![]() Bence uzun uzun yazmaya gerek yok bu konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Aile hekimlerine verilen maaş formülü

-
-
Hükümet işine gelince bilimi ne kadarda güzel kullanıyor.
-
Sevk zinciri zorunlu yapılamayınca böyle bir sistem getirdiler. Olacağı belliydi zaten. Pediyatri uzmanı 10 kat çalışıp 10 kat sorumluluk alıp daha az para alması normal değildi. Aile hekimliğinin rahat olması sistemin işlememesiydi, şimdi sistemi işlettirsen paranı alırsın demek istenmiş aile hekimine. Aile hekimi olmak için 6 yıl tıp fakültesi okunup 3 yıl uzmanlık eğitimi alınması gerekiyor, bu eğitimin karşılığı raporlu ilacı reçete etmek değil. Çok daha fazlasını yapabilirler, ben işimi düzgün yapan aile hekimlerinin maaşının artacağını düşünüyorum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
daha dün bu formül açıklanır açıklanmaz sağlıkçılar 3 günlük iş bıraktı...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NeoNesil2025 -- 6 Kasım 2024; 10:52:3 > -
Aile hekimi olmak için uzmanlık eğitimine gerek yok. Mevcut aile hekimlerinin en az %80'i pratisyen hekimlerden oluşuyor.
Aile hekimlerinin günlük hastalarının neredeyse yarısı raporlu veya raporsuz ilaçlarını yazdırmak için başvuruyor. Yazılan ilaçların çoğu ağrı kesici, mide koruyucu ve antibiyotik. Yeni hesaplamada ne kadar fazla ağrı kesici, antibiyotik ve mide koruyucu reçete ederlerse maaşları o kadar azalıyor. Bu hem hasta - doktor ilişkisine müdahale, hem de vatandaşa zarar. Vatandaş aile hekimine tedavi değil reçete için başvuruyor.
Aile hekimleri yani 1. basamak sağlık kuruluşları vatandaşların en sık ve kolay başvurduğu kamu kuruluşu. Vatandaş burada işinin kolaylıkla halledilmesine çok alışık. Aile Sağlığı Merkezi kapandığında veya istediği ilaç yazılmadığında anında CİMER vs şikayet oluşturuyor. Aile hekimleri de bunu bildiği için aleyhlerine olduğunu düşündüğü her gelişmede anında grev yapıyor ve çoğu zaman istediğini alıyor. Muhtemelen yine istediklerini alacaklar.
-
Hocam aile hekimliğinde iş çözülmüyor, çünkü aile hekiminin hastayı tutması mantıksız, hastayı tutunca hem sorumluluk alıyor hem pozitif bir katkısı yok, rpt yapmak varken kim hipertansiyon dm tedavisi yapar. Ben nörologum ben daha aile hekiminde tedavi verilmiş ama düzelmemiş diye bana yollanan hasta görmedim. Raporlu ilaçlarını dahi 3 ayda bir bana yazdırıyorlar. İnr takibi gibi basit birşeyi yapmayı bırak kaç defa coumadin yazmayan aile hekimi gördüm. Ben çok aile hekimi ile çalıştım asistanlığımda rotasyona gelen, hepsi iyi eğitiliyor, çoğu şeyin altından kalkarlar, Mr dan bile baya anlıyorlar. Bir nörologun yaptığı için yüzde 80 90 ını yapacak şekilde eğitim görüyorlar. Off lu çalışıp yatan aile hekimi ile iyi eğitimli ve etik çalışan aile hekimi maaşı arasında çok fark olmalı
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X