Arkadaşlar air ile pro arasındaki farklar nelerdir? Hangisi daha kalitelidir. Ayrıca 13'' 15'' arasındaki farkıda merak ediyorum 15'' de görüntü netliği bozuluyormu?
_LeMoN_
kullanıcısına yanıt
"15'' de görüntü netliği bozuluyormu?" hangi 15"makinada görüntü netliği bozulmuşta bunda da bozulacağından şüphelisin "air ile pro arasındaki farklar nelerdir" air makinalar daha taşınabilir olmalarından ötürü tercih edilirler, hafiflik ön plana çıkar. pro olanlar daha profesyonel makinalardır
Pro adi ustunde, daha yogun kullanip daha iyi performans alabileceginiz bir sistem. Air ise daha gunluk, bir nevi NetBook tarzi, yani Pro ile karsilastirinca. Ki Apple sitesinden sistem ozelliklerine bakarsan GPU'dan RAM'ine Pronun cok daha ust seviyede oldugunu goreceksiniz. 13" ile 15" arasi ozellikle Retina modellerinde herhangi bir fark algilayamazsiniz ancak 13" modelde tabii ki daha yogun bir netlik var ki bunu Apple da soyluyor. Kucuk ekranlar arasi karsilastirma yapmak mantiksiz bence, bir Pro ile iMac belki karsilastirilabilir.
"ancak 13" modelde tabii ki daha yogun bir netlik var ki bunu Apple da soyluyor" bu olay yalnızca retina modeller için geçerli
MacBook Pro Retina 13 ve 15-lerde nasıl bir netlik farkı var? Çok merak ettim bunu. Aynı değiller mi?
quote:
Orijinalden alıntı: AYAZWeb
MacBook Pro Retina 13 ve 15-lerde nasıl bir netlik farkı var? Çok merak ettim bunu. Aynı değiller mi?
ekran boyutları ve çözünürlükleri farklı olduğu için ufak da olsa bir piksel yoğunluk farkı var. ciddi bir şey değil; özellikle diğer bilgisayar ekranlarını gözönünde bulundurursan.
AYAZWebA
kullanıcısına yanıt
13"makinalarda inç başına 227 piksel yoğunlukla 2560x1600 çözünürlük
15" makinalarda inç başına 220 piksel yoğunlukla 2880x1800 çözünürlük
Bu sorumu yeni bir konu başlığı altında sormayı düşünüyordum ama, size sorayım belki olumlu bir cevap alırım.
Hazırda Windows kullanıcısıyım ve Windows-un sorunları beni işlerimden bile soğutuyor. Ubuntu kullanıyordum Vine-la Photoshop ve s. sorunlar yaşadım yeniden Windows-a döndüm. Ama bi ara önceki iş yerimde iMac ve Mac Mini kullanmıştım, çok güzel ve rahatdı. Sorun yaşadığımı hatırlamıyorum.
Mac-ler arasında kararsız kaldım: MacBook Air 13 new, MacBook Pro 13 Retina, MacBook Pro 15 Retina.
MacBook Air kullanan web tasarımcı varmı?
Ben web tasarımcılıkla uğraşıyorum ve özellikle Adobe Photoshop CS5 (ve ya son sürüm ne olursa ileride), Illustrator, Dreamweaver kullanıyorum Windows-ta. Diğer taraftan çok ta profosyonel olmayan video, ses düzenleme programları kullanıyorum. Ek olarak kod yazdığım da oluyordur. (sanal host ve s. kuruyorum).
Ama çalıştığım pozisyonum dijital projeler yöneticisi (project manager, digital media).
Zamanımın büyük bir kısmını işteyim ve her gün bilgisayarı evden işe, işten eve taşıyorum. Yılda 2-3 kez yabancı ülkelere seyahetlere de gittiğim oluyor.
quote:
Bu sorumu yeni bir konu başlığı altında sormayı düşünüyordum ama, size sorayım belki olumlu bir cevap alırım.
