Şimdi Ara

Aileniz zengin değilse bu hayattan zevk alamazsınız (11. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
237
Cevap
23
Favori
10.729
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    bence yanılıyorsun. ha kendine göre haklı olabilirsin amenna.
    benim babam da fabrikatör değil, özel şirkette işçi. aldığı maaş ortalamanın altında. bugüne kadar bindiğimiz en iyi araba 2004 model ford fiesta oldu. bunları neden söylüyorum hani yazdıklarımı daha iyi anla diye. parasızlıktan ne anlar bu deme diye.

İstanbulda öğrenciyim ben de. bu sene geldim 1 ay oldu daha. burstur kredidir yok hiçbişey sadece 3 5 evden gelenler. mutsuz muyum hayır. abi mutlu olmak için para mı gerek illa ki? şimdi paran yok, paran olsun diye bak okuyorsun, ileride iş hayalleri kuruyorsun. gelecek kaygın var yani geleceğin için çalışıyorsun. ÇABA gösteriyorsun. bu bile mutlu olmaya yeter. kendi kazandığın parayı yedin mi hiç bilmem ama ben yedim çok zevkli oluyor. babamın gönderdiği paradan o zevki alamıyorum şuanda.

her gece barda gönlüm hovarda olsun mu istiyosun. tamam öyle olsun. yaşadın herşeyi. altında lüks bi araba. her gece bardasın. her gece başka kızlasın. o an mutlusun... ee sonra? sonrası yok abi. hergün bunları yapmaktan da sıkılacaksın.

mutlu olmak için çok neden var aslında. saymakla bitmez.
    aza kanaat etmeyen çoğu bulamaz. sadece maddi anlamda değil, her konuda...

İnşallah mutlu olursun kardeş.

• Insan zaten fıtrat olarak hep yuksektekini gormeye sartlamis kendini . Bi günde şurda içecek su bulamayanlari yazmazsiniz zaten . Dediklerinin hepsinde haklisin ona lafim yok ama mutlu olmak istiyorsan senden düşük insanlara bak yuksektrkilerine bakarak zsten mutlu olamazsin çünkü yukseginde yuksegi var zengininde zengini var bu kafayla hayata hep lanet okursun zaten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ünlülerin uyuşturucu alışkanlıkları sanırım paranın çokluğundan olsa gerek her şeyden doyuma ulaşıyorlar ve yeni zevkler peşinde koşuyorlar uyuşturucuda bunlardan biri sanırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: enl600

ünlülerin uyuşturucu alışkanlıkları sanırım paranın çokluğundan olsa gerek her şeyden doyuma ulaşıyorlar ve yeni zevkler peşinde koşuyorlar uyuşturucuda bunlardan biri sanırım

Olabilir. Hayatın tadına varamadım belki bunda varırız hesabı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Exocoetidae -- 26 Ekim 2013; 23:23:46 >
  • özel üniversitede okuyorum , arkadaşlarımın nerdeyse %80 i aileden aşırı zengin , en güzel arabaya sahipler , en güzel yerde oturuyorlar , bi standartların üstündeler , parayla saadet olmaz diyenlere duyurulur , ayrıca züğürt avuntusu yapıp çok para varsa sağlığı yoktur ya da sapıtıyor gibi saçmalıklara da gerek yok , ha mutluluğun tek bir tanımı yok kimi arabasıyla , kimi eşiyle vs mutludur ama aileden zenginliğin baştan 1-0 önde size kalite katacağı kesin
  • Ailen olmasaydı ne yapacaktın ? Keşke fakir bir aileye sahip olsaydım diyecektin, fakir de olsa bir aile.
  • Bizimkiler yıllık 13bin tl sigara parası veriyorlar ben dershaneye yazılmak isteyince kabul etmiyor, bu nedir sizce , her gün 3 paket sigara içiyor ve idda oynuyor babam geçen yine zorladım sana para vermem diyor sınıfımda ki okumaz dediğim kişiler dershanede ben evdeyim 1-2 kişi görmüş dershaneye gitmeden kazanan onları söyleyip duruyor açıklarım var diyorum anlamıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sonuna kadar çalış. Kazanan elbet sen olacaksın!!!!!!!!!!!
  • ya ne saçma konu bu ya hayattan zevk almasını biliyorsan her şekilde zevk alırsın basit düşün ve gerçekleştir.Benim param var ama öyle osuruktan takılmıyorum basit şeyler yapıyorum ufak şeylerle mutlu olun biraz çok kasıyorsunuz...Azıcık etrafınıza bakın cebinizdeki o parayı bulamayan da var...
  • quote:

Orijinalden alıntı: KyourakuShunsui

Bizimkiler yıllık 13bin tl sigara parası veriyorlar ben dershaneye yazılmak isteyince kabul etmiyor, bu nedir sizce , her gün 3 paket sigara içiyor ve idda oynuyor babam geçen yine zorladım sana para vermem diyor sınıfımda ki okumaz dediğim kişiler dershanede ben evdeyim 1-2 kişi görmüş dershaneye gitmeden kazanan onları söyleyip duruyor açıklarım var diyorum anlamıyor.

