Şimdi Ara

Ailem namus meselesi yüzünden sevdiğim kızı (amcamın kızı) istemiyor. ne yapmalıyım hocam?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
1
Favori
2.517
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle aslen doğulu ve kürdüm.bunu özellikle belirtmemin asıl sebebi ailenin büyüklüğü ve genel qualifikasyonlarını daha iyi idrak edebilmeniz içindir.

    Şimdi biz çocukluk aşkıyız bu kızla.15 li yaşlarımızdan beridir seviyor ve çıkıyoruz birbirimizle.yaklaşık 6 senedir.bizde adetler bellidir.gizli yaşanır.kızların en ufak hareketi yanlış algılanır.


    Ben doğma büyüme istanbulluyum kız ise Vanlı.ilk başlarda öylesine bir ilişki şeklinde başlayan bu ilişki sonrasında gerçekten tüm zorlukları atlatan bir ilişkiye döndü.aslında yapılmayanı yapıp , zor olanı başarmak hoşuma gittiğinden bu kıza daha çok bağlandım.


    kızın ve benim bu süre dahilinde bazı hataları oldu.farklı şehirlerde yaşıyoruz.kız bu güne kadar ev kızı gibiydi her zaman .halende öyle ama çalışmaya başladı bir cafede .sonra tavırları biraz değişti.bende çok ilgisiz bırakıyordum.bu yüzden bir kişiyle hiç ileriye fazla gitmeden mesajlaşmış .mesajlaştığı kişide patronu.ben gördüm ayrıldım.


    bana sebeplerini söyledi bana yeminler ve yalvarmalardan sonra inandırıcılığından ötürü devam ettim çünkü çok seviyordum.oda deliler gibi seviyor biliyorum.buna ben Emin’im.neyse sonra kızla aramız bir hafta önce baya limoni olmuştu.bu işten çık başka yerde çalış diyorum yada bu işten çık dediğim için.bakın kültürsüz biri değilim.



    çalışmayada karşı değilim ama bu patronu sürekli bunun kuyruğu gibi köye evine ailesinin onayı ile onu arabasıyla bu adam eve bırakıyor.birde adam zaten yavşağın tekiymiş herkesten duyduğum kadarıyla.bu sebepten ben çalışmak istiyorum gibi saçma şekilde diretti.şunun farkındayım .kimseyle kendimi kıyaslamıyorum.eğer kızı başkasına kaptırıyorsam suç benimdir ama beni deliler gibi sevdiğini söyleyip bu durumdan rahatsız olduğumu bilmesine rağmen bunları yapması içimi acıtıyordu.



    neyse bizim diğer kuzenler bizi çok kıskanır zaten dedikodu ailesi .bizde pek masum değildik onlara karşı ama onlar çok yıprattılar bizi.bizi sürekli ayırmak için yemedikleri nane kalmamıştı.bizim bu boşluğunuzdan yararlanıp.limoni olduğumuzu öğrendiklerinde.plan yapmışlar ve en son çare bizi ayırmak için kızın namusuna iftira attılar.beni aradılar abisinide yanıma aldım onun iş arkadaşı olan kızlar bir bir aradılar ve bunları anlattılar bizde dinledik beraber.bu iş ve bu adam benim zayıf noktamdı.



    zaten işkilleniyordum.ve öyle şeyler yaptıklarını söylediler ki kendini paraya sattığından tut herşeye kadar ..adam bide evli falan.ne kazan dairesi ne otel odası nede başka şeyler bıraktılar.bunları söyleyince bende dayanamadım kıza onların ithamlarını kullanarak baya kızdım haklı olarak.o anki psikoloji ile .ki bende aşırı kıskanç ve sinirlenince mantıklı olamayan bir insanım.neyse ablasına söyledim abisi gitmiş konuşmuş.abisini ablasını ikna etmiş.



