Şimdi Ara

AINOL AURORA 2 TEKNİK SORUNLAR & İNCELEMELER (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
997
Cevap
16
Favori
51.005
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar, Aurora 2 ve Aurora 1'in kasaları tamamen aynı mı değişiklikler var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: delioflu

Arkadaşlar tablet ile resim çektim bu resimleri SD Kart'a nasıl taşırım? Çooook önemli bana yardım edebilir misiniz? Çok önemli ya. Ürün room'lu falan değil aldığım gibi herşeyiyle bilen varsa yardım lütfen. Çok önemli. Ürün bende olmadığı için pc'ye bağlıyamıyorum çekilen resimleri sd kart'a alıp almam lazım. O yüzden yardım.

Ne bu telaş? Biraz sakin olun. Tamam önemliymiş.

Eğer Camera ile çektiğiniz resimleri kastediyorsanız:
    Dosya yöneticisini açın. DCIM adlı bir klasör göreceksiniz. Çekilen resimler buradaki Camera klasöründe tutulur. Buradaki dosyaları kopyalayıp yada kesip, harici kartınıza yapıştırabilir yada taşıyabilirsiniz.

Eğer ekrandan aldığınız görüntüler yani Screenshot'ları kastediyorsanız:
    Dosya yöneticisini açın. Pictures adlı bir klasör ve bunun altında da Screenshot diye bir klasör olur. Ekrandan aldığınız görüntüler bu klasörde saklanırlar. Buradaki dosyaları kopyalayıp yada kesip, harici kartınıza yapıştırabilir yada taşıyabilirsiniz.

Birde bazı hatalarımızı gidersek iyi olur.
    Room diye birşey yoktur. Rom vardır ve bu Rom cihazın işletim sistemidir. Yani Rom'lu falan değil derseniz işletim sistemi yok anlamına gelir. İşletim sistemi olmayan bir akıllı cihaz olmaz. Belki Root demek istemiş te olabilirsiniz. Root da, işletim sistemine müdahale edebilmek için alınan yetkidir. Yani sizin sorununuz ile bir ilgisi yoktur. Gördüğünüz gibi anlatmak istediğiniz şey tam olarak anlaşılamıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chatin_62 -- 31 Temmuz 2012; 11:58:39 >

• Semih o derdi ben de çektim tablet ilk geldiğinde, burada da yazmıştım 4-5 gb lik verilerim gitti 2 kez. Sonra ilk sayfadaki ana mesajda yazdıklarımı uyguladım (harici ve dahili sd kartları formatlama). Artık bu uyarı çok seyrek çıkıyor (hatta birkaç gündür çok sık büyük boyutlu download ve dosya aktarımı yaptığım halde hiç çıkmıyor), çıkarsa da tableti bırakıyorum kenara 5-10 dk sonra bu uyarı gidiyor ve tablet normal fornsiyonuna başlıyor. Ben bu şekilde çözdüğüme inanıyorum, tabi burada yeni aldığım Sandisk Class10 hafıza kartının da muhtemelen payı büyük. Harici SD kart ne kadar hızlı olursa, en azından harici kart yüzünden takılma olasılığı o kadar azalıyor. Ayrıca şunu da belirteyim bu olay tablete özgü değil Android sistemine özgü bir şey bence. Çünkü başka cihazlarda yaşayanlar da olmuş. Ama tabi tablette kullanılan hafıza birimi ne kadar hızlı ve kaliteli ise o kadar az sorun yaşanıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dexia

