Şimdi Ara

Air 6271 vs. usr 9108???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.461
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

arkadaşlar ikisi arasında kaldım. sizin önerileriniz nedir?

Air 6271 2 VoIP Portlu Kablosuz ADSL2+ Modem

# ADSL özellikleri: G.992.1 Annex A (G.DMT), G.992.2 (G.Lite), G.992.3 (ADSL2), G992.4 (G.Lite.bis), G.992.5 (ADSL2+),Rate Adaptive DSL (RADSL), READSL, Traffic shaping UBR/CBR, OAM (I.610)
    # Bağlantı protokolleri: PPPoE, PPPoA, RFC1483 Bridging, RFC1483 Routing, ATM üzerinden klasik IP, PAP/CHAP, RFC 2364 PPP over AAL5, RFC2366 Multicast over ATM
    # Kablosuz çıkış gücü: Max 16 dBm EIRP
    # Kablosuz güvenlik özellikleri: WPA, WPA2, 64/128/256 bit WEP, kablosuz MAC adresi filtreleme, SSID gizleme, AirTouch* (WPS – tek tuşla güvenli kablosuz kurulum)
    # Frekans: ETSI 2400 MHz’den 2483.5 MHz’e kadar (3’ü örtüşmeyen 13 kanal), 20/40MHz kanal band genişliği
    # Router ve Firewall: Anti-DoS SPI firewall; IP ve MAC adresi filtreleme; URL filtreleme; Port yönlendirme; DMZ; Statik Routing; DNS Proxy; DHCP sunucu ve aktarıcı; NAT/NAPT; PPP (PAP/CHAP/MSCHAP), IGMPv1/v2*, VPN geçişi (pass-through)
    # UPnP Tak&Çalıştır özelliği
    # Ses Aktivitesi Algılama (Voice Activity Detection)
    # Sessizlik Giderici Ton (Comfort Noise Generation)
    # Echo Cancellation (G.168)
    # RTP (RFC 3550)
    # RFC 3261’e uyumlu SIP protokolünü destekleyen ses ağ geçidi
    # G.711M&A, G.729AB codec desteği
    # DTMF Relay (RFC2833) ve SIP INFO desteği
    # Faks G.711 geçişi (pass-through) ve T.38 faks protokolü desteği
    # Reset butonu ile fabrika ayarlarına dönüş imkanı
    # Çalışma voltajı: 100V AC ile 240V AC arası
    # Kablolama: RJ-45 (Ethernet), RJ-11 (ADSL)
    # Portlar: ADSL (RJ-11), 4 x 10/100 Ethernet (RJ-45, auto MDI/MDIX) (4. Ethernet portu WAN portu olarak ayarlanabilir*), 1xUSB Host, Power (15V DC), Line (RJ-11), 2xPhone (RJ-11)
    # LED’ler: Güç, ADSL, Internet, Ethernet 4-1, Wireless, USB, Phone 2-1
    # Sertifikalar: CE
    # Sınıf 2 cihazdır
    # Kesintisiz teknik destek: 7 gün 24 saat AirTies Teknik Destek Hattı
    # Genişletilmiş garanti: 3 yıl garanti süresi
    # Türkiye şebekelerine uygun olarak üretilmiştir

VoIP Özellikleri

# 2 Telefon (FXS) ve 1 sabit hat (FXO) desteği
    # Aynı anda iki VoIP araması yapabilme imkanı
    # Yankı önleme
    # Yüksek ses kalitesi: Ses paketlerini önceliklendiren QoS
    # PSTN (sabit hat) yedeği özelliği: Elektrik ve ADSL bağlantı kesintilerinde, VoIP sunucusuna ulaşamama durumunda sabit hatta otomatik geçiş (FXO yedeği - Life-line support)
    # Arayan numara gösterme (Caller ID)**
    # VoIP ve PSTN çağrılarını farklı çevir sesi ve onay tonları sayesinde ayırt edebilme imkanı
    # Farklı VoIP çevir sesleri sayesinde SIP sunucusu bağlantısında problem olması ya da SIP hesabı tanımlı olmaması durumlarını gözlemleyebilme imkanı*

