Şimdi Ara

Airfryer Kızartma Makinesi Fırsatları (690. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17.494
Cevap
500
Favori
1.570.069
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
103 oy
Sayfa: önceki 688689690691692
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Dual Blaze merak ediyordum ben de okuyunca beklemeye karar verdim ama hiç stok görmedim daha.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    https://www.mi.com/tr/product/xiaomi-air-fryer-6l
    Airfryer Kızartma Makinesi Fırsatları

Xiaomi 6 litrelik yeni bir airfryer piyasaya sunmuş. şu an en ucuz aşağıdaki linkte. ilgilenenler inceleyebilir.

https://www.dr.com.tr/elektrikli-ev-aletleri/xiaomi-air-fryer-6l/kucuk-ev-aletleri/gida-pisirme/fritozler/urunno=0002022267001

• 04/08/2022 Tarihinide Migros Sanal Market isimli uygulamadan belirtilen üründen 2 adet kredi kartım ile satın aldım Xiaomi Mi Smart Air Fryer 3.5 L Yağsız Fritöz KDV Dahil 799 TL Adet Fiyatı Ürün gönderilmedi ve siparişim ekte de göreceğiniz üzere hiçbir sebep belirtmeksizin ''bu ürün iptal edildi'' notuyla iptal edildi.Ücreti hesabıma geri iade edildi.

Herhangi bi talebim olmadığı halde iptal edilen sipariş nedeniyle mağduruiyet yaşadım.Tüketicinin korunması Hakkında Kanunun 6. maddesi uyarınca ''Vitrinde, rafta elektronik ortamda veya açıkca görülebilir herhangi bir yerde teşhir edilen malın, satılık olmadığı belirtilen bir ibareye yer verilmedikçe satışından kaçınılamaz.'' Bu doğrultada satın aldığım ürünün ödemiş olduğum bedel karşılığında tarafıma gönderilmesini talep ediyorum.Ayrıca emsal kararlarda gördüm internette Tüketici Hakem Heyetine başvurup ürünlerini teslim alanlar 1 adet te örnek karar bırakcağım sistem müsade ederse 

Sipariş Tarihi:04.08.2022 Sipariş No:  Arz Ederim

bu şekilde başvuru yaptım gelişmeleri yazarım.

• _____________________________

En büyük savaş cahilliğe karşı yapılan savaştır...
    Mustafa Kemal Atatürk
  • celebic kullanıcısına yanıt

En kaliteli markadan ziyade en komplike ürün şu an Tefal fw2018. Buhar tankı pişirme kalitesini çok etkliliyor. Genel malzeme kalitesi ve temizleme kolaylığı da cabası. Pahalı ama gücünüz yeterse Tefal FW 2018 i mutlaka düşünün.

• Un4Given35 kullanıcısına yanıt
    dua et thh yi kaybetmek için. kazanirsan migros dava acicak ve davayi kaybedince dava masrafi+avukatlik ucreti

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Evet, buharlı pişirme fonksiyonu olması ile birlikte güzel bir ürünmüş. Ben alsam bunu pişireceklerim hep aynı. Patates kızartması, tavuk, et, kestane vs. Benim altığım Ultrean 6L'den 4 kat pahalı :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi celebic -- 20 Ocak 2023; 14:16:0 >

En büyük savaş cahilliğe karşı yapılan savaştır...
    Mustafa Kemal Atatürk
  • CMB34 C kullanıcısına yanıt

Hayırlısı alanlar var ama :)

Trident'te de buhalı pişirme vardı, Evkur'da satılıyor. Ama cihaz çok tipsiz ve kalitesiz geldi. Tabi vitrinde duran teşhir ürünü olduğundan da olabilir o pis duruşu.

Buhar için almayı düşünen ama fiyattan ötürü Tefal'i alamayacak olanlar buna da bakabilir

Migros dava açarsa mutlaka savunmanı avukatla yap. Ürünleri alanları da emsal gösterin. Sistemsel hata falan derlerse bilirkişi raporu isteyin sistemsel hatanın kanıtı için. Benim uğraşacak gücüm yoktu bıraktım peşini. THH kararına da karşı çıkacaktım aslında ama avukat şu bu uğraşamadım, tanıdık yok çevrem geniş değil.

Bundan sonra olacak şikayetlerimde yazımın içine karşı taraftan bilir kişi raporu istenmeli diye yazacağım. İşini gerçekten iyi yapan THHleri bunu istiyor, kafasına göre red ya da olur raporu çıkartmıyorlar. Çünkü sonrası da uzun iş mahkeme şu bu. Maksat tüketiciyi korumak olduğu için firmayı en iyi şekilde sıkıştırmak lazım.