Semih o derdi ben de çektim tablet ilk geldiğinde, burada da yazmıştım 4-5 gb lik verilerim gitti 2 kez. Sonra ilk sayfadaki ana mesajda yazdıklarımı uyguladım (harici ve dahili sd kartları formatlama). Artık bu uyarı çok seyrek çıkıyor (hatta birkaç gündür çok sık büyük boyutlu download ve dosya aktarımı yaptığım halde hiç çıkmıyor), çıkarsa da tableti bırakıyorum kenara 5-10 dk sonra bu uyarı gidiyor ve tablet normal fornsiyonuna başlıyor. Ben bu şekilde çözdüğüme inanıyorum, tabi burada yeni aldığım Sandisk Class10 hafıza kartının da muhtemelen payı büyük. Harici SD kart ne kadar hızlı olursa, en azından harici kart yüzünden takılma olasılığı o kadar azalıyor. Ayrıca şunu da belirteyim bu olay tablete özgü değil Android sistemine özgü bir şey bence. Çünkü başka cihazlarda yaşayanlar da olmuş. Ama tabi tablette kullanılan hafıza birimi ne kadar hızlı ve kaliteli ise o kadar az sorun yaşanıyor.

hafiza kartini sifirdan bicimlendireim fat32 ntfs vs kac kb ayirma boyutu

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: semihh95

quote:

Orijinalden alıntı: chatin_62

Arkadaşlar daha önce de sormuştum ama arada kaynadı. Ben bu tablette screenshot alamıyorum. Bilgisayara bağlayıp almak zorunda kalıyorum bu da biraz sıkıntılı oluyor. Sizler hangi kombinasyon ile alıyorsunuz?
    Gerçi sanırım Rom ile alakalıdır. Birazdan da Aurora II_0705_Repack_Root_MarketFix_Gapps Rom'unu yükleyeceğim. Belki onda düzelmiştir.

ses kısma ve power a aynı anda basıp 1 sn basılı tutup alabiliyoruz

Eski, tabletle birlikte gelen Rom'da bu çalışmıyordu. Yeni Rom'da (Aurora II_0705_Repack_Root_MarketFix_Gapps) çalışıyor.
    Teşekkürler.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: semihh95

quote:

Arkadaşlar daha önce de sormuştum ama arada kaynadı. Ben bu tablette screenshot alamıyorum. Bilgisayara bağlayıp almak zorunda kalıyorum bu da biraz sıkıntılı oluyor. Sizler hangi kombinasyon ile alıyorsunuz?
    Gerçi sanırım Rom ile alakalıdır. Birazdan da Aurora II_0705_Repack_Root_MarketFix_Gapps Rom'unu yükleyeceğim. Belki onda düzelmiştir.

ses kısma ve power a aynı anda basıp 1 sn basılı tutup alabiliyoruz

Eski, tabletle birlikte gelen Rom'da bu çalışmıyordu. Yeni Rom'da (Aurora II_0705_Repack_Root_MarketFix_Gapps) çalışıyor.
    Teşekkürler.

hafıza kartını biçimlendirmem gerekiyor ntfs mi biçimlendiricem fat32 mi cluster kaç kn olarak biçmlendireyım

• Arkadaşlar yorumları okudum , tablet için bir kötü yorum görmedim. artık türkiye'de satışı olduğu için türkiye'den alıcam tablet'i ama siz bana öneriyormusunuz.

Bana göre fiyatına göre en iyi çift çekirdekli tablet diyebilirim.

Alıcağım Satıcının Link'i =http://www.sanalpazar.com/Ainol-Novo7-Aurora-2-12-Tl-Degerinde-Kilif-Hediyeli__isp3982457
  • FAT32 cluster boyutu 64kb olacak şekilde format yapılacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tr01maxi

Arkadaşlar yorumları okudum , tablet için bir kötü yorum görmedim. artık türkiye'de satışı olduğu için türkiye'den alıcam tablet'i ama siz bana öneriyormusunuz.

Alıcağım Satıcının Link'i =http://www.sanalpazar.com/Ainol-Novo7-Aurora-2-12-Tl-Degerinde-Kilif-Hediyeli__isp3982457

kardeş eğer sanal pazarda çekiniz felan varsa alın.fakat çinden getirten türk sitelerinde ve bizzat çin sitelerinde fiyat yaklaşık 150 tl daha ucuz.
    bu yorum bilgilendirme amacıyla yapılmıştır.