Firmware güncellemesi ile eklenecek özelliklerdir.
    **Servis sağlayıcının desteği gerekmektedir.
    ________________________________________________________________ _______________

USRobotics® Wireless MAXg ADSL2+ Gateway

TEKNİK ÖZELLİKLER VE STANDARTLAR

GENEL

* MAXg teknolojisi 125 Mbps hıza kadar performans
    * 802.11b/802.11g

ADSL

* ADSL2 (ITU-T G.992.3/ADSL2+ (ITU-T G.992.5): 24 Mbps’ye kadar†
    * 12 Mbps’ye kadar S=1/2†
    * Tam hızlı G.DMT (ITU-T G.992,1) ve T1.413 Issue 2 ADSL desteği: 8 Mbps’e kadar yük tarafı hızı ve 1 Mbps’e kadar ağ tarafı hızı †
    * G.lite (ITU-T G.992,2) ADSL desteği: 1,5 Mbps’e kadar yük tarafı hızı ve 512 Kbps’e kadar ağ tarafı hızı†
    * DSL el sıkışması (ITU-T G.994,1) desteği
    * RFC 2516 Ethernet üzerinden PPP (İstemci)
    * RFC 2364 ATM üzerinden PPP
    * RFC 2684 (daha önceki kodu 1483) ATM üzerinden çoklu protokol (Bağlı ve Yöneltilmiş)
    * Ek A ya da B (ITU ve ETSI)
    * Multicast video akışı - VLAN

KABLOSUZ VE GÜVENLIK DUVARI ÖZELLİKLERİ

* Wi-Fi Korumalı Erişim 2 (WPA2)/802.11i
    * Wi-Fi Korumalı Erişim, TKIP
    * AES Şifreleme
    * 64/128-bit Kablolu Eşdeğeri Gizlilik (Wired Equivalent Privacy-WEP) şifreleme
    * SSID Yayın Devre Dışı Bırakma
    * 802.1x kimlik denetimi
    * WDS (Wireless Distribution System, Kablosuz Dağıtım Sistemi)
    * Servis Reddi
    * IP Filtreleme – IP protokolüyle adres ya da port yönü (sadece giden)
    * Syslog – Güvenlik duvarı olaylarının raporlanması
    * VPN Geçişi (IPSec, PPTP, L2TP geçişi)
    * VPN sonlandırma güncellendirilebilir
    * SPI – Stateful Packet Inspection
    * Şifre Korumalı konfigürasyonerişimi
    * DMZ ve sanal sunucu desteği

FİZİKSEL

* 2 dBi Ters kutuplu ikili çift kutuplu döner sökülebilir anten SMA konnektör
    * 4 Portllu RJ-45, 10/100 otomatik algılama/otomatik anahtarlama Ethernet
    * RJ-11 ADSL portu
    * USB 1.1/2.0 portu (USB yazıcı eklemek için)

KULLANICI ÖZELLİKLERİ

* IP Servis Kalitesi (QoS)
    * Dinamik DNS
    * Ebeveyn Kontrolü (Günün Saati ve Haftanın Günü)

FREKANS BANDI

* Kuzey Amerika için 2400 ~ 2462 MHz
    * ETSI için 2400 ~ 2483,5
    * Fransa için 2454 ~ 2483.5 MHz, Açık alan 10mW
    * RF Çıkış Gücü: 19,8 dBm EIRP Ortalama

İŞLETİM KANALLARI

* Kuzey Amerika için 11 kanal
    * ETSI için 13 kanal

YASAL BİLGİLER

* EMI - FCC Sınıf B
    * Güvenlik - UL, CUL
    * EMI ve Güvenlik - CE Sınıf B

AMBALAJ BOYUTLARI/AĞIRLIĞI

* 27,94 x 9,66 x 22,6 cm (11 x 3,8 x 8,9 inç)
    * 1,362 kg (3 lb)

ÜRÜN BOYUTLARI/AĞIRLIĞI

* 13,97 x 23,36 x 4,06 cm (5,5 x 9,2 x 1,6 inç)
    * 0,454 kg

MİNİMUM SİSTEM GEREKSİNİMLERİ

* HTML konfigürasyonu,TCP/IPveHTMLWebTarayıcıyı(4.01veya üzeri) destekleyen her bilgisayar tarafından desteklenir
    * Ethernet ağı oluşturmak için Ethernet kartı (NIC) kurulu bilgisayarlar kullanılmalıdır
    * Yazıcı Sunucusu, bir sayfa tanımlama dilini (örneğin, PostScript, PCL, vb.) destekleyen USB yazıcılarla çalışır.

