Şimdi Ara

Aile aracı 100 bine kadar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba öncelikle herkese iyi forumlar dilerim. 14 yaşında bir aracımız var bu zamana kadar pek km yapmadıgımız için(120 bin km de) her işimizi gördü çokta memnunduk. Ancak sorunlar çıkarması ve daha çok km yapacagımızdan dolayı aracı degiştirme kararı verdik.
    Aylardır araştırıyorum hiçbir araca önyargıyla yaklaşmam. Kriter olarak günde 50 km sadece git gel oldugu ve yılda 15-20 yi rahat görebilecegimiz için DİZEL ilk kriter. Tatilde memlekete gittigimiz ve yolların iyi olmaması sebebiyle şuanki aracın altını defalarca vurduk karteli deldik. Bu yüzden altı yüksek tercihimiz. Suv hatchback sedan farketmez altı degmeyecek kadar yüksek olması yeterli. 2. El düşünmüyoruz 0 olacak.
    Araçların yükseklikleri ile ilgili yanılgı içindeyim sanırım çünkü yerden yükseklik degilde aracın boyu çıkıyor kaynaklarda yani acaba 17 inch jant tüm bu alt degme yükseklik olayını çözebilir mi?
    Biraz uzattım gelelim aklımdakilere v40 cc a3 mercedes a honda crv eleye eleye bunlar mantıklı geldi . Sizin önerilerinize ihtiyacım var. Aracı şubat ortası gibi alacağız allah nasip ederse . Alacagımız aracın en azından birkaç yıl güncel kalması iyi olacaktır :)( makyajı kastediyorum).

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• qq 1.5 DCİ Platinum
  • quote:

Orijinalden alıntı: kerembal1

qq 1.5 DCİ Platinum

Birçok test izledim ancak qq ile ilgili kalite ve işçilikle ilgili ciddi eleştiriler var o araç için hak ettiginden fazla istendigini düşünüyorum . Sırf donanımı çok diye o fiyat verilir mi açıkçası emin degilim

• Honda Crv

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Honda crv makyaj yolda 1.6 160 bg 9 kademe bekleyin derim konfor önemliyse SPOR DERİ KOLTUKlu s60ı tek geçerim. Koltukları sınıfının çok üstünde.

• quote:

Orijinalden alıntı: El Shaarawy AC Milan

Honda Crv

Honda crv gerçekten güzel bu aracın 2015 te dizel otomatik ile sunulacagını okumuştum bu ne zaman bayilerde olur belli mi? Almışken makyajlı versiyonu almak en iyisi.

• citroen c4 grand picasso.
    ama aracın yerden yüksekliği konusunda emin değilim.
    altını vurabilirsiniz belki.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    150 Bine kadar Araba önerisi
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Azizhan Azizoğlu

Honda crv makyaj yolda 1.6 160 bg 9 kademe bekleyin derim konfor önemliyse SPOR DERİ KOLTUKlu s60ı tek geçerim. Koltukları sınıfının çok üstünde.

Volvo koltuk konusunda gerçekten bambaşka geldi banada bunu v40 ve a3 e oturunca anlamıştım. Ancak malesef s60 bütçeyi aşıyor . S60 premium için 100 bin fiyat alabilirsem ayrı tabi. Bu arada v40 cc nin s60 tan alçak olması da garip bir durum. Crv ye gelirsek ne kadar beklemeliyim bilemiyorum hazirana kadar falanda fiyatlar ne olur bunun hakkında endişelerim var. Dizel otomatik yeni crv yi isterdim yakın zamanda gelecek olsa.

• yakında mokka 1.6 136 BG dizel geleceği söyleniyor,,, astraya bu motor takıldı,çok olumlu eleştirler yapılıyor , mokka hakkaten iyi bir crossover ,,,
    bu arada fiat hakkında ön yargınız yoksa 500x adlı crossover aracı yakında gelir diyorlar, fiyat olarak uygun olacağını tahmin ediyorum,multijet motorun sorunsuzluğunu ve uzun ömürlülüğünü anlatmaya gerek yok,iç mekan kalite düzeyini birazcık düzeltseler fiat bence iyi arabalar üretiyor, multijet motorlu puntoyu zaten B segmentte tek tutuyorum
  • furkan1zek kullanıcısına yanıt
    Hocam zamnınız varsa acele etmeyin biraz bekleyim derim hem yeni modeller tanıtılır hem de şu fiyatlar birazdaha düşer.

