Şimdi Ara

Airties rt 102 modemde port açma sorunu lütfen yardım!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.582
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar benim modemin port yönlendirme sayfasında en az bir tane lan istemcisi tanımlı olmalıdır uyarısı çıkıyor. Resimde gösterdiğim gibi. Buralara ne yazmalıyız. Bu meseleyi internette ve forumlarda çok arattım hiçbir yerde cevap yok. rt 102 modemlerde port açmayı anlatan bir dolu sayfa buldum ama nedense onlarda böyle bir sayfa çıkmamış direk port ayarlamasına geçilmiş. Bunun çözümünü bilen var mı acaba. Teşekkürler

Airties rt 102 modemde port açma sorunu lütfen yardım!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yojimbo -- 1 Mart 2009; 18:47:16 >

• kullandığın bilgisayarın ip adresi ve mac adresi ile kayıt etmeyi denedin mi? başlat\çalıştır\cmd açılan siyah ekrana ip için ipconfig\enter mac adresi için "ipconfig /all" kombinasyonları ile bilgilere ulaş ve bu şekilde kaydet derim.
  • sağol ama istemci adına ne yazmalıyım? onları o şekilde bulup yazdım da işlemci adı nedir? nerden bulurum? boş bırakılmıyor ve kafana göre bir şeyde yazılmıyor. Başka önerin var mı? teşekkürler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: yojimbo

arkadaşlar benim modemin port yönlendirme sayfasında en az bir tane lan istemcisi tanımlı olmalıdır uyarısı çıkıyor. Resimde gösterdiğim gibi. Buralara ne yazmalıyız.

Merhaba,
    İlgili modemin kullanım kitabına bir gözattım. Ayrıca RT 205 modelini kullandım. 205 modelinde böyle bir ayarla karşılaşmadım.
    Resmin gönderdiğiniz sayfa NAT bölümünde PORT yönlendirme linkini tıkladığınız zaman gelen bir sayfa mı yoksa NAT'ı tıklayınca gelen bir sayfa mı? Veya port yönlendirmeye geçmek için şart koştuğu bir ayar mı?
  • nat bölümündeki port yönlendirmeye tıklayınca önce: "bu işlemin yapılabilmesi için en az bir tane lan istemci tanımlanmalıdır" diye bir uyarı çıkıyor ardından da bu sayfa açılıyor. Zaten aynı modemde port açmak konusunda bir çok forumda sitede arama yaptım oralardaki resimli anlatımların hiçbirisinde bu sayfa ve uyarı yok. Bak mesela burda bir anlatım var:

http://www.portacma.net/Modemler/AirTies/RT-102/RT-102.html?port1=3389&port2=3389&uyg1=RemoteD-TCP&uyg2=RemoteD-UDP&ipno=&prot1=TCP&prot2=UDP&markalar=airties&modem=http%3A%2F%2Fwww.portacma.net%2FModemler%2FAirTies%2FRT-102%2FRT-102.html

ama bunlar benim işime yaramıyor. Uzun süredir bu sorunun çözümünü bulamadım bildiğim tüm forumlarda da soruyorum. Lan istemcisi tanımlama nedir neden başka modemlerde bu yok bir türlü anlayabilmiş de değilim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yojimbo -- 2 Mart 2009; 21:34:58 >

• Benim kullandığım RT205 modelinde böyle bir olay yoktu.
    İsterseniz şunu deneyin: IP olarak PC'nin IP'sini yazın ki zaten port yönlendirmenin işlemesi için PC'nin sabit bir IP'si olmalı. MAC adresini girin. İstemci adı olarak PC'nin adını yazıp deneyin.
  • Biraz önce RT211'in kullanım kitabını okudum.
    22. sayfasında LAN istemcisi olayından bahsetmiş.
    Bilgisayarın MAC adresini, IP'sini ve Bilgisayar adını giriyorsunuz.
    Ekleme sonrası ilgili IP'yi rezerv edebliyorsunuz. Aynı bilgisayar otomatik IP alsa da hep aynı IP'yi veriyor bu sayede.
    Ondan sonra port yönlendirebilirsiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • dostum belki inanmayacaksın ama bir açtım çözülmüş problem. Ben geçen seneden beri bunun cevabını bulamamıştım. Senin söylediğin yöntemi zaten denemiştim dün. Olmamıştı. Ben istemci adı acaba pc adımı diye yazmıştım belkide onu bir şekilde kabul etti ama bana hata ekranı göstedi bilmiyorum zaten sonra bir daha da bakmamıştım. Senin yazını okuyunca bir daha deneyeyim diye bir girdim yönlendirme açılmış gözlerime inanamadım. yardımların için çok teşekkür ederim. Ben bunun kitapçığına da sitesine de başka airties modemlerin klavuzlarına da bakmıştım hiçbirinde yoktu böyle birşey. Artık heralde bu işin cevabı budur diyebiliriz. Çok çok sağol ilgilendiğin için.
  • Rica ederim.
    Problemin çözülmesine sevindim.
    Kolay gelsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.