Şimdi Ara

Ahşap Kapı Boyama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
9.535
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evdeki ahşap kapıyı boyamak ıstıyorum ama şu sekılde...
    kapı şu şekılde

Ahşap Kapı Boyama

ben bu kapıyı

Ahşap Kapı Boyama

bu resımdekı kapıya benzer bır renge goruntuye boyamak ıstıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xcoll1 -- 29 Temmuz 2015; 16:33:23 >

• bu konuda fıkrı olan yokmu ...
  • xcoll1 X kullanıcısına yanıt
    ben bunun tersini yaptım, ahşap kapıları beyaza boyadım hatta hızımı alamadım çelik kapıyı ve mutfak dolaplarını da boyadım...
    yağlı boya, rula fırça ve normal kıl fırça ile hallettim...özel desen veren rulo fırçalardan da kullanılabilir...

@xcoll1
  • beyazları ahsap goruntusu kazandırmak için ne yapmam gerekıyor ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: xcoll1

beyazları ahsap goruntusu kazandırmak için ne yapmam gerekıyor ...

net bilgim yok ama desenli rulo fırça ile yapılabilir diye düşünüyorum...boya ve malzemeleri alacağınız yerden de danışabilirsiniz mesela koçtaşta bu konularda yardımcı oluyorlar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: baberti

quote:

Orijinalden alıntı: xcoll1

beyazları ahsap goruntusu kazandırmak için ne yapmam gerekıyor ...

net bilgim yok ama desenli rulo fırça ile yapılabilir diye düşünüyorum...boya ve malzemeleri alacağınız yerden de danışabilirsiniz mesela koçtaşta bu konularda yardımcı oluyorlar...

tamam tşk. ederım sağol ...
  • Bize da lazım....

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kapı, Pencere Ve Dolap Boyama
    5 yıl önce açıldı
    Ahşap Boyama
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    başlığı düzeltirseniz iyi olur (ahşağ > AHŞAP) ...
    @xcoll1
  • quote:

başlığı düzeltirseniz iyi olur (ahşağ > AHŞAP) ...
    @xcoll1

başlığı duzelttım...

şimdi bu kapının uzerındeki beyaz boyayı nasıl kayıp edecegım ....
    sonra ahaş goruntusunu oluşturmak ıçın boyamammı gerekıyor.
    önceki boyaya yapılabilecek birşey yok, yenisini yapınca alttaki zaten kaybolacak...
    ilk etapta rulo fırçayı yeni boyaya çok hafif değdirip sürerek ince bir katman oluşturmakta fayda var çünkü önce alttaki boyanın üzerine yeni bir zemin oluşturmak gerekiyor...ilk katman kuruduktan sonra yine boyaya çok fazla batırmadan hafifçe ikinci ve üçüncü kat sürmek gerekir...bu süreçte yeni renk belirginleşmeye başlar, son katı vururken desenli rulo ile yapmak daha iyi sonuç verebilir ancak ben boyacı değilim sadece ahşap kapılarımı, dolaplarımı beyaza boyama tecrübem oldu onun dışında yanlış yönlendirmek istemem...

bu arada bir ek bilgi vereyim, boyadan sonra kapıların kapanması biraz zorlaşabilir, ayrıca boya öncesi kapı kollarını vs. sökmek de gerekiyor...
    @xcoll1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bayberty -- 29 Temmuz 2015; 17:14:38 >

• quote:

önceki boyaya yapılabilecek birşey yok, yenisini yapınca alttaki zaten kaybolacak...
    ilk etapta rulo fırçayı yeni boyaya çok hafif değdirip sürerek ince bir katman oluşturmakta fayda var çünkü önce alttaki boyanın üzerine yeni bir zemin oluşturmak gerekiyor...ilk katman kuruduktan sonra yine boyaya çok fazla batırmadan hafifçe ikinci ve üçüncü kat sürmek gerekir...bu süreçte yeni renk belirginleşmeye başlar, son katı vururken desenli rulo ile yapmak daha iyi sonuç verebilir ancak ben boyacı değilim sadece ahşap kapılarımı, dolaplarımı beyaza boyama tecrübem oldu onun dışında yanlış yönlendirmek istemem...

bu arada bir ek bilgi vereyim, boyadan sonra kapıların kapanması biraz zorlaşabilir, ayrıca boya öncesi kapı kollarını vs. sökmek de gerekiyor...
    @xcoll1

sonunda bu kapıların basına bısey gelecek durbakalım tşk. ederım.

• Genelde bu rengi vermek için standart ağaç kapıya tütsü ile kurutma işlemi yapılır. Peşinden de yat verniği ile bu renk verilir. Mevcutta sizin beyaz renk kapınızı bu renk yapmak için ilk olarak zımpara ile beyaz rengin atılması lazım. Biraz zahmetli bir iştir. İnce zımpara ile beyaz renk yokedildikten sonra yat verniği ile iki kat sürdüğünüzde bu renge yakın renk elde edersiniz.

Bunun dışında yapılacak boya vs işlemleri istediğiniz gibi olmayacaktır. Sprey veya başınçlı boya makineside dahildir buna.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gentoure

Genelde bu rengi vermek için standart ağaç kapıya tütsü ile kurutma işlemi yapılır. Peşinden de yat verniği ile bu renk verilir. Mevcutta sizin beyaz renk kapınızı bu renk yapmak için ilk olarak zımpara ile beyaz rengin atılması lazım. Biraz zahmetli bir iştir. İnce zımpara ile beyaz renk yokedildikten sonra yat verniği ile iki kat sürdüğünüzde bu renge yakın renk elde edersiniz.

Bunun dışında yapılacak boya vs işlemleri istediğiniz gibi olmayacaktır. Sprey veya başınçlı boya makineside dahildir buna.

tamam tşk. ederim.
  • Sizin kapilariniz uzerinde ya selulozik bazli boya yada poliuretan bazli ahsap boyasi vardir bunun icin en kisa ve masrafsiz yol once ince bir zimpara ile kapilari zimpara yapmaktir yani uzerindeki tozu atmak ve yeni boya icin bir zemin hazirlamaktir
    İstediginiz boya rengine gelince renkli vernikler dedigimiz su bazli yada sentetik bazli ahsap boyalari vardir su bazli fiyat olarak sentetik bazliya gore daha yuksektir nefes alinabilirliginden dolayi,siz bir nalbura yada boya satan herhangi bir yere gidin renkli boya istiyorum dediginiz zaman size katalog gostereceklerdir ahsap renklerinde istediginiz renge yakin olanini alip birde girca alin guzelce boyayin sentetik bazli alir iseniz sentetik tiner ile biraz inceltmeniz gerekir su bazli alirsaniz onuda su ile inceltmeniz gerekir gule gule kullanin kapilarinizi .he birde solvent bazli boyalar var onlarada bakabilirsiniz

• Dedigim tarz boyalardan sentetik olani dyo da bulabilirsiniz su bazli ve solvent bazli olani henkel firmasinda bulabilirsiniz internet sayfasindada ozelliklerini gorebilirsiniz

• Müstakil ev kapısı 10 yıllık, ceviz rengi ve ahşap kapama vardı.
    Ankara da 10 yıl kar yağmur güneş vs ile başbaşa kaldı ve üzerinde boya atmalar oldu ki,
    özellikle kapının alt yarısında bu sorun var

Çelik kapı sorunsuz çalışıyopr ama kapının dış a bakan ahşap yüzeyinde yen,ileme yapmak gerek hale geldi

öneri ve tavsiyeleriniz beni memnun eder..
    teeşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.