkanına bir şey olması halinde yerine önceden atanmış birinin gelip seçim yapılana kadar (45 gün) ülkenin krizde kalmaması için. Evet diyorum.

Gibi gibi diyebiliriz. Ayrıca tepki oyum da var tabi.

Öncelikle zaten gazetelerin hepsi yalancı. Vakti zamanında büyük bir iş adamının ağzından çıkan şu sözleri hiç unutmayacağım " gazeteciler kim ya. Onlar benim köpeğim. Veririm parasını ne istersem onu yazarlar. " Bu röpörtaj falan değik. Babam ile olan konuşmasıydı.

Şu an sözcü ve cumhuriyet gibi gazeteler hunharca yalan söylüyor. Tabiki iktidar yanlısı olanlar da iktidarı övüyor doğal olarak.

O yüzden yazılanlara bakmayın. Benim gibi düşünün ya da bana aykırı olun. Kararınız ne olursa olsun en azından kendiniz isteyerek evet ya da hayır diyin. Kulaktan duyma bilgiler ile değil.

Bu forumda bile "tecavüz yasası" diye başlık atıldı. Neymiş çocuklara tecavüz etmek seebest bırakılıyormuş. Facebook gibi sosyal platformlarda bu şekilde tanıtıldı ve gazeteler de bunu destekledi. Yahu arkadaş diyor ki resmi nikah kıyması koşulu ve makdülün kabulü koşulu ile.

13 yaşında resmi nikah mı olur? Olmaz. Eeee demekki siz bir tarafınızdan anlamışsınız. Yasa açık ve netti. Kadının 2 çocuğu var. 25 yaşına gelmiş. Kocası ona tecavüz etti diye içeride. 25 yaşında kadın "kocamı bırakın" diyor ama nafile.

Bu azınlık için çıkan. Sadece geçmiş suçları kapsayan bir yada idi. Ama şimdi sorsan herkes "tecavüz yasası" olarak

hatırlıyor.

Baş örtüsü.

Neymiş laiklik elden gidiyormuş.

Hatırlatırım laiklik devletin, halkın din ve vicdan özgürlüğünü koruması ve bu sebeple ayrımcı muamele görmemesi için vardır.

Peki sormak isterim. Tonlarca siyasi simge ike üniversiteye girilebiliyorken ( ben hiç bozkurt madalyonu var diye okula alınmayan duymadım siz ? ) neden başı örtülü diye birinci aşağılanıyor. Konuşması kesiliyor ve darp ediliyor?

Laiklik ilkesinin ülkemizdeki kurucusu Atatürk e bakın. Reis i cumhur olduktan 33 gün sonra şu yasayı çıkardı.

Resmi hafta tatilinin Pazar dan Cuma ya alınması.

(Sebep? Halkın çoğunluğunu oluşturan müslüman kesmin ibadetlerini gerçekleştirmelerinde sıkıntı yaşamaları.)

Hz Muhammed in doğum gününün resmi tatil ilan edilmesi.

(Sebep? Çoğunluk böyle istedi)

Yani o laiklik diye bayrak sallayanlar önce laiklik nedir onu öğrensin.

Ve kararımda haklı olduğumun kanıtı kendimce şu.

Burada bir hayır mitingi vardı. Ben de gittim baktım. Tek tek her birini inceledim. Aralarında bir tane gariban, burjuva kesimi değil de hakiki halktan biri olan tek kişi yok.

Hepsinde marka gözlükler. Binlerce liralık çantalar.

Şimdiye kadar bu millet hep hayır dedi. Değişime yeniliğe karşı çıktık. Sonuç diğer ülkelerden 50 yıl geri bırakıldık.

Biraz da Evet i deneyelim diye. Evet diyorum.

• büyüksün.
  • Hayır çıkarsa aynı kaldığımız yerden devam ama evet çıkarsa daha da güçleneceğiz inşaallah. Çoğunluk neyi istiyorsa ona uymak zorundayız. Eveleyip gevelemeye gerek yok. 50,01'i kim alırsa o dur kazanan. Bu 55 olur 60 olur daha da anlamlı olur. 16 nisan akşamı sonuçlardan sonra sevinç ya da üzüntülerinizi artık yazarsınız buraya.
  • 
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.