|
Herkese merhaba değerli forum sakinleri. Bu mesajları yazıyorum çünkü çevremde bu durumu anlatabileceğim kimse yok. Ben 19 yaşındayım ve üniversite sınavına hazırlanıyorum. Babam emekli ve yakın zamanda -3 ay önce- çalıştığı fabrika kapatıldı ve işsiz kaldı. Annem mahalle esnafı ve zar zor geçiniyoruz. Geçen sene üniversiteye maddi durumumuz yüzünden -her ne kadar ailem beni yollamak istese de- gidemedim. Onlara istediğim yer tutmuyor vs. dedim. Babam işsiz kaldığı zamanlarda borsadan para kazanmak istedim. Daha önce de tecrübem vardı. Ailem borç içindeyken zar zor 100 dolar para aldım ve borsaya başladım. Ailem için gerçekten önemli bir miktar. Ailem bana parayı verdi çünkü ailem bana güvenir. Asosyal bir insanım, arkadaşım yok. Tek başına takılan tanrının yalnız adamıyım. Ailem parayı verdikten sonra ben bu parayı kaybettim. Daha sonra zararı çıkarma umuduyla tekrar 100 dolar istedim fakat ailem kaybettiğimi bilmiyor. Ardından bu 100 doları da kaybettim. En son babamdan gizli annemden 100 dolar daha aldım ve lanet olsun ki onu da kaybettim. Ailem ise paraların hala borsada olduğunu sanıyor. Çünkü onlara yalan söyledim. Babam ara ara paraları soruyor çünkü ödemeler var. Ben ise babamı geçiştiriyorum. Onlara bir bahane uydurdum borsa da stake ediyorum diye. Geçen gün tekrar kazanma umuduyla babam yalan söyledim ve tekrar 100 dolar aldım. İşin iyi tarafı 100 doları 160 dolara kadar çıkardım fakat yine kaybettim. Gerçekten ne yapacağım hiçbir fikrim yok. Bu durum Aralık gibi başladı ve şu an Mart ayındayız. 16 Martta ciddi bir miktar ödeme yapmamız gerekiyor ve babam durmadan parayı istiyor. Benim elimde ise babam verebileceğim hiçbir şey yok. Konuyu defalarca aileme söylemek istedim fakat kaybettiğimi söylediğim an bana karşı güvenleri kalmayacak. Büyük ihtimalle babam kızar annem ise ağlar. Çok pişmanım. 3 aydır hiç ders çalışmadım çünkü paranın stresi beni bitirdi. Hayattan bıktım. Toplam 400 dolar(12bin tl) kaybettim ve ne yapacağımı bilmiyorum. Derslerden geri kaldım resmen hayatımı zehir etti. Bu arada borsa bilgim var ve aslında ufak miktar ile kazanıyorum. Lakin hırs yapıp riskli işlemlere giriyorum ve bir anda hepsini kaybediyorum. Şimdi inanın ne yapacağımı bilmiyorum. Tek istediğim aileme destek olmaktı. Ailemin yaşlandığını gördükçe içim acıyor ve bu hayatta onlar için elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Üniversiteye gittiğimde kendi harçlığımı çıkaracak kadar kazanç elde etmek istedim. Aileme yük olmak istemedim. Geçen babama part time çalışmak istediğimi söyledim ve tartıştık. Kendisi önünde hayatını etkileyecek sınavın var ve sen işe girmek istiyorsun diye azarladı. Fakat aileme verebileceğim bir para olsun istiyorum. Tek istediğim borçları kapatmaktı fakat o da olmadı. Babamın bana berbere git diye verecek parası dahi yok. Hayatımda neşe kalmadı. Zaten hiç arkadaşım yok. Tek başıma odamda çürüyorum. Sürekli ağlıyorum. İnanın bunları buraya yazma sebebim içimi dökmek. Ders çalışmak istiyorum fakat aklım sürekli batırdığım paralarda. 3 ay doğru düzgün uyumadım. Eğer babama kaybettiğimi söylersem büyük ihtimalle annemin bir tane altın bileziği var, onu satacak. Bu durumda annem çok üzülür. Geceleri hayatımı sonlandırma isteği aklımdan çıkmıyor. Beni durduran tek şey ailem. Özellikle son 2 haftadır kafamda derin düşünceler var. Ben ölsem 1 aya zaten bir ay içinde her şey normale döner. Ben unutulur giderim. Ölmeden önce teknolojik aletlerimi, kitaplarımı, kıyafetlerimi satarım ve o parayı çıkartırım. En azından şerefimle ölürüm. Sizce ne yapmam gerekiyor aileme söylemeli miyim yoksa diğer yolu mu seçmeliyim? İkisi de birbirinden acı 20 Mart Güncelleme: Arkadaşlar ödeme günü geldiğinde kısmen de olsa öğrendiler. Kaybettiğimi söyleyemedim ama anladılar zaten. İlk başta babamdan bir azar yedim. Annem evde değildi fakat geldiğinde bu konu hakkında hiçbir azar yemedim. Babam "Beni ne kadar zor duruma soktun, şimdi ne yapayım" gibi cümleler ile azarladı. Ardından evden çıktı gitti, üzüntüden uyumuşum uyandığımda babam eş, dosttan borç istiyordu telefonda. Sonra borçlar yardımı ile ödemeyi ayarladık. Benim üzüntümü görünce canın sağolsun oğlum kazançlar zararlar bir gider, Arkanda biz varız kafanı takma falan dediler. Üstümden kalkan yükü size anlatamam. Bir anda hayatı renkli görmeye başladım, gerçekten abartmıyorum. Aylardır süren stres, baş ağrısı saatler içinde geçti. Tabii kaybettiğim para için üzgünüm fakat yazın çok çalışıp misli ile aileme vereceğim. İnsanın arkasında ailesi olması gerçekten en büyük şükür. Şimdi ise tekrardan yat kalk yks çalışacağım. Konuya cevap veren herkese teşşekürler 8 Ocak 2025 Güncelleme: Arkadaşlar bugün tesadüfen arama motoruna "ailemin parasını yedim" yazınca ilk başta benim konu çıktığını fark ettim. Biraz şaşırdım doğrusu. Merak edenler olmuştur diye bir şey yazayım dedim. Hemen hemen 10 ay geçmiş aradan. Şu an üniversite okuyorum ailemin durumu da gayet iyi. Bir olay yaşandığında o olayın psikolojisi ile olayın ne kadar büyük ya da küçük olduğunu anlayamıyoruz ve tepkimizde benim tepkim gibi abartılı ve saçma oluyor. Şu an açtığım konu bana utanç verici geliyor yok ölmekmiş dışlanmakmış vs. 12k kaybettim diye dünyanın sonu gelmiş vay halime. Bu tarz olay yaşayıp forumları okuyan arkadaşlarıma bir tavsiye vereyim. Miktar ne kadar büyük, ciddi olursa olsun bir zaman sonra geriye sadece komik bir tecrübe kalıyor. Kafaya çok takmayın. Şu an dediğim gibi üniversite okuyorum sosyal çevrem çok iyi ailemin maddi durumu düzeldi. Önüme bakıyorum ve böyle hatalar yapmamaya gayret ediyorum. Teşekkürler < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ffuy.ar -- 8 Ocak 2025; 3:18:17 > |
|

Yeni Kayıt

1 Mobil
Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
Hızlı