Şimdi Ara

Ailenizden size kalan bir şey yoksa, artık bir şeye sahip olamazsınız (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
2
Favori
2.621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
32 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Yani tam bilmiyorum ama doktorun maaşını 50binden hesaplasan cidden 20 ayda osuruktan hallice bir araba alıyorsun.

Ya zaten konu o falan değil. Ülke daha stabil olsa ve paranın değeri olsa doktor olsan da mühendis olsan da büyük ihtimal çok fark etmez. Bizim sorunumuz da burada aslında. Ülkenin hali o kadar berbat ki insanlar ilgisinden çok ne daha çok para getirir e bakıyor, haliyle. Kimseyi suçlamıyorum.

hiçbir şeyin yokken cidden bu devirde borçlanmadan çok zor ki artık bankalar kredi de vermiyor.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Tıp hariç doğru ileride tıpçıların ayaklarını temizlicez

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olur bal gibi de olur. Her işi yaparım yorulmam derse aylık 100k yı bile geçer kazanır.

• CowardlyCobra kullanıcısına yanıt
    Değil. Türkiyenin son 3 yıldaki fakirleşme oranı ap ayrı bir düzeyde ve evet 2 senedir aktif çalışanım iyi bir şirkette çalışıyorum. Aileden desteğim olmadan şuanki piyasada 20 yaşında arabayı zor alırım.(min 3 sene birikim yapıp kredi çekerek oda) Bir çok kişi için durum budur. Bordrolu çalışan için bir çok şey imkansızlaştı ya orta üst düzey yönetici olana kadar bekleyeceksin ya da aileden olacak. Şu ana kadar malı mülkü yapan yaptı bundan sonra ne ev ne araba alınabilir sıfırdan. Ev imkansız araba da işte bir 10 sene birazında biriktirir birazında kredi çekerek.
    Her neyse dünya da böyle değil sorun kapitalizmde de değil. Keşke ülkede tek sorun kapitalizm olsa ama bu ülkenin 40 fırın ekmek yemesi lazım sorunun kapitalizmde olması için. Gördüğüm için sizi alıntıladım ama tüm cevabım size değil.

• Metufkcr kullanıcısına yanıt
    Dostum git bi bak bakayım California'da veya New York'ta veyahut Amsterdam tarzı yerlerde ev alabiliyor musun.Dediğim gibi köy olmayan her yerde kapitalizm yüzünden ev almak imkansızlaştı.Türkiye'deki kriz daha büyük sadece.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • CowardlyCobra kullanıcısına yanıt
    Dostum? Liseyi yeni bitirmiş ateşli çocuklarsınız. Ne diyebilirim. LA ya da NL deki hayat stardı ile TR’de ki bir değil. Emin ol gerekli karşılaştırmayı yapabilecek kadar senden büyüğüm ve dediğin yerlere de gerek iş seyahati gerek keyfi bulunmuşluğum mevcut.

• Metufkcr kullanıcısına yanıt
    Dostum gibi masum bir kelimeden alınıyorsan birader diyeyim. Birader zaten hayat standardı aynı demiyorum.Açıp bakabilirsin internete yaz direk Amsterdam daire fiyatları diye.En dandikleri bile 300k Euro.Kaldı ki Avrupa'da mühendis bile olsan maaşın yıllık 70k falan.Bizim ülkede de ortalama 300k tl.Hesabını yaptığın zaman İstanbul'da yine en dandik 1.5 milyonluk evi 5 seneye alıyor mühendisler. Hollanda'da 4 sene.Bir de full biriktirme hesabı.Şimdi bu basit matematiği bile düşünmeyip yaşınla mı haklı olduğunu kanıtlamaya çalışıyorsun?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CowardlyCobra -- 19 Temmuz 2023; 19:12:4 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ortalama doktor maaşı 2.5 bin dolar desen 10 senede 300 bin dolar ediyor. 100 binini biriktirsen harbiden de ev alınmıyor togg alırsın bir tane ver mehteri.

• Sosyalist ekonomi düzeni gibi görünen aslında mülksüz nesil olarak ifade edilen yeni dünya düzenine girdik. Tespit çok doğru.

Orta gelir kesimi tamamen yok edildi, beyaz yakalı alt gelir kesimine kıstırıldı.

• Aylık 50.000 TL para kazanıldığını bile varsayarsak, sıfırdan ev veya araba için para biriktirme imkansız neredeyse..

• Bu doğru, benim doktor kardeşimi bir şımartıyorlar bir şımartıyorlar, 180 derece değişti aradığım kişiye ulaşılamıyor çoğu zaman...

Daha önce yazmıştım AK Parti AK önlük, inşaattan sonra sağlık sektörü öncelikleri...

Eski asil Fenerbahçelilere siyah çoraplılar MHP'lilere beyaz çoraplılar diyorlarsa AK önlüklülerde de var bir şeyler demektir, sanırım İtalya İngiltere Roma Bizans ile ilgili iğrenç bir şey "AK"lık...

Ah bir çekebilsem içlerinden, ah bir kurtarabilsem kamudan

Çok iğrenç tekno müzikler dinliyor, yurtdışından abidik gubidik Cem Yılmaz benzerlerini takip ediyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.