İyi bir karşı savunma ile durumu lehinize çevirebilirsiniz. Zaten alehinize çıksa bile en fazla 150 lira ödersiniz masraflar falan vs..

Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir
    Ne mutlu Türküm Diyene

• Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt

teşekkrüler hayırlısı bakalım olumlu sonuçlanıp migrosun dava açmama olasılığı nedir peki

Ben anlamıyorum, neden 1500W 1400W gibi ürünler var. Az elektrik yakar algısı yaratmak için mi ? Yoksa aşırı mı maliyetli 2000 2500w bir rezistans kullanmak. 1400 1500 de 4 sarım var 2000 de 7 olması lazım. Eğer üst kısımda boşluk yeterliyse neden daha büyük bir rezistans koymazlar ki ?

Maksat hızlı pişirmek airfryer'da. Hızlı ısıtma için de watt önemli. Watt'ın elektrik tüketiminde birinci derece bir etkisi yok. Çevremdekilere de anlatamadım bunu, yüksek watt çok güç çeker evet ama ne kadar SÜRE boyunca çektiği önemli. 1500W ucuz ve ısı verimliliği düşük bir cihaz iç hacmini 10dk da tam güç çalışıp ısıtıyorsa, 2000w yalıtımı iyi ve veirmli bir cihaz 3 4dk da ısıtır ve rölantiye geçer. Bazen 1500w olan verimsiz daha çok elektrik bile yakabilir yani.

Philips kullanıp faturamız o kadar da artmadı ya diyenlerin sebebi bu biraz da. Hızlı ve verimli. Patates 15dk da pişiyor onda mesela. Bir de 1400w 2you diye bir model vardı aa daha az elektrik yakar diyorlar ama yorumlarda patatesi 45dk da pişirdiği yazılmış. Airfryer Kızartma Makinesi Fırsatları  1400W olup da müthiş bir mühendislik ile 2000w süresinde pişirebiliyorsa eğer o zaman tassaruflu olur bu cihazlar.

Şunun karşıaltırmasını yapan var mı çok merak ediyorum. Aynı hacimde farklı wattlarda ürünün tüketimini ölçüp test eden Airfryer Kızartma Makinesi Fırsatları 

Ne mutlu Türküm Diyene

• Un4Given35 kullanıcısına yanıt

%100 hocam. Olumlu sonuçlanırsa eğer sana bazıları haciz yoluyla malı al falan der ama yapma bunu. 15 gün bekle 15 gün içinde migros dava açmalı. Karar sana tebliğ edildiğinde karşı tarafa da gider. Bu süreden sonra 15 gün bekle, ara ara e-tebligat dan kontrol et ya da edevletten davam varmı falan diye bak. 15 gün içinde dava olmazsa sonuç kesinleşmiş oluyor. Öyle diyorlar ama birine 20 30 gün sonra açılmış, bu durumda ne yapılıyor bilmiyorum. Yine bir Tüketici avukatına danışmakta fayda var 15 20 gün sonra.

Ne mutlu Türküm Diyene

• 6L xioami de epey geniş duruyor ama aletle alakalı doğru dürüst ne inceleme ne de bir yorum var.

genelde thh red verir

sebepsiz zenginleşme ve hayatın olağan akışına ters bir durum olduğu için siz şimdi 5000 TL bir ürünü 500TL fiyat görüp alıp firma iptalini ve iadeniz yaparsa doğrusu olur. mantığa aykırı bir durum olur. bir thh verdiği istisna kararı diyer ve çok büyük çoğunluğu vermez mahkemeye firma götürüse ki bence götürür genelde hakim vekalet ücretini takdir edebiliyor 2000 tl olabilir 4500 tl olabilir sonra bas bas bağırarak 800 tl kar yapayım derken cebinizden 3000 tl çıkarda çıkar oyle bir dunya yok. mantığa aykırı 4

Aynı hacimde olan ürünler de aynı hacimde olmuyor ki hocam bire bir.

Mesela bendeki cihazda iç sepet yanlara doğru 19cm iken yükseklik 13cm falan. Tamam 5 küsür lt gözüküyor ama yükseklikten ötürü.

Bir diğeri yanlara doğru geniş ama yüksekliği az (ki bence daha verimlisi bu). Kapasite aynı gözüküyor.

Tabi içerideki hava sirkülasyonu da farklı olacaktır.

Ama bir ara (benim akım ölçer prizi bulabilirsem Airfryer Kızartma Makinesi Fırsatları ) bendeki cihazı ölçerim. Benimkinin rezistansı 1400 watt. Bakalım ne çekiyor. Bir de farklı ısı ayarlarında nasıl davranacak onu da gözlemleyelim.