• quote:

Orijinalden alıntı: ALTINBAŞAK

quote:

Arkadaşlar yorumları okudum , tablet için bir kötü yorum görmedim. artık türkiye'de satışı olduğu için türkiye'den alıcam tablet'i ama siz bana öneriyormusunuz.

kardeş eğer sanal pazarda çekiniz felan varsa alın.fakat çinden getirten türk sitelerinde ve bizzat çin sitelerinde fiyat yaklaşık 150 tl daha ucuz.

sanal pazar çekim yok , türkçe lisanlı satın alabileceğim bir site önerirmisiniz ?

• quote:

quote:

quote:

sanal pazar çekim yok , türkçe lisanlı satın alabileceğim bir site önerirmisiniz ?

tr lisanslı mı bilmiyorum ama teknofark 1 yıl garanti sağlıyor ürüne.ben oradan sipariş verdim.
    yalnız teknofark da çinden getirtiyor.yani 15 iş günü bekliyorsunuz.

• quote:

quote:

quote:

quote:

tr lisanslı mı bilmiyorum ama teknofark 1 yıl garanti sağlıyor ürüne.ben oradan sipariş verdim.

Dil Desteği

Czech, Danish, Dutch, English, Spanish, French, German, Greek, Italian, Japanese, Korean, Norwegian, Polish, Portuguese, Swedish, Türkçe, Chinese

Türkçe Bulunmaktadır

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Dil Desteği

Czech, Danish, Dutch, English, Spanish, French, German, Greek, Italian, Japanese, Korean, Norwegian, Polish, Portuguese, Swedish, Türkçe, Chinese

Türkçe Bulunmaktadır

Alıntıları Göster
    quote:

Dil Desteği

Türkçe Bulunmaktadır

Sanki biraz sallanmış gibi, resmi Rom dahil mevcut hiçbir Romda Türkçe dil seçeneği yoktur, Türkçe desteği mevcuttur evet, ama Türkçe seçeneği henüz yoktur. Kısa bir süre içinde çıkarılacağı söyleniyor ama henüz yok. Birkaç uygulama varmış, bazı ayarları Türkçeleştiriyormuş ama cihazı ağırlaştırmaktan başka bir işe yaramıyor bence.

• quote:

quote:

Dil Desteği

Türkçe Bulunmaktadır

Sanki biraz sallanmış gibi, resmi Rom dahil mevcut hiçbir Romda Türkçe dil seçeneği yoktur, Türkçe desteği mevcuttur evet, ama Türkçe seçeneği henüz yoktur. Kısa bir süre içinde çıkarılacağı söyleniyor ama henüz yok. Birkaç uygulama varmış, bazı ayarları Türkçeleştiriyormuş ama cihazı ağırlaştırmaktan başka bir işe yaramıyor bence.

http://teknofark.com bu site bana aynen şu şekil mail attı

Değerli müşterimiz,

Ürün tarafımıza ulaşmasına mütekakip olarak kontrol edilmekte ve müşterilerimize Türkçe ye çevirilerek gönderilmektedir. Ayrıca 32 gb micro sd kartı desteklemektedir.

Saygılar sunarız.

---------------------

Ainol Novo 7 Aurora II 287TL =http://teknofark.com/index.php?route=product/product&path=42&product_id=107

Cube u30gt 450TL =http://teknofark.com/index.php?route=product/product&path=47&product_id=129 (Önerim Bu Tablet )

• quote:

FAT32 cluster boyutu 64kb olacak şekilde format yapılacak.

kendı hafıza kartımıdamı oyle yapacağım

• Öyle tavsiye ediliyor ama şart değil, ben yapmadım yani, sadece tabletin hafızasını formatladım. Ama harici kartım class 10 Sandisk, yavaş kartlar da sorun yaratabiliyor, bu kartı çok sevdim yazma hızı iyi, okuma hızı çok çok iyi.

