Şimdi Ara

Airties 6172 ADSL Modem Reset Sorunu.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.979
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Son 3-4 gündür 4 yıllık modem (Airties 6271KN) kendine reset atıyor. Önce zannettim ki, güç kablosundan kaynaklanıyordur. Kontrol ettim herhangi bir sorun yok. Daha sonra firmware ve arayüzdeki ayarlardan kaynaklanıyordur dedim. Modeme hard reset attım. Tekrar ayarları yapılandırdım. Fakat yarım saat sonra tekrar atmaya başladı.

En son durumu şu şekilde farkettim:

Kendi laptop bilgisayarımın kablosuz bağlantısını devredışı bıraktım. Daha sonra modem normal çalışırken laptopun wireless'ını etkinleştirdim. Bir anda reset attı. Bunu en az 10 kere denedim, tesadüf müdür acaba diye, her seferinde modem kendine reset attı. Daha sonra arkadaşın bilgisayarını bağladık benim bilgisayarı kapattık. Herhangi bir sorun yok. Virüs taraması yaptım, virüs programını kaldırdım. Ama nafile.

En son aklıma şöyle birşey geldi tamamen sorunu sınırlandırmak için. Modeme ethernet kablosuyla bağlandım ve şuan bu mesajı kablo sayesinde yazıyorum. Kabloyu on kez çıkarıp taktım. Yine reset denen birşey yok.

Sorun tamamen anladığım kadarıyla Wireless Kartından. Şimdi ne yapabilirim ? Ne bu konuda sıkıntı yaratıyordur ? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

• Wireless Kartını, Aygıt Yöneticisi'nden kaldırdım, tekrar kurdum. Hatta kurarken uzun bir süre tanımadı bilgisayar kartı. Bende driver kurulumundan, "Repair" (onar) yaptım. Şuan için herşey düzgün. 3-4 kere test ettim, wireless'ı kapatıp açtım modeme bağlattım. Şuan için resetlenme olmadı. İnşallah düzelmiştir.

Siz Tek Ben Hepiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Heimerdinger

sorunun donanımsal gözüküyor, wireless adapter ile dene

Wireless adapter'i açar mısınız?

Bu arada sorunu çözdüm sanırım. Sorun HTC'nin "Pass-Through Internet" hizmetinden kaynaklanıyormuş. Bağdaştırıcı ayarlarından Kablosuz modem'in özelliklerine baktığımda farketmiştim zaten. İnternette hizmetin .exe dosyasını arattırdığımda 10'da 8 spyware olarak gözüküyor.

Koskoca HTC Sync programıyla gelen bu hizmetten dolayı buradan HTC'yi kınıyorum. Yazıklar olsun onca sene arkasında durduk bir de.

Orijinalden alıntı: chirkinordek

quote:

Bu arada sorunu çözdüm sanırım. Sorun HTC'nin "Pass-Through Internet" hizmetinden kaynaklanıyormuş. Bağdaştırıcı ayarlarından Kablosuz modem'in özelliklerine baktığımda farketmiştim zaten. İnternette hizmetin .exe dosyasını arattırdığımda 10'da 8 spyware olarak gözüküyor.

Koskoca HTC Sync programıyla gelen bu hizmetten dolayı buradan HTC'yi kınıyorum. Yazıklar olsun onca sene arkasında durduk bir de.

Wireless adapter dediğim senin laptopunda dahili olarak bulunan wlan tarayıcı donanimidir. Usb belleğe benzer. Bende Htc sync kullanıyorum ama bir problem yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Siz Tek Ben Hepiniz

• quote:

quote:

quote:

Wireless adapter dediğim senin laptopunda dahili olarak bulunan wlan tarayıcı donanimidir. Usb belleğe benzer. Bende Htc sync kullanıyorum ama bir problem yok

Problem hala inanılmaz bir şekilde devam ediyor. Akşam en az 100 defa bilgisayardaki wireless kartımı kapatıp açtım, hiç bir bağlantı da modem reset atmadı. Sabah kalktığımda reset atmaya başladı. Yakında kıracam modemi o olacak.

Wireless adapter ile problemi nasıl çözebilirim? Yardımcı olursanız sevinirim.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Problem hala inanılmaz bir şekilde devam ediyor. Akşam en az 100 defa bilgisayardaki wireless kartımı kapatıp açtım, hiç bir bağlantı da modem reset atmadı. Sabah kalktığımda reset atmaya başladı. Yakında kıracam modemi o olacak.