    Öyle bir şey olmadığına hüngür hüngür ağlayarak iftira attıklarını söylemiş.bende hala bana açıklama yapmadığı için aileme herşeyi anlattım kızgınlıkla.ailem duydu ve bize o onun aşağılık arkadaşları ve bizim iğrenç kuzenlerimiz öyle bir yansıttılarki kızın adını duymayan kalmamış.ama kızın bana en son dediği sadece aralarında birdaha biz biraraya gelmeyelim diye yaptıkları bir plandı falan dedi.


    neyse beni o gece edilen her ithamı anlatarak tatmin etti özür diledim kabul etmedi bende kestim ilişkimi.sonra o geldi benden özür diledi barıştık .birbirimizi deliler gibi seviyoruz .inanıyoruz ama ailem o istedikleri kızı artık istemiyor .özellikle annem.çünkü kız sustu diyor .



    kendi namusuna laf atılmış dünyayı yakması gerekirdi ona iftira atanlar gelip ki ona iftira atanlar aileleriyle gelip onun elini ayağını öpsünler diye.ama kız annesi ve babasından korkuyor.o yüzden olmayan bir şey duyulmasın daha fazla diye sadece kızlara birebir görüşüp yapması gerekeni yapmış.ama annem diyorki ha masum ha değil.iftira atılmış ve susmuş.iftira atıldıktan sonra bende sende yıllarca onun şüphesiyle kalacağız.ve ben nasıl evime alıp gelinim diyeceğim dedi.tartıştık ve küstü.



    ağzına geleni söyledi bana.o kız koynunda dahi olsa bu haldeyken sana namussuz gözüyle bakarlar dedi.ki bizim aile geniş ve dedikodu seven bir aile olduğundan haksızda değil.kıza gittim bunları söyledim.kız dediki zaten bu dediğin iftira daha önce atıldı bana ve benim ailem tüm herkesi susturdu gereken cezalar verildi İnsanlara ve kapandı gitti.nerededeyse 5 6 ay önce yaşanmış bu daha önceki aynı iftiraları atan insanlar cezalarını çekmişler.



    ama işin garip yanı şu ki tekrar piyasaya çıkmasının nedeninin sadece bizi ayırmak olduğunu izah etti kız arkadaşım .3 kişi planlamış dedi.ve planları şuymuş .biz söyleyeceğiz .bu çocuk cesaret edipte kızın ailesinede uçuramaz.beni tanıdıkları için kıza ağzına geleni söyleyip ayrılır bir daha bir araya gelemezler diye düşünmüşler.dediğine göre.ama ben onun abisi ve ablasına açıklamıştım anneside biliyordu.



    ve bunu hesaba katmayı bırak abisinin benim evimde kaldığını hesap edememişler .ve olay büyüyünce kızında abisininde ayaklarına kapandılar .eğer bu olayı büyütürlerse bu diğer kızlar için tüm hayatlarının bahtsızlığını yaşamak demek olduğu için yalvardılar yakardılar.ama benim ailem artık inanmıyor kıza.halen o işte diyor .




    çalışıyor diyor.3 kişi planlamış dedi.ve planları şuymuş .biz söyleyeceğiz .bu çocuk cesaret edipte kızın ailesinede uçuramaz.beni tanıdıkları için kıza ağzına geleni söyleyip ayrılır bir daha bir araya gelemezler diye düşünmüşler.dediğine göre.ama ben onun abisi ve ablasına açıklamıştım anneside biliyordu.ve bunu hesaba katmayı bırak abisinin benim evimde kaldığını hesap edememişler .ve olay büyüyünce kızında abisininde ayaklarına kapandılar .eğer bu olayı büyütürlerse bu diğer kızlar için tüm hayatlarının bahtsızlığını yaşamak demek olduğu için yalvardılar yakardılar.ama benim ailem artık inanmıyor kıza.




    halen o işte diyor .çalışıyor diyor.arada kaldım baya.bide bu adamla gördüklerine dair o kadar net şeyler kullandılar ki beni arayanlar .otelin kameralarından odalara beraber girdiklerinden tutun herşeye kadar izlediklerini söylediler.adam ona telefon kıyafet her türlü şey için ekstra para verdiğini ve bizzat hediye ettiğini söylediler.bizde aynı maaşı alıyoruz ama onun kadar iyi giyinemiyoruz dediler.ve bunların karşılığını adam almasa yapmaz dediler.insanın yatacak herşeyi söylediler.birbirlerini kıskandıklarından tutun herşeye kadar.kız ikizler burcu ama herşeyin öyle bir açıklamasını yapıyorki beni inadırdı ve yalvardı bana onlar kazanmasın dedi.



