Şimdi Ara

AIRTIES RT 205 İLE İLGİLİ MESH AYARLARI ANLATILMIŞ FAKAT....

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
6.708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar google üzerinden RT205 ile ilgili ne kadar konu varsa hepsine baktım hatta airties ın kullanma kılavuzuna da aynı şekilde baktım fakat ya ben anlamıyorum yada atladığım bir nokta var.

    Şimdi Bağlanacak olan modemle ilgili bütün ayarlar anlatılmış fakat;

    Ana modem ile ilgili hiç bir anlatım yok bu konuda yardımcı olabilirmisiniz. Ana modem yapılaması gereken bir ayar varmıdır ?


    NOT : MODEMLERİMİZ İN ikisi de RT 205.



  • Ana modemde ile ap olarak kullanacagin modemde kablosuz kanal sifreleme (wep) ve sifre aynı olması gerekiyor bunları aynı yaptıgında mesh ten ap olarak kullanacagın modemini sececeksin hepsi bu kadar.

    ana modemde yapacagin islemler icin

    http://www.airties.com/_supportdocs/2/2/2_2_20120116163050.pdf

    Ap olarak kullanacagin modemde yapacagin islemler icin

    http://www.airties.com/_supportdocs/2/2/2_2_20120116163127.pdf

    linklerdeki yaptıgında bir sıkıntı olmayacaktir. kolay gelsin.




  • Peki geçte olsa da bir şey sormak istiyorum internet olan modem uzakta rt 205 modem şifresi yok, bendede rt 205 modem var mesh olarak ekliyorum ancak girmiyor internet olan modemde şifre olmadığı için girmiyor olabilirmi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aykutkk

    Peki geçte olsa da bir şey sormak istiyorum internet olan modem uzakta rt 205 modem şifresi yok, bendede rt 205 modem var mesh olarak ekliyorum ancak girmiyor internet olan modemde şifre olmadığı için girmiyor olabilirmi?

    Ben de geç de olsa cevap vereyim. İki modemin de ya aynı kablosuz WEP şifresi olacak ya da ikisinin de şifresi olmayacak. İkisi de şifresiz kablosuz kullanımda ise mesh kurulabilir. Püf nokta; iki modem arayüzünden de MESH ayarlarından modemleri birbirine tanıtmak. Sadece birinde değil iki modemi de birbirine tanıtmak gerekiyor. En son da hangi modem internete direkt bağlı ise (yani ana modemse) onun dhcp sunucusunu açık bırakıp diğer modeminkini kapatarak işlem bitiriliyor. Bu sayede internetle görünürde hiçbir bağlantısı olmayan modeme kablosuz veya kablolu bağlandığınızda otomatikman mesh'teki ana modeme de kablosuz bağlandığınız için internete erişim sağlayabiliyorsunuz. Yani MESH'in amacı range extender yaratmaktır. Google'dan range extender'lara bakarsanız onların da aynı işi yaptığını görebilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ematrix1 -- 28 Ağustos 2014; 3:37:12 >




  • 8yıl sonre bir soru neden web olmalı? wpa da neden olmuyor?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.