Şimdi Ara

AİLEMİ İNGİLİZCE ÖĞRETMENİ OLMAMA NASIL İKNA EDE BİLİRİM?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
1.182
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet beyler ben ingilizce öğretmenliği okumak istiyorum. Okuldan beri ingilizceyi çok severim. Hatta bir kaç kez 4-5 yaşlı çocuklara ingilizce dersi geçmiştim. Yemin ederim çocuklar bana "teacher" deyince aklım gidiyordu. Ama ailem ingilizce öğretmenliği okumamı istemiyor. Öğretmen olupda ne yapacaksın, bir kuruş kazanamazsın diyorlar. Nasıl ikna ede bilirim? Kendimi ingilizce öğretmenliği dışında bir meslekte düşünemiyorum bile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Turuncu_sitenin_üyesi -- 5 Nisan 2014; 17:26:19 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Up

• İkna etmene gerek yok sonuçta sen okuyacaksın onlar değil.

• İngilizce öğretmenlerinin kolay atandığını ve ekders+ özel derslerle 3-4 bin lira kazanabileceğini söyle.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ailene bunun onur kırıcı davranış olduğunu söyle
  • Ailen senin yerine çalışmayacaksa söz hakkının ailende olduğunu düşünmüyorum. Soruyu sorduğuna göre daha yaşın ufak diye tahmin ediyorum. Merak etme, aileler her daim çıtayı kendilerince yüksekte tutarlar. Bazı aileler çocuğun üzerinde fazla otoriter olmayı başarmışlarsa, çocukta sinikse ve ipleri ailesine teslim etmişse çocuğun aile ne derse ömrü boyunca onu yapmakla mükellef olduklarını zannederler. Senin yaşamın, senin kararın, sen çalışacaksın, sen okuyacaksın. Parayı kazandığın gibi tamamen ailene vermek gibi bir mecburiyetin yoksa ne kadar kazandığın da tamamen sana kalmış vaziyette. Şimdiden kafana girmelerine izin verirsen ileride evleneceğin kızı da ailenin seçmesini bekle derim. Yaşayacağın evi, oturacağın mobilyaları, kaç çocuk yapacağını da belirleyebilirler. Bu gün böyle bir otorite kuran ailenin "ben 2 torun isterim" diye baskı yapmayacağının garantisi yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dexter M.

İkna etmene gerek yok sonuçta sen okuyacaksın onlar değil.

O kadar kolay değil işte hocam :/

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Annemi nasıl ikna ederim?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Eğer istediğin şey öğretmekse kimseyi dinlemeden öğretmen olmalısın. Birdaha gelmeyeceksin dünyaya. Ama eğer istediğin İngilizce konuşmaksa bu dili içeren bir sürü seçenek var önünde. Yine de ne seçimin seni etkileyecek, aileni değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Turuncu_sitenin_üyesi

quote:

Orijinalden alıntı: Dexter M.

İkna etmene gerek yok sonuçta sen okuyacaksın onlar değil.

O kadar kolay değil işte hocam :/

O kada kolay, ben dil okumuştum sınıf arkadaşıma babası ilk üni sınavından sonra bi tıp gelir heralde artık demişti.
    Kız 4 sene yutturdu ailesine mf okuduğunu.

• quote:

Orijinalden alıntı: DeusZero

Eğer istediğin şey öğretmekse kimseyi dinlemeden öğretmen olmalısın. Birdaha gelmeyeceksin dünyaya. Ama eğer istediğin İngilizce konuşmaksa bu dili içeren bir sürü seçenek var önünde. Yine de ne seçimin seni etkileyecek, aileni değil.

Evet istediğim ingilizce öğretmek. Çünki ingilizce derslerinde çok keyif alıyorum.

• Ailen başka ülkede yaşıyor sanırım öğretmenler 3-4 alıyor beğenmiyorlar ya sorsana akıllarında meslek neymiş herhal 10-15 binlik birşey varda millet bilmiyor

• Ben anlamıyorum arkadaş neden aile kişinin geleceğine karışır. üstelik iyi kazancı yok diye engellemek niye? çok para getiren ama sevmediğin bir işte, öğretmenlikte alacağın verimden daha azını alacağını nasıl göremezler??
  • quote:

Orijinalden alıntı: UsainBolt

Ailen başka ülkede yaşıyor sanırım öğretmenler 3-4 alıyor beğenmiyorlar ya sorsana akıllarında meslek neymiş herhal 10-15 binlik birşey varda millet bilmiyor

Mühendislik yada iktisat falan

• Onları işsiz kalmayacağına ikna et
  • Severek okumadıktan sonra okumanın bir anlamı yok hem siz mi okuyosunuz ben okuyorum sınava ben girip kazanıyorum benim hayatım de
  • Turuncu_sitenin_üyesi kullanıcısına yanıt
    Dalga geçiyorsun sanırım adam odtü itü mezunu olsa anca o kadar alır o kapasitedeki adamda zaten öğretmen olmaz ki başlangıçta onlar bile o kadar alamıyor hayal kurmayalım

• quote:

Orijinalden alıntı: Turuncu_sitenin_üyesi

quote:

Orijinalden alıntı: DeusZero

Eğer istediğin şey öğretmekse kimseyi dinlemeden öğretmen olmalısın. Birdaha gelmeyeceksin dünyaya. Ama eğer istediğin İngilizce konuşmaksa bu dili içeren bir sürü seçenek var önünde. Yine de ne seçimin seni etkileyecek, aileni değil.

Evet istediğim ingilizce öğretmek. Çünki ingilizce derslerinde çok keyif alıyorum.

Hanginiz işsiz İngilizce öğretmeni gördünüz ya bi söyleyin Ama bunu ailene anlatmak ne kadar kolay olur bilemem

• memleketten binlerce işsiz mühendis var. ingilizce öğretmeni atanamasa bile özel dersler, kurslar ile geçinip gider. birde atanmış ingilizce öğretmenini düşünür ek özel dersleri falan eklersen 5bine yakın para.
    sadece ingilizce biliyor diye bir çok vasıfsız eleman meslek sahibi olabiliyorken sen işsiz kalmazsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: muskeder

memleketten binlerce işsiz mühendis var. ingilizce öğretmeni atanamasa bile özel dersler, kurslar ile geçinip gider. birde atanmış ingilizce öğretmenini düşünür ek özel dersleri falan eklersen 5bine yakın para.
    sadece ingilizce biliyor diye bir çok vasıfsız eleman meslek sahibi olabiliyorken sen işsiz kalmazsın.

+1
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.