    ayrıca ilk sevgilisi ben olduğum için ilk ben öptüğümü hissettim .öpüşmeyi bilmeyen kızları daha evvelden bilirim.kız nefes bile alamadı.bayılmış gibi uzanıyordu.acaba çok mu profesyonel bir yalancı yolsa benmi safım yoksa o doğruyu mu söylüyor.bakın güveniyorum.inanmıyorum insanlara.çünkü benim güzelim bunu yapamaz .




    heleki bu kadar seviyorken.ayrıca diyorki bulunduğum ilçe küçük bir yer.ve hepimiz akrabayız.madem duyuldu böyle ahlaksızca bir şey neden ailem beni asmadı falan.neyse inanıyorum ama şüphe tek gerçektir mottosundan yola çıkarak uzak olmamın verdiği haklada şüphe duymak en doğal hakkım.ne olduğuna kafam ermiyor yetmiyor .şimdide ailem istemiyor.ve ailem bu kız kafanı çok yordu iki senedir hukuğu az bir farkla tam burslu kaçırıyorsun.olmasın daha iyi diyorlar .birde şuan küsler.evlensen bile düğününe gelmem diyor annem .ben o kadar namussuz değilim diyor.falan.gizli sürdürüyoruz .



    ne yapmam gerek büyüklerim ve aklı eren herkesten rica ediyorum bana mantıklı bir şeyler yazın.dalgaya vurmayın.ciddi olsun .ona göre yol çizeceğim.teşekkür ederim şimdiden.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Malajor -- 15 Kasım 2017; 9:14:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Hocam bende doguluyum bu isin icinden biraz zor cıkarsın evliliginizdende hayır gelmez

    Yenge süpheli hareketleri gördüğü anda o isden cıkacaktı

    Yazık etmiş ikinizede



    Ben aile rızası olmayan evliliklerin hep mutsuzluk icinde gecdigini gördüm



    Ama sizde seviyorsunuz hicbir kız onun yerini dolduramaz başkasıyla evlensenizde aklınızda hep o kalacak

    Benim tavsiyem şu şimdi acı çekin ama sonra çekmeyin diye ayrılmanız en iyi seçenek olur sizin icin

    Aksi takdirde hayatinız heo bir şüphe içinde ve milletin ne diyecegi hakkında

    Ailenizinde yanınızda olmamasıda cabası

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O kadar aşığım ki ne derse inanıyorum. ama sence yalan mı söylüyor bu. ayrıca adamla mesajlaşmasında şu şekilde adam bana asıldı ondan sonra ben yüz vermedim soğuk davrandım sonrada abi kardeş gibi devam etti bu ilişki dedi. abi diyorum ona hep diyor. birde adam buna aşılmadan önce bana şunu ayarla bunu ayarla diyerek yaklaşmış.


    bide benim kız birileri iltifat edince hoş köpek demiyor sadece gülümsüyor. ilgiyi seviyor gibi. kızdım bir daha yapmıyorum diyor. ama senede 1 haftalığına oraya gidiyorum. neyin nasıl olduğunu nasıl bileceğim. senle evlenmek sözlenmek istiyorum diyor.


    O patronuda akraba sayılır uzaktan ondan izin veriyorlar.25 bin kişilik ilçenin 25 binide aynı aşiretten. ailelerde uzak değil.


    ne olduğuna kafam ermiyor yetmiyor. şimdide ailem istemiyor. ve ailem bu kız kafanı çok yordu iki senedir hukuğu az bir farkla tam burslu kaçırıyorsun. Dediler.

    hatta bir ara haber vermeden beklemiyordu oraya gelememi bir anda memelekete gittim söylemeden sürpriz olsun diye sonra hemen telefonunu aldım. whatsap webi bağladım. tam okuyordum ki bir anda bağlantı kesildi telefonunmdan. o benim kıza kalp atmıştı benimkide gülümsemişti. sonra ben kızdım ayrıldım. başka şeyler var dedim. o kız bütün gece ağlamış intiharı düşünmüş. Ablası geldi diğer kişiler falan.sonra o geldi barıştık.sonrada işten çıkması için ailesiyle tartıştı ama ailesi git çalış .onca çocuk var hepinize nasıl bakılan diyip gönderdi geri.