Firma tüketici mahkemesine başvuruyor. Tüketici Hakem Heyeti kararı iptal edilir ve tüketici haksız bulunursa THH'i kararı geçersiz kalıyor ve her hangi bir ödeme olmuyor. Fakat;

firma avukat ile bu karara itiraz etmiş ise ve genellikle avukatla itiraz ederler, sadece avukat vekalet ücreti alınır bu da uyuşmazlık bedelinin %12'si, kalan diğer masraflar bakanlık tarafından tüketici adına karşılanıyor. Ama Tüketici değil de Firma davayı kaybederse ve tüketici de avukat tutmuşsa bu avukat ücreti ve diğer masraflar Firmaya yansıtılıyor. Buradan çıkan karar ise kesin oluyor tekrar itiraza kapalı.

799%12 = 95 lira gibi bir avukat vekalet ücreti çıkar haksız bulunulursa şu anda.

Sebepsiz zenginleşme diye bir şey yok ortada. Sebepsiz zenginleşme olabilmesi için haklı bir sebep lazım. Buradaki haklı sebep tüketiciden yana. Alenen şekilde, KAMPANYA var denmiş, indirim tutarı, eski fiyat ve yeni fiyat açık açık belirtilmiş, ürün rafa konmuş ve saatlerce satışı mümkün olmuş, tüketici bunu almış, hiç bir sebep göstermeden sadece ürünler iptal edilmiş mesajı gelmiş. Burada zararlı çıkan taraf Tüketicidir. Tüketicinin bu başvuruyu yapması en normal hakkıdır.

Ortada iki tane durum var. Bu ürün o zaman 2000 TL civarında satılıyordu. 1900 'e bile satan vardı. Migros muhteşem indirim dedi ıvır dedi zıvır dedi ve eski fiyatın üstünü çizip, % olarak oran belirtip indirim yaptı. Burada kampanyalı diyerek alırsın.

Ama ikinci durum ise, Normal bir günde 2000 'e satılırken her yerde, durduk yere migros 800 e satıyor olsaydı eğer. Bu yanlış fiyat derdi herkes kimisi şansını denerdi gelmezse de zaten belliydi denirdi.

Şimdiki durum kampanya yapıp bir şeyleri beceremeyip ben vaz geçtim bana ne topumu da alır giderim demektir mızmızlanmaktır.

He şöyle bir fiyat olsaydı, ürün 10 binlik bir philips airfryer ama bunu 800'e koymuşlar. Kampanya bile olsa kesin fiyat hatasıdır der herkes çoğu kişi almaya bile uğraşmaz.

İki tarafta kendince haklı olacak tabi. Ama burada tüketiciyi, art niyetle, hırsızlıkla, sebepsiz zenginleşmeyle ıvırla zıvırla suçlamak haksız yere zan altında bırkamaktır. Tüketici ancak 1 den fazla ürün almışsa karşı tarafı bilerek zarara uğratacak şekilde 10 tane almışsa o zaman sebepsiz zenginleşme davası açabilir. Mümkünatı varsa bir de bunun için karşı dava açılması çok iyi olurdu, bu ithamlrı almış arkadaşlar tarafından.

En güzelini Tüketici haklarına bakan avukatlar bilir. Aramızda gerçekten troll olmadan milleti korkutmadan yasalarla aydınlatacak arkadaş varsa yazsın. Ama yeri burası değil tabi. Ben de yazmayacaktım ama arkadaşa yüklenilecek diye önden yazayım dedim :)

Bir sürü kişi ürünlerini almaya başlamış. Keşke vaktim olsaydı da uğraşabilseydim ben de.

https://forum.donanimhaber.com/xiaomi-mi-smarter-fritoz-migros-da-799-a-dustu--153518941-44

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 20 Ocak 2023; 20:14:11 >

Ne mutlu Türküm Diyene

• Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt

cevaplarınız için çok teşekkürler hocam not ediyorum cevaplarınızı ileride yol göstermesi için sağolun bakalım ne olucak göreceğiz savunması istedi olarak değişti artık iptal edemiyorum istesemde mi stickim yanmıştı durduk yere onu da verdim aradılar hatta incelyebilirmiyiz falan götürdüm sonra gittim geri aldım karara bağlandı dedi ama eve gelen kağıtta gözüküyormuş karar sanırım bekleyeceğiz mecburen

Evet bu site nasildir technopatta guvenilir diyenler var ama yine de emin olamadim. Gayet uyguna fiyatlar var ama cok supheli. Belki de taninirlik amacli uyguna satiyorlardir ama dolandirilmakta istemem bilemedim

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.