• Aile aracı demişsiniz hatchbackleri de yazmışsınız.Hb araç aile için uygun değil bence.Önerim volvo s60 olur bu kriterlerde.Hem premium bir araca binersiniz hemde kaliteyi hissedersiniz.
  • Madem dizel olup az yakması ve yerden yüksek olması yeterli oluyor o zaman 100bin lira verip düdük kadar hatch almanın manası nedir ben bilemedim. Gidin dizel dacia duster alın, kriterlerinize uygun 50bin liranız da cebinizde kalır, ille 100bin lirayı arabaya gömmeniz mi lazım mesela, bir kendinize sorun kriterleriniz bu kadar basitse.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lord Sparhawk

Madem dizel olup az yakması ve yerden yüksek olması yeterli oluyor o zaman 100bin lira verip düdük kadar hatch almanın manası nedir ben bilemedim. Gidin dizel dacia duster alın, kriterlerinize uygun 50bin liranız da cebinizde kalır, ille 100bin lirayı arabaya gömmeniz mi lazım mesela, bir kendinize sorun kriterleriniz bu kadar basitse.

Yeterli oluyor derken yinede kaliteli iyi bir araç olmasını istiyorum . Aile aracı da 3 kişilik aile sanırım c sınıfı hatchback e sıgar. Dedigim gibi kalite konfor olarakta tatmin edecek bir araç olmalı. Sizin dediginize göre herkes dacia duster alsın o zaman suv almak saçma sonuçta 50 bin daha az veriyorsun . Ama araçta her şeyden eksiltmişler . 100 bini arabaya vermek banada çok mantıklı gelmiyor ama dizel otomatik en az 70-80 istiyorlar clio olmuş 60-79 şaka gibi. Neyse bu düzeni ben kurmadım araba bir ihtiyaç lüks degil bana son model alacagım clio 2001 boramdan güzel gelmiyor .

• bmw x3 alırsın 2. el hazır euro da düştü kaçırma
  • quote:

Orijinalden alıntı: furkan1zek

quote:

Madem dizel olup az yakması ve yerden yüksek olması yeterli oluyor o zaman 100bin lira verip düdük kadar hatch almanın manası nedir ben bilemedim. Gidin dizel dacia duster alın, kriterlerinize uygun 50bin liranız da cebinizde kalır, ille 100bin lirayı arabaya gömmeniz mi lazım mesela, bir kendinize sorun kriterleriniz bu kadar basitse.

Yeterli oluyor derken yinede kaliteli iyi bir araç olmasını istiyorum . Aile aracı da 3 kişilik aile sanırım c sınıfı hatchback e sıgar. Dedigim gibi kalite konfor olarakta tatmin edecek bir araç olmalı. Sizin dediginize göre herkes dacia duster alsın o zaman suv almak saçma sonuçta 50 bin daha az veriyorsun . Ama araçta her şeyden eksiltmişler . 100 bini arabaya vermek banada çok mantıklı gelmiyor ama dizel otomatik en az 70-80 istiyorlar clio olmuş 60-79 şaka gibi. Neyse bu düzeni ben kurmadım araba bir ihtiyaç lüks degil bana son model alacagım clio 2001 boramdan güzel gelmiyor .

Valla ben şahsen 50bin civarı 4x4 dci daciyaya verip içim rahat severek kullanırdım, ama 100bin lirayı v40 gibi kompakt hatch arabaya versem akşamları uyuyamazdım bu kadar parayı buna mı verdim diye. Yani psikolojik tatmin de önemli. Kalite olacaksa o zaman sıfır yerine ikinci el daha kaliteli araçlar almak da daha mantıklı olur, bir passat almak da daha mantıklı olur bence c kompaktlardan ziyade. Yani verdiğiniz paranın karşılığını almak da önemli. Clioya dizel diye 65bn vermek ne kadar samaysa v40a da, markası volvo diye 100bin vermek o kadar saçma bence. Sonuçta küçük hatch ara. Paranın karşılığını aldığını hissedemiyorsun. Düşük km s60 olsa hadi neyse. Ne bileyim ikinci el c serisi olsa hadi neyse. Ne bileyim subaru outback, forester olsa tamam ama o yazılan hatchlere o paralar yazık bence, kaliteli olsa da bir yere kadar para kolay kazanılmıyor, bir kaliteli diye iki katı para verilmez bence.

