Şimdi Ara

ahizeyi kaldırınca internet kesiliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.083
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Superonline'dan adsl'ye bağlandık, telefon çalınca, ahizeyi kaldırdığımız anda bağlantı kopuyor. Sorun nereden kaynaklanıyor olabilir? Aslında çalmasa bile ahizeyi kaldırdığımızda bağlantı kopuyor...
    sorun aslında yeni değil 2-3yıldır devam ediyor...

• splitter (ayraç) kullanmanız gerekiyor. ADSL frekansı ile telefon hattını ayırıp aynı anda kullanabilmenizi sağlar.
  • splitter (ayraç) kullanıyoruz, hatta sorun onda olabilir diye değiştirdik fakat sonuç aynı kaldı....
  • splitter ı doğru kullanıyor musunuz?Yanlış girişleri takılması splitter ın çalışmamasına neden olur.
    Bir de hatta paralel başka telefonlar varsa tek splitter çözüm olmayabilir.
  • Paralel hatta bir telefon daha var. Hatta o bilgisayar açıkken cızırtı çıkarıyor, telefonla konuşulmuyor. Sanırım dediğiniz gibi bağlantılarda bir sorun var fakat nasıl düzelteceğimi bilmiyorum. Splitter ayıracı odadan gelen hatta ve oradan da bilgisayara bağladım. Sonuçt 3 oda da telefon hattı var, sanırım onları bir şekilde splitterle bağlamak lazım. Ama bu da nasıl olacak, odalar arası kablo mu döşeyeceğim yoksa...

Bir de bu sorunu çözmek için kablosuz modem düşünüyoruz, fakat onun da güvenlik sorunu var...
  • kuzenimden örnek veryim. evlerindeki hatta bağlı 2 tel var. ilk başta tek splitter da dediğiniz gibi bir sorun oluyordu.Telefon açınca adsl kesiliyor.

Diğer paralel telefona da splitter bağlayınca sorun düzeldi. Sizin de hatta paralel kaç telefon varsa o sayıda splitter kullanmanız gerecek sanırım.

Denemek için ise paralel telefonlar aktif değilken hattın paralelllere ayrılmadan önceki noktada splitter ı kullanın ve sadece 1 adet telefon bulunsun. Bu şekilde aynı anda tel ve adsl i kullanmaya deneyin.
  • Her odada bir fiş var, hattın nereden paralel ayrıldığını tam bilemiyorum, splitter'leri nereye bağlayacağım acaba?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • splitter ları paralellere ayrılan noktalarda kullanacaksınız.
    quote:

Orjinalden alıntı: Su

Her odada bir fiş var, hattın nereden paralel ayrıldığını tam bilemiyorum, splitter'leri nereye bağlayacağım acaba?
  • işte o noktalar nereler oluyor?
  • paralel ayrılan kablonun herhangi bir noktası olabilir. Mesela paralel telefona giden kabloyu telefondan çıkarın. önce splitter a (diğerinde olduğu gibi) sonra splitter dan telefona bağlayın. her telefon için geçerli.
  • Yardımların için çok sağol erkanco, bir deneyeceğim...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Su

Yardımların için çok sağol erkanco, bir deneyeceğim...

rica ederim. sorununun hallolması dileğiyle ...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.