AMBALAJ İÇERİĞİ

* USRobotics Kablosuz MAXg ADSL Ağ Geçidi
    * Ethernet Kablosu
    * Telefon Kablosu
    * Güç Adaptörü
    * Hızlı Kurulum Kılavuzu
    * Kurulum CD-ROM’u
    * Döner Anten
    * Mikrofiltre

Garanti Koşulları

* Satın alma tarihinden itibaren iki yıl üretici garantisi vardır. Tüm garanti koşulları için tıklayın..

*Gerçek performans işletim ortamına ve ağ içinde birbirine bağlı cihazlar arasındaki uzaklığa bağlı olarak değişebilir.
    †ADSL hızları telefon şirketinin veya İSS’nin sağladığı servise ve telefon şirketinin merkez ofisiyleolanuzaklığagöredeğişir.
    ‡ Sayfa tanımlama dilini (örneğin, PostScript, PCL, vb.) destekleyen USB yazıcılarla çalışır.

şimdiden çok teşekkür ederim...

• Diğer modemi bilmiyorum ama bende usr9108 var ve cok memnunum, yeni aldım siteden ve performansı gayet iyi sadece antenini değişebilirsiniz sanırım kendisiyle gelen 2 db, 5db lik anten alırsanız tadından yenmez
  • Kullanma amacınız nedir?Yani normal bir ev kullanıcısımı yoksa ofiste ağ ve yazıcı paylaşımının gerekli olduğu kullanıcmısınız?

Eğer evde kullanmak için modem alacaksanız bu iki modemden birini düşünmeden alabilirsiniz.Usr ın Türkce menüsü varmı bilmiyorum ancak airties Türkce menüsü sayesinde size kullanım kolaylığı sağlayacaktır.

Gördüğüm kadarıyla ikisinde de sip desteği var.Buda ülkemizde yeni yeni tanınmaya başlanan teknolojilerden.

İşin kısası ben ikisi arasından airtiesi tercih ederdim.Nedeni Türkce kullanım kolaylığı ve servis hizmetinin diğerine göre daha hızlı olması.
  • iki modeli birbiriyle mi kıyaslıyoruz anlamadım şimdi.
    air, usr den özellikleri bakımından üstün görünüyor.
    print server özelliği tek başına cezbedici değil. ayrıca vpn özelliğini açmak için de registire mi sitiyordu 9108 ne, hatırlayamadım şimdi.
    lakin kesinti problemi olmadan çalışan bir modem olduğu kesin. çünkü alıp kullandığım bir modem oldu.
    air kullanmak nasip olmadı hiç.
  • ben de yaklaşık 6 - 7 aydır airties 6271 kullanıyorum. Aslında memnunum ama; usr in MAXg özelliği (125mbps) olayı beni biraz caydırmaya başladı... üzerindeki 2dbi lık anten yerine 5dbi lık anten takarsam süper olacağını söylemiş arkadaşım ama; ben daha önce zaten 5dbi lık resimdeki cihazın antenini usr ye takmıştım... üstelik usr 5421 modeli olan usb kablosuz adaptör ile bağlandığımda da ASUSN50VN266DV Notebook umla bağlandığım hız nerdeyse aynı.

Air 6271 vs. usr 9108???

pek bi fark olmadı gibi... air 6271 yazılım yönünden kısıtlanmış bi cihaz. Açıkcası usr ın MAXg özelliğini kullanabilirsem airties den cayıcam gibi...

Bir de mükemmellik ayrıntılarda gizlidir, cümlesini ispatlayacak her iki cihaz için özel ayarlar nelerdir acaba... ben evde kullanıyorum bu cihazları, ikisi de elimde mevcut şu an...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_tufix -- 16 Şubat 2010; 0:10:38 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.