Şimdi Ara

Ailenin yanında okumak mı, başka bir şehir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
2
Favori
6.639
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frederchopen -- 21 Haziran 2015; 17:54:00 >

• Bölüme göre değişir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: K U N

Bölüme göre değişir.

Nasıl?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frederchopen -- 21 Mart 2013; 18:25:34 >
  • Anadolu Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi yada Akdeniz Üniversitesi falan tutuyosa git derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: by_____can

Yaşadığınız şehirdeki üniversiteyi kazandınız, gayet de iyi bir puanla. Başka bir şehirde mi okursunuz, ailenizin yanında mı? Şöyle bir durum var; başka bir şehirde okursam kendime güvenim gelecek, sosyalleşeceğim, kararlarımı kendim alacağım. Ailemin yanında bunların hiç biri olmayacak, sıkılıcağım, dört duvar arasında sıkışmış hissedeceğim. Siz ne diyorsunuz?

Kaliteli üniversitede okuyacaksan mantıklı. Adı sanı bilinmeyen üniversiteyse katlanmana değmez.
  • Büyükşehirlerden birindeysen ailenin yanında oku derim. Puanın yeterse hem güzel bir üniversitede okumuş olursun. Hem rahat olursun, yediğin önünde yemediğin arkanda olur. Özgür olmak için şehir dışına gitmek istiyorsun ama evdeki hesap çarşıya uymaz, paraların hep ev masraflarına gider, dışarı çıkacak paran kalmaz. Ayrıca evdeki işler de cabası. Ayrıca çocuk da değilsin yani abartmadığın sürece gene arkadaşlarınla görüşüp istediğin gibi sosyalleşebilirsin. Derslerine ve hobilerine de daha çok vakit ayırırsın.
  • Bir zamanlar ben de tam aynılarını düşünüyordum ama şu an belki de hayal ettiğim gibi olmaz sosyalleşeceğime daha da asosyale bağlarım diye düşünüyorum. Burada hiç değilse aile ile bir şeyler yapılıyor orada kafa dengim birini bulamazsam aile de yok daha bir sorun olabilir. Hem sosyal bir insan aile yanında da sosyalleşir zaten yok yapında utangaçlık falan varsa orası beklediğin gibi çıkmazsa daha büyük bir sorun olur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ailenle kal
  • Merak ettiğim konu takip.
  • Aileden korkmaya, aileyi öcü gibi görmeye hiç gerek yok. Anne-babayı en iyi arkadaş olarak görüp sohbet etmek, dertleşmek gerekir. Sosyalleşme denen kavram günümüzde arkadaşlarla pahalı mekanlara gidip orda check-in yapma ve çekilen resimleri face'ye koyma ritüeline dönüştü. İddia ediyorum genelde dışarda sürten tiplerin çoğunun ya ailesi ile sorunları vardır ya da aile içi iletişimleri iyi değildir
  • Kendi kişiliğini kesinlikle göz önüne alıp öyle karar ver bunu sana bu konudan muzdarip biri olarak söylüyorum ben ailem yanımızda oku demesine rağmen adeta kendimi parçaladım kesinlikle olmaz aile yanında üniversite mi okunur diye su an turkiyenin kaliteli üniversitelerinden birinde -bana gore- öğrenciyim ama aileden ayrı olmak bana o kadar zor geldi ki su an hem fiziksel hem psikolojik olarak rahatsizim açıkcası saglık sorunlarım oluştu ve bu yüzden okuldan da bölümden de uzaklastim ve soğudum gelecek yıl sınava gireceğim ailemin yanına dönmek ve bölümümü değiştirmek icin
    Herkes aynıdır demiyorum bazılarına çok zor geliyor bu durum bazilariysa aksine hemen alışıyor eğer 2.gruptan degilsen bence kal ailenin yanında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ichbinblau -- 21 Mart 2013; 17:59:56 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: K U N

Bölüme göre değişir.

Nasıl?