Wireless adapter ile problemi nasıl çözebilirim? Yardımcı olursanız sevinirim.

wireless adapter satın alman lazım, yada bir tanıdıgında varsa onunla dene.

Airties 6172 ADSL Modem Reset Sorunu.

Eger laptopunun wireless cihazında sorun varsa bu problemini çözecektir

Siz Tek Ben Hepiniz

• @Heimerdinger Yardımlarınızdan dolayı öncelikle teşekkür ederim. Fakat modem'in çekiş gücü vb. sorunları yok. Yukarda da bahsettiğim gibi sadece bağlandıktan sonra hemen kendine reset atıyor ve bu sadece benim bilgisayarda oluyor.

Spyware, Malware, Virüs taraması yaptım farklı farklı programlarla ama sonuç aynı :S

AirTies'ın müşteri hizmetlerini arayacağım bugün bakalım onlar ne diyecekler. Olmadı, modemi değiştiricem.

İş yerinde rahat bir şekilde bağlanıyorum ve herhangi bir kopma yaşamıyorum.

Sorun tamamen, evdeki modemle bilgisayarımın arasında geçiyor. Acaba küstüler mi birbirlerine :D

@Heimerdinger Yardımlarınızdan dolayı öncelikle teşekkür ederim. Fakat modem'in çekiş gücü vb. sorunları yok. Yukarda da bahsettiğim gibi sadece bağlandıktan sonra hemen kendine reset atıyor ve bu sadece benim bilgisayarda oluyor.

Spyware, Malware, Virüs taraması yaptım farklı farklı programlarla ama sonuç aynı :S

AirTies'ın müşteri hizmetlerini arayacağım bugün bakalım onlar ne diyecekler. Olmadı, modemi değiştiricem.

Sorun tamamen, evdeki modemle bilgisayarımın arasında geçiyor. Acaba küstüler mi birbirlerine :D

Adapter önermemin sebebi çekiş gücü değildi, laptopun dahili wireless alıcısı bozuk ise harici bir adapter sorun cıkarmayacaktı ve sorunun kaynagı laptopun wireless alıcısı olacaktı. Ancak aynı laptop ile iş yerinde sorunsuz girebiliyorsun ve aynı zamanda baska bilgisayar ile evindeki modeme de sorunsuz giriyorsun. İlginç, gercekten laptopun modeme küsmüş olabilir. İnternet hızın kaç mbps? apartman hattın zarar görmüş ise reset atabilir bir ihtimal ama baglantı anında oluyor diyorsun. Aklıma dahası gelirse yazarım :)

Siz Tek Ben Hepiniz

• quote:

quote:

@Heimerdinger Yardımlarınızdan dolayı öncelikle teşekkür ederim. Fakat modem'in çekiş gücü vb. sorunları yok. Yukarda da bahsettiğim gibi sadece bağlandıktan sonra hemen kendine reset atıyor ve bu sadece benim bilgisayarda oluyor.

Adapter önermemin sebebi çekiş gücü değildi, laptopun dahili wireless alıcısı bozuk ise harici bir adapter sorun cıkarmayacaktı ve sorunun kaynagı laptopun wireless alıcısı olacaktı. Ancak aynı laptop ile iş yerinde sorunsuz girebiliyorsun ve aynı zamanda baska bilgisayar ile evindeki modeme de sorunsuz giriyorsun. İlginç, gercekten laptopun modeme küsmüş olabilir. İnternet hızın kaç mbps? apartman hattın zarar görmüş ise reset atabilir bir ihtimal ama baglantı anında oluyor diyorsun. Aklıma dahası gelirse yazarım :)

inSSider programı ile apartmandaki Wireless ağlarına baktım. 6'şar tane "1,6,11" kanalını kullanan modemler var. Benimki de 11.

Aynı kanaldan fazla olması modemin kendine reset atmasına sebep olabilir mi ? Sizce hangi kanalı kullanmalıyım? (Airties modem arayüzünde 1,6,11 kullanmanızı tavsiye ediyoruz yazıyor.)

Modemi değiştiricem olmadı. Bu arada Bağdaştırıcı ayarlarınızda (Wireless kartınızda) hangisi seçili? 802.11b/g mi?

