Şimdi Ara

Ailem Covid'e Yakalandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, annem ve babam fabrikada calısan insanlar ve babam 2.doz aşısınıda yaptırdı. Annemlerin fabrikasında bir kadında cıkmıs ve Annemin göz kanlanması sonucu fabrika doktoru dahilinde devlet hastanesine sevk edildi. Babamda da öksürük baslamıstı ve ikisininde testi pozitif cıktı. Bende test yaptırdım ve benim testim negatif cıktı. Evde karantinadayız. Yemek konusunda yemekleri ben yapacaktım fakat annem sen yapamassın dedi ve maske ve eldiveniyle yemek yaptı. O yemeklerden bende yersem bulasır mı? Ne yapmalıyım ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Taze yemekten virüs bulaşması, pek duyulmuş birşey değil. Havadan kapı tokmağından bulaşıyor denildiğini bayağı bi duyduk ama yemekten bulaşıyor denildiğini pek duymadık. Bu arada ben son 2 yıldır bazı dönemler çiğ süt içiyorum, doktorlar taze olsa bile çiğ sütte şu anda adını hatırlamadığım cok tehlikeli virüsler olabileceğini ve onların cok ağır hastalıklara yol acabileceğini söylüyor, ancak ben o kadar çiğ süt içmeme ragmen henüz öyle birşey hiç olmadı.

    Bu arada baba 2 doz aşı olduğu halde covid'e yakalandı mı dediniz? Aşı covid'e yakalanmaktan korumuyor, deniliyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet hocam babam 2.doz sinovac aşısını olduktan bir kaç gün sonra öksürmeye basladı. Anneminde fabrikada cıkınca beraber hastaneye gidip test yaptırdılar. Üşüme ve titreme var babamda ve öksürüyor. Aşı virüse yakalanmamayı engellemiyormuş hafif geçirmeyi sağlıyormus sanırım. Bol bol vitamin takviyesi aldık.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DarkRose1 D kullanıcısına yanıt
    Babanız 2.doz aşı olduktan sonra öksürme, üşüme ve titreme, aşının yan etkisi olma ihtimalü cok yüksek. Aşıların bircok yan etkisi var. Bu konuda forumda konu açtım ancak konu silindi. Şimdi burada bahsettiğim için bu yorumum dahi silinebilir o yüzden daha fazla yorum yapmayayım.

    Vitamin takviyesine gelince. Bol hayvansal yağlı besinler aldığınız sürece temelde vitamin takviyesine ihtiyac yok cunku organik hayvansal et = vitamin örneğin sadece bir dilim somon balığını teflon tavada balığın yağı çözününceye kadar yani cok az pişirererek kabuk kısmı (deri) dahil yediğinizde, vücut için gerekli hemen tüm yağ,protein ve vitaminlerin coğunu almış olursunuz. Burada önemli ayrıntı, balığı ve eti az pişirmek. İnsanlar lezzetli olsun diye kurutuncaya kadar pişiriyor, o zaman etteki vitamin de gidiyor, sağlayacağı fayda azalıyor. Somonun derisi kalındır o yüzden coğu insan yerken onu ayırıp yemez fakat kabukta birçok degerli madde vardır. somonu önermemin sebebi fayda / fiyat performansının yüksek olması. pazarda bir dilim somon sadece 15TL.

    Hayvansal yağlı besinleri uygun şekilde ve yeterli miktarda almadığınız sürece ne akciger ne başka bir bölge tam sağlıklı olamaz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.