Ders yükü ağırsa evde olmak daha iyidir ama aileden uzakta yaşamak insanı geliştirir cogu yönde.Yemek yaparsın bulaşık yıkarsın temizlik yaparsın paranı yönetirsin vs.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K U N -- 21 Mart 2013; 17:52:23 >
  • Bu sene ailemin yanında İstanbul'da mezun oluyorum ama üniversite okuyormuş gibi hissetmedim bile... İnşallah seneye kazanıp Sakarya'ya gideceğim. İyi yada kötü olacağına dair bir önyargım yok. Fakat çok istediğim kesin.
  • gokhan diye ark var adam tokatta ailesinden evinden xboxundan manavindan uzak diye kac hafta sikinti cekti yakinda birakcak yani oyle tirt uniyse bidaha hazirlanmak en iyisi inanmayan yasasin o ornekler gokhan icindi sizin icin farkli olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Codemaste®

Bu sene ailemin yanında İstanbul'da mezun oluyorum ama üniversite okuyormuş gibi hissetmedim bile... İnşallah seneye kazanıp Sakarya'ya gideceğim. İyi yada kötü olacağına dair bir önyargım yok. Fakat çok istediğim kesin.

Ben de Sakarya ünv. istiyorum hızlı tren yapılıyor bence yurtta kalmak zorunda değilsin
  • Bence ailenizin size ayrıyeten aylık göndereceği 1.500 2.000 tl yoksa farklı bir şehirde okumanın bir anlamı yok.Çoğumuz düşünce çatışması yaşacağımız gıcık olacağımız tiplerle belki aynı yurtta belki aynı evde yaşamak zorunda kalacaz ki hiç gerek yok. Ev yönetmek para yönetmek basit konular değil. Sefalet içinde ezilmenin bi anlamı yok.Eğer büyük bölümler( Tıp , eczacılık , diş hekimliği...) peşinde değilseniz gitmenin bir anlamı yok. Dersinize girdiniz çıkıp birşey yapmadan eve geldiniz sizi bekleyen boş bir mutfak boş bir dolap yok. Akşam dışarı cıkacaksınız yıkanmayı bekleyen bir t-shortunuz yok.Avantajları olduğu gibi dezavantajlarıda bulunmakta.Bende farklı şehrin dezavantajları ağır basıyor. Tabi babamla anlaşmamında etkisi var 4 senede farklı bir şehre göndereceğin paraya bana orta halli bir araba al bulunduğumuz şehirde devlet üniversitesinde okuyayım dedim. Kabul etti. :)
  • Ben ailemin yanında kalmak istiyorum kişiden kişiye göre değişir bu. Arkadaşlarım var liseyi ailesinden ayrı okuyan onlar için soru zaten olmuyacaktır. Gidiceksen de sıkıntı çekmeye razı olucan. Şahsen ben hiç uğraşmam ev hazır yemek hazır zaten becerim hiç yok, çok da karışmıyorlar bana sorun olucağını zannetmiyorum o yüzden başka şehire gitmem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Waluigi

Aileden korkmaya, aileyi öcü gibi görmeye hiç gerek yok. Anne-babayı en iyi arkadaş olarak görüp sohbet etmek, dertleşmek gerekir. Sosyalleşme denen kavram günümüzde arkadaşlarla pahalı mekanlara gidip orda check-in yapma ve çekilen resimleri face'ye koyma ritüeline dönüştü. İddia ediyorum genelde dışarda sürten tiplerin çoğunun ya ailesi ile sorunları vardır ya da aile içi iletişimleri iyi değildir

Hocam pahalı mekanlara giden, hatta içki içen biri bile değilim. Benim sosyal hayatım sanat üzerine kurulu. Daha rahat olurum diye düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frederchopen -- 21 Mart 2013; 19:26:25 >
  • Kesinlikle aile nin yanında çok rahat edersin öğrenci evi tam sıkıntı
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Waluigi

Aileden korkmaya, aileyi öcü gibi görmeye hiç gerek yok. Anne-babayı en iyi arkadaş olarak görüp sohbet etmek, dertleşmek gerekir. Sosyalleşme denen kavram günümüzde arkadaşlarla pahalı mekanlara gidip orda check-in yapma ve çekilen resimleri face'ye koyma ritüeline dönüştü. İddia ediyorum genelde dışarda sürten tiplerin çoğunun ya ailesi ile sorunları vardır ya da aile içi iletişimleri iyi değildir

Hocam pahalı mekanlara giden, hatta içki içen biri bile değilim. Benim sosyal hayatım sanat üzerine kurulu. Daha rahat olurum diye düşünüyorum

Ailenin yanında kalırsan sanatına daha fazla vakit ayırabilirsin. Ayrıca kendini geliştirmiş olursun. Sanatla uğraşmanın faydalarını iş yaşamında görürsün.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.