• benimkide 802.11b/g ve kanal 11. 1,6 ve 11 en iyisidir. Kanallarla ilgili oldugunu sanmıyorum

Siz Tek Ben Hepiniz
  • quote:

benimkide 802.11b/g ve kanal 11. 1,6 ve 11 en iyisidir. Kanallarla ilgili oldugunu sanmıyorum

Modem'iniz markası ve modeli nedir?
  • bendede 4-5 yıllık bir airties rt 206 var, masaüstü pc yi açtığım zaman reset atıyor :S, masaüstü pc nin modemle hiç bir bağlantısı olmadığı halde, sorunun manyetik alandan kaynaklandığına karar verdim ama hiç bir çözüm yolu bulamadim

quote:

benimkide 802.11b/g ve kanal 11. 1,6 ve 11 en iyisidir. Kanallarla ilgili oldugunu sanmıyorum

Modem'iniz markası ve modeli nedir?

Airties WAV-275

Siz Tek Ben Hepiniz
  • Hocam, Airties 5341 vereceklermiş yeni modem olarak. 6172'den sonra nasıl bir modem sizce?

Hocam, Airties 5341 vereceklermiş yeni modem olarak. 6172'den sonra nasıl bir modem sizce?

benimde başıma geldi, sorun tamamiyle modmein içindeki bıosun bozulmasından kaynaklı ama çözdüm

bu tip durumlar başına gelen arkadaşlar,yapmanız gerekenler ben böyle çözdüm

öncelikle güç adaptörünü değiştirdim, çok güçlü olsun ve uzun süre dayansın diye notebook adaptörü alıp, modmein adaptör kablusunu kesip , notebook adaptörünü modem adaptörüne çevirdim bir nevi

bende şöyle fayda etti,asıl sorunu çözmedi, ( modemi eski adaptörle açıp kapama yaparken 10-20 defa yapınca modem çalışıyordu, farklı adaptör deneyince sürekli açma kapama yapabiliyorum, yani orjinal 8 senelik adaptör ölmüştü :) )

asas sornun çözümü
    sürekli başka ülkelerin firmwaresini kurdum,test ettim,sadece yabancı olarak america firmware kurdum, biraz kullandım nettten oyun oynadım neti zorladım gene 10-20 dk sonra reset attı yada modem internet yalandan vamış gibi sorunsuz ışıklar yanmasına rağmen internete girememe problemi yaşadım ,sonra gene türkçe firmware kurdum ve modemin arkasındaki reset tuşuna bastım ve modem düzeldi süper oldu

ta 1 sene öncesinden bağlantı şiddetim ideal olmasına rağmen ve modem de ışıklarda sorun gözükmemesine rağmen netimde anlık donma ve düşmeler görüyordum bazen sürekli,hatta bazen netim olmasına rağmen hiç internete giremiyordum yani adaptör az enerji vermesinden dolayı,modemi adeta zombileştiriyordu tepki vermemesine sebep oluyordu,

yukarıdaki işlemleri uyguladım ve artık modemim çok iyi, orjinalde 12- 1 amper üreten yani max 12- 15 wat enerji üreten adaptörüm yerine 90w lık notebook adaptörünü monte ettim adaptör buz gibi :)

eski orjinal adaptör tam kapasite çalıştığından dolayı hem ısınıyor hemde her sene ürettiği enerjisinde yıpranıp daha az enerji üretiyor,ve bu çok kötü

modemim efsane airties rt 211 bu modem üstüne hiç bir modem tanımam :)

bu sorunun nasıl oluştuğu, tahminimce şöyle bendeki adaptör miladını doldurduğundan az enerji verdiğinden, modem den anlaşılmasada aslında az enerji ile çalışmaya zorluyordu,bu modem içindeki yazılım bölümünün bozulmasına yada karışmasına sebep olur,adaptör aylar geçtikçe sonunda o süre zarfında farkında olmasakda yazılım bölümüne zarar verir ve dahada düşük enerji vererek yani adaptör, işe yaramaz hale gelinceye kadar modeme sürekli donma yada arada reset attırmaya çalışır

örneğin: fabrika çıkışı işlemci 3.00 ghz ise orjinal voltundan haddinden fazla düşük enerjide çalıştırmak gibi

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.