    İşin garip yanı sonra geldi hattını kırdı ayaklarıma kapandı. seni asla aldatmadım ama ilgisizdin bende bu yüzden biraz oda yüzvermeden yanlış yapmadan bize konuştum. ayrıca patronum olduğu içinde engelleyemedim dedi.o bana mesaj attı ama İnan yüz vermedim hiç dedi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Malajor -- 15 Kasım 2017; 9:18:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ben herşeyden vazgeçecek kadar aşık oldum kardeşim.. ayrıca sadece adam bana asıldı ben yüz vermedim dedi ondan sonrada abi kardeş gibi davranıyor dedi. hepte öyle diyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kusura bakma da ben kızdan şüphelendim madem birbirinizi seviyorsunuz sen o işten ayrıl dediğinde neden ayrılmadı? neden hala orada devam ediyor? sen kızı boş bırakmışsın ız da başka yerlere kaymış bana göre bu saattten sonra da bu iş olmaz unut gitsin
  • Ne kadar sevsende ileride boynuzu yememek adına tamamen sil bence kızı.Yoksa ileride daha çok yaralar seni bu ter bir durum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kız yolun yolcusu kalıbımı basarım bu işe.işini gör bırak reyis

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ama abi gel sözlenelim diyor hatta hemen yada bana bir yüzük gönder insanlar en azından bilsin biraz diyor .yada ne bileyim acayip şekilde evlilik için konuşuyor.çocuklarının adından tut herşeye kadar şuna barışık durumdayız.bana tüm hayallerinden tut herşeye kadar anlatıyor hocam.yani aşırı bir sevgisi var gibi duruyor.ama beynim öyle bi allak bullak ki neye inanacağımı şaşırdım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam kız ailemin maddi durumu iyi değil diyor ayrıca şimdi evlilik zamanım geldi ve isteyenim geldiği zaman bizimkilerin kararını benim onlara karşı bağımsız olmam baya etkiler diyor .seni bir kaç sene daha beklemem gerek o yüzden diyorum dedi.önceleri ağlıyordu tamam çıkıcam diyordu .sonra bi ara tartıştık.düzeltelim derken bana ben ailem için değil kendim için çalışıyorum.mutluyum köyün dedikodusundan uzaktayım falan diyor .

    garip bir durum.normalde çalışma bile zoruma giden bir şey .kız normalde bana bunu söyleyecek cesarette değildi o zamana kadar .ne oldu bilmiyorum.

    ha şimdi bu olaydan sonra diyor ki çık dersen çıkarım ama yapan her yerde yapar sen bana güven ve İnan yeterki ben bunu sana nasıl yaparım yada kendime ve aileme ki ailem böyle bir şeyi mutlaka bilir.o yüzden hala asmadılar beni değil mi dedi.bana şans ver herşeyi düzeltecek dedi.çalışmak istiyorum ama sen ne zaman çık dersen çıkıcam dedi.

    bende kıramadım.izin verdim .ama başka bir iş bul öyle çalış dedim.tamam o zaman kadar burada belli bir süre idare edeyim dedi.bende tamam dedim.öyle garip işte hocam aklım ermiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Malajor -- 15 Kasım 2017; 9:20:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bide hocam bu iftirayı atanlar zaten evli erkeklerle düşüp Kalkan’lar .benimkide onların herşeyimi biliyor .ondanda acayip korkuyorlar elini ayağını öpmüşler ailesine anlatmasın diye kızlar diyorki biz gördüğümüzü söyledik o nekadr kötü bitişe olsa kızın ailesine iletme bizim adımızı falan verme diye .bide bunlar bu hafta neredeyse öldüresiye kavga etmişler ondan bunu yaptılar dedi.bizi ayırmak için.inanma onlar kazanmasın dedi falan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam kusura bakmada kız o adamla seninle birlikteyken mesajlaşmış mı ? Bu sorunun cevabı evet değil mi bunun affı olmaz biraz ortam ve ilgi görünce değişmiş ben bunu anladım. Aileler falan olay üstüne olay kızda düzgün biri değil kusura bakma. İşten çıkması gerekirdi ne olursa olsun. Sen şuan sadece inanmak istediğine inanıyorsun ve kendini suçluyorsun yapma. Ayrıl en fazla 1 ay acı çekersin sonra ara ara aklına gelir en fazla o kadar bu kadar mutsuz olmaya gerek yok hayat senin bencil ol biraz. Hiç bir kız yüzündende ailenle aranı bozma.
  • Dostum kendine zulmetmeyi bırak ve o kızla iliskini noktala derim.



    Allah o kızımıza güzel yazılar yazsın.



    Sen yoluna bak bu işin sonu çok keyifsiz.



