arkadaşlar citroen saxo arabamın durduk yere airbag lambası yanıp sönmeye başladı nolcak bilen varmı yada daha önce başına böle bişi gelmiş olan varmı??neden olabilir masraf çıkarmı bilgisi olanlar lütfen
Sigortası ile ilgili bir sorun olabilir .. Çok önemli bir şey olduğunu sanmıyorum..
inşallah sigortadandır başka bişi çıkarsa yandım araba daha yeni çıktı servisten valla full bakım yaptırdım aldığımın 2.günü böle bişi çıkınca
bilgisayara bağlayıp arıza kodunu silerlewr olur biter. servis çok para isterse kaptırma o kadar parayı
Ben ne olduğunu tahmin edeyim..
Servisteki bakım sırasında bir servis elemanı arabanın içinde uğraşırken arabanın ön koltuğuna diziyle yüklenmiştir.. (Klasik.. İçeri uzanıp birşeyler yaparken koltuğa diziyle bastırmıştır..) ve koltuktaki ağırlık sensörü arızalanmıştır..
Tabi bu sadece bir teori.. Ama kuvvetle muhtemel !!
peki diyelim ki bu sensör arızalandı ne kadar masraj çıkar yada daha sonra sorun yaşarmıyım
quote:
Orjinalden alıntı: diegoforlan
peki diyelim ki bu sensör arızalandı ne kadar masraj çıkar yada daha sonra sorun yaşarmıyım
valla ne sensöööör ne ben söyleyim arıza sensörse minimum 200
büyük ihtimalle beyinde bi arıza wardır...bişiler takıp bakıyolar ya ordan belli olur direk...bazen sapıtabiliyo...güncelliolar düzeliyo...sensör diildir inş...kolay gelsin.....
NORMALDE AİRBAG OMURLERİ HIC KULLANILMAMIS OLSA BILE 10 YIL.YANI 10 YIL ICINDE ARIZA VERMESI DURDUGU YERDE HASAR GORMESI NORMAL FAKAT SENIN ARABANIN YASININ OKADAR YUKSEK OLDUGUNU TAHMIN ETMIYORUM.EGER OYLEYSE DEGISTIRMEK ZORUNDASIN.1 AİRBAG 1500 YTL.UMARIM ARIZA CIKMAZ BASIT BIR ELEKTRONIK ARIZADIR SENDEKI
arkadaşlar ön yolcu koltuğunun altındaki siyah bi devrere benzer bişi var sanırım sensör onun 2 yanında jacklı kablo girio bunlardan bi tanesi oynamış sanırım koltuğu arkaya çekince.onları oturttum yerine uyarı ışığı söndü şimdi servise götürüp gösterimmi yoksa problem çözülmüşmüdür.yada o sensör bozulmuşmudur
Çözülmüştür problem..
Şanslısın.. Sadece kablo yerinden çıkmış.. Eğer gerçekten arıza olsa kolay kolay ışığı söndüremezsin zaten..
Geçmiş olsun..
çok teşekkür ederim cevap veren bütün arkadaşlara
servisten yeni çıkan arabada bir sorun olursa bir daha para ödemene gerek yokki, hemen düzeltirler genellikle izmir'de böyle oluyor.. çünkü servise sokmadan önce normal olan birşey servisten çıktıktan sonra arıza yapıyorsa ben suçu serviste ararım
yani şimdi servise götürüp sizden aldıktan sonra böle bi problem yaşadım falan mı dicem
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme