Şimdi Ara

''Airbag FAULT '' Hatası Gına Getirdi Artık :S

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.583
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2007 model Passat'ım var.Şimdiye kadar 4 kere servise götürdüm bu hata mesajını sildirmek için.Koltukları çekerken falan da çok dikkatli oluyorum.

En son geçen hafta sildirmiştim mesajı.Koltuğu o günden beri hiç hareket ettirmedim.Yanıma binenlere de koltuğu hareket ettirmemeleri konusunda ikaz ettim.

Ancak bu sabah yine aynı hata mesajını verdi araba

Yahu ben anlamadım gitti bu işi.Biz Passat sahipleri bu mesaj yüzünden her ay 1 kez servise gitmek zorunda mıyız

Sizce arabada başka bir sorun olabilir mi ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Airbag FAULT Hatası: Anlamı ve Çözümleri

airbag fault volkswagen, airbag fault, aırbag fault ne demek, airbag fault volkswagen ne demek, volkswagen airbag hatası, golf 5 airbag fault, airbag fault ne demek gibi anahtar kelimeleri sıklıkla arıyorsanız, "Airbag FAULT" hatasıyla karşı karşıya kalmış olabilirsiniz. Bu hata, aracınızın hava yastığı sisteminde bir arıza olduğunu gösterir ve ciddiye alınması gereken bir sorundur.

Airbag Fault Hatasının Anlamı

Airbag fault hatası, hava yastığı sisteminin bir bileşenindeki bir sorundan kaynaklanır. Bu bileşenler arasında hava yastığı kontrol ünitesi, sensörler ve kablolar bulunur. Hata, hava yastıklarının bir kaza anında düzgün bir şekilde açılmasını engelleyebilir. Bu da ciddi yaralanmalara veya hatta ölüme yol açabileceği için son derece tehlikelidir.

Airbag Fault Hatasının Nedenleri

Airbag fault hatasının birkaç olası nedeni vardır:

• Arızalı hava yastığı kontrol ünitesi
    • Hasarlı sensörler
    • Gevşek veya kopmuş kablolar
    • Hava yastığı sistemine su veya kir sızması

Volkswagen araçlarında airbag fault hatası yaygın bir sorundur, özellikle Golf 5 modelinde.

Airbag Fault Hatasının Çözümleri

Airbag fault hatasını çözmek için aracınızı yetkili bir servise götürmeniz önerilir. Servis, sorunun nedenini teşhis edecek ve uygun onarımları gerçekleştirecektir. Onarımlar şunları içerebilir:

• Arızalı hava yastığı kontrol ünitesinin değiştirilmesi
    • Hasarlı sensörlerin onarılması veya değiştirilmesi
    • Gevşek veya kopmuş kabloların onarılması
    • Hava yastığı sistemindeki su veya kirin temizlenmesi

Airbag Fault Hatasını Görmezden Gelme

Airbag fault hatasını asla görmezden gelmemelisiniz. Hava yastığı sisteminiz düzgün çalışmıyorsa, bir kaza anında ciddi yaralanmalara veya ölüme yol açabilir. Sorunu en kısa sürede bir servis tarafından giderilmesini sağlayın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • koltukla ne alakası var acaba anlamadım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Diveman

koltukla ne alakası var acaba anlamadım...

Koltuğun altında havayastığı kabloları ve soketi var.Eğer koltuk hızlı çekilirse,kablo yerinden çıkabilir veya hasar görebilir.Oto yıkamacılarda olur genelde,çünkü kendiniz yıkıyorsanız özen gösterirsiniz.
  • Serviste kabloları leğimletin bir daha sorun çıkartmayacaktır. İnternette araştırma yaparsanız sorunun biraz kronik olduğunu görücekseniz. Kesin çözüm olarak kabloları leğitmenizi öneriyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vwag

Serviste kabloları leğimletin bir daha sorun çıkartmayacaktır. İnternette araştırma yaparsanız sorunun biraz kronik olduğunu görücekseniz. Kesin çözüm olarak kabloları leğitmenizi öneriyorum.

Teşekkür ederim.
    Peki bu işlem için yetkili servise mi götürmemi tavsiye edersiniz , sanayideki tanıdığım olan VW servisine mi ?

Ben genelde sanayiye götürüyorum arabayı.En son götürdüğümde usta demişti , kapıların içinden geçen kabloların oksitlenme yapmış olma ihtimali de var diye.Acaba kabloların yapısı bozulmuş olabilir mi ?
  • kapı ıcındekı kaplolar la alakası oldugunu dusunmuyorum zıra oyle bır sey olsa vw servıste hata mesajı nı sıldıremezdınız degısmesı gundeme gelırdı kı 2007 model daha cok yenı boyle bır sey olmaz dıye dusunuyorum. Dostum sanayı varken boyle bır sey ıcın vw ye bır dunya para vermek gereksız dıye dusunuyorum motor vs parcalar olsa neyse de basıt bır lehım ıslemı dıye dusunuyorum karar sızın...
  • quote:

Orijinalden alıntı: VGroove

quote:

Orijinalden alıntı: vwag

Serviste kabloları leğimletin bir daha sorun çıkartmayacaktır. İnternette araştırma yaparsanız sorunun biraz kronik olduğunu görücekseniz. Kesin çözüm olarak kabloları leğitmenizi öneriyorum.

Teşekkür ederim.
    Peki bu işlem için yetkili servise mi götürmemi tavsiye edersiniz , sanayideki tanıdığım olan VW servisine mi ?

Ben genelde sanayiye götürüyorum arabayı.En son götürdüğümde usta demişti , kapıların içinden geçen kabloların oksitlenme yapmış olma ihtimali de var diye.Acaba kabloların yapısı bozulmuş olabilir mi ?

yetkili servise götürmenizi tavsiye ederim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • konuyu biraz gec farkettim ama yinede yazayim,

eski 2007 Model Passat Sportline aracimda ayni sorun vardi yaklasik 4 defa tamire gittim AIRBAG Hatasi icin ve 4. cüde en sonunda Koltugu söküp altindaki Soketi cikarttilar Kablolari lehimlediler ve o günden sonra hic Hava yastigi sorunu olmamisti , aracida ögle geri verdim.

Sorun Soket´te, koltugu ön arka yapinca kablolar soketler oynuyor ve oynayinca Hata cikartiyor kendi kendine. Bunun icin en iyisi Servise git, cünkü Yanlis birsey olursa ya AIRBAG Patlar yada hic Patlamaz, en iyisi VW Servisi.

Saygilar
  • aynı problem bizde de var. Oto yıkamadan çıktığında farkettik hatayı. Uygun bi zamanda götürcez vw servise bakalım. İnş tekrar etmez bir daha.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.