• 100 bin tl verdikten sonra seni uzun yıllar boyunca sıkıntı yaşatmadan götürebilcek arac bence Skoda SuperB 1.6 TDİ 105 hp DSG şanzimandir ( elegance donanim) . 225*45*17 boyutundaki tekerlek olculeri seni uzmez. Ek olarak Prestij pakette ekletince, 0 fiyati 96 bin tlyi buluyor. İsteğine göre yetkili bayide 3 bin tl ye koltuklari deri kaplatabilirsin. Geriye kalan bin tl lede garantisini uzatip dsg sorunu yaşamazsın.
    Yıllar sonra çok değer kaybı yaşamadan aracını satabilirsin hem.

• furkan1zek kullanıcısına yanıt
    Volvo v40 R-Design dizel/Otomatik kullanıyorum. Yakıt tüketiminden performansına, süspansiyon rahatlığından donanım kalitesine kadar parasının ederi bir araç. Sağlamlığını ve güvenliğini söylemeye gerek duymuyorum

Cross Country düşünebilirsiniz. Olmadı düz v40 advance pakette olabilir. Ama kullandığım R-Design paketinde altı çok alçak değil.

V40 alacaksanız 90 bandında olan Advance veya R-design pac alın. Xenon far ve büyük ekranlı ses sistemi gibi arabaya çok yakışan şeyler o paketlerde..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: furkan1zek

quote:

Valla ben şahsen 50bin civarı 4x4 dci daciyaya verip içim rahat severek kullanırdım, ama 100bin lirayı v40 gibi kompakt hatch arabaya versem akşamları uyuyamazdım bu kadar parayı buna mı verdim diye. Yani psikolojik tatmin de önemli. Kalite olacaksa o zaman sıfır yerine ikinci el daha kaliteli araçlar almak da daha mantıklı olur, bir passat almak da daha mantıklı olur bence c kompaktlardan ziyade. Yani verdiğiniz paranın karşılığını almak da önemli. Clioya dizel diye 65bn vermek ne kadar samaysa v40a da, markası volvo diye 100bin vermek o kadar saçma bence. Sonuçta küçük hatch ara. Paranın karşılığını aldığını hissedemiyorsun. Düşük km s60 olsa hadi neyse. Ne bileyim ikinci el c serisi olsa hadi neyse. Ne bileyim subaru outback, forester olsa tamam ama o yazılan hatchlere o paralar yazık bence, kaliteli olsa da bir yere kadar para kolay kazanılmıyor, bir kaliteli diye iki katı para verilmez bence.

Söylediklerinize katılıyorum c sınıfı compact hatchback pahalı ama duster dan dar degil veya kötü degil dusterın tek avantajı yüksek olması. Fiyatını haketmiyor ama golfün highline dizel dsg si bile olmuş 90 vergiler ve bu lanet firmalar yüzünden böyle fiyatlar. Duster fiyat açısında iyi olabilir ama diger konulardan çok yetersiz 14 sene sonra araç degiştirirken iyi bir araç almak istiyoruz

• CR-V diyorum. Ama ben yerinizde olsam 100bine E60 520d alırım. Şöyle birşey -->http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-cok-temiz-2009-model-bmw-5.20-diesel-sunroof-xenon-far-191403040/detay

Ama kriterleriniz belli yerden yüksek fazla yakmayan ve 0 bir araç. Seçenekleriniz, Honda CR-V ve Nissan Qashqai. Qashqai yeni haliyle malzeme kalitesi olarak CR-V'den üstün, işçilik problemi yok, arka kapı plastiklerinde sert malzeme var sadece o kadar. CR-V'de ise, ön göğüsteki malzeme sert, kapılar yumuşak. CR-V QQ'dan daha büyük. Yeni 160bglik dizel otomatiği ise, minimum 120-130binden girer.

• Abstraction kullanıcısına yanıt
    Çok güzel bir araç, teknik ve görünüş olarak ancak 2009 Bmw ne kadar temiz olsada masraf çıkarmaya eğilimi fazlasıyla olan bir arabadır.
    14 yıl boyunca masraf çıkarmayan bir arabadan sonra bu araba sahibini çokta mutlu etmez.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.