    Mantıklı düşünmek seni mutlu edecektir.,

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence ayrıl. Zaten üniversite okuyacaksan o kız seni 4 yıl beklemez. evlenirsen de mesleksizsen batacaksın.
    4 yıl beklese üniversiteden sonra o kızı beğenmeyeceksin aranızda ortak kültür olmayacak.
  • Kardeş bu iş duyulduğu saniye adamın önüne damlayacaktın. Ölümüne korkutacaktın çok geç bence her şey için. Kız ne derse desin güvenemem. İşten çıkmaması da ayrı bir saçmalık. Senin, adamın kız arkadaşınla böyle adı çıktığı halde, alıp sen ne ayaksın birader diye bi gözünü korkutup konuşmaman ayrı bir saçmalık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunca yıldan sonra hala başkalarına soruyorsun.

    Bu ilişki konusunda hiç kimse senden daha iyi karar veremez.



    Bu arada ileride annen şunu söyleyecek.

    “Çok sevsen ve istesen zaten alırdın. Bizim iki lafımızla pıstın.”

    Bu işler böyle yürür. Erkek dediğin seviyorsa dünyayı yıkar alır. Sen önce kendine bak. Onu da kimse sana söyleyemez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 40 yıllık wildling’im böyle duvar görmedim! Kardeşim bir paragraf, büyük harf, bağlaç, vs kullanın yahu okuyana kadar canımız çıktı..



    Cevaba gelirsek aynı yaşta kızla evlenilmez. Evleneceğin kızın senden en az 10 yaş küçük olması lazım. Türk kadınları 1-2 çocuk doğurduktan sonra 30’larından itibaren çöker ve bir daha toparlayamazlar. Genç kadınla evleneceksin ki gözün hiç dışarıya kaymasın ve sana yaşlılığında bile hizmet edebilsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kendi0 -- 15 Kasım 2017; 8:35:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Annene söyle kızı bi hamama götürsün herşey belli olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle tamamen özür dileyerek söze giriyorum.mesaj atar gibi yazdım.

    kuralları ihlal ettim.



    Aslında başarılıyımdır bu işte ama gelin görün ki o kadar üzgün ve doluydum ki bir yerlere yazmam gerekiyordu.

    akıl almam gerekiyordu.



    dün açtım bu hesabı ki donanım haber forumununda bana yardımcı olacak kişilerin olduğunu biliyordum.acemiliğime verin.



    Ayrıca uzunda olsa 5 sene boyunca yaşamadığımı duymadıklarımı yapılmayanları 6. Senede yaşadığım için bu kadar Allak bullak oldum.



    Yaş konusuna gelince , 1 yaş küçük kendisi. ikincisi haklılık payınız bar ama şimdi bana attığı mesajları göstersem o kadar samimi ve içten konuşuyorki inanamazsınız.o kadar candan konuşuyor ki acaba ben mi bunları yakıştıracak kadar hayvanım mı dedirtti.



    Hiç yemin etmezdi ama babası annesi herşeyi üzerine yemin ederek ağlayarak bana yeminler etti .sonrasında ben o.opu muyum diyerek bana nasıl yakıştırırsın bunları diyerek kızdı.sen kimseye sormadan bana inanmalı ve güvenmelisin dedi.aşk sevgi budur dedi.bunlar denildiğinde ilk senin arkamda olman gerekirdi dedi ve yalvardı.





    Bana sadece bu yalancıysa ben safsam onu söyleyin .eğer olmadığına inanıyorsanız herşeyi alırım karşıma devam ederim .yok eğer yalancıysa bırakayım gideyim bebeklide hayırlısı budur diyerek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Az akıllı olun yahu. Aşktı meşkti. Kafanızı kullanın. Sorduğun soruların hepsinin cevabını da yazmışsın ama farkında değilsin. Yol ver gitsin

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • byshakram B kullanıcısına yanıt
    Yapan bakirelerini koruyarakta yapar hocam.yani orda biliyorsun o zarın kıymeti yüksek olduğundan.o kızın ölümü olur .o yüzden kimse cesaret edemez.tabi çok parası ve bilgisi olup diktirmeyi bilmiyorsa.



    Yani hamamlık bir mesele değil.herşeyi anlattım.sence güvenmeli miyim? Yoksa bırak gitsin mi diyorsun .herşeyi izah ettim tüm hepsini oku hocam rica ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.