baban sen okumak istiyorsun ama sana para vermem mi diyor? Pardon da o baba değil başka birşey haberin olsun.
  • Bence çalışıp kazanabilirsin hayatını. Açıkçası herşeyim olsunda istemezdim. O zaman çalışmanın bir anlamı kalmazdı... Hayata başladığım gibi zaten bitirmişim ne anladım ben bundan? Kendim çalısıp kazanıcam. Bir şeylerin planını yapıcam. Bütcemi eşimle ayarlıcam. Hayat böyledir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Turuncu Sakal

Adamın dert ettiği şeylere bak. Neden ayfonu yokmuş, neden yurdışına çıkamıyormuş, neden sevgilisini jiple gezdiremiyormuş...

Bugün ayfon alıp mutlu oldun diyelim ilerde yenisi çıkınca napıcan bu sefer de onun için mi ağlayacaksın?

Sevgilini jiple gezdirsen nolacak. Sevdiğin kızın elinden tutup onu evine bırakmak kadar güzel bir şey var mı şu dünyada?

Sen mutluluğu böyle sahte ve maddi şeylerde ararsan ömrün boyunca mutlu olamazsın.

Eskiden adam akıllı kaliteli konular açılırdı , bir de şimdiki konulara bak.Böyle bir konu açmaya eskiden utanırdı millet.Nasıl bir mantık ben anlamıyorum bunları.Konuyu açan arkadaşa cevap vermeye kalksam ağzımdan yanlış kelimeler çıkacak.Bari özele açmayın ne diyim.

• Ben de hayattan zevk alamıyorum intihar edesim geliyor bunun parayla bir alakası yok.
  • Turbo mu beyler??
  • çok haklısın,doğuyorsun yaşın 6 7 olunca seni okula gönderiyorlar,orda bir sürü gereksiz bilgiyle kafanı dolduruyorlar,seni ardı arkası kesilmeyen sınavlarla boğuyorlar.Hep bir dayatma var,ne biliyim yani şu filozof şunu demiş,bu bunu demiş.Onların hayatı neden bizi ilgilendiriyor.Üniversiteye bitirince kpss gireceksin bir umutla,kazanırsan memur olacaksın.Ama gel gör ki 4 5 sene atanamayan insanlar var.Ben de düşünüyorum ne olacak benim bu hayatım diye.Babam işci emeklisi 1050 lira maaş alıyor.Bu hayatta zengin olmazsan hep bir dayatmaya maruz kalırsız,modern bir köle olursun
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdemsuslu

quote:

Orijinalden alıntı: KyourakuShunsui

Bizimkiler yıllık 13bin tl sigara parası veriyorlar ben dershaneye yazılmak isteyince kabul etmiyor, bu nedir sizce , her gün 3 paket sigara içiyor ve idda oynuyor babam geçen yine zorladım sana para vermem diyor sınıfımda ki okumaz dediğim kişiler dershanede ben evdeyim 1-2 kişi görmüş dershaneye gitmeden kazanan onları söyleyip duruyor açıklarım var diyorum anlamıyor.

baban sen okumak istiyorsun ama sana para vermem mi diyor? Pardon da o baba değil başka birşey haberin olsun.

Kendin çalış git diyor bişeyler uydurup duruyor.
  • Aileden birşeyler beklemektense birşeylere kendin sahip ol. Ailen birşeylere sahip olacak diye bir kaide yok. Sen istediğin birşeye sahip olamıyorsan hatayı kendinde ara. Zengin bir ailem olmamasına rağmen ben hiç bu konuyu dert edip mutsuz olmadım. Sen sadece tüketmek istiyorsun. Tüketmeden önce biraz üretmeyi düşün. Kendi kendine birşeylere sahip olmanın verdiği hazzı başka hiçbirşeyden alamazsın. Babadan zengin çocuklar da bunu anlayamaz. Senin ayfonum yok diye üzüldüğün durumda millet asgari ücretle kirada oturup çocuk büyütüyor. Bu kadar umutsuz olmayın. Çabalayın elbet karşılığını alırsınız.
  • Öncelikle, ailenden beklemektense kendin sahip ol veya çalış didin hayallerine ulaş diyen arkadaşlar için şunu söylemeliyim; X şahsı, çalışmadan didinmeden ter akıtmadan emek vermeden senin hayallerine sahip olabiliyor. Peki Y şahsı neden kendisi sahip olmalı, neden yıllarca uğraşmalı, neden X şahsının yaşındayken hayatı o şekilde güzel yaşayamıyor. Başlığı açan arkadaş bunu demek istemiş, siz ise empati yoksunu olarak çalış başar uğraş emek ver gibisinden laflar etmişsiniz. Burada bir kıskançlık mı yoksa eşitsizliğe tahammülsüzlükmü var tam kestiremedim açkcası.

