Şimdi Ara

Airties RT-205 Modem Resetleme Sonrası Internetin Gitmesi[Çözüm]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
9.504
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bugün başıma gelen ve 3-4 saat internetsiz kalmama neden olan sorun ve cözümunu sizlerle paylasmak istiyorum.

*Öncelikle cihazin arkasindaki reset tusuna uzun sureli basarsaniz cihaz tamamen kendini fabrika ayarlarina döndürüyor ve hersey kopuyor.
    *Eger bir kere basip cekerseniz fabrika ayarlarina donmuyor sadece cihazi resetliyor.
    *Bu durumda hersey fabrika ayarina dondugu icin Wirelles otomatik olarak sifresiz aciliyor. Ama sorun su ki wifi uzerinden baglansaniz bile internete girmiyor
    *Ee tabi kablolu olarakta internete baglanamiyorsunuz
    *Modeme baktiginizda "PPP"nin yanmadigini goruyorsunuz ki iste internete giremememizin sebebi tam olarak bu. Modem sifirlandigi icin Servis saglayiciniz(Örnek:TTNET) ile baglantiniz kopuyor.
    *Bu yüzden modem santral ile baglanti kuramiyor ve baglanti kuramadigi icin IP alamiyor.
    *Ve iste artik Ip mizi alip internetimize kavusma vakti.
    *Su islemleri yaparak Ip mizi aliyoruz ve internetimiz yeniden geliyor.
    IŞLEMLER
    1) 192.168.2.1 adresinden modemimizin arayüzüne giriyoruz.
    2) ADSL secenegine tikliyoruz ve "Baglanti Ayarlarina" tikliyoruz.
    3) "PVC adi" yazan tablonun hemen alt satirindaki "vc1" uzantisina tiklayarak detayli ayarlara giriyoruz.
    4) Burada ise "Kullanici Adi" ve "Sifre" olan textbox kutucuklarini bulup Servis saglayicimizin bize vermis oldugu Kullanici Adi ve Sifreyi giriyoruz.
    *Eger Kullanici Adi ve Sifrenizi bilmiyorsaniz Servis saglayicinizi arayarak bilgilerinizi alabilirsiniz.
    *444 0 375 TTNET müsteri hizmetleri.
    5) Modemin PPP isiklarinin yandigini goruyoruz.
    6) En son olarak cihazimizi yeniden baslatiyoruz ve internetimiz yeniden aktif oluyor.
    7) Bu yeniden baslatma islemini modemin arayuzunden yapmanizi tavsiye ederim.
    * Modem arayüzünden -Araclar'a tiklayarak o baglantiya gidiyoruz ve -Yeniden baslata basiyoruz. Ve islem tamam

Eger bu sekilde sonuc alamayan varsa su yolu deneyin birde:
    1) 192.168.2.1 adresinden modem arayuzune girin ve -Araclar'a tiklayin.
    2) Acilan baglantidan -"Fabrika Ayarlarina Al" diyerek modemimizi ilk günkü haline getiriyoruz. Ve bundan sonraki islem yukarıdaki madde "2)" den sonrası ile birebir aynı.

*Umarim yardimci olabilmisimdir.
    *Basima geldi ve ileri bir zamanda baska bir arkadasimizin basina gelebilir siye yazmak istedim.
    *Telefondan yazdigim icin (ı,ü,ğ,ş,ç,ö) gibi harfleri düzeltemedim çoğu yerde kusura bakmayın. Sıcağı sıcağına yazayım dedim.
    *Birde kardesim keske resimle anlatsaydin diyen arkadaslar icin resimli anlatim yaptim

Airties RT-205 Modem Resetleme Sonrası Internetin Gitmesi[Çözüm] Airties RT-205 Modem Resetleme Sonrası Internetin Gitmesi[Çözüm] Airties RT-205 Modem Resetleme Sonrası Internetin Gitmesi[Çözüm]

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• internetin gitmesi zaten normal bir sey modemi sifirliyosun kullanici adi ve sifreyi ayarlariktan sonra internete girebilirsin

• quote:

Orijinalden alıntı: burunsuzpinokyo

internetin gitmesi zaten normal bir sey modemi sifirliyosun kullanici adi ve sifreyi ayarlariktan sonra internete girebilirsin

Yani ilk defa bu denli bir olay basima gelince paylasmak istedim 3-4 saat sonunda kendi ugraslarimla buldum sadece paylasmak istedim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.