Ayrıca bugün Ebay'den 1 er dolara aldığım kısa OTG kablolarım da gelmiş, ne olur ne olmaz diye 2 tane almıştım (bir tane de taşınabilir diskler için uzun kablo almıştım o yolda hala). 8 gb lik flaş disk taktım, içindeki filmi oynattım, hiçbir takılma falan yok, aynen kendi hafızasıymış gibi çalıştırdı. Sonra 500 gb lik Seagate harici diskimi taktım (ki bu disk biraz sorunlu gibi, netbook ve notebook bilgisayarlarımda zaman zaman okuma sıkıntısı yaşıyorum) 3 sn içinde taramayı bitirip, hazır halde kullanıma açtı. İçinde HD filmler de vardı, 720p denedim takılmadan oynattı, çoklu dil seçenekli 720p DZON3 DTS Avatar'ı seçtim hem Türkçe dilde hem İngilizcede tıkır tıkır oynattı. Abarttım 1080p film denedim, hiç takılmadan oynattı, pes artık dedim ve bıraktım. Bu cihaz muhteşem bir şey yahu, yaşasın tabletler! Şimdi USB çoklayıcı takıp aynı anda 2-3 usb cihazı görebilecek mi onu deneyeceğim. Çok yükleniyorum bu cihaza çok, parasal açıdan küçük ama bizler için büyük bir adım bu küçük dev.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dexia -- 31 Temmuz 2012; 19:55:37 >

• quote:

Öyle tavsiye ediliyor ama şart değil, ben yapmadım yani, sadece tabletin hafızasını formatladım. Ama harici kartım class 10 Sandisk, yavaş kartlar da sorun yaratabiliyor, bu kartı çok sevdim yazma hızı iyi, okuma hızı çok çok iyi.

Ayrıca bugün Ebay'den 1 er dolara aldığım kısa OTG kablolarım da gelmiş, ne olur ne olmaz diye 2 tane almıştım (bir tane de taşınabilir diskler için uzun kablo almıştım o yolda hala). 8 gb lik flaş disk taktım, içindeki filmi oynattım, hiçbir takılma falan yok, aynen kendi hafızasıymış gibi çalıştırdı. Sonra 500 gb lik Seagate harici diskimi taktım (ki bu disk biraz sorunlu gibi, netbook ve notebook bilgisayarlarımda zaman zaman okuma sıkıntısı yaşıyorum) 3 sn içinde taramayı bitirip, hazır halde kullanıma açtı. İçinde HD filmler de vardı, 720p denedim takılmadan oynattı, çoklu dil seçenekli 720p DZON3 DTS Avatar'ı seçtim hem Türkçe dilde hem İngilizcede tıkır tıkır oynattı. Bu cihaz muhteşem bir şey yahu, yaşasın tabletler!

o otg de mouse denermisin?
    Link varmı?
    Takiplimi gelıyor?

• Semih, inanmayacaksın :) Kablosuz mause taktım, çalıştı Olacak iş değil ya, ne sürücü istedi ne takıldı bekledi, anında çalıştı.

Takipsiz kargo ile aldım, 1 $ lık ürüne takipli kargo verirler mi hiç? Ama gerek yok burada, bizim postacı süper çalışıyor, çok doğru dürüst bir adam, takipli takipsiz her şeyi ta 6. kata çıkartıp elden teslim ediyor. Tavsiye ederim, sen de al mutlaka, al 2 tane falan, biri gelmese diğeri gelir, en kötüsünde kaybın 3-5 TL olur.
  • bu aggro romunda mouse desteği yok sanırım iki ayrı otg kablosuyla 4 5 çeşit mouse denedim çalışmadı herhangi bir tepki vermedi acaba bir program ile halolur mu yoksa mouse desteği olan bir rom mu kurmam gerekiyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: psyko91

bu aggro romunda mouse desteği yok sanırım iki ayrı otg kablosuyla 4 5 çeşit mouse denedim çalışmadı herhangi bir tepki vermedi acaba bir program ile halolur mu yoksa mouse desteği olan bir rom mu kurmam gerekiyor?

Bak onu bilmiyorum, romu küçültmek için veya farkında olmadan bazı sürücüleri silmiş olabilirler. Ben F&L kullanıyorum, çok memnunum. İki ayrı OTG kablosu ile denedim ikisiyle de çalıştı.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.