Başlığı açan arkadaşa tamamen hak veriyorum, aynı çevre bende de var ve aynılarını görmekteyim... ABD'de helikopter şirketi kuran mı dersin, bilmem ne bankasında müdür olan mı yoksa Migros için sıfır binalar inşaa eden arkadaşlar mı dersin... Bunların hiç biri kendi emekleriyle bu durumlara gelmediler malesef, hepsi baba parasıyla oldu. Şimdi orta direk bir ailenin evladı banka müdürlüğü haricinde yukarıda saydığım diğer 2 olasılığı gerçekleştirebilir mi ? Kesinlikle hayır. Belki çocukları veya torunları :)

Başka bir ülke de olsaydım başlığı açan arkadaşı cidden azarlardım bu konuda, ama malesef gerçekler bunlar.. Bu ülke de paran yoksa ayakkabı süngerisin
    Onun bunun işlerini yaparsın veya görürsün, köle gibi yaşarsın paran yoksa.

@dont know malesef herşey şans, bazıları bazılarından daha şanslı veya şansız olmalı bu düzende ki zaman akmaya devam etsin. Böyle doğmuşsun yapacak birşey yok :)
    Ama inat edip kaderini değiştirmek istersen çok çok çok çalış en tepeye ulaşana kadar ve birgün çocuklarına veya torunlarına senin gençken yaşamak istediğin hayatı bırak. Zengin olan ailelerin çoğunda aile bireylerinden birisi bu şekilde feda etmiştir kendisini. Şansın yokmuş sen burjuva olamadın, ama torunlarının olabilmesi senin elinde...

Herşeyden önce şu durumunu kabullenmeli ve ne yapacağına karar vermelisin, motivasyon ve istikrarlı hırs da çok önemli tabi ki.

"Herşeyde vardır bir hayır" veya "haline şükretmelisin" diyenleri sakın ama sakın dinleme, fakir tesellisi gibi birşeydir bu. İnsanları psikolojik olarak hipnoz etmeye benzer. Her zaman senden kötüleri örnek verirler, ama aşağı bakmayacaksın... Kendinden yukarı, en tepeye bakmalısın. O vakit anlarsın bu sözlerin seni(veya insanlığı) kandırma amaçlı olduğunu.

Diyelim ki en tepelerde bir yerlerdesin, senden çok ama çok aşağıda olan biri isyan etme noktasına geliyor... O şahıs senin için tehlike oluşturabilir, yanılıyormuyum?
    Senin rahat ettiğin ve düzeninin kurduğun sistemi çökertebilir, işte bu gibi zamanlarda halk'a "herşeyde vardır bir hayır" veya "haline şükretmelisin" demelisin ki ayaklanıp isyanlara başvurmasınlar.
    Kaybedecek birşeylerinin olmadığının farkına varmasınlar kısacası.

Haa, bir de okulunun bitmesine çok uzun zaman var ise boşuna vakit harcama eğer hayatında en çok istediğin şey para ve zenginlik ise. Maaşlı bir işe de sakın girme, hedefinden uzaklaşırsın. Çünkü o aldığın para tatlı gelecek sana, geçici olarak nefsini tatmin edecek. Asıl hedefini ve amacını unutacaksın, bunun farkına vardığında zamanın akıp gitmiş olacak boşuna. Belki de evlenmiş çoluk çocuğa karışmış olacaksın ve riskli bulacaksın şimdi hayalini kurduğun hayata ulaşmanın yolunu... Böylelikle çocukların büyüyüp DH'ye geldiğinde senin açtığın konuya benzer bir konu da onlar açacak :) Çünkü geçmişte sen hedefinden saptığın için...

• Dünyevi zevkler insanı tam olarak tatmin etmez. Beni etmiyor en azından
  • quote:

Orijinalden alıntı: sanae0

Turbo mu beyler??

yok. babamın güzel bir sözü vardır, der ki, yukarıyı boşver kendinden aşağılara bak sen. okula gitmek isteyip gidemeyeni de var, evi olmayıp sokaklarda, gecekondularda yaşayanı da var. yukarıya imrenip bize sitem etme yukarının bir sınırı yok. daha iyisine ulaşmak istiyorsan çabala, babadan zengin olup sadece tûketenler yaşamaz zaten. yaşamak üretmektir, üretmek özgürlüktür. o yûzden gidin ve hayalinizdeki okulları kazanmak için mücadele verin. sistemi sokaklara dökülerek te yıkabiliriz ama bu bizim ülkemizde imkansız. onların düzenini onların silahlarıyla yıkabiliriz ancak bu ülkede. ümitsizliğe kapılmayın. daha gençsiniz. umudunuzu kaybetmeyin.

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.