Hazırda Windows kullanıcısıyım ve Windows-un sorunları beni işlerimden bile soğutuyor. Ubuntu kullanıyordum Vine-la Photoshop ve s. sorunlar yaşadım yeniden Windows-a döndüm. Ama bi ara önceki iş yerimde iMac ve Mac Mini kullanmıştım, çok güzel ve rahatdı. Sorun yaşadığımı hatırlamıyorum.
Mac-ler arasında kararsız kaldım: MacBook Air 13 new, MacBook Pro 13 Retina, MacBook Pro 15 Retina.
MacBook Air kullanan web tasarımcı varmı?
Ben web tasarımcılıkla uğraşıyorum ve özellikle Adobe Photoshop CS5 (ve ya son sürüm ne olursa ileride), Illustrator, Dreamweaver kullanıyorum Windows-ta. Diğer taraftan çok ta profosyonel olmayan video, ses düzenleme programları kullanıyorum. Ek olarak kod yazdığım da oluyordur. (sanal host ve s. kuruyorum).
Ama çalıştığım pozisyonum dijital projeler yöneticisi (project manager, digital media).
Zamanımın büyük bir kısmını işteyim ve her gün bilgisayarı evden işe, işten eve taşıyorum. Yılda 2-3 kez yabancı ülkelere seyahetlere de gittiğim oluyor.
çok ağır ekran kartı kullanımın olur mu bilmem, bence youtube'da 15 ve 13 inçlerin performans testlerini bul ve karşılaştır. ama benim tercihim 13" retina olurdu, mümkünse yeni seri. ekran kartı ve işlemci güncellemesi (hd5000 ve haswell) gelecek. şarja ve grafik performansına olumlu etki etmesi bekleniyor.
Kısa bir zamanda çıkacaksa tabii ki de beklemeyi tercih ederim. Mesele de şu işte. Air ekranı bana tasarım için çok küçük geliyor. 13 retina isterim, onun da grafik işlemcisi zayıf (hd4000 vs hd5000). 15 retina da çok büyük olur sanırım. Şimdi kararsızım açıkcası.
quote:
Kısa bir zamanda çıkacaksa tabii ki de beklemeyi tercih ederim. Mesele de şu işte. Air ekranı bana tasarım için çok küçük geliyor. 13 retina isterim, onun da grafik işlemcisi zayıf (hd4000 vs hd5000). 15 retina da çok büyük olur sanırım. Şimdi kararsızım açıkcası.
Yeni nesilde çıkacak hd5000
AYAZWebA
kullanıcısına yanıt
MacBook Air 13 new, MacBook Pro 13 Retina, MacBook Pro 15 Retina arasında kalınırsa 15"retina hepsini ezer. bununda birçok açıklaması vardır harici ekran kartı-ekran teknolojisi-ssd... birçok avantaj bakımından öndedir
MacBook Air kullanan web tasarımcı elbette vardır, web tasarım işleri extreme makinalar istemiyor. o iş tasarımcının yeteneğine bakar, bahsettiğin cs için; air makinalarda rahatlıkla çalışıyor
evden işe, işten eve taşıyorum diyorsan air daha taşınabilir bir makina. ama arasında kaldığın modeller içinde 15"retina en performanslı olanı
tüm yorumları oku, değerlendir. kararını ondan sonra ver
Macbook Pro adı üzerinde Profösyeneller için. Daha ziyade iş ve yoğun kullanımlar için birebir.Kurgu, photoshop, mühendislik ve mimarlık programları vs... Yani 3-4 tane güçlü programı aynı anda açıp, zamanla yarışarak çalışmak gibi mesela.
Macbook Air ise normal pc kullanıcıları için. Günlük ihtiyaç karşılamaya birebir. Film, müzik, internet, office programları, amatör resim ve video işleri vs.. Fakat Macbook Air'i netbook seviyesinde tutmak haksızlık olur, Mac işletim sisteminin de sayesinde mevcut Macbook Air bir çok üstün özellikli